|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama...
7.4.2014 9:00:36   
Peace*
Uveli pastrmku. user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 376
8.4.2014 12:01:43   
milicicak
Peace, bravo za pastrmku user posted image
Rosita, mi smo poceli da jedemo suhomesnate preradjevine posle godinu dana, ali isljucivo domace suseno govedje i svinjsko meso tako da ne znam koji su kupovni proizvodi bezbedni...
nismo probali jogurt, tata je kupio jagode pa smo to probali, nema reakcije ali joj se ne svidjaju
probali smo da reuvedemo zelje, katastrofa je proslo... i tako...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 377
8.4.2014 13:41:47   
Rosita
Imamo i mi domace, ali D ima cetiri zuba, tesko da moze da sazvace prsut npr. Nisam doduse probala. I tako je u nekoj slj fazi sa jelom. Evo npr. makarone'- testenine, sarene, ovih i onih oblika, sa gadjenjem pogleda, zgnjeci, na licu mu je izraz - pih, ljigaaaavo :) i tako. Ja sam sad na polju citrusa, uvodim kivi, ali ne dajem mu cist nego sa bananom. Nekad grdim sebe jer velikom broju namirnica pristupam tako- stavim u neku drugu hranu, da prodje, da vidim kako reaguje, a kao da zanemarujem isprobavanje cistog ukusa. Ali kad prodje evo taj kivi u kombinaciji, dacu mu da proba i cist. Nisam ni ja nista sa mlecnim i sojom eksperimentisala, u smislu da mu namazem negde, da lizne i tako... ima sta da se uvede i do testa. Svakakve mi ideje promicu kroz glavu. U jednom trenutku bejah resena da probamo soju. Pa nisam...

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 378
9.4.2014 12:10:25   
Peace*
Zove me vaspitačica iz vrtića, kaže, častila bi decu sladoledom jer su juče bili dobri na priredbi (bili su diiiiiivni user posted image ), pa joj Marko kaže da sme Calipso. Ja potvrdim da sme Calipso, od breskve i narandža/ananas. Zove opet, kaže "Jao imaju samo grejp/limeta, i dok sam shvatila, on je već dva put liznuo, ja ga zagledam, nije mu ništa, šta da radim, da mu dam (otela sam mu) ili da idem da tražim narandžu?". Elem, ode da traži narandžu. Ali baš sam se nešto rastužila, valjda nije bio mnogo tužan, dali su mu plazmicu i kiki bombone u zamenu, a Calipso narandžu će mu dati da ponese kući, našla je njegova učiteljica naknadno.

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 379
9.4.2014 13:22:00   
Snelle
user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 380
13.4.2014 22:42:13   
Djusko
Pozdrav zene! Vidim, borite se i svaka vam cast! Kod nas kakva je situacija, mi cemo samo Alernovu piti do zenidbe. Nakon onog dosadnog osipa od pirinca, resih da uvedem tikvicu. Prvi i drugi dan nije bilo reakcija, ali mu se nikako nije svidela. I stalno mi se motalo po glavi da dete nece da jede hranu na koju je alergicno, pa sam sebe posle ubedila da njega mrzi da rucka, da nije svaka beba odusevljena na pocetku... Treci dan spremim ceo obrok, nahranim ga nekako i ostatak dana provedem skakutajuci od srece jer nije povracao i bljuckao. Uvece ga skinem za kupanje, a na rukama osip, i ovaj put mu je koza bas bila suva, hrapava i crvena. Uh, kako sam se smorila user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 381
13.4.2014 23:08:12   
Yula
Ne sekiraj se, beba ti je jos malena, ima puno vremena i puno namirnica koje ce mu prijati. Zasto ne sacekas punih 6 meseci?

