|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uspavljujete vase dete?
20.5.2014 8:15:37   
doktorkakristal
moje misljenje je da deca prolaze kroz faze i da se tu nista ne moze uraditi vec da cekas da prodje,evo mog primera,Dora prva dva meseca zivota se sama uspavljivala znaci jede i spava i to je to,nema ljuljanja,pevanja,ma nicega,onda krece period kada trazi da se ljulja u rukama i da se tako uspava,ja to prihvatam i nije mi bilo tesko,da bi pre nekih mesec dana dosla faza kada je pocela da vristi ako je ljuljam u rukama ,sada je spustim u ljulju i legnem malo iza nje lagano ljuljam ljulju i to je to,sada desava se da zaspi istog trenutka ,a nekada se vrti place,vristi ali se uspava,skontala sam da kada je premorena place pred uspavljivanje

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 326
20.5.2014 8:37:53   
Misha i Ljisha
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Mirkam nunanje se kasnije svelo na bukvalno nekih 30 sekundi pa do dva minutauser posted image ali uzasnog placa tokom tog nunanja jer ona prosto nece da spava. I sad kad je pitas "Dunja da li ti se spava? (a crce kolko joj se spava) " ona kaze "ne ne ne". Nece dete da spava. I prosto je uvek zeznem za spavanjeuser posted image . Znaci preko dana smo cesto isle u vreme dremke da je vozam kolicima, vratim se u kucu prebacim u krevetac i to je to.

Mirkam morala sam da se samocitiram hahaha...Nije ni moja D htela u kolicima da spava u tom periodu u kojem ste vi. Ma ni u kolima u sedistu. Ja mislim da joj je sve to bilo previse zanimljivo jer joj je tad naslon bio vec podignut pa je stalno gledala a ako spustim naslon ona je non stop dizala glavicu i rameni deo da gledauser posted image . Borila se svim silama da ne zaspi. moje dete ocito misli da je spavanje gubljenje vremena. Ima zanimljivijih stvari. Kaze meni tad drugarica "jao ovaj moj odmah zaspi u kolima ni pola kilometra ne predjemo" a ova moja prevali put od Ceneja do Futoga (nekih skoro 30 km) i ne zaspi. LADNO.

Nego drkristal je u pravu. Kad su premoreni mnogo vise njacu kad treba da zaspu. Bitno je uhvatiti momenat. Moraju biti smireni i taman u fazi za spavanje. I to jesu faze. Kao sto rekoh D posle nije ni pod razno htela da je nunam jer je plakala. Al eto sve to prodje

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 20.5.2014 8:38:50 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 327
20.5.2014 8:48:53   
emicaa
Ja Doru sad nosam i pjevam dok ne zaspi drugačije nema šense ali nadam se da je i to faza,više ni sama ne znam kako je sve zaspivala mada ova mi se metoda najmanje svidja

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 328
7.7.2014 23:36:41   
SunFlower
Ja moje malo veliko dete i dan danas uspavljujem tako sto moram da legnem pored njega i cekam da se uspava. Nije mi tesko naprotiv to nam je momenat za mazenje ali cu morati u skorije vreme da ga odviknem jer kad stigne beba dogodine prosto mislim da necu moci. Nemam pojma kako cu to da izvedem, velika je maza.

"I don't insult, I diagnose."

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 329
8.7.2014 6:49:38   
branki*
ovako isto kao sunflower i ja radim,mada ako je baaas pospan,sam legne u krevet i uspava se za 2 minuta.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu SunFlower)
Direktna veza do poruke: 330
4.9.2014 13:35:46   
ivannna
Posle kupanja mleko pa pranje zubica,onda se izljubimo oboje sa njom za laku noc,spustimo je u krevetac,kazemo pa-pa,laku noc i ona nama pa-pa i zatvaramo vrata i odlazimo,cuje se da nesto cavrlja ali je bitno da se ne vracamo,ubrzo zaspi ( jednom smo se vratili i tad joj je trebalo najvise za zaspi,zbog toga to vise ne radimo)

