|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
9.5.2014 12:20:49   
Klarita
Klara je poput Ivankine Ive...kao beba nije volela uspavljivanje u rukama, ljuljanje itd. Spustis je u krevetac posle kupanja, malo se promeskolji, namesti zaspi. Uvek mi je bilo zao, nedostajalo mi je to mazenje. Kako je rasla, sama je usvajala neke navike, pokusavali smo mazenje, pricu, pesmicu pa nekad sve to trazi, nekad po nesto od toga...uzivala sam, zaista. Mogla sam da joj pevam satima da je htela, jer lezim pored nje i pevusim, mazim je...evo i sad se topim, narocito jer sam joj pevala Hercegovacku uspavanku koju je meni baka pevala ( Onda je pocela da trazi da joj po 100 puta pricam bajku, e to me pomalo nerviralo user posted image ali sam pricala. Sada je dovolnja jedna bajka, malo ceskanja nogice, i da, zabiravih glavno, CACKA MI OKO, i pre nego da krene negde poljubi me, pipne kaziprstom moje oko user posted image i ode, tako i za spavanje...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 276
9.5.2014 13:07:51   
Torbica
IZVORNA PORUKA: Didy

Mi imamo bezbroj rituala pre spavanja, čitanje priče, maženje, grljenje, ljubljenje, ali kad se ugasi svetlo, ušuškam ih, poljubim, kažem - Laku noć, deco! i izađem iz sobe. Čujem ih još ponekad kako se kikoću slatko u krevetu ili nešto šapuću, ali ne sedim pored njih dok ne zaspe. Mislim da im time aspolutno ništa ne uskraćujem, pogotovo što im se maksimalno posvećujem u toku dana. I mislim da je važnije da budem s njima u toku dana dok su svesni, nego dok su u polusnu i polunesvesni moga prisustva. A najbolje od svega je što se ne pomere do jutra. I ako se probude, okrenu se na drugu stranu i nastave da spavaju jer znaju SAMI da se uspavaju, ne bude nas da ih držimo za ruku i sedimo pored njihovog kreveta dok ponovo ne utonu u san.

user posted image user posted image isto

Ljisho, ja imam sto nekih aktivnosti uvece i ne bih volela da moram ukrug da sedim sa jednim/drugim/trecim dok se uspava... Iskreno. Naravno, svako zna svoje. Sto je nekome problem, meni nije a sto meni jeste problem opet drugome nije... izes ga. Ali jedno znam, o instikt se ne oglusujem, pa ako oset_im da treba i pola sata da ih pomazim, ja to uradim... Probaju prevaranti nekad da manipulisu ali nema od toga nista, hehe..

< Poruku je uredio Torbica -- 9.5.2014 13:11:10 >

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 277
9.5.2014 21:20:52   
jovicaa
ne dopada mi se taj "vojska rezim" kada sve mora biti tacno i uvek u identicno vreme i odredjivanje vremena za mazenje, to je nesto sto treba da dodje spontano. ali nisam ni za nunanje, drndanje, nosanje, truckanje velike dece, podrazumevam decu preko godine, stvarno misllim da to bespotrebno iznuruje i roditelje i decu. rekla bih da je neka sredina ok, pravila moraju da postoje, ali boze moj, ako se nekad i prekrse, nije nikakva tragedija, to je zivot.
ja sam dojila na zahtev, pod tim podrazumevam pravo dojenje na zahtev, znaci kad dete trazi dam mu sisu, makar i odmah posle cvrstog obroka, makar i u 3 h ujutro, maki je takav da je bio uspavljivan skoro do prvog rodjendana, nosan apsolutno na zahtev, sto je kod njega predstavaljalo ceo dan, kada sam osetila da je momenat, odvikla sam ga od toga i sad se sami uspavljuju, milina jedna, deca legnu i spavaju, nista lepse.
ne mislim da ce deci koju roditelji uspavljuju da fali nesto, niti obrnuto, to je individualna stvar. pa ima roditelja koji daju deci da trce ceo dan sa punim ustima slatkisa, pa da li ce im nesto faliti? ne znam.... mozda ce mojima da fali zato sto forsiram zdravu hranu.. ko to zna... svako ima svoje metode, nisam sudac da sudim ko je u pravu i sta je ispravno.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 278
9.5.2014 21:31:00   
Ivanka 75
Moja dusa upravo zaspala na mom ramenu... Umorna, nije spavala popodne, uzivam dok tako lepo dise na mom srcu user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 279
9.5.2014 21:31:50   
jovicaa
i zaboravila sam da naglasim, da se maki sam polako odvikava od nosanja, sve ga manje nosamo, znaci spontano..
i nemojte da sudite i da se nabedjujete ko je u pravu i ko nije i da se dokazujete ko je veca i bolja mama, posto se ovde sve svodi na to. ko je vise i bolje skuvao, oprao, sredio, uspavao, nahranio, pocupao, okopao, procitao, usrafio, doterao, napumpao, pun forum pameti.

