Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 17.4.2014 12:38:52
|
|
|
|
Meisje
|
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 6:59:29
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Oni su mali a taj zagrljaj i druzenje dok se ne i. uspava je za mene neprocenjiv. Dok je bila beba nije trpela da se drzi u rukama, nikad je nisam uspavala u svom narucju (ukoci se ko daska pa ne mozes ni da je drzis, ali kad je spustim na krevet, opusti se i zaspi istog momenta), pa mi josuvek zao sto nemam tu bliskost sa njom iz tih prvih nekoliko meseci. Sad je maza, pa se uspavljujemo zajedno, Iva, tata ili mama i zeka Zoki
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 9:22:30
|
|
|
|
Torbica
|
Sve zavisi sta i kako radimo. Dugotrajno plakanje? Koja je definicija toga? Moji se uspavljuju sami, niko ne place. Deca su mi vesela, napredna, inteligentna, bar tako kaze psiholog na sistematskim pregledima, ne ja. Ja mislim da je najvaznije da im ne manjka ljubavi, zato ja moju decu ne ispustam od 14h do kupanja. I na kraju dana ritual mazenja, citanja prica, zagrljaja i gasenje svetla, bez ikakvih problema. A to sto su prva dva-tri-pet dana kenjkali i bivali x puta uteseni i mazeni i na kraju zaspivali u kreveticu sami, mislim da je potpuno zanemarljivo. Nazalost neki roditelji uspavljuju decu kao zarad prevencije stresa - a ovamo ih preko dana urnisu, tako da nije sve crno i belo.
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 9:30:06
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Spavaju same, same se i uspavaju... ali tata nekad napravi pometnju kao sinoc. On ih se uzeli (nije ih video par dana) pa ode pa legne pored H i onda ona sledecu noc trazi da on opet spava i napravi haos, ona naravno vice i place. Pustimo je i ona se ubrzo smiri. Ali sinoc nije htela da se smiri dugo i na kraju je zaspala kod nas u krevetu.... tajo je za sve kriv!
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 9:40:08
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Sve zavisi sta i kako radimo. Dugotrajno plakanje? Koja je definicija toga? Moji se uspavljuju sami, niko ne place. Nazalost neki roditelji uspavljuju decu kao zarad prevencije stresa - a ovamo ih preko dana urnisu, tako da nije sve crno i belo. e ovo se slazem u potpunosti. Roditelj koji uzima dete u narucje samo kad place je katastrofa roditelj. Rad i boravak sa njima je od krucijalnog znacaja. Nego to definicija dugotrajnog plakanja. Nema definicije. Citala sam da se nekim bebama kortizol povisi u roku od minuta (za njih je to vec dugotrajno plakanje) dok je kod nekih beba taj vremenski period pre povisenje hormona stresa dosta duzi. Opet sve zavisi od bebe do bebe Moja D je izuzetno veselo dete, srecno nasmejano, radi svasta sto njeni vrsnjaci ne rade, ali iskreno mislim da je moja D upravo jedna od ovih prvih beba, odnosno vrlo brzo se uznemiri i to jako. (pricam o uspavljivanju ne o nekim dnevnim stvarima, danju ne zaplace nijednom, niti se cak osvrce da vidi gde sam ja, prilicno je samostalna i istrazivacki nastrojena) Ali kad je u pitanju to spavanje, ona da bi sama uspela da se uspava stvarno ne sme nista da je poremeti, ni najmanja sitnica. Znaci moguce je i to kod nje ali prosto to su retke situacije, sve treba da je po taman sto bi se reklo, jedna sitnica i cao, nista od samouspavljivanja. Ja ne mogu da kontrolisem bas neke normalne zivotne situacije. Npr D je na ivici da zaspi i mm se zakaslje. Nju to totalno poremeti. Ili npr dodje nam moj bratanac i on je tacno uspali pre spavanja i nema sanse sama tad da zaspi. I td i td. Prosto je takvo dete.
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 8.5.2014 9:41:01 >
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 9:41:14
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Nazalost neki roditelji uspavljuju decu kao zarad prevencije stresa - a ovamo ih preko dana urnisu, tako da nije sve crno i belo. Ja sam i dalje pri stavu da deca treba sama da se uspavljuju. Ima i drugih metoda, koje nisu cry metode, ali one zahtevaju mnogo više truda i vremena. I dalje imam stav da roditelji koji uspavljuju svoje bebe i decu to rade jer je njima tako lakše, a ne zato što je bolje za bebu. Da budem plastična - Čuvaju svoju guzicu, a ne bebinu. Po meni je neprekinut noćni san vrlo važan za decu, pogotovo za razvoj sinapsi u mozgu.
