|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama...
17.4.2014 12:04:54   
milicicak
Pa pisala sam ispod quote, osim ako jos neko nije bilo ispod... izvinite, danas mi ke potpuno lud dan :)

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 401
18.4.2014 21:38:08   
MOCICA

IZVORNA PORUKA: Peace*

Ja i dalje mislim da Allernova sadrži više vitamina i minerala nego sva ta ovsena, rižena i sl mleka, pa ne mislim da može da škodi. Ne slažete se?

Slazem se ja, al secam se da su mi na IMD dr rekli da posle druge predjem na Macrobiotioc mleka u prahu. I to je pila.
Al moram da napomenem (to je domen refluksa) ishrana koja nam je savetovana i koje smo se strogo pridrzavali : pirinac da zgusne, palenta kad se skroz pogorsa stanje mislim da su dovodili samo do pogorsanja. I kad bi dete sakroz prestalo da jede sitiuciaj bi se poboljsala.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 402
18.4.2014 22:49:30   
Yula

IZVORNA PORUKA: milicicak

Koliko ja znam Allernova AR se koristi od 0-36 meseci... i mislim da je mnogo bolja opcija nego bilo koje sojino, ovseno, razano, pirincano mleko ali svaka majka najbolje zna sta je dobro za njeno dete...

Slazem se.

Mada, ima osoba kojima i u Allernovi nesto smeta, pa prelaze na neka alternativna resenja.

Mene zanima da li neko zna kako se prave ta biljna mleka? I da li su ona potpuno prirodna, da li sadrze potrebne vitamine i minerale ili su naknadno obogacena?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 403
18.4.2014 22:55:35   
Yula
Ja sam kod uvodjenja nemlecne hrane mojoj drugoj bebi bas opustena. Cesto se drzim pravila jedna namirnica tri dana, ali nekada i ne. Evo, upravo uvodim i piletinu i grasak zajedno kroz kupovnu kasicu. Do sada nije bilo problema kada sam tako radila. Cenim, ako odreaguje, ili je na jedno, ili drugo, ne uvodim napamet. sada cu davati grasak samo 3 dana, a piletinu 5, oko nje cu biti malo opreznija.
Inace, uglavnom sve spremam sama, osim sto nekada kupim neku vocnu teglicu, tipa kajsija i breskva, jer ih nema trenutno svezih. Piletinu cu prva tri dana davati iz teglice, a sledeca dva dana kuvanu. Za sada je pokazao alergiju samo na sargarepu i to osipom po grudima. Cim uvedem piletinu, pocinjemo sa jogurticima.

Inace, ispadne mi ko zna koji put onaj deo baby cooka u kome se kuva i secka, i poslednji put je pukao skroz, pa sada kuvam u serpici. Nekako mi nije to to, valjda nisam navikla.

< Poruku je uredio Yula -- 18.4.2014 22:57:10 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 404
19.4.2014 17:57:06   
Rosita
Yula, ima na netu recepata. A na rr tema "biljna mleka" pa vidi i to.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 405
19.4.2014 19:31:47   
MOCICA
Kašice sadrže limunsku kiselinu kao i sokovi,koja moze da izazove alerg.reakciju.

Nailazila sam na netu na recepte za bademovo i ovseno mleko al nisam pravila,mada sam razmišljala na tu temu.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 406
22.4.2014 8:25:30   
Peace*
Ja sam za veliki petak dala Marku riblju čorbu, i odjednom uvela: soma, štuku, smuđa i šarana. user posted image Pa i onu gotovu mešavinu začina za riblju čorbu. Čak sam mu dala i posnu baklavu (orasi).
A za uskrs sam dala jaja.

