|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama...
29.4.2014 12:37:28   
Peace*
Juče mi je mm dao ideju. On voli da gleda 24kitchen, ja se uglavnom smorim jer pola sastojaka nemam i ne znam gde bi ih kupila. Elem, kaže on, što im ne pišeš i ne zamoliš ih da naprave emisiju "bez mleka", garant bi im bio izazov. user posted image

Tako da sam im poslala mail:

Poštovani,

Imam dete od 3,5 godine koje ima anafilaktičnu reakciju na kazein (protein kravljeg mleka), te iz istih razloga ne jede mleko i mlečne proizvode, a kako soju dovode u vezu sa kazeinom (koliko sam razumela, molekul soje jako liči na molekul kazeina pa ih organizam meša), ne dajem mu ni sojino mleko, međutim, od pre godinu dana ipak po nekada jede posne keksove i neke industrijske proizvode koji sadrže soju.
Zanima me, da li imate emisiju u kojoj se spremaju poslastice bez mleka (slano mi je ipak lakše da spremim bez mleka)? Ukoliko postoji takva emisija, budite ljubazni da mi kažete u koje vreme se emituje, rado bih pratila.

Unapred zahvalna,

Pa vam javljam šta sam saznala. user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 426
29.4.2014 14:00:02   
Peace*
Draga _______,

Nažalost, nemamo u programskoj šemi emisiju posvećenu ovakvoj vrsti kuvanja, mada vaš mail može da bude dobra inicijativa da se razmotri nešto slično, tipa emisije koja se bavi kuvanjem za osobe s posebnim dijetetskim režimom.

Verujem da među receptima prikazanim na 24K kanalu ima i onih koji bi odgovarali potrebama vašeg deteta, ali nažalost nemamo bazu podataka iz koje možemo da izvučemo informaciju kada su date epizode na programu.

Srdačan pozdrav,
_________

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 427
30.4.2014 9:45:44   
milicicak
Tash, jeste li uveli jaje? Imam ja nekoliko dobrih slatkih recepata bez mleka ali su sa jajima... okacicu u temi...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 428
30.4.2014 9:53:57   
milicicak

IZVORNA PORUKA: Peace*

posle drugog probanja

To je ona priča koju moja mama ponavlja: Mnogo je logičnije da se ospe na drugo probanje jer je sa prvim unosom samo probao, i ukoliko postoji alergija, organizam stvara antitela i reagovaće na drugo probanje.

S druge strane, sa dr se nikada nisam udubljivala u priču dal reaguje na prvo ili drugo probanje, znam da je naglasila da se uvodi 3 dana, jer alergijska reakcija može da se javi u 72h od prvog probanja namirnice.

Ovo je tacno sto se spoljasnjeg ispoljavanja alergije tice. Organizam je reagovao i na prvo probanje ali mi najverovatnije ne vidimo reakciju jer je blaga... sa drugim unosom organizam koji vec ima spremljena antitela reaguje brze i burnije... mada ja sam uverena da ovo zavisi i od tipa alergena, ako je neki protein jak alergen za konkretan organizam reakcija se javlja odmah u nekom obliku, ako protein i moze da se provuce u manjim kolicinama pri prvom probanju, drugo i trece ce sigurno pokazati reakciju jer su antitela vec spremna...
u svakom slucaju, nas ceka lesnik posle praznika :)

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 429
30.4.2014 10:38:14   
Peace*
Odlepila sam! Prestali su da proizvode Linco margarin, ili već šta god da su uradili, ja više ne mogu da ga nađem, i pišem u Mađu, pitam, kažu, imaju sada novi, domaći proizvod sa poboljšanim ukusom (bla bla), uđem na sajt, čitam sastojke i svuda piše "tejpor", ili ti mleko u prahu, sem na jednom. A oni me ubeđuju u mail-u kako je pogodan za alergične na mleko. user posted image I još stoji na pozitivnoj listi Mađarske kao proizvod bez kazeina. user posted image user posted image user posted image Pa ako se ovo ispostavi tačnim, napraviću im haos!

Tasha

Direktna veza do poruke: 430
30.4.2014 11:00:39   
Peace*
Napisala sam i zabrinuti mail ovima što prave pozitivne liste proizvoda. user posted image

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 431
1.5.2014 14:58:26   
Rosita
D ponekad dajem dobro jutro dijet i med, bez problema, e sad znam da ti moras potvrdjeno biti opreznija.