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 9:45:19
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
eh didy kortizol upravo kida te sinapse. Zato , i kazu ne pustati ih da placu. O da ima mnogo metoda ali su cry out roditeljima najbrze. Par dana i eto ti dete se uspava samo. Za sve ostale metode koje ne spadaju u cry out treba u proseku mesec dana.
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 9:51:37
|
|
|
|
Torbica
|
Ljisho, drago mi je da se bar u necemu slazemo Didy, slazem se skroz, nego sam samo htela da kazem da mi koje smo decu naucile da se sama uspavaju - nismo nemilosrdni pa da smo to uradile po svaku cenu. I opet - ako instiktivno majka oset_i da treba duze da se mazi to je ok. Evo primera od juce - Imali smo goste i iako smo celo popodne bili napolju, moj beban se naravno igrao sa decom. Shvatio je da bi se mazio kad je doslo vreme za spavanje Znaci, dobrih 20 minuta sam ga u mraku mazila, ljubila, pevala mu...ali opet ne smatram to uspavljivanjem jer sam ga budnog stavila u krevet... Mislim, pokusala sam u medjuvremenu a on kao pijavica.. Moramo ih osluskivati, ali i isterati svoje, na lep nacin, sa ljubavlju i postovanjem. Nije lako ali je moguce. Bez cry out, naravno...
< Poruku je uredio Torbica -- 8.5.2014 9:53:08 >
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 9:52:56
|
|
|
|
Didy
|
Ja sve ovo pišem za decu koja se sto puta bude noću. Da imam dete koje spava celu noć i traži da neko bude s njim dok ne zaspi, tu ne bih ništa menjala, ali su mi surove priče da je bolje za dete da se uspavljuje, a pri tom se deset puta probudi u toku noći i popije 5 flašica mleka. Stefan je naučio da spava tom cry metodom, ali ne žalim nijednog trena jer je naš život bio agonija 6 meseci pre toga. Vrištao je noćima, komšije su nas naglas sažaljevale kad god nas sretnu. Sofija se sama uspavljivala od prvog dana, jer s njom sam već znala šta smem, a šta ne, tj. nisam joj dala da nas upeca u zamku.
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 9:56:29
|
|
|
|
Torbica
|
IZVORNA PORUKA: Didy Ja sve ovo pišem za decu koja se sto puta bude noću. Da imam dete koje spava celu noć i traži da neko bude s njim dok ne zaspi, tu ne bih ništa menjala, ali su mi surove priče da je bolje za dete da se uspavljuje, a pri tom se deset puta probudi u toku noći i popije 5 flašica mleka. Stefan je naučio da spava tom cry metodom, ali ne žalim nijednog trena jer je naš život bio agonija 6 meseci pre toga. Vrištao je noćima, komšije su nas naglas sažaljevale kad god nas sretnu. Sofija se sama uspavljivala od prvog dana, jer s njom sam već znala šta smem, a šta ne, tj. nisam joj dala da nas upeca u zamku. Jezivoooo da se sto puta bude, pa da poludis.... Ja mislim da malo preteruju sa tom cry out, i opet koja je definicija? Ako je nema, jer je sve individualno, mama ce proceniti instiktivno. Dakle u tri navrata sam prosla istu pricu, zaplace, udjem, utesim, pomazim, izadjem.....zaplace, udjem, pomazim, izadjem....i u krug, par veceri. Jaka stvar. Ma sta vam je zene, nece nikome od toga nista biti, sigurna sam.....