Tasho, sada vidim i tvoj post, dusa mila, zaboravio je on brzo na tu situaciju. A zasto nije vec probao grejpfrut i limetu? Daj detetu sve da proba i da znas da li mu nesto smeta, on je vec veliki, zasto mu uskracujes bespotrebno neke namirnice i dovodis ga u ovakvu situaciju? Izvini, ali iznervirala sam se sada.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Djusko)
Direktna veza do poruke: 382
14.4.2014 8:23:16   
Peace*
Grejp jede, tj pije (isto sr drugo pakovanje), a limetu nije probao jer je ni ja nikada nisam probala, pa mi nije palo na pamet. Ja kupujem limun, a ne limetu, i koliko god da sam 99% sigurna da je to isto, znaš da sam ja psiho koji sve uvodi zasebno. A konkretno taj sladoled nije probao jer je to nov ukus ove godine, i par dana pre toga su tek napunili frižidere sladoledom, i onda sam bila očajna što nema breskve koji je pre jeo, pa smo mu dali narandže/ananas, i kao, super, rešili smo problem, i onda iskrsne nov ukus i sve one sklone... Ali, evo probao je, i sada je sve ok. user posted image

Djusko, da li ti mažeš bebu nekom kremom?
Evo o čemu razmišljam. Moj Marko sada ima već 3,5 godine, i ja ga i dalje mažem Mustelom Stelatopiom. Sada ga više ne mažem svako veče, ne mažem ga tako detaljno kao kad je bio mali, ali čim izostavim mazanje više dana za redom, makar na listovima se pojavi suva koža, koju raščeše i stvaraju se krastice. Sada već prolaze na 1-2 mazanja mustelom, ali kao bebi nije prolazilo.
Mislim da se ti sem sa alergijom susrećeš sa ekcemom. Ekcem se mora negovati.
Kada je Marko bio mali, kupala sam ga u Mustelinoj uljanoj kupci a mazala sam ga celog 2x na dan Galsanom (imaš da kupiš u apoteci). Jedna dr mi je rekla da ga mažem tako da mi beži iz ruku kao riba. Bitno je da ga ne obučeš dok se ta krema malo ne upije, što postižeš trljanjem, znači dobro utrljavaš kremu u kožu. Pokušaj da neguješ bebu nekom kremom redovno, pa onda vidi dal zaista reaguje na namirnice ili je to prosto ekcem, koji se pojavljuje na promenu vremena, na pad imuniteta, na stres, na zube, ma na svašta nešto.

< Poruku je uredio Peace* -- 14.4.2014 8:24:48 >

Tasha

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 383
14.4.2014 8:41:15   
Djusko
Yula po preporuci doktora zbog GER-a sam pocela sa uvodjenjem hrane. Generalno zbog toga trebao je vec uveliko da rucki, ipak nije ni malo prijatno povracati posle svakog obroka. On puni sest meseci za 15 dana, i nije neka velika razlika.

Peace, kad mu se pojavio prvi osip jos dok je sisao pedijatar nam je dala La Roche kupku i kremu. Namenjena je za jako osetljivu kozu. I od tad ga mazem. Trudim se da mu lepo razmazem. Njemu je pocelo da se povlaci to po rukicama polako. Jos sam htela da te pitam nesto. Prosli put si me savetovala da odradim EO iz stolice, ali ne znam zasto ovde to niko ne radi. Gde ti odnosis i kakvu analizu trazis?

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 384
14.4.2014 8:48:33   
Peace*
U NS to radi samo jedna laboratorija koliko ja znam, nalazi se na Trifkovićevom trgu, mislim da je NS lab, i tražim eozonofile u stolici.

Tasha

(odgovor članu Djusko)
Direktna veza do poruke: 385
15.4.2014 9:40:01   
Peace*
Šta mi se desilo sa Allernovom: KLIK

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 386
15.4.2014 12:22:39   
Peace*
Našla sam viršle koje ne sadrže mleko ni u kom obliku, provereno sa tehnologom). Ovih dana ćemo ih probati:

user posted image

user posted image

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 387
15.4.2014 15:15:25   
milicicak
Belancevinasti proizvodi u ovim virslama su poreklom od soje? Inace, Pipi parizer u sebi nema mlecne proteine...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 388
16.4.2014 9:05:13   
Peace*
Baš zbog te stavke sam pitala tehnologa, i on kaže da nisu od mleka, ne reče od čega su.

Ni Gala pileći parizer nema, Marko ga jede.

Tasha

Direktna veza do poruke: 389
17.4.2014 9:23:05   
MOCICA
Sto se sladoleda tice jedemo calipso od breskve, od pomorandje od frikoma,a nestle ima neki novi Cola, nije los. Rumenko ima sargarepu pa ga ne mozemo.