evo ja cu da kazem JA NISAM SAVRSENA, moja kuca nije savrseno sredjena, moja deca nisu savrseno vaspitana, veoma sam temperamentna i promenljivog raspolozenja, nisam uvek najbolja mama na svetu, imam dane kada me mrzi da ustanem i da zivim i kada se pitam A STA MI JE OVO TREBALO, iako obozavam svoju decu i svog muza, obrve mi nisu redovno ocupane( O NEEEE?!), nisam savrseno sredjena, nekad se super sredim, nekad sam krs, ne lakiram redovno nokte kao pre i ne sminkam se, nemam uvek gala rucak, povremeno se svadjam sa svojim muzem (dokazano potpuno normalno, svi ljudi koje znam se svadjaju, o daaaaa), ponekad izadjem sa drugaricama, malo popijem i plesemo kao lude(da treba mi provod!! o NEEEE, zaboravila sam da sam se udajom zamonasila!!!!) i eto.... daleko sam od savrsenstva, jedina ovde... ali jesamuser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 280
9.5.2014 21:32:26   
jovicaa

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Moja dusa upravo zaspala na mom ramenu... Umorna, nije spavala popodne, uzivam dok tako lepo dise na mom srcu user posted image

user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 281
9.5.2014 21:33:18   
bubulence

IZVORNA PORUKA: jovicaa

ali nisam ni za nunanje, drndanje, nosanje, truckanje velike dece, podrazumevam decu preko godine, stvarno misllim da to bespotrebno iznuruje i roditelje i decu.

mi smo se i veceras nunali, i opet na moje insistiranje... i nunala bih je svako vece da mi dozvoli ali uglavnom ne dozvoljava. meni nije ni malo tesko jer ne traje duze od 2-3 min, ne verujem ni da je njoj remetim neki mir, ako okrene ledja znam da ne treba ni da je pitam... jedina obaveza koju imam u zivotu mi je moje dete i nosila bih je i sada 15 sati dnevno da ona zeli iako ima 3 godine. ali se o tome i radi, vec mi vecinu stvari ne dozvoljava a nisam je se namazila, nanosila....
ja sam jaaakooo protiv onog -ne nositi dete, ne maziti, ne ljubiti, ne uzimati ako place- pa zasto sam je rodila ako je necu gledati i ako mi nisu bitna njena osecanja i pootrebe...sve ovo posle prve recenice nema veze sa tvojim postom user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 282
9.5.2014 21:35:55   
bubulence

i nemojte da sudite i da se nabedjujete ko je u pravu i ko nije i da se dokazujete ko je veca i bolja mama, posto se ovde sve svodi na to. ko je vise i bolje skuvao, oprao, sredio, uspavao, nahranio, pocupao, okopao, procitao, usrafio, doterao, napumpao, pun forum pameti.

evo ja cu da kazem JA NISAM SAVRSENA, moja kuca nije savrseno sredjena, moja deca nisu savrseno vaspitana, veoma sam temperamentna i promenljivog raspolozenja, nisam uvek najbolja mama na svetu, imam dane kada me mrzi da ustanem i da zivim i kada se pitam A STA MI JE OVO TREBALO, iako obozavam svoju decu i svog muza, obrve mi nisu redovno ocupane( O NEEEE?!), nisam savrseno sredjena, nekad se super sredim, nekad sam krs, ne lakiram redovno nokte kao pre i ne sminkam se, nemam uvek gala rucak, povremeno se svadjam sa svojim muzem (dokazano potpuno normalno, svi ljudi koje znam se svadjaju, o daaaaa), ponekad izadjem sa drugaricama, malo popijem i plesemo kao lude(da treba mi provod!! o NEEEE, zaboravila sam da sam se udajom zamonasila!!!!) i eto.... daleko sam od savrsenstva, jedina ovde... ali jesamuser posted image

user posted image user posted image

o daaa, i nisi jedina

user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 283
9.5.2014 21:43:50   
Ivanka 75
Nas prvi zajednicki selfie
user posted image