Baš sam bila hrabra za ove praznike. user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 407
22.4.2014 14:13:21   
Rosita
Bravo! Ja sam isto pomalo u fazonu da se opustim oko drugih namirnica ubuduće.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 408
22.4.2014 14:25:30   
Rosita
Gledala sam neko AVENA pirincano mleko, imaju razna, uzela bih za sebe, a mozda bih dala i D nekad sa necim da proba. Zanima me sta mislite o sastavu ovih mleka? Evo sajt : http://www.avena.rs/mleko.html. Mozda nije pitanje za ovu temu, pitala sam i na temi biljna mleka, ali prastajte, ovde su ipak zene iz mog kruzoka pa je verovatnije da cu dobiti odgovor :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 409
22.4.2014 14:28:44   
World
Jao Rosita, procitah sastav... user posted image

Ja ovo ne bih koristila, definitivno.

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 410
22.4.2014 14:37:51   
Rosita
Zasto World? Ja nisam upoznata sa time sta su ovi sastojci, zato i pitam, al mi se cini da ovo srecem na svakom keksu. Ako si ti bolje upoznata daj detaljniji odgovor. Hvala :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 411
22.4.2014 14:42:14   
World
Vjerovatno se nece svi sloziti sa mnom, ali ja sam odavno iz ishrane izbacila (ili se bar trudim koliko mogu) sve sto ima ovoliko aditiva.. samo pogledaj koliko secera ima tu Maltodekstrin, Desktroza, pa onda modifikovani skrobovi, hidrogenizovano.. itd. sve to sto je preradjeno na taj nacin nikako nije dobro.. nisam te pratila, ali vjerovatno ne koristite kravlje mlijeko zbog alergije? mozda ako bas moras biljno pronadji negdje recept kako mozes sama napraviti, bez ovih suvisnih stetnih stvari, cini mi se da je Torbica pravila, ako se ne varam..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 412
22.4.2014 14:52:21   
milicicak
Rosita, ja sam ovo pirincano mleko jednom kupila da skuvam potomku puding... nije htela da ga lizne (puding mislim)... sad, ja sam ubedjena da gospodjica ne jede ono sto joj smeta pa sam nekako povezala sa tim, tj da joj nesto u ovom mleku smeta...
a po sastavu, ovo mleko uglavnom sadrzi ugljene hidrate i masti i pirinac koji je opet po sastavu ugljenohidratan tako da ovde malte ne nista osim preradjenih secera i masti nema
Inace, ovseno mleko sama pravim i koristim za kuvanje i testa, a pred praznike sam za iste namene kupila i neko pirincano u tetrapaku videcu kad dodjem kuci koje...

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 413
22.4.2014 14:59:52   
Rosita
E hvala vam. Pravila i ja ovseno, ali mi nesto dosadilo i brzo smo prestali da ga volimo. Milicicak, ajde bas kazi koje je to. Mocica, to ovseno joya koje tvoje dete pije, kakvog je ukusa? Necu ja to detetu da dajem kao zamenu za mleko, treba mi bas nesto za kuvanje i ja da pijem nesto ukusno ako je moguce.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 414
22.4.2014 16:42:17   
milicicak
Rosita, mleko je Lima Rice drink, italijansko, kosta oko 500 din

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 415
22.4.2014 18:48:13   
Rosita
E ok. To tecno, nije prah? Sastav bolji? Ukus dobar? Blagodarimo :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 416
23.4.2014 8:48:32   
Peace*
Ja uopšte nemam stav o svemu ovome. user posted image

A evo zašto:

