|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
2.2.2014 21:19:51   
dunja RR
A šta sada tm kaže na sve?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1451
2.2.2014 21:21:10   
Moiraina
Ja mislim da od toga kako se muževi postave prema svojim mamama, zavisi i naš odnos sa svekrvama. Mi smo po tom pitanju složni od početka, ali da nije tako... ne želim ni da razmišljam šta bi bilo, pogotovo jer ja ne mogu da prećutim neke stvari (preko nekih naravno pređem, ako smatram da nisu preterano bitne). Pa i moja sveki je takva, i sama mi je nekoliko puta rekla da ni ona nije bila "dobra" snaja (NI ona, haha) ali da je uvek imala podršku muža. Kad su ljudi kulturni i razumni, sve može da se prevaziđe. Ali psovke ili bilo kakve uvrede, to znam da ne bih sigurno doživela od nje (a na kraju krajeva, ni ona od mene), niti tolerisala.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1452
2.2.2014 21:25:04   
Didy
Mamice, stvarno strašno šta ti je rekao, ne znam da li sam nešto odvratnije čula. Ali moram ti reći da ni ovo tvoje nije bilo nimalo fino.

IZVORNA PORUKA: mamica 91
i ja opletem, prvo na finjaka da mi ne pada na pamet da tudja gouser posted image perem, da to sto je on navikao da njegova zena pere za njim, meni ne pada na pamet, i kazem da mi je vise kretena i majmuna preko glave..

Ako polazim od sebe, pa to ne bih rekla ni mm nasamo za njegove roditelje, ni u stanju najgore histerije i očaja, izbezumljenosti, besa, čega već, a ne mogu da zamislim da govorim o nekome ko je tu da čuje. Ja nemam neki poseban odnos sa svekrom i svekrvom, nismo bliski, ali nismo ni na user posted image ti mater. Ja svaki put kažem šta mi smeta ili ne odgovara, ali kratko, jasno, bez uvijanja, ali i kulturno, fino, pristojno, čak i kad me izvedu iz takta da bih ujedala. Ne znam, ja se trudim da čak i kad mi se neko obrati nebiranim rečima, najblaže rečeno, da mu odgovorim fino, ali tako da se taj neko postidi što tako razgovara.
Nemoj pogrešno da me shvatiš, nije da ih branim, naprotiv, vrlo, vrlo je ružno kako ti se svekar obratio, ali nije ni tvoj nastup bio baš fin i kulturan.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 1453
2.2.2014 21:32:41   
mamica 91
Didy sve stoji sto si rekla, ali i ja ostajem pri svome, prizor je bio za blago je receno onesvestiti se, jos na sve to kom mm "pa ocisti" ono sto sam pre 5 min ucaklila ??? ja sa stomakom da cistim za njim ??? ma iz oka da mi je iz ispao... ja treba 3 god. da im glumim pepeljugu ??? ni u ludilu...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1454
2.2.2014 21:40:00   
Didy
Mamice, pa naravno, to stoji, ali ja uvek polazim od toga da se neke stvari mogu i lepo reći. Odvratno mi je to što je tvoj svekar rekao, grozno, odvratno i ne znam šta neka osoba treba da ti uradi u životu da joj tako nešto kažeš, ali prosto sam morala da konstatujem da ne mogu ni sebe da zamislim da izgovaram reči koje si ti izgovorila, ništa drugo.

Direktna veza do poruke: 1455
2.2.2014 21:41:16   
jovicaa
Ja mislim da od toga kako se muževi postave prema svojim mamama, zavisi i naš odnos sa svekrvama.

to je jako bitno...
ali zavisi od osobe do osobe... a i zavisi kako ce se muz postaviti prema mami i od toga kako ga je ona vaspitala..
jako komplikovano, ali kontam da neka doza netrepeljivosti i rivalstva postoji u samom startu i onda ako se jos i karakteri ne poklapaju nastane haosuser posted image
ja sam uvek kulturna prema svojoj svekrvi, i uvek joj nekako na finjaka kazem sta mi smeta.. ali ne opterecujem se preterano njom, zato sto ne ziivimo zajedno... tako da me u sustini ne zanima da joj nesto dokazujem.
ali stvarno iako svekrve umeju da budu jako nezgodne, mislim da nije samo u njima problem, vec generalno u zenama, posto skoro uvek imaju potrebu da se nadmecu, posebno u odnosu svekrva-snajka. i snajke i svekrve, bez reda.

< Poruku je uredio jovicaa -- 2.2.2014 21:42:53 >

don't shit where you eat :))

Direktna veza do poruke: 1456
2.2.2014 21:46:21   
Didy
Ja sam stekla neki utisak da se muškarci uglavnom sklone, tj. oni uopšte ne vide (ili neće da vide) razlog zašto se raspravlja i najbezbolnije im je da se ne mešaju. To sam nekako shvatila posmatrajući odnose u mojoj okolini. Može li neko da me demantuje?