Uglavnom hrana koja njoj smeta jos od rodjenja dok sam je dojila je mleko,junetina,jagnjetina,sargarepa,kukuruz,pirinac.

Sve ovo utvrdila sam sama sa dijetom dok sam je dojila i potvrdila po uvodjenju hrane. Ili je povracala,ili se osipala ili imala tecne smrdljive stolice i crveni krugic oko guze.

Alernova se koristi do druge godine. Probajte mleka u prahu- Macrobiotic ima proseno,ovseno i pirinbano. Moja starija je pila pirinacno,a mladja pije Joya ovseno.

Ostale su mi 4limenke obicne Alernove kupljene u Segedinu,ako nekom treba nek se javi.

< Poruku je uredio MOCICA -- 17.4.2014 9:28:18 >

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 390
17.4.2014 9:49:49   
Peace*
Rumenko sadrži mleko u prahu. Sećam se da kada sam prvi put odlučila da mu kupim sladoled, da sam se prvo za njega uhvatila, i smorila sam se kao žaba kada sam to videla. Baš ću proveriti ponovo.

Kakve veze ima što je Allernova do 2-ge godine? Ja i dalje mislim da Allernova sadrži više vitamina i minerala nego sva ta ovsena, rižena i sl mleka, pa ne mislim da može da škodi. Ne slažete se?

Tasha

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 391
17.4.2014 10:51:57   
milicicak
Koliko ja znam Allernova AR se koristi od 0-36 meseci... i mislim da je mnogo bolja opcija nego bilo koje sojino, ovseno, razano, pirincano mleko ali svaka majka najbolje zna sta je dobro za njeno dete...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 392
17.4.2014 11:00:29   
Peace*
I ja mislim da je do treće god Allernova.

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 393
17.4.2014 11:07:09   
MOCICA

Koliko ja znam Allernova AR se koristi od 0-36 .

Ar da ali obicna do dve,bar je tako meni receno na Imd, a i jedva sam cekala da se resim tog smrada od mleka.

Ja imam osam godina iskustva sa ovim tako da mogu da polemisem, a i da kazem gde su dr bili u pravu,a gde su skroz pogresili. A sta su Vama savetovali posle Alernove?

Direktna veza do poruke: 394
17.4.2014 11:07:16   
MOCICA

Ar da ali obicna do dve,bar je tako meni receno na Imd, a i jedva sam cekala da se resim tog smrada od mleka.

Ja imam osam godina iskustva sa ovim tako da mogu da polemisem, a i da kazem gde su dr bili u pravu,a gde su skroz pogresili. A sta su Vama savetovali posle Alernove?

Direktna veza do poruke: 395
17.4.2014 11:25:50   
Peace*
Ništa. Uopšte nisu spominjali ukidanje Allernove.

Tasha

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 396
17.4.2014 11:26:51   
Peace*
Kada sam u jednom momentu pitala za mleka tipa pirinčano, dr je odmahnula glavom i rekla je da ona svom alergičnom detetu to ne bi dala jer ne veruje proizvođačima.

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 397
17.4.2014 11:32:53   
Peace*
KLIK

Allernova
hrana za dijetalnu prehranu dojenčadi preosjetljive na bjelančevine (0-36 mj.)

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 398
17.4.2014 11:51:55   
milicicak
IZVORNA PORUKA: MOCICA

Iskreno i ja jedva cekam da se resim tog smrada od mleka ali mislim da je za moje dete bolje da njega pije, ako vec pije mleko. Zato i napisah da svaka majka najbolje zna sta je dobro za njeno dete i u to iskreno i duboko verujem jer samo mama kroz iskustvo uci i otkriva sta njenom detetu konkretno odgovara a sta ne.
Ne znam sta cemo posle Allernove, ali se iskreno nadam da necu morati o tome da razmisljam, svaki most prelazim kad do njega dodjem

ne znam zasto je poruka ispala ovakouser posted image

< Poruku je uredio milicicak -- 17.4.2014 11:53:34 >

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 399
17.4.2014 12:01:02   
Peace*
Zato što svoj text treba da pišeš nakon onog [/quote ].

Sve što se nalazi između [ quote] i [/quote ] (morala sam da napišem razmake da biste videli, kada citirate nema razmaka), ide u belo polje.

Tasha

Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here