Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 27.3.2014 8:24:41
|
|
|
|
Peace*
|
Ako nisi procitala ovaj moj post KLIK, procitaj ga. Tice se bas naseg iskustva sa pirincem.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 27.3.2014 9:06:30
|
|
|
|
Djusko
|
Peace ovu temu sam procitala sto bi se reklo od korica do korica. Da sam toliko citala u skoli sad bih bila prim dr mr Bas zbog vas znam da je dobro sto je odmah odreagovao, da ne lupam glavu kasnije. Ali vec svima dobro poznat strah je ucinio svoje. Nego jel znate koliko dugo treba da koristimo probiotik? Nisam sigurna da mi je doktor rekao, mada mozda i jeste a da ga ja nisam slusala jer po njemu treba da mu dajem jaje od sestog meseca i onaj "mlecni" probiotik, sto je meni bilo apsurdno.
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 27.3.2014 10:03:03
|
|
|
|
Peace*
|
A kod kakvog dr ste bili? Neka deca sa alergijom idu kod gastro, a neka kod imunologa-alergologa, u zavisnosti od simptoma. Saveti su u nekim delovima oprečni, već počevši od probiotika, a onda dalje preko teletine i junetine. Ja sam Marku nešto dugo davala probiotik kad je bio tako malen, i pre utvrđene alergije. Mislim da je tada pedijatrica rekla da mogu slobodno da mu dajem i mesec dana u kontinuitetu, i da ne može da škodi, ali je možda bolje da proveriš ipak sa dr ako to nije neka previše komplikovana akcija.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 27.3.2014 10:21:30
|
|
|
|
milicicak
|
Peace, verujem da je stresno sve sa promenom lekara i testovima, ali drzi se, bice to sve u redu Djusko, moj jedini savet je samo polako i oprezno, prati dete i slusaj svoj instinkt i nadji lekara kome verujes i sa kim mozes da pricas o svemu sto te zanima... mi smo uvek ovde da podelimo iskustva Nase lepe vesti: susam je ponovo uveden bez problema IIII NIJE SE OSULA KAD SAM JOJ NAMAZALA SLAG NA VRAT I SIR NA NOGU do sada je uvek reagovala kontaktno :) izvinjavam se sto vicem ali bas sam srecna :) za vikend probamo jogurt :)
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 27.3.2014 10:29:03
|
|
|
|
Djusko
|
Na pocetku smo isli kod gastro. Vec dobro pomenutog Perisica, ali mm je nacuo svasta nesto o njemu i nije hteo vise da idemo kod njega, a ja sama nisam mogla,sto zbog prevoza to i zbog finansija ( 5000 po pregledu - mafija).Ne kazem da je on fantastican, ali lakse mi je bilo da idem kod jednog doktora i njega da slusam nego da setam. Na predlog muzevljevog prijatelja bili smo kod nutricioniste na IMD, njima je pomogao, ali ja nisam zadovoljna. Nekako mi je sve sturo odradio,a najvise od svega je pominjao neku humaninu vodu za mleko kao najbolju, sto dovodi do zakljucka da misli da sam ovca za sisanje. Naravno na sve pedijatar mi je za svaki uput dramila kao da joj trazim bubreg a ne papir,jer eto on ne napreduje lose, bla bla bla.
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 27.3.2014 10:29:21
|
|
|
|
Peace*
|
MILICICAK
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 27.3.2014 10:32:30
|
|
|
|
Peace*
|
Humanina voda... Da, koristila sam je kratko, posle prešla na Rosu. Možeš probati bebi da izvadiš krv i pogledaš stavku EO. U pitanju su eozonofili, povišeni su u slučaju alergije ili parazita. Takođe, možeš stolicu odneti na analizu na eozonofile. Ja baš imam sreće sa tim uputima, moja stalno valja neke upute, a ja vičem Ne treba miiiii! Imam posla preko glave, a samo virim ovde da vidim šta pišete. Toliko lepih vesti na sve strane... valjda će i nama da se posreći. Majku mu, opet se nadam, to tako ne valja.