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 284
9.5.2014 21:44:53   
jovicaa
ne znam eto kazem, sa prvim detetom sam bila u fazonu, uobrocavanje, ne sme da se nosi, tralala, a to su samo gluposti kojima mi je okolina punila glavu.
sa maksimom se trudim da radim po osecaju. kad sam oset_ila da je dosta uspavljivanja, prekinula sam i on je to ok prihvatio, tako da je ispalo dobro, sad uziva uspavljujuci se sam.
aleks se do skoro super uspavljivao, sad vec nekih dobrih pola godine imamo natezanje svaki dan pred spavanje, nece da legne, izadje iz sobe, zeza... i resila sam da malo olabavim i da ga nekad pustim i malo duze, zato sto je on dete kojim ne mozes da upravljas kao lutkom na koncima, on je takav, iako sam bila cvrsta stava on je i dalje nemoguc po tom pitanju, ponekad kao veceras poludim pa se derem i teram ga u krevet, a nekad me lepo poslusa... ne znam on je haos, ali i on isto kada legne sam se uspavljuje, nema nikakvih dodatnih mera. on ustvari hoce sa nama u krevet, ali nas krevet je mali, i stvarno bude tesno kad su i deca tu, a i mislim da je zdravije da mu ne pusem u facu, pa zato ne zelim da spava sa nama.
a ko uziva u uspavljivanju, i spavanju sa decom, samo napred, ja ne mislim da je to ok za nas i to je to, ali to ne znaci da za druge nije, jednostavno.

p.s. ivanka lepa ti je cera kao lutka!

< Poruku je uredio jovicaa -- 9.5.2014 21:45:37 >

Direktna veza do poruke: 285
9.5.2014 21:47:33   
tijatija
Ja mogu samo da kazem da nijedno nisam nunala,vecera, voda i krevet, tako od pocetka.Veruj te mi to je ne zamisljivo sa cetvoro male dece...

Direktna veza do poruke: 286
9.5.2014 21:49:41   
jovicaa
verujem tija.. sto je vise dece, mora da bude vise reda, da bi funkcionisale stvari, tako se barem meni cini.
i da bubulenceuser posted image dobrodosla u klub nesavrsenih, dlakavih, besnih mamauser posted image

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 287
9.5.2014 21:50:35   
Rosita
Jovice, kakvi jedina :-) nisam citala nista prethodno ko, sta i td. al ovo sto ti napisa i meni se desava i jos puno nesavrsenosti, al smatram da je to sve normalno.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 288
9.5.2014 21:50:43   
bubulence

IZVORNA PORUKA: tijatija

Ja mogu samo da kazem da nijedno nisam nunala,vecera, voda i krevet, tako od pocetka.Veruj te mi to je ne zamisljivo sa cetvoro male dece...

pa naravno da je ne zamislivo sa cetvoro dece user posted image , na sta bi ti icila ujutro da svakog moras da ununas, otpevas, mazis, itd...
opet ponavljam, E je moja jedina obaveza u zivotu. kada dodje drugo dete videcemo kako cemo.
Ivanka, selfi user posted image . mnogo ste mi slatke user posted image

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 289
9.5.2014 21:51:54   
bubulence

verujem tija.. sto je vise dece, mora da bude vise reda, da bi funkcionisale stvari, tako se barem meni cini.
i da bubulenceuser posted image dobrodosla u klub nesavrsenih, dlakavih, besnih mamauser posted image

ovo posebno user posted image ! hvala user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 290
9.5.2014 21:52:01   
Olga75
Jovice , sorry ali kakve to ime veze sa sovanjem klinaca ?

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 291
9.5.2014 21:57:36   
Ivanka 75
Hvala svima user posted image
A sto imam podocnjakeeeeee.... Na ogledalu ih ne vidim... i ne gledam se...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 292
9.5.2014 21:58:50   
jovicaa
olga ne znam sta znaci sovanje, ali ako ciljas da sam u off topicu, svi su, tako da give me a break, woman!user posted image
salim se malo, ti znas da ja tebe volim, ovo je cist sarkazam, da ne bude zabune, ali prica o uspavljivanju se proplitala kroz moje umotvorine, tako da mislim da nisam off.
a sada cu se tiho povuci...

