jovicaa
|
modesty sto bi te bilo ko osudjivao, gluposti... divno je sto imas strpljenja, ali ja od kad ih je dvoje i imam faks u kombinaciji sa njima, stvarno nemam zivaca da ih uspavljujem 2 sata, tako da sam morala i moracu da uvedem neka pravila, kako bih ostala pri zdravoj svesti i pameti. a mislim da i decica ustvari vise vole kada imaju ritam. i mi smo makija dugo uspavljivali, kazem bitan je samo taj momenat da skontas kada je spreman da se sam uspavljuje, ili ga uspavljujes... stvar izbora... isto tako sam pristalica nosanja beba, ako one to bas zele, mi smo se bas nanosali makija, i uopste mi ni jednog momenta nije zao, evo sada sam prestaje da trazi nosanje.. isto i po pitanju sisanja mislim, makija sam 12 meseci dojila bas skoro uvek na zahtev i opet bih tako ako budem imala jos beba. samo da mogu i da beba moze da sisa, daj boze. ali ja im se maksimalno posvecujem ceo dan, i jednostavno meni treba da legnu u pristojno vreme, a mislim da je i za njih bolje i zdravije tako, bez razvlacenja i zezancije.. isto tako se trudim da im usadjujem radne navike od malena, zato sto mislim da je to jako bitno, njima ce kasnije u zivotu biti lakse. naravno ne ocekujem da ne znam sta rade, ali uvek ih podsticem da malo skupljaju igracke, da ne razbacuju stvari, mada kuliraju me vecinu vremena, ali i prica odradi svoje. meni maksim nesto specijalno puno nije ni plakao, izabrali smo dobar momenat, mozda prva dva dana da je bas jako plakao, a i to nije trajalo duze od recimo 5 minuta, mozda 10, mada sumnjam da bih toliko izdrzala da ga ne uzmem. nama je bio problem sto je on posle stalno bio bolestan, pa mu se cesto remetio taj ritam, a sad je vec veliki i ako znam da je sve ok, ne vadim ga kada place, ali to se stvarno desi jednom u mesec dana i redje, da se buni, vidis torbice meni je ovo "U toku dana vise puta kazem - ajmo ekipa, ko je za mazenje, nemoj da mi neko uvece zakuka, evo tu sam satima pre toga... " bas cudno.. i ja stalno mazim decu, ali to nekako treba da dodje spontano, a ne da se odrađuje unapred mislim to mi nekako dodje usiljeno.
< Poruku je uredio jovicaa -- 16.4.2014 23:39:38 >