Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 29.4.2014 12:37:28
|
|
|
|
Peace*
|
Juče mi je mm dao ideju. On voli da gleda 24kitchen, ja se uglavnom smorim jer pola sastojaka nemam i ne znam gde bi ih kupila. Elem, kaže on, što im ne pišeš i ne zamoliš ih da naprave emisiju "bez mleka", garant bi im bio izazov. Tako da sam im poslala mail: Poštovani, Imam dete od 3,5 godine koje ima anafilaktičnu reakciju na kazein (protein kravljeg mleka), te iz istih razloga ne jede mleko i mlečne proizvode, a kako soju dovode u vezu sa kazeinom (koliko sam razumela, molekul soje jako liči na molekul kazeina pa ih organizam meša), ne dajem mu ni sojino mleko, međutim, od pre godinu dana ipak po nekada jede posne keksove i neke industrijske proizvode koji sadrže soju. Zanima me, da li imate emisiju u kojoj se spremaju poslastice bez mleka (slano mi je ipak lakše da spremim bez mleka)? Ukoliko postoji takva emisija, budite ljubazni da mi kažete u koje vreme se emituje, rado bih pratila. Unapred zahvalna, Pa vam javljam šta sam saznala.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 29.4.2014 14:00:02
|
|
|
|
Peace*
|
Draga _______, Nažalost, nemamo u programskoj šemi emisiju posvećenu ovakvoj vrsti kuvanja, mada vaš mail može da bude dobra inicijativa da se razmotri nešto slično, tipa emisije koja se bavi kuvanjem za osobe s posebnim dijetetskim režimom. Verujem da među receptima prikazanim na 24K kanalu ima i onih koji bi odgovarali potrebama vašeg deteta, ali nažalost nemamo bazu podataka iz koje možemo da izvučemo informaciju kada su date epizode na programu. Srdačan pozdrav, _________
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 30.4.2014 9:45:44
|
|
|
|
milicicak
|
Tash, jeste li uveli jaje? Imam ja nekoliko dobrih slatkih recepata bez mleka ali su sa jajima... okacicu u temi...
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 30.4.2014 9:53:57
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Peace* posle drugog probanja To je ona priča koju moja mama ponavlja: Mnogo je logičnije da se ospe na drugo probanje jer je sa prvim unosom samo probao, i ukoliko postoji alergija, organizam stvara antitela i reagovaće na drugo probanje. S druge strane, sa dr se nikada nisam udubljivala u priču dal reaguje na prvo ili drugo probanje, znam da je naglasila da se uvodi 3 dana, jer alergijska reakcija može da se javi u 72h od prvog probanja namirnice. Ovo je tacno sto se spoljasnjeg ispoljavanja alergije tice. Organizam je reagovao i na prvo probanje ali mi najverovatnije ne vidimo reakciju jer je blaga... sa drugim unosom organizam koji vec ima spremljena antitela reaguje brze i burnije... mada ja sam uverena da ovo zavisi i od tipa alergena, ako je neki protein jak alergen za konkretan organizam reakcija se javlja odmah u nekom obliku, ako protein i moze da se provuce u manjim kolicinama pri prvom probanju, drugo i trece ce sigurno pokazati reakciju jer su antitela vec spremna... u svakom slucaju, nas ceka lesnik posle praznika :)
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 30.4.2014 10:38:14
|
|
|
|
Peace*
|
Odlepila sam! Prestali su da proizvode Linco margarin, ili već šta god da su uradili, ja više ne mogu da ga nađem, i pišem u Mađu, pitam, kažu, imaju sada novi, domaći proizvod sa poboljšanim ukusom (bla bla), uđem na sajt, čitam sastojke i svuda piše "tejpor", ili ti mleko u prahu, sem na jednom. A oni me ubeđuju u mail-u kako je pogodan za alergične na mleko. I još stoji na pozitivnoj listi Mađarske kao proizvod bez kazeina. Pa ako se ovo ispostavi tačnim, napraviću im haos!