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 9:56:43
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Ljisho, drago mi je da se bar u necemu slazemo Didy, slazem se skroz, nego sam samo htela da kazem da mi koje smo decu naucile da se sama uspavaju - nismo nemilosrdni pa da smo to uradile po svaku cenu. I opet - ako instiktivno majka oset__i da treba duze da se mazi to je ok. Evo primera od juce - Imali smo goste i iako smo celo popodne bili napolju, moj beban se naravno igrao sa decom. Shvatio je da bi se mazio kad je doslo vreme za spavanje Znaci, dobrih 20 minuta sam ga u mraku mazila, ljubila, pevala mu...ali opet ne smatram to uspavljivanjem jer sam ga budnog stavila u krevet... Mislim, pokusala sam u medjuvremenu a on kao pijavica.. Moramo ih osluskivati, ali i isterati svoje, na lep nacin, sa ljubavlju i postovanjem. Nije lako ali je moguce. Bez cry out, naravno... I sa ovim se slazem , kod nas uspavljivanje traje od jednog minuta pa i do pola sata u zavisnosti upravo od dana. Nije to puno niti bilo sta strasno. I instinkt je upravo najbitniji. i ono najvaznije, moja d spava celu noc kad je ne muce zubici. Evo vec duze vreme spava po 12 sati. Ustaje u 8. A secate se da je ustajala u 6 Nego odoh mame, moja D trazila nosu vec dva puta od jutros, evo je obavlja zenska sta ima a pelenu koju sam skinula suva suva. Jupiiii Izvinite za off... Odoh
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 8.5.2014 9:58:08 >
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 9:59:35
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Nisam protivnik Cry out metode ali u nekim normalnim granicama, ne bih pustila dete da place pola sata. Kod nas H nekad "place" 2 minuta ali to nije plac, nigde suze ona je inace tu prva za bilo kakve pobune pa tako i za spavanje Jer nekad je to, legne pa joj se piski, pa legne pa je zedna,pa legne pa da je pokrijemo, pa legne pa je nesto zulja ..i tako....mali manipulator
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 13:06:46
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mi smo Teodoru ljuljaskali kad su pocele muke sa desnima.Najgore sto je uspavljivanje u rukama dugo trajalo. Onda smo presekli i polako je odvikavali. Prvo smo sedeli pired krevetca i pevali. Postepeno smo prestajali sa time. I nekoliko puta smo ulazili u sobu da je pomazimo. Ona je takvo dete da jednostavno sve prihvata uz malo plakanja. Bez problema presla da spava sama u svoju sobu. Sad je ne da za zivu glavu. Tek sad vidim koliko je ona poslusna Jedino sto place za svaku sitnicu Sofija za sada ne pravi nikakve probleme. Vec nekoliko dana prespava celu noc. Dogovoramo se da jos koji mesec predje kod Teodore.
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 13:33:32
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Da se razumemo, moje dete se uspavljuje samo oduvek, to sto ja ili mm budemo sa njom u sobi nije uopste zbog toga da mom dupetu bude bolje i lakse nego sto mi je lepo sa njom. Kao sto Torbi kaze citamo pricu, porazgovaramo se malo, onda se ona okrene i zaspi za minut. To sve ne traje ni 15min, i tako vec 3 godine. A da je pustim da place do iznemoglosti to necu. Gledala sam to na tv-u u nekim americkim emisijama i nije mi se dopalo, pa stave kameru da ih vide sta rade pa to je tuga bozija. I na kraju baldisu od umora i naravno zaspe. Sad, ovo je moje misljenje, decu treba nauciti da se sama uspvljuju a ne praviti gresku za greskom pa ih posle pustati da placu.
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 13:37:01
|
|
|
|
Olga75
|
pa svi mi na kraju znamo sami da zaspimo zar ne ? ja sam moju uspavljivala i u rukama i na meni i svakako i sigurno nije mojoj guzici bilo lakse , dok je sisala - 14 meseci znala je da se probudi i po 10 puta i znate sta ? proslo je sad legnem pored nje i dok stignem do kucice drugog praseta ona spava ja stvarno ne znam zasto se od fizioloske stvari kao sto je uspavljivanje pravi citava nauka
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 13:41:02
|
|
|
|
anci kv
|
Dundu nikad nisam uspavala u rukama,buni se,proteže se. Kad je stavim u krevetac,raširi se,mrmlja i zaspi
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 13:45:36
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR pa svi mi na kraju znamo sami da zaspimo zar ne ? ja sam moju uspavljivala i u rukama i na meni i svakako i sigurno nije mojoj guzici bilo lakse , dok je sisala - 14 meseci znala je da se probudi i po 10 puta i znate sta ? proslo je sad legnem pored nje i dok stignem do kucice drugog praseta ona spava ja stvarno ne znam zasto se od fizioloske stvari kao sto je uspavljivanje pravi citava nauka potpisujem :) samo sto ja pevam Moja mala devojcica i vec kad obrnem pesmu drugi krug ona spava
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 21:30:30
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Da se razumemo, moje dete se uspavljuje samo oduvek, to sto ja ili mm budemo sa njom u sobi nije uopste zbog toga da mom dupetu bude bolje i lakse nego sto mi je lepo sa njom. Kao sto Torbi kaze citamo pricu, porazgovaramo se malo, onda se ona okrene i zaspi za minut. To sve ne traje ni 15min, i tako vec 3 godine. A da je pustim da place do iznemoglosti to necu. Gledala sam to na tv-u u nekim americkim emisijama i nije mi se dopalo, pa stave kameru da ih vide sta rade pa to je tuga bozija. I na kraju baldisu od umora i naravno zaspe. Sad, ovo je moje misljenje, decu treba nauciti da se sama uspvljuju a ne praviti gresku za greskom pa ih posle pustati da placu.