Npr, Vitalia biljna mleka

RICEVITA
rižino mlijeko u prahu
RiceVita - napitak od riže (zamjena za kravlje mlijeko) je prehrambeni napitak s ugodnim okusom koji spada u grupu prirodnih biljnih proizvoda. Ne sadrži laktozu, kolesterol niti gluten. Rižin napitak je pogodan za osobe s intolerancijom na laktozu kravljeg mlijeka, za osobe koje ne podnose gluten, za osobe koje imaju teškoća s probavnim sustavom ili osobe s visokim nivoom kolesterola. Također je pogodno za sve koji žele da poboljšaju kvalitetu svoje prehrane.
Njegova največa prednost je u lakoj probavljivosti, visokoj prehrambenoj vrijednosti i lakoj pripremi. Pogodan je za pripremanje napitaka (zamjena za mlijeko, koktele, kakao), žitaricnih obroka, pudinga, juha, umaka, tjestenina i posvuda gdje se upotrebljava kravlje mlijeko.
Ne zgrušava se i brzo se razgrađuje. Mogu ga konzumirati i dijabetičari u skladu s propišanom dijetom. Ne preporuča se kao zamjena za kravlje mlijeko za djecu do uzrasta od 3 godine.

Ako ne čitaš precizno, i ne obratiš pažnju na "pogodan za osobe s intolerancijom na laktozu kravljeg mlijeka", možeš biti u zabludi.

Nisam držala kutiju u rukama, nisam čitala sastav, ali sam pisala mail proizvođaču, i evo odgovora:

user posted image

< Poruku je uredio Peace* -- 23.4.2014 8:49:31 >

Tasha

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 417
23.4.2014 22:33:06   
MOCICA
Joya je nekog neutralnog ukusa. Nit smrdi,nit mirise. Ukusnije je od Alernove. Dodas med, neskvik, vanilin šečer il šta već smete i eto ti poslastice. Jedno je sigurno moje dete koje je intolerantno na pkm ne boli stomak.

Ta opcija sa pravljenjem mleka mi dobro zvuci. Dajte recept molim.,

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 418
24.4.2014 0:14:51   
Rosita
Mocica, idu na temu biljna mleka, tamo sam danas postavila link sa receptima, a ima jos nekih .

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 419
28.4.2014 8:37:44   
Peace*
Pravila sam mafine (one posne), pa sam ubacivala kockicu menaž čokolade u sredinu, Marku se dopalo, iako menaž (uopšteno čokoladu) inače ne voli.

I dala sam mu da proba čokoladnu bananicu, tog gađenja user posted image , ali vidi da Luka jede, pa hoće i on. Onda sam mu rekla da njemu to ne mora da se sviđa zbog toga što se nama sviđa, da nije smak sveta, i da ne treba da jede ako mu se ne dopada, pa je rekao "Ja onda ipak ne bih". user posted image

Inače, odgovorili su mi iz Lima, predivan mail, nema pkm u njihovom ovsenom i pirinčanom mleku, ali brate 525din litar. user posted image Ko je rekao da ima još 4 limenke Allernove? MOCICE? Jesi ti? Koji je datum?

Tasha

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 420
28.4.2014 12:36:55   
milicicak

IZVORNA PORUKA: milicicak

Bademovo mleko, spremljeno i probano :)
Tara je popila svidelo joj se, i sto je bitnije, nema reakcije :)

Nazalost, sinoc se posle drugog probanja bademovog mleka osula i to bas onako lepo :( povuklo se posle 15- ak min uz Aerius...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 421
28.4.2014 13:18:37   
Rosita
Milicicak user posted image , bas mi je zao, pogotovo sto joj se svidelo, al nadajmo se da uskoro nece biti reakcije. Ja cu ovih dana da dam to bademovo da vidim kako ce da bude.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 422
28.4.2014 14:05:32   
Peace*
milicicak user posted image

Tasha

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 423
28.4.2014 22:44:09   
milicicak
Zene drage user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 424
29.4.2014 8:42:48   
Peace*
posle drugog probanja

To je ona priča koju moja mama ponavlja: Mnogo je logičnije da se ospe na drugo probanje jer je sa prvim unosom samo probao, i ukoliko postoji alergija, organizam stvara antitela i reagovaće na drugo probanje.

S druge strane, sa dr se nikada nisam udubljivala u priču dal reaguje na prvo ili drugo probanje, znam da je naglasila da se uvodi 3 dana, jer alergijska reakcija može da se javi u 72h od prvog probanja namirnice.

Tasha

Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here