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 331
4.9.2014 13:47:17   
Modessty
Danilo nije problem. On obuče pižame sam, ako nije preumoran, izabere čime će da se pokrije, ako mu se gleda crtani izabere crtani, ako čitamo knjigu onda bira knjigu, ako jeopreumoran samo legne i zatvori oči.
Kad je bio beba uspavljivao se uz pevanje.
Nikola kad mu se spava počne da se drži za uvo. Onda znamo da je vreme. Ako smo kod kuće onda sisa, malo se vrti dok se namesti i spava. Ako smo u gostima ili napolju, malo ga poljuljamou rukama, eventualno odpevamo neku pesmicu (leptiriću šareniću, kiša pada, tiho noći...) i to je to. Sa njim je mnogo lakše nego što je nekada bilo sa Danilom.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 332
4.9.2014 14:00:39   
serpica
Kod nas specificna situacija,preko dana ne zeli da se ljulja,samo ga spustim u krevetac i pokrijem ga i on se sam uspava,cak i ne place kad ga stavim u krevatac,a uvece trazi malo da se ljulja,nekad hodam dok ga ljuljam a nekad samo sedim na krevetu a on nasloni glavicu na moje grudi i tako zaspi,onda ga spustim i to je to.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 333
4.9.2014 14:04:15   
Torbica
Mi provedemo neko vreme pred spavanjac sa knjigom ili otpevamo nešto. Gasimo svetlo, poljubac i koji zagrljaj. Sa većima.
Beban voli pre nego što ga stavim u krevetić da leži na meni... I tako ga pomazim neki minut, a kad ga stavim u krevetić kaže - sedi, mazi... Sednem minut/dva, pomazim i sam se uspava. Kad je spreman kaže - idi mama. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 334
4.9.2014 14:08:41   
Mala Elena
Ova tema me posebno zanima! Svaka cast majkama koje suste dete i ono samo zaspi bez siljenja i mucenja (kao ona metoda da ostavis dete da place pa mu produzavas tajming a onda ulazis u sobu i tesis ga ako ne ide) jer mislim da je to bahacenje nad detetom. Moja kuma uspela na fin nacin da sinu stvori tu naviku.user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 335
4.9.2014 14:10:03   
vonavoj
Kod nas je uvek muka bila..ne voli da spava..preko dana vise ne spava,odavno..sa 2,5god.
a uvece mora neko da legne sa njom,tj.ona je u svom krevetu,a ja u svom,,i onda prica,i to uvek traje bar 20min...
user posted image user posted image

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 336
4.9.2014 14:12:25   
Mala Elena
Ivannna, verovatno zato sto useceri a vi je razbudite i podsetite na sebe... mojoj beki se desava da kada joj se obratimo u toku noci, dok se meskolji, nece da zaspi, nego pravimo pauzu pola sata-sat da bi opet krenuli na uspavljivanje. Ponekad je tesko, mm me po pitanju toga izludjuje, uzeli je se pa mora po koju sa njom da prozbori.user posted image

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 337
4.9.2014 14:15:38   
Mala Elena
Vi svi imate stariju decicu koja mogu da razumeju, sta raditi sa bebom? Kako ste ih uspavljivale dok su bili bebe?user posted image

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 338
4.9.2014 14:15:55   
Modessty
nikad mi nije teško padalo da danilu ili Nikoli pevam i da ih ljuljam ili držim u krilu ili mazim dok se ne uspavaju. Prosto se topim od miline svaki put. Meni je nepotrebno mučenje deteta ta varijanta ostavi ga da plače dok ne nauči da se uspava samo. Jako brzo dođe trenutak kad detetu više neće biti potrebni mama i tata za apevanje, čitanje, uspavljivanje. Evo Danilo već kaže da smo dosadni što ga ljubmimo kad ide na spavanje. Kaže smetamo mu user posted image a mi željni da ga mazimo user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 339
4.9.2014 14:21:09   
veselicaa
Ja sam obe moje devojcice uspavljivala tako sto ih podojim i lezim pored njih dok se ne uspavaju.Mazenje pomaze ali nikako nosanje(bar ja to nisam rdaila)kao ni ljuljanje.Kolica takodje pomazu ili ako imate onu lezaljku za bebe koja se klati ali to naravno samo preko dana

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 340
4.9.2014 14:25:39   
Modessty
a zašto nikako nosanje?! pa neće nam ruke otpasti! A i ko što rekoh oni brzo rastu i mnejaju se i brzo ih prođe to da vole da ih nekonosa dok se uspavljuju

ali ko što rekoh na jednoj drugoj temi! To sam ja i moja deca. Zaludna majka koja eto voli da nosa svoju decu i da im peva dok ih uspavljuje i najbolje obožava savet da se deca nikako ni u ludilu ne nosaju jer će se zaboga navići na ruke i šta onda!
da ne meljem previše!
Lesice banuj me! poludela sam user posted image