< Poruku je uredio Peace* -- 27.3.2014 10:34:04 >
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 27.3.2014 10:52:43
|
|
|
|
Djusko
|
Peace drzimo vam fige! I to sto se nadas je sasvim normalno, a i verovatno je pojacano zbog toga sto dr odlazi u penziju. Preko tebe ona je mnogima ovde pomogla, a da toga nije ni svesna, volela bih da sam naletela na takvog doktora. Kod nas je ona situacija, ja sam mama paranoja, pravim dete bolesno, verovatno me jos kude sto sam prekinula sa dojenjem, mada posle ovog osipa mm je koliko toliko skontao da ne pricam gluposti. Stolicu sam nosila za viruse, bakterije, parazite, ali se nisam setila EO.
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 27.3.2014 10:54:56
|
|
|
|
Peace*
|
Sledeći put ćeš.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 27.3.2014 13:25:27
|
|
|
|
Snelle
|
Tasho, tvoji postovi su tako puni pozitive, ZNAM da ćete biti dobro Djusko, svaka od nas je nailazila na iste takve probleme, kao i na te rečenice: "Dete ti je dobro, lepo napreduje...."Svaka od nas ovde ima jako puno iskustva, ja nažalost sa oba deteta, znam da svaka od nas voli i svim srcem želi da pomogne. Šta god ti nije jasno i imaš nedoumicu pitaj, rado ćemo odgovoriti. I to slobodno mogu da kažem u ime svih mama ovde, jer itekako znamo kroz kakav pakao prolaziš.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 27.3.2014 13:28:22
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Drage moje divim vam se kako izdrazavate i resvate probleme ishrane dece Nadam se da ce uskoro ova tema biti prazna, da ce vasa decica prevazici sve te prepreke pa da se svi lepo odmorite i ruckate sta vam volja BRAVO
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 27.3.2014 17:47:56
|
|
|
|
milicicak
|
Ja sam RR pronasla bas zbog ove teme... i ovo je jedini forum koji pratim... svaki put kad pogledam 50 poslednjih debata, nadam se da ova tema kao i bilo koja druga tema o alergijama nece biti aktivna... nadam se da kad su aktivne da su pune lepih vesti... a kada su aktivne a lepih vesti nema i jos jedna mama se suocava sa onim kroz sta smo sve prosle, onda sam tu... da podelim iskustvo i pomognem ako znam kako...
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 28.3.2014 8:35:56
|
|
|
|
Peace*
|
Bili smo juče da vadimo krv, da imamo sveže rezultate za kontrolu u ponedeljak. EO u granicama! I CRP sam mu uradila jer mu curi nos i zrelo kašlje (trajno već, nije novost), pa da dr ima dokaz da je zdrav jer inače neće hteti da mu radi testove. Moj anđeno nije ni zaplakao. Objasnila sam mu da idemo da izvadimo krv da bismo mogli ići kod dr da vidimo da li je dovoljno porastao da pije pravo mleko. Teta ga je bocnula, on je rekao AU. Nigde suzice. Kad smo išli kući me je pitao dal je dovoljno porastao za mleko, pa sam nastavila priču da ćemo u ponedeljak kod dr, objasnila šta će mu raditi, i da se ne sekira ako nije još dovoljno porastao jer on lepo jede i lepo spava, i ako sada nije dovoljno, da on jako brzo raste i da će veoma brzo biti dovoljno velik i za to.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 28.3.2014 8:41:10
|
|
|
|
jole82
|
Super za rezultate
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 28.3.2014 9:23:47
|
|
|
|
Ana RR
|
Super
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 28.3.2014 23:25:24
|
|
|
|
Rosita
|
Peace, juhuhu! Kod nas narandza na meniju. Ne svidja mu se, ali proba od tri dana DONE :)
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 29.3.2014 14:17:11
|
|
|
|
Rosita
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Drage moje divim vam se kako izdrazavate i resvate probleme ishrane dece Nadam se da ce uskoro ova tema biti prazna, da ce vasa decica prevazici sve te prepreke pa da se svi lepo odmorite i ruckate sta vam volja BRAVO Ovaj post mi je izazvao jedno osećanje, pa se pitam da li ga i vi nekad imate. Svi jedva cekamo da se ratosiljamo vodjenja racuna i da deca jedu sve, ali mi se cini da cu u pocetku, paradoksalno, kad taj dan Boze zdravlja dodje biti nacisto izgubljena. Necu znati sta da mu dajem dok ne dodjem k sebi :). Boze, kako je to sve ustrojeno, pa da se ziv covek na sve navikne... pa tako i na bezmlecnu ishranu. A upitala bih vas joste... kad ste vi svojim junacima i junakinjama poceli davati neke mesne preradjevine? I koje su bezbedne?
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 1.4.2014 8:30:44
|
|
|
|
Peace*
|
KLIK O ALERGOTESTU OD JUČE Mesne prerađevine... Slaninu, pršut, kobasicu jede već dve godine /znači, počeo sa oko 1,5g). Kupovno... počela sam sa pečenicom AD bačka, zatim Gala pileći parizer, pa onaj, mislim Poli parizer, nedavno i šunkaricu... To jede već nekih godinu dana (sa oko 2-2,5g). Pričam napamet, ne znam tačno da ti kažem, orijentišem se prema morima, jer znam šta sam nosila kada. Pazi, jer kupovni suhomesnati uglavnom sadrže soju.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 1.4.2014 8:32:24
|
|
|
|
Peace*
|
Inače, mi ćemo da uvodimo sada rečnu ribu, pa onda maline i kupine. Kajgana i jaje na oko i dalje ne, jer u tim slučajevima jaje ostaje po malo presno, a alergotest podrazumeva kuvana jaja. Kontrola za pola godine. Dr priča sada o kliznoj drugoj stepenici imunološkog odgovora organizma, koja je od 3-5god.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 1.4.2014 22:53:34
|
|
|
|
Djusko
|
Peace bas mi je zao! Mi smo tek na pocetku, ali breme koje nosi alergija, da si u konstantnom grcu da ne dodje u kontakt sa alergenom je stvarno veliko! No Mare je izrastao u velikog i zdravog decaka bez trunke mleka i jaja, a ukus im i ne zna, pa mu nece ni nedostajati. Uzgred za malog hrabrisu, a ta teta je stvarno mogla to malo lepse da nacrta Kod nas nema nista novo, kupila sam tikvice, to sam htela da pokusam da uvedem, ali osip od pirinca je i dalje prisutan. Ne znam da li je zbog vrucine, ali cini mi se da se malko i rasirio, a i ja ponekad preteram sa oblacenjem.
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 1.4.2014 23:06:03
|
|
|
|
Rosita
|
E hvala na savetima. Ih Mare, Mare, jos malo...bas sto kaze Djusko, najteza je ta briga da ne dodje u kontakt sa alergenom, a sto se km tice ne dajem ni pet para - hocu reci nikakva steta sto to ne pije, u danasnje vreme nije ni zdravo.
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 2.4.2014 8:28:05
|
|
|
|
Peace*
|
Ja ću ponoviti svoj stav što se tiče km: Da li znate još nekog sisara sem ljudi koji pije mleko drugog sisara nakon dojenačkog perioda? Tu ne računamo psa i mačku kojima ljudi daju mleko. Djusko, strpljivo. Ja bih sačekala da se osip povuče. Tj, ja bih namazala kortiko da se osip povuče, ali to ti naravno ne mogu savetovati. U svakom slučaju ne bih davala novu namirnicu dok osip ne prođe, jer onda ne možeš da pratiš. Rosita
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 2.4.2014 11:27:55
|
|
|
|
Rosita
|
Bas to. Meni je i gastro rekao nesto tipa nemojte ni vi piti mleko, nevezano za dojenje, sta ce Vam to...
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 2.4.2014 18:44:22
|
|
|
|
Djusko
|
Da ne postoji povezanost km i soje svima bi bilo mnogo lakse. Mleko retko kad koristim, pa ga ni tokom dojenja nisam konzumirala nesto preterano, ali s obzirom da je nama i pirinac problem nije ni cudo sto dijeta nije dala efekta, a mozda mu i jos nesto smeta. Sto se tice kortiko, mislim da za sad ne treba, nije da imam nesto protiv njih, generalno ako ce nesto pomoci detetu zasto izbegavati, naravno samo ako se pravilno koristi.Uvodjenja namirnica - nema mi druge moram da cekam da sve prodje da bih mogla da pratim, ali ovaj GER me totalno izludjuje i sve se nadam da ce cvrsca hrana pomoci.
|
|
|
|
RE: Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama... 4.4.2014 20:14:11
|
|
|
|
Peace*
|
Pastrmka, dan prvi, sve ok. Svidja mu se.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?