Uveli smo oraJe user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 432
5.5.2014 14:27:10   
Peace*
E, razjasnili su mi stvar sa ovim novim margarinom: Sajt im nije ažuriran!!! user posted image
Na sajtu imaju samo te margarine sa mlekom, a postoje i bez. Tako da sam kupila. user posted image

Tasha

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 433
5.5.2014 14:28:47   
Peace*
Takođe, zanimljiva info: Ako zalutate u Peštu, i odlučite da jedete Pizzu, u Okay Italia su mi napravili pizzu bez sira, čak ako sam ja lika dobro razumela, oni baš imaju u ponudi tu pizzu, iako je ja nisam našla u jelovniku.

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 434
6.5.2014 11:40:57   
milicicak
Lesnik, dan prvi, imam tremu...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 435
6.5.2014 11:42:30   
Peace*
Držim fige. Ako vama dobro prođe, idemo vašim stopama. Javljaj user posted image

Tasha

Direktna veza do poruke: 436
6.5.2014 14:12:36   
Rosita
Mi preko bademovog mleka uveli badem user posted image .

Milicicak, drzimo fige!

Nego, bili mi juce kod hematologa zbog u dva merenja u razmaku od mesec dana povisenih limfocita. Zena se cudila sto dolazimo, kaze sve je tok ok za uzrast deteta. :) pao mi kamen sa srca.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 437
7.5.2014 9:58:49   
milicicak
Mleko od lesnika nam nije najsrecnije proslo, danas sam napravila puslice od ostataka mleka i skuvala cicvaru pa cemo da vidimo...

i mozda korisna info
DM-ov Alnatura tofu nema u sebi proteine kravljeg mleka

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 438
7.5.2014 10:02:28   
Peace*
Tofu? Sir? Pa zar tofu nije od soje, bez mleka, postan? Mislim, ja ga ne volim i ne jedem, samo onako teorijski znam po malo. user posted image

Tasha

Direktna veza do poruke: 439
7.5.2014 10:05:11   
milicicak
Tofu jeste od soje ali ovi nasi umeju da u njega stave kazein... mislim, ni ja to ne jedem (ali ja ne vooolem ni sir) al sam juce nesto gledala po DM-u pa mi zapalo za oko

A ove "posne" sireve koje sam gledala dok sam dojila ni jedan nisam nasla bez dodataka pkm

< Poruku je uredio milicicak -- 7.5.2014 10:06:57 >

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 440
7.5.2014 10:06:15   
Peace*
A kako znaš da u ovaj ne stavljaju kazein? Jel na našim naznače u sastavu kazein?

Tasha

Direktna veza do poruke: 441
7.5.2014 10:09:42   
milicicak
Na ovome na deklaraciji pise sastav i u alergen info je jasno naznaceno da nema mleka i jaja, ja njima verujem kad su im deklaracije u pitanju

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 442
7.5.2014 10:17:30   
Peace*
user posted image

Hvala na info. user posted image

Tasha

Direktna veza do poruke: 443
7.5.2014 19:22:00   
milicicak
Lesnik drugi dan, nema reakcije user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 444
8.5.2014 13:27:13   
milicicak
liii uveli smo lesnik user posted image

Direktna veza do poruke: 445
8.5.2014 13:48:07   
Rosita
user posted image user posted image user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 446
9.5.2014 14:29:41   
Peace*
Juče popodne, Marko baulja po kući i češeeee se. U neko doba ga cimnem, zadignem majcu i user posted image user posted image user posted image .
Naime, u vrtiću je pokvasio rukave, pa su ga presvukli u njegovu rezervnu majcu, pa je opet pokvasio rukave, pa su ga presvukli u vrtićku, koja je verovatno prata sa oplemenjivačem. Ne možete da verujete, svuda gde je majca dodirnula kao da je naježen, a na prevojima (pazuh, lakat) i na dekolteu crvenoooo i do krvi raščešano. user posted image Ispod podkošulje i po nogama ništa, kao ni lice.
Sad sam poslala dve rezervne majce u vrtić. user posted image

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 447
9.5.2014 21:35:38   
Rosita
Ooo, dusa. Osetljiva koza jako, reaguje.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 448
17.5.2014 9:53:11   
MOCICA
IMAM 4 KONZERVE OBIČNE ALERNOVE, AKO ZNATE NEKOG KOME HITNO TREBA MOLIM KONTAKTIRAJTE ME.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 449
19.5.2014 8:31:02   
Peace*
To si ti pisala. Ako se ne javi niko iz poplavljenih delova, piši mi na pp, kupiću ja. Ali prednost ugroženima.

Tasha

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here