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1457
2.2.2014 22:07:15   
Torbica
Mm i ja smo u istom taboru ali ne mogu da kazem - kad nisam bila u pravu...Imala sam jedan period kad su me nervirali bas bas. Kad je stiglo prvo dete, svekar je lupao kako ce spakovati bebu i put pod noge i nece se nikome javljati! user posted image ! Ej, ja sam bila naravno nakostresena na takve izjave i u meni je to stvorilo revolt da sam siktala na njih... Sad mi je to smesno. ALi se dobro secam da mi je par puta rekao - ama, sta su ti ti ljudi skrivili??? A meni se uvek vracale takve sale, ne mogu da objasnim, ali su me nervirali i nisam to skrivala.... Hvala Bogu brzo je proslo i ja sam se njima sto puta izvinula i vadila na hormone, a oni, stvarno, svaka im cast, oni su mene ljubavlju dobili. Trpeli jadni i cutali. Svaka im cast. I dan danas kad to spomenem, oni kazu, ma dobro, nasi smo, niko nije savrsen..ALI, niko nikad nikog nije psovao ili bilo sta slicno... Tako da, mm je kao i ja realan - kad nesto nije u redu. Nije on od onih - necu da primetim, briga me... Tako da sa moje strane, demant! user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1458
2.2.2014 22:15:34   
New Mom
Uh, demant. Moj odnos sa sveki je specifican. Ja sam jednostavno takva - oni su mm roditelji i ne mogu bez postovanja i kulture. Tako da se desi da nekad cujem i "sale" na moj racun, na racun mog studiranja (sveki je dr), na racun mojih itd. I moj odgovor je uvek u granicama. Al tu je mm da joj kaze ostatak i nekad natrlja nos. Pa cak i ako je to nesto s cim se slaze, ne da da se govori, sprda. A za tebe oko mesanja oko dece, e tu delujemo kao jedan front, o tome ne brinem.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1459
2.2.2014 22:24:10   
Moiraina
Možda sam samo imala sreće što je mm takav, ali da nije, teško da bismo opstali ovolike godine. Od starta smo se složili da nećemo dozvoliti da nam se iko meša u vezu, pa posle i u brak, a deca su došla malko kasnije. Posle godinu dana smo počeli da živimo zajedno, godinu i po kasnije smo se venčali, a tek posle četiri godine braka smo dobili prvo dete (tako smo hteli). I nikada nismo dozvolili da nam se bilo ko meša u bilo šta. Prosto, samostalni smo, oboje radimo, nikada nas niko nije izdržavao niti nas finansijski pomagao, pa smo mogli kako hoćemo. On je svestan da njegovi nisu idealni (to važi i za moju mamu), uvek smo nastupali zajednički, oko najvažnijih stvari smo se uvek slagali i onda nema problema. Na primer, poslednji put kad su njegovi bili, sveki je izjavila kako ona jako brine za našu decu, jer ona misli da ona "neke stvari" zna bolje od nas. Na to su i mm i svekar skočili na nju kako ona preteruje, kako je i ona nekad bila mlada i "najpametnija" i kako je pobegla od svekrve koja je pokušavala da joj nametne svoje mišljenje oko vaspitanja dece. Tako da ja i dalje mislim da je najbitnije imati podršku muža + finansijska nezavisnost, da niko nema pravo da ti kaže ja te izdržavam pa mogu i da ti se mešam u život.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1460
2.2.2014 22:25:34   
viktori
Pa kako ko jovice i kako sta...
Uglavnom mnogo zavisi od ne majke muza iliti svekrve vec bas od muskog clana koji je doticnog muza vaspitao.
Ukoliko je u toj kuci nevidljivo svako delovanje zena, onda one fore zenska posla...verujem da ce tako nevidljivi komentari ne samo za snajku nego za bilo koje zensko i biti.
pod ovim nevidljivi ne mislim samo na ono radi po kuci pa niko ne konstatuje nego uopsteno nista se ne vidi, ne cuje to zene "trabunjaju" uobicajeni naziv vecine sovinista...