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 341
4.9.2014 14:30:57   
emicaa
i ja nemam nista protiv nosanja,mislim jest ona sad malo teza ali kao sto rece nece mi ruke otpasti,nekad je dovoljno da je samo mazim po ledjima ili onako po guzi i onsp a ako ce onda je uzmem,bitno mi e da zaspi da bih i ja spavala ,uglavnom joj samo pjevam i ljuljuskam je u krilu i obozavam svaku sekundu tako provedenu user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 342
4.9.2014 14:33:41   
veselicaa
Modessty pogresno si me razumela.Mislila sam na ono tresenje(koje moze biti i vrlo opasno po malu bebu)po sat vremena.Evo moja drugarica naucila sincica samo na uspavljivanje u rukama,on sad porastao godinu dana ima a buckast zena polude od muke.Njoj tesko detetu neugodno haos.Ve4uj mi niko ne ugadja vise od mene deci stalno dobijam kritike da su mi deca razmazena,nije stvar da necu nego nije dobro bar po meni.Ovo je samo moje misljenje.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 343
4.9.2014 14:34:57   
serpica

IZVORNA PORUKA: Modessty RR

a zašto nikako nosanje?! pa neće nam ruke otpasti! A i ko što rekoh oni brzo rastu i mnejaju se i brzo ih prođe to da vole da ih nekonosa dok se uspavljuju

ali ko što rekoh na jednoj drugoj temi! To sam ja i moja deca. Zaludna majka koja eto voli da nosa svoju decu i da im peva dok ih uspavljuje i najbolje obožava savet da se deca nikako ni u ludilu ne nosaju jer će se zaboga navići na ruke i šta onda!
da ne meljem previše!
Lesice banuj me! poludela sam user posted image

I ja sam ta i moja deca i u potpunosti se slazem s tobom,sto sad ne nosam ove moje devojke cak se i ne maze vise i to mi bas nedostaje
user posted image
nosacu ga dokle god on bude hteo jer zaista vreme brzo prolazi i to je sve sto nam ostaje od mazenja i nosanja.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 344
4.9.2014 14:37:09   
Modessty
Šerpi evo Dnailo već sad neće da se nosa. Ali voli d amu čitamo priče ili izmišljamo nove. To su lepe uspomene koje će mu ostati u sećanju ceo život!

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 345
4.9.2014 14:39:26   
Mala Elena
Moja E se najcesce na siki uspava ali ako se mrdnem i krevet zaskripi ode mast u propast. Ja je pustim malo da vidim kako ce dalje, ali se obrce , prevrce na stomak, trlja okice i kmeci i to traje. ....bude mi zao pa je bacim opet na siku . Nekad je podignem ali se uglavnom razbudi ...

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 346
4.9.2014 14:39:58   
Rosita
Moj je do nedavno bio u fazi da ako samo kazem hajmo da spavamo, on me ne konstatuje posebno ali ako kazem hajde da spavamo i pevamo (tim redom user posted image ) on zauzima poziciju. Tu se mi malo mazimo, pevamo i on zaspi.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 347
4.9.2014 14:40:22   
veselicaa
Moje cerkice vole price i starija(8) i mladja(5).Uvek pred spavanje minimum dve bajke.Cak je moj muz smislio pricu samo za njih i moram reci da su odusevljene.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 348
4.9.2014 14:42:32   
veselicaa
Cula sam da pomaze da ostavis pored nje onu pelenu ili peskir na kome se izmuzavas(ako se izmuzavas) jer joj to mirise poznato
IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Moja E se najcesce na siki uspava ali ako se mrdnem i krevet zaskripi ode mast u propast. Ja je pustim malo da vidim kako ce dalje, ali se obrce , prevrce na stomak, trlja okice i kmeci i to traje. ....bude mi zao pa je bacim opet na siku . Nekad je podignem ali se uglavnom razbudi ...

Direktna veza do poruke: 349
4.9.2014 14:43:11   
Mala Elena
Mnogo je lakse imati posebnu sobu za beku ali nemaju svi mogucnosti .Mi nazalost imamo samo dnevni boravak sto nam je svima i spavaca soba pa je ne mogu spustiti i izaci .Jedva cekam da iznajmimo neki malo veci stan ....

Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Dušica Eli - priča o dobroćudnom duhu žens...
U mts Dvorani u nedelju 3. novembra u 15h održaće se specijalna projekcija animirane priče "Dušica Eli", na kojoj će p...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here