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 21:31:51
|
|
|
|
Modessty
|
Vrlo lep tekst na datu temu: Da navikavaj ga na ruke!
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 21:47:35
|
|
|
|
Torbica
|
Videla sam na FB, . Mogu samo da kazem da sam se sita nauzivala te lepote Bozije
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 8.5.2014 21:51:29
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 A da je pustim da place do iznemoglosti to necu. Gledala sam to na tv-u u nekim americkim emisijama i nije mi se dopalo, pa stave kameru da ih vide sta rade pa to je tuga bozija. I na kraju baldisu od umora i naravno zaspe. Sad, ovo je moje misljenje, decu treba nauciti da se sama uspvljuju a ne praviti gresku za greskom pa ih posle pustati da placu. mi nikada nismo imali ovu fazu ali sam sigurna i da smo je imali da je ne bih pustila da place... moje dete se uspavljuje kako kad. ponekad samo legne i okrene ledja, ponekad trazi da je mazim... ponekad ja insistiram da je nunam iako je ogromna jer meni fali moja beba... i nista joj ne fali, verujte da obe prezivimo to nunanje... kako god, njeno uspavljivanje nikada ne traje duze od 6-7 minuta, bitno je da cuje pocetak pesme ili price i gotovo...
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 9.5.2014 0:24:57
|
|
|
|
Klarita
|
Aaaaaaaaa, mi imamo rituale...ali uzivamo svi u njima i ne bih menjala skoro pa nista
|
|
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 9.5.2014 10:05:43
|
|
|
|
Didy
|
Mi imamo bezbroj rituala pre spavanja, čitanje priče, maženje, grljenje, ljubljenje, ali kad se ugasi svetlo, ušuškam ih, poljubim, kažem - Laku noć, deco! i izađem iz sobe. Čujem ih još ponekad kako se kikoću slatko u krevetu ili nešto šapuću, ali ne sedim pored njih dok ne zaspe. Mislim da im time aspolutno ništa ne uskraćujem, pogotovo što im se maksimalno posvećujem u toku dana. I mislim da je važnije da budem s njima u toku dana dok su svesni, nego dok su u polusnu i polunesvesni moga prisustva. A najbolje od svega je što se ne pomere do jutra. I ako se probude, okrenu se na drugu stranu i nastave da spavaju jer znaju SAMI da se uspavaju, ne bude nas da ih držimo za ruku i sedimo pored njihovog kreveta dok ponovo ne utonu u san.
|
|
RE: Kako uspavljujete vase dete? 9.5.2014 12:03:30
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Didy mislim da se u tekstu misli prvenstveno na male bebe odnosno na decu do dve godine. A i logicno je nakon druge godine su razumni, citanje prica i mazenje je normalno, pa kao i to da sami zaspu. Eto moj bratanac, nunala sam ga ihaj puta da zaspi i nakon godinu dana, kako je navrsio dve godine iako je slabo pricao ali je naravno sve sve razumeo nema problema oko uspavljivanja i spavanja. (osim sto spava sa roditeljima u krevetu ali to je neki drugi problem) Hocu reci, ja ovde kao i mame koje ne rade i kuci su, stalno su sa svojom decom, posvecuju im paznju preko dana, igraju se i rade sa njima, pustaju ih same da istrazuju i da se sami igraju bez obzira na sve to trebam svom detetu da bi se uspavalo. Znaci kod nas stvarno nema sanse da D stavim u krevetac u polusnu jer istog sekunda krece najstrasnija dreka. Ok trebam joj i to je to. Nece to trajati doveka. Isto tako neko je postavio tekst "ne navikavaj na ruke" to je ista prica, zasto radjati dete ako ga neces maziti, grliti, paziti i "navici na ruke" pa ne nosimo mi njih do fakulteta u rukama. Svako dete pre ili kasnije nauci da zaspi samo. Eto moja dr kaze da je decu do njihove pete godine uspavljivala. Ali sta je tu problem??? to je i lepo kao sto vi kazete ti slatki rituali. E sad nekom detetu je potreban roditelj dok ne utone u san a nekom nije i moze da zaspi po odlasku roditelja iz sobe. I da, mi se ne nunamo vec mazimo, citamo njene knjizice i sl. Nunanje kod moje D ne dolazi u obzir vise
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 9.5.2014 12:07:13 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dušica Eli - priča o dobroćudnom duhu žens...U mts Dvorani u nedelju 3. novembra u 15h održaće se specijalna projekcija animirane priče "Dušica Eli", na kojoj će p...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?