< Poruku je uredio viktori -- 2.2.2014 22:27:45 >

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1461
2.2.2014 22:26:30   
Didy
Oko mene (prijatelji, rodbina i sl.) u svim pričama nekako ostane ženi da se bori sa majkom svog muža, tj. svekrvom. Kad kažem "bori" mislim na neke sitne čarke, mimoilaženja u stavovima i slično, ništa ozbiljno, ali nekako uvek izvedem zaključak da muškarci tu ne vide razlog zašto se povlači ikakva rasprava. Možda je njihov prag tolerancije veći. Ili je to prosto njihova majka, pa nema toliko nesuglasica. Ne znam, takav sam neki utisak stekla, drago mi je što ima demanta.user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1462
2.2.2014 22:38:01   
Didy
Ja uvek kažem šta mi smeta. Mislim da su jedino tako odnosi čisti. Moja svekrva nije takva, ona ceo život ćuti i trpi i pazi da se nekome na zameri, da nekoga ne uvredi. Verovatno joj je bilo čudno, ali mislim da je shvatila da ne mislim ništa loše, već da sam prosto takva da uvek sve kažem, naravno kulturno i otvoreno, bez uvijanja, kao što sam i napisala u jednom od postova gore. Onda sam u jednom tenutku shvatila da neću da joj govorim baš svaku sitnicu (pogotovo u vezi sa decom, jer to nekad ispada da stalno nešto govorim user posted image ). Ne živimo zajedno, ne zavisimo finansijski ni najmanje od njih, ne viđamo se tako često, pa nešto sitno mogu i da prećutim. Bio je period kad sam mislila da mm treba da im kaže neke stvari, pa onda on kad kaže svojoj mami, žena se rasplače kako joj on to saspe u lice, tačno mi dođe da stanem na njenu stranu koliko mi je bude žao.user posted image Sad ga pustim da on sam skrene pažnju ako smatra da nešto ne treba, a ne da mene brani. Sama se branim ako mislim da treba. A i oni su videli s kim imaju posla, pa i sami znaju gde su granice.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1463
2.2.2014 22:52:08   
viktori
Vidis Didy to ne prolazi ako nadjes nevaspitane ljude kao neke zenice ovde sto su naletele a jos gore ako su prosti ljudi. Imala si srece sto je tvoja svekrva kulturno stvorenje. Prostim ljudima je najnormanije da se popi....user posted image i da se posle prave kao da nista nije bilo! E tu nema price i manira kapiras? Gledaju te kao vanzemaljca. Kazem ja to je toliko relativno al je svaki muz duzan da napravi taj balans kako zna i ume.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1464
2.2.2014 22:59:29   
Jole84
Mamice,Viktori strašno user posted image u pravu ste da ne možeš sa svakim na finjaka...

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 1465
2.2.2014 23:01:05   
Didy
Viktori, verujem, ali nekako mislim da se mogu stvari raščistiti razgovorom bolje nego večitim ratom. Ja prosto verujem u ono - Ko tebe kamenom, ti njega hlebom, inače kraja svađama i raspravama nema.

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 1466
2.2.2014 23:06:41   
viktori
Ja nisam za krajnosti Didy. Ti si tu kao moja mama sa hlebom i kamenom pa je dozivela nesto sa 60 od mm familije sto nije za ceo zivot. Onda sam joj rekla vidis da ne vredi sa svima lepo. Jednostavno ima ljudi koji toga nisu vredni i to je to. Nema tu neke velike filozofije. Nisu svi ljudi dobri. A veciti rat ni to mi nije resenje. Ja sam sada u fazonu ignore i bolje da cutim i mislim da ce im to vise reci od svih reci ovoga sveta. A to je da su debelo preterali i da ja nemam nameru vise nista variti sto za jelo nije. A mm nek vidi kako ce i sta ce. Kad nije na vreme nek sad bije glavu.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1467
2.2.2014 23:15:12   
Didy
Viktori, pa nemoj da ćutiš! Mislim da je to gore od teranja u pm. Gore po tebe. Samo će se gomilati u tebi, svađaćeš se s tm, a svekijevci će misliti da tebi tako odgovara čim ćutiš. Ja stvarno verujem da su svi ljudi dobri, čak i kad mi trljaju na nos da nije tako, ali se trudim da se izmaknem od ljudi do kojih ne dopire fino. Zbog sebe. Tako se ja osećam bolje, ne trošim svoje vreme na ljude koji nisu vredni.
Nevezano sad za odnose svekrva, svekar-snaja. Jednom mi je jedan deka opsovao na sred ulice na sav glas jer nisam dete držala za ruku, a on je išao biciklom trotoarom i skoro ga je udario. Rekla sam mu - Sram vas bilo godina i jezika, ako mislite da ste u pravu, stanite da pozovemo poiliciju nek oni presude. Stvarno se postideo i otišao bez reči. Da sam ja njemu opsovala, stvarno bih se osećala loše, bila bi vrlo ružna scena i ništa ne bismo rešili. Ovako će on možda da razmisli o tome da li je bio u pravu.

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 1468
2.2.2014 23:25:27   
viktori
Didy upravo si rekla. Odvojis sebe od ljudi do kojih ne dopire fino. To i ja radim. Ja sam izuzetno komunikativna, vesela i pristupacna osoba. Moje cutanje ce njima reci mnogo vise nego bilo sta ikada vise da im kazem. A mm cu reci kako je i sta bez detaljisanja. Puno godina i vremena sam posvetila njihovim unicima kojima ja nisma nista zapravo, bila rame za plakanje njihovoj cerki koja je iz ludila napala moju majku, sve sam ih ja okupljala i dizala im moral...ne ne nemam ja sto zivota a n sto majki. Ja moram sacuvati sebe. A mi se vidimo na nekoj lepsoj temi od svekrva da uzivamo u divnim ljudima. user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1469
3.2.2014 9:49:08   
Peace*
ali stvarno iako svekrve umeju da budu jako nezgodne, mislim da nije samo u njima problem, vec generalno u zenama, posto skoro uvek imaju potrebu da se nadmecu