|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
2.4.2014 20:10:09   
anci kv
mi smo danas ručkali spanać sa int.pirinčem,šangarepom i žumancetom. Potamanila je u rekordnom roku
Ja sočivo nisam davala
Kad ćete ribu?

(odgovor članu mama treći put)
Direktna veza do poruke: 1151
2.4.2014 20:33:33   
Meisje
Anci ja ribu dajem od 7m, bakalar.. mozes belu bilo koju naravno koja nema mnogo kostiju

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1152
2.4.2014 22:12:54   
anci kv
E to bi moglo da bude sledeće na meniu

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 1153
3.4.2014 19:29:57   
mama treći put
Ribu sam uvela jos sa 6 meseci.Skuvas socivo,malo posolisi dodas pavlaku ili jogurt.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1154
3.4.2014 20:58:12   
serpica
Negde sam u ovoj temi pisala da sam nasla kuvar iz "76 god u kome pise da se sok od paradajza uvodi medju prvim namirnicama.Nisam mogla da verujem,moja deca ne jedu paradajz pre 2.god i to samo iz nase baste.Sta sam htela reci,i u tom kuvaru i u novijim koje imam jedno je isto i ne menja se vec godinama a to su uvodjenje pojedinih namirnica koje mogu da izazovu alergijske reakcije. Recimo,svuda pise da se belanac ne daje pre 1.god,riba takodjegluten oko 8 meseca,med ne pre prve godine,kravlje mleko takodje, kao i namirnice koje sadrze kikiriki.
Nikad ne bih rizikovala zdravlje deteta jer alregija nije nimalo bezazlena stvar. Postoji veliki izbor hrane koja je lako svarljiva i zdrava za malo dete,i sa kojom ce odlicno da napreduje,bice vremena kad ce da jedu sve,po meni nema potrebe preterivati pogotovo u prvim mesecima zivota.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

Direktna veza do poruke: 1155
3.4.2014 22:24:37   
anci kv
Šerpi, moja mama je mom bratu davala paradaiz sa 5 meseci, eto 78.godine

Živeo pirinač i šangarepa!!!!!juhu, počeću ko duško dugouško

< Poruku je uredio anci kv -- 3.4.2014 22:27:00 >

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1156
5.4.2014 2:36:00   
mama treći put
Moja sestra je mojoj cerki dala med kad je imala samo 5 dana.A drugarica je kad mi je cuvala cerku sa sedam meseci ne znajuci kako da je uspava dala pivo.Ali to nije sve.Dosla jednom moja svekrva kod nas i dala mom sinu picu i ja mislila zena kupila picu.Otisla ona sin poceo da povraca,a ja ne znam zbog cega kad ce meni zaova ona nije kupilapicu negoje ta pica iz kante.Ali ni to nije sve.Moja sestra dala mojoj cerki smoki onaj sa kikirikijem kad je imala 4 meseca.Vidite kakvim sam ja budalama okruzena.Dobro da sam jos normalna.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1157
5.4.2014 9:47:07   
anci kv
user posted image drži ti decu na oku,što je sigurno sigurno je
Takvi ispadi nisu ni malo bezazleni

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

Direktna veza do poruke: 1158
5.4.2014 10:34:36   
serpica

IZVORNA PORUKA: anci kv

user posted image drži ti decu na oku,što je sigurno sigurno je
Takvi ispadi nisu ni malo bezazleni

Anci verujem da nisi znala sta da napises na sve ovo,ja sam ostala bez reci,zato i necu da komentarisem user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1159
5.4.2014 10:36:26   
anci kv
Šta reći..

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1160
5.4.2014 18:32:01   
nina26

IZVORNA PORUKA: mama treći put

Moja sestra je mojoj cerki dala med kad je imala samo 5 dana.A drugarica je kad mi je cuvala cerku sa sedam meseci ne znajuci kako da je uspava dala pivo.Ali to nije sve.Dosla jednom moja svekrva kod nas i dala mom sinu picu i ja mislila zena kupila picu.Otisla ona sin poceo da povraca,a ja ne znam zbog cega kad ce meni zaova ona nije kupilapicu negoje ta pica iz kante.Ali ni to nije sve.Moja sestra dala mojoj cerki smoki onaj sa kikirikijem kad je imala 4 meseca.Vidite kakvim sam ja budalama okruzena.Dobro da sam jos normalna.

ja se iskreno nadam da si se ti malo nasalila sa nama, jer ja ne mogu da verujem da postoje takvi ljudi ! izvini, ovo je meni za socijalnu sluzbu, dati bebi pivo, pizzu iz kante, pa ja sam ostala bez teksta.