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 30.4.2014 11:00:39
|
|
|
|
Peace*
|
Napisala sam i zabrinuti mail ovima što prave pozitivne liste proizvoda.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 1.5.2014 14:58:26
|
|
|
|
Rosita
|
D ponekad dajem dobro jutro dijet i med, bez problema, e sad znam da ti moras potvrdjeno biti opreznija. Uveli smo oraJe
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 5.5.2014 14:27:10
|
|
|
|
Peace*
|
E, razjasnili su mi stvar sa ovim novim margarinom: Sajt im nije ažuriran!!! Na sajtu imaju samo te margarine sa mlekom, a postoje i bez. Tako da sam kupila.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 5.5.2014 14:28:47
|
|
|
|
Peace*
|
Takođe, zanimljiva info: Ako zalutate u Peštu, i odlučite da jedete Pizzu, u Okay Italia su mi napravili pizzu bez sira, čak ako sam ja lika dobro razumela, oni baš imaju u ponudi tu pizzu, iako je ja nisam našla u jelovniku.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 6.5.2014 11:40:57
|
|
|
|
milicicak
|
Lesnik, dan prvi, imam tremu...
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 6.5.2014 11:42:30
|
|
|
|
Peace*
|
Držim fige. Ako vama dobro prođe, idemo vašim stopama. Javljaj
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 6.5.2014 14:12:36
|
|
|
|
Rosita
|
Mi preko bademovog mleka uveli badem . Milicicak, drzimo fige! Nego, bili mi juce kod hematologa zbog u dva merenja u razmaku od mesec dana povisenih limfocita. Zena se cudila sto dolazimo, kaze sve je tok ok za uzrast deteta. :) pao mi kamen sa srca.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 7.5.2014 9:58:49
|
|
|
|
milicicak
|
Mleko od lesnika nam nije najsrecnije proslo, danas sam napravila puslice od ostataka mleka i skuvala cicvaru pa cemo da vidimo... i mozda korisna info DM-ov Alnatura tofu nema u sebi proteine kravljeg mleka
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 7.5.2014 10:02:28
|
|
|
|
Peace*
|
Tofu? Sir? Pa zar tofu nije od soje, bez mleka, postan? Mislim, ja ga ne volim i ne jedem, samo onako teorijski znam po malo.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 7.5.2014 10:05:11
|
|
|
|
milicicak
|
Tofu jeste od soje ali ovi nasi umeju da u njega stave kazein... mislim, ni ja to ne jedem (ali ja ne vooolem ni sir) al sam juce nesto gledala po DM-u pa mi zapalo za oko A ove "posne" sireve koje sam gledala dok sam dojila ni jedan nisam nasla bez dodataka pkm
< Poruku je uredio milicicak -- 7.5.2014 10:06:57 >
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 7.5.2014 10:06:15
|
|
|
|
Peace*
|
A kako znaš da u ovaj ne stavljaju kazein? Jel na našim naznače u sastavu kazein?
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 7.5.2014 10:09:42
|
|
|
|
milicicak
|
Na ovome na deklaraciji pise sastav i u alergen info je jasno naznaceno da nema mleka i jaja, ja njima verujem kad su im deklaracije u pitanju
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 7.5.2014 10:17:30
|
|
|
|
Peace*
|
Hvala na info.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 7.5.2014 19:22:00
|
|
|
|
milicicak
|
Lesnik drugi dan, nema reakcije
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 8.5.2014 13:27:13
|
|
|
|
milicicak
|
liii uveli smo lesnik
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 8.5.2014 13:48:07
|
|
|
|
Rosita
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 9.5.2014 14:29:41
|
|
|
|
Peace*
|
Juče popodne, Marko baulja po kući i češeeee se. U neko doba ga cimnem, zadignem majcu i . Naime, u vrtiću je pokvasio rukave, pa su ga presvukli u njegovu rezervnu majcu, pa je opet pokvasio rukave, pa su ga presvukli u vrtićku, koja je verovatno prata sa oplemenjivačem. Ne možete da verujete, svuda gde je majca dodirnula kao da je naježen, a na prevojima (pazuh, lakat) i na dekolteu crvenoooo i do krvi raščešano. Ispod podkošulje i po nogama ništa, kao ni lice. Sad sam poslala dve rezervne majce u vrtić.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 9.5.2014 21:35:38
|
|
|
|
Rosita
|
Ooo, dusa. Osetljiva koza jako, reaguje.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 17.5.2014 9:53:11
|
|
|
|
MOCICA
|
IMAM 4 KONZERVE OBIČNE ALERNOVE, AKO ZNATE NEKOG KOME HITNO TREBA MOLIM KONTAKTIRAJTE ME.
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 19.5.2014 8:31:02
|
|
|
|
Peace*
|
To si ti pisala. Ako se ne javi niko iz poplavljenih delova, piši mi na pp, kupiću ja. Ali prednost ugroženima.
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?