Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.4.2014 13:35:11
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ako joj dajes hleb stavi malo u mleko, ja sam to cesto davala za dorucak.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.4.2014 16:51:54
|
|
|
|
anci kv
|
pire sa kašikom pavlake,kukuruznu palentu sa kiselim mlekom..
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.4.2014 17:26:37
|
|
|
|
doktorkakristal
|
pa ja bih joj davala sredinu hleba sa kiselim mlekom ili jogurtom nadam se da nije rano
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.4.2014 17:32:12
|
|
|
|
pocahontas
|
probaj to da joj das kao zaseban obrok, npr.dorucak ili veceru jer, kazu, mlecne proizvode ne treba davati uz rucak jer smanjuju apsorbciju gvozdja iz mesa i povrca...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.4.2014 17:38:34
|
|
|
|
Olga75
|
ima i tema o uvodjenju glutena mislim kad se hleb spominje
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.4.2014 21:48:22
|
|
|
|
doktorkakristal
|
planiram da uvedem dorucak pa cu iskoristiti to,hvala na savetima OLGA znam da ima tema
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.4.2014 16:24:46
|
|
|
|
anci kv
|
doco,mi za doručak kombinujemo žitarice sa voćem ili mlekom. Ili palentu sa jogurtom Dok dođem do večere onda više nemam pojma šta da joj dam
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.4.2014 20:51:01
|
|
|
|
doktorkakristal
|
ANCI kod Dore vecera moraju da budu zitarice to bude mlecna Milupa,rucak je meso i povrce,voce joj ne dajem zbog zeludca i kiseline tako nam dr rekao,e sad ja bih uvela dorucak pa sam mislila da to bude neka popara ili palenta
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 13.4.2014 22:01:13
|
|
|
|
anci kv
|
Ja uzimam u dm alnatura kukuruznu palentu,probaj
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.4.2014 8:41:52
|
|
|
|
doktorkakristal
|
nisam ni znala da ima,bas cu da pogledam danas
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.4.2014 10:01:15
|
|
|
|
ivaMark
|
Kristal, imas i Nestle kukuruzno pirincanu varijantu sa aromom vanile, moja bebana je obozavala
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.4.2014 18:25:50
|
|
|
|
doktorkakristal
|
IZVORNA PORUKA: ivaMark Kristal, imas i Nestle kukuruzno pirincanu varijantu sa aromom vanile, moja bebana je obozavala nadam se da ce joj se svideti
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.4.2014 18:05:06
|
|
|
|
doktorkakristal
|
mame dala sam juce i danas Dori malo parcence zumanceta,mozda i manje od osmine,to sam umesala u kasu sa mesom i povrcem,e sad do kad dajem tako po malo [pa pocnem da povecavam,i jos nesto od kada ste krenule da dajete plazmu
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.4.2014 18:17:24
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Doco jaje se daje samostalno sa povrcem bez mesa. Daje se dva puta nedeljno. Ostalim danima se daje meso sa povrcem. Sledece nedelje mozes da povecas kolicinu zumaceta na jednu cetvrtinu. Plazmu dajes ako si uvela gluten Vidim da se sad prepirucuje od 6, ali ja sam lucno T dala sa osam meseci, tj.tada sam uvela gluten.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.4.2014 18:36:07
|
|
|
|
anci kv
|
doco ja sam skoro počela plazmu. Možda 2-3 dnevno izmrvim i potopim u mleko jer ona više voli kad ima više grumuljica da žvaće. A i ponekad joj dajem da glođe,pod nadzorom naravno
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.4.2014 20:32:49
|
|
|
|
Leptiric123
|
Ja sad pisala u temi o zubicma....vec tri cetiri dana nece skoro nista cvrsto samo mleko i sejkove....a zubici nanpomolu i to i gornji i donji....jel vam se desavalo da zato nece da jedu? Inace normalno se ponasa igra,ustaje,vozi dubak...sve potpuno normalno.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.4.2014 20:56:43
|
|
|
|
doktorkakristal
|
ja sad ne znam kako da to izvedem sa jajetom jer ona mora da jede mesne kase svakodnevno zbog refluksa
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.4.2014 21:50:05
|
|
|
|
Yula
|
Mislim da komotno mozes da dajes zajedno i zumance i meso, i jedno i drugo su bogati proteinima pa se zato preporucuje odvojeno, a valjda i da bi ishrana bila raznovrsna. Mada, pokusaj da se raspitas kod vaseg pedijatra, ali mislim da neces pogresiti ni ovako. Plazma, ja sam starijem sinu pocela da je dajem par dana pred prvi rodjendan, nekako sam izbegavala te slatkise, ali to ga nista nije omelo da slatkise obozava! Cokoladu je liznuo sa 16 meseci a sada moramo da je krijemo od njega. Nekako sam dosla do zakljucka da ono sto sam mu slobodno davala da jede, jeo je, pa mu je vremenom dosadilo, a ovo sto sam izbegavala - obozava. Bebi cu uskoro da dam plazmu, pa kud puklo da puklo
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.4.2014 21:55:56
|
|
|
|
anci kv
|
doco,smanjiš količinu mesa i ubaciš malo žumanceta,mislim da neće štetiti,samo nemoj mešati sa mlečnim proizvodima Leptirko,mi zube još nemamo i nema problema što se hrane tiče,sve može Moguće da joj hrana iritira desne,mada nekad ih i nervoza ometa da lepo klopaju
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.4.2014 22:06:38
|
|
|
|
Yula
|
Koliko cesto bebama dajete meso i koje kolicine??? Sta kazu vasi pedijatri, a sta kazu novije preporuke, kako se ranije radilo, kako rade zene koje vi znate???
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.4.2014 22:10:54
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: anci kv doco,smanjiš količinu mesa i ubaciš malo žumanceta,mislim da neće štetiti,samo nemoj mešati sa mlečnim proizvodima Leptirko,mi zube još nemamo i nema problema što se hrane tiče,sve može Moguće da joj hrana iritira desne,mada nekad ih i nervoza ometa da lepo klopaju E, da, a mozda bi mogla jaje da daje kroz rucak, a meso kroz veceru sa povrcem??? To dok ne uvede zumance, a kada uvede, neka zumance daje uvece sa zitaricama npr.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.4.2014 22:11:51
|
|
|
|
Leptiric123
|
Yula meni su rekli 3 puta nedeljno po malo za manjs od jedne sake.Ja joj dajem cesce jer ona pojede pola i smori se....a kad joj ne dajem dam joj zumance.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.4.2014 22:20:11
|
|
|
|
anci kv
|
2x nedeljno žumance 4x nedeljno meso od 30 do 50g Jedan dan u nedelji stavim joj malo pavlake u povrće ili napravim spanać
< Poruku je uredio anci kv -- 21.4.2014 22:21:44 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.4.2014 22:29:24
|
|
|
|
Yula
|
Leptiricu, ne odgovorih ti na gore postavljeno pitanje, jer me stariji sin dekoncentrisao. I moj bebac nekada jede, nekada ne jede. Ne znam sta da mislim, do skoro je mrljavio katastrofa, zubici ga muce, samo sto nisu izbile gornje jedinice, ali on od juce poce bas, bas lepo da jede ( pu, pu, pu, da ne ureknem ) Uglavnom, cula sam da vecina dece jako smanje hranu kada im izbijaju zubici, ali vidis, ni to nije uvek pravilo. Meso- starijem sinu sam meso davala 6x nedeljno, jer je bio alergican na jaja i nisam mogla to da kombinujem. I meni pedijatrica ovde u FR rekla 3x nedeljno, ali ja slabo njih nesto slusam jer su njihova deca straaasno sitna i uopste mi se ne dopada kako svoje bebe i decu hrane. Za sada bebi dajem uglavnom 6x nedeljno, a sedmi dan, kao sto je danas, jede neku povrcnu kasicu. Tada posti
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.4.2014 22:47:07
|
|
|
|
Leptiric123
|
Smanjiste mi brige
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?