drugo, devojke posavetujte se malo sa pedijatrima, ima sada dosta informacija i na netu, kako se hrane male bebe, ne mislim nista lose, nego nije isto kao kad su nas gajile nase mame i bake, tada se nije znalo apsolutno nista.

riba, pre 10,11m user posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

Direktna veza do poruke: 1161
5.4.2014 18:44:19   
nina26
socivo je isto dosta tesko za male bebe, nemojte zuriti,ima toliko drugih namirnica umesto socivauser posted image

moja je tek sa 13m, probala pasulj, a socivo ne jos uvek...

mlecni proizvodi i meso, ne nikako ! moze naravno da se desi nekada, nece detetu nista faliti, od par puta, ali hoce, ako se konstantno tako hrani..

svinjsko, kao sto neko rece, nema ama bas niceg korisnog, alito ostaje na vama, hocete davati ili ne vec sada...

slanina sa 6m, oh Bozeuser posted image

i meni je problem kako praviti spanac, posto smo mi svi navikli sa mlekomuser posted image jos sam se ja uvek pitala, zasto grci jedu spanac sa pirincem i limunom..hehhe, tako je kad ne znasuser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

Direktna veza do poruke: 1162
5.4.2014 19:06:16   
mama treći put
Nista od toga ja ne bi dozvolila da se desi da sam znala unapred.Naravno ja znam sta se ne sme deci davati.Pa nisam luda.Pivo sme majka dapije jednu casu dnevno zbog laktacije.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1163
5.4.2014 19:09:41   
mama treći put
Zato tim osobama vise ne dozvoljavam da mi cuvaju decu.

Direktna veza do poruke: 1164
5.4.2014 19:27:21   
serpica

IZVORNA PORUKA: nina26

ja se iskreno nadam da si se ti malo nasalila sa nama, jer ja ne mogu da verujem da postoje takvi ljudi ! izvini, ovo je meni za socijalnu sluzbu, dati bebi pivo, pizzu iz kante, pa ja sam ostala bez teksta.

drugo, devojke posavetujte se malo sa pedijatrima, ima sada dosta informacija i na netu, kako se hrane male bebe, ne mislim nista lose, nego nije isto kao kad su nas gajile nase mame i bake, tada se nije znalo apsolutno nista.

riba, pre 10,11m user posted image

Nina user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1165
7.4.2014 23:03:43   
Yula

IZVORNA PORUKA: Azra_

Jeste li uveli jaje? Uh, sve sam pozaboravljala kad šta ide...user posted image Inače, spanać, kao izvor gvožđa, ne bi ni trebao da se daje sa mlečnim proizvodima, jer njihov kalcijum smanjuje vezivanje gvožđa. Nije štetno da se da, ali bolje ne kombinovati spanać i mlečne proizvode, bar meni tako nutricionista objasnio.

Minavb je bas ovde objasnjavala da spanac i slican zelenis bas treba da se kuvaju i jedu sa mlecnim, zbog oksalne kiseline, koja ne prija organizmu, valjda opterecuje bubrege ili nesto tako. Mlecno ne valja mesati sa mesom, jer kalcijum iz mleka sprecava apsorbciju Fe iz mesa.
Znaci bilje+mlecno, da, pozeljno je, meso+mlecno, NE.

Ipak, raspitajte se jos, ja verujem Mini, ipak je ona nutricionista.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1166
7.4.2014 23:13:50   
bubulence

Otisla ona sin poceo da povraca,a ja ne znam zbog cega kad ce meni zaova ona nije kupila picu nego je ta pica iz kante.

ma daaaaaj, izvini ali stvarno u ovo ne mogu da verujem. prosto mi nije normalno da je tako nesto uradi.

Direktna veza do poruke: 1167
7.4.2014 23:36:47   
anci kv
Bubulence,ma opusti se

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1168
7.4.2014 23:41:36   
Yula
Preporuke oko uvodjenja namirnica bebama se razlikuju od zemlje do zemlje, ja zivim u Francuskoj i evo njihovih preporuka, a prepisacu sa papira koji mi je dat u savetovalistu za bebe.

4 meseca: bela repa, sargarepa, spanac, boranija, tikvice......... banana
5 meseci: paradajz, praziluk
6 meseci: plavi patlidzan, karfiol, sampinjoni, celer, brokoli, dulek, krastavac, krompir
8 meseci: ovde dolaze tri povrcke koje ne znam da li ima kod nas i kako se prevode, endive je lisnata biljka koja se jede kao salata, ali i kao kuvana, gorci prilicno. Fenouil se kod nas prevodi kao komorac, navet- repa. Od voca prva sledeca je dinja!
9 meseci: grasak, avokado. ..................... Kao treca vocka se preporucuju jagode!!!! pomorandza, grejpfrut, lubenica, breskva, nektarine, kruske, jabuke, sljive, grozdje!

1 godina: articoka, rotkva, vlasac ( vrsta luka ) ............. kajsije, ananas, tresnje, limun. Tada se uvodi i kostunjavo voce.
18 meseci: bob, paprika, pasulj, socivo, kupus...

Ja nisam pratila njihove preporuke i namirnice sam uvodila onako kako se to uglavnom kod nas radi, a vodjena zdravim razumom user posted image

Evo sta moja beba sa 7.5 meseci jede:

Povrce: krompir, slatki krompir, tikvice, karfiol, brokoli, blitvu, bundevu, praziluk.

Voce: jabuke, kajsije, banane, avokado. Banane i avokado svez, prva dva kao kompot, ali uskoro cu poceti da mu dajem sveze.

Zitarice: psenica, kukuruz, ovas i jos po neke koje idu u Nestle 5 cerealija, zaboravila sam sta sve tamo ide user posted image

Meso: teletina, junetina, teleca dzigerica.

Od sutra krecem s boranijom, a posle toga s jagnjetinom. Kada napuni 8 meseci planiram da krenemo sa kozjim jogurticima, stariji sin mi svaki dan pojede bar po jedan, tako sam ga navikla, a ja u zivotu ne bih okusila nista kozje ni za brdo karamela user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1169
7.4.2014 23:58:17   
Yula
Evo, nasla sam post gde je Minavb detaljno objasnila sta se sa cim kombinuje, koga zanima, neka izvoli:

" Namirnice bogate oksalnom kiselinom su mahunarke, kakao, instant kafe, peršun, rabarbera, spanać, blitva, čaja, cvekla, celer, čokolada, krastavac, grejpfrut, kupus, slatki krompira, šampinjoni. Ove namirnice se kuvaju neposredno pred konzumiranje jer se sadržaj oksalne kiseline kuvanjem i stajanjem povećava, pa podgrevanjem čak uvećava više puta (zato je zabranje podgrevanje spanaća, šampinjona...) Oksalna kiselina se taloži u bubregu i stvara kamence. Ne znači da ove stvari treba da isključimo iz jelovnika, već da ih ne jedmo previše često, da ih pripremamo i jedemo na pravilan način. Ne sećam se tačno koja od mama iz inostranstva je to pisala, ali mislim da je baš na ovoj temi prenela preporuke od svog pedijatra da se cvekla, celer, spanać, blitva... u bebinu ishranu uvode tek posle prvog rođendana zbog visokog sadržaja oksalne kiseline. Oslim spanaća i blitve koje je moje dete jelo rano, i mahunarki i kupusa, koje sam uvela sa 7 meseci, sve ostalo je jeo mnogo kasnije. Spnać i blitvu spremam na mleku i dodajem pavlaku. U šampinjone dodajem pavlaku za kuvanje, osim kad ih odoajem u gulaš sa džigericom. "

Link do posta: http://www.ringeraja.rs/forum/fb.asp?m=1123788

< Poruku je uredio Yula -- 7.4.2014 23:59:19 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1170
8.4.2014 9:25:54   
anci kv
user posted image onda malo mleka da dodam...
Mi nismo praziluk još,do duše,još mi nije pao ni na pamet
Mi smo u fazi graška,po malo

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1171
9.4.2014 22:53:40   
Yula
Ja obavezno spanac i blitvu spremem sa mlecnim.
Probaj praziluk, mnogo su ukusnije kasice.
Mi od danas krenuli sa boranijom, a sutra cu dodati i malo jagnjetine.
Malac poceo malo bolje da jede. user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1172
12.4.2014 12:58:58   
doktorkakristal
Dora za neki dan puni 6 meseci pa planiram da joj u gotovu kasicu stavim po malu kafenu kasicicu pavlake ili je bolje da to bude jogurt?
ona vec jede maslac i svo povrce kao i meso ,a mislim da mora da unosi bar jos nesto od mlecnih proizvoda obzirom da davi sa mlekom zbog njenog refluksa.Sta vi mislite o tome ?

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1173
12.4.2014 13:03:44   
Ivanka 75
Dr, slobodno joj daj nesto od toga, mozes i kiselo mleko, ja imam utisak da se na njega najpre naviknu a nije tezak za varenje kao pavlaka (barem mislim)

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1174
12.4.2014 13:16:25   
doktorkakristal
ok,znaci dovoljno je da za pocetak dodam jednu malu kasiku kiselog cisto dok vidim kako ce da reaguje
Pavlaku cu onda da odlozim za kasnije

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here