< Poruku je uredio jovicaa -- 9.5.2014 21:59:19 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 293
9.5.2014 22:04:18   
Olga75
e ne mislim da si ot
nego ne kapiram ono , mozda sam umorna
ali jbg i moje obrve su ko kod dede i ves mi nije blistavo beo a i paucina oce da se uplete u kosu
znam da se izvicem na dete i znam da je iskuliram kad mislim da kaka - ono bzvz kenjka
i tako to
ali ja i dalje legnem pored nje kad joj je vreme za sovanje ( SPAVANJE user posted image ) i po zilioniti put pricam tri prokleta praseta user posted image
a kad budemo pravili takmicenje za najkevu
ko zna ko ce pobediti jer sve imamo jos ohoho da sljakamo sa vaspitanjem user posted image
i Jovo evo ti hag user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 294
9.5.2014 22:08:54   
Modessty
uživanje mi je bilo pre neko veče - muž na treningu a deca i ja u velikom krevetu, jedan s jedne drugi sa druge strane, glrimo se, pevamo pesmice i tako smo se i uspavali. Niti ja znam kada i kako niti oni. user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 295
9.5.2014 22:13:00   
jovicaa
vreme je da se otvori tema:
ZA sve one Vuki(dlakave) mame kojima je ponekad( makar 15 sekundi dnevno) muka od muza, sporeta, cucle, metle i naravno komsije!
komsija mi nista nije skrivio, stvarno ok covek, nego nekako mi se uklopio u pricuuser posted image

salim se ja malo, i u realnom zivotu, uvek sve volim da okrenem na salu.... bude lakse.
olgauser posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 296
9.5.2014 22:16:16   
Klarita
Mod user posted image preslatko...jedva cekam da i ja tako s mojim klincima user posted image

Jovice, masis temu user posted image Slazem se s tobom skoro za sve , pa red je da otvoris temu i za nas nesavrsene majke, zene i domacice user posted image Danas sam se ofarbala, ali jos se nEsam izdepilirala user posted image user posted image

< Poruku je uredio Klarita -- 9.5.2014 22:19:16 >

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 297
9.5.2014 22:33:35   
Torbica
Evo jedne savrsene mame!
Koja je jednom mesecno kod psihologa jer pojma nema kako da se izbori sa decijim frustracijama a da ne urla i ne nadjacava se sa njima. Unazad godinu ipo. user posted image A to sto mi je kuca vecito u haosu i neredu, to me bas tangira, hehe, pa nema sanse da se drzi u redu, jos moji su hvala Bogu zivi i aktivni, neka ih... Za kuhinju jedino mogu da kazem da odlicno funkcionise jer to volim i tu mi je akcenat ali zato sto ja tako hocu. Ali i to je pod pitanjem kad na leto pocnem da radim jer ne znam kako cu organizovati kucu/decu/vrtic/sluzbena putovanja kojih imam ihaj...no, imaju deca tatu, pa ce na njemu da bude...
I nek sam nemajka, te srceparajuce - falice mi.....ja nemam. Jedva cekam da ih polegam user posted image Bez uspavljivanja jel, mazenje ok, ali danas nisam imala snage za to, kratko ih pomazila i izgrlila, tata ih je pomazio jer sam ja imala lom na terasi..
Zato Jovo kazuj koje su to savrsene pa da uzmemo poneki savet? user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 298
9.5.2014 22:36:50   
jovicaa
Evo jedne savrsene mame!
Koja je jednom mesecno kod psihologa

user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 299
9.5.2014 22:39:39   
Torbica
Cuti Jovo, da mi nije toga i hora, moje dusevne hrane, ko zna sta bi bilo samnom user posted image
No, daje nam se samo ono sto mozemo poneti, fakat. Tako da, drage mame koje uzivate u uspavljivanju vasih andjela, samo napred. Ja sam jutros samo nekako osetila potrebu da napisem da postoji civilizovan nacin za sve, pa i da nisam monstrum ako ne uspavljujem decu...Kako se u raznim kvazi tekstovima navodi...

Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Koksaki virus hara vrtićima širom Srbije
Američki koksaki virus, u narodu poznat i kao bolest prljavih ruku hara po vrtićima u Srbiji i regionu i beleži se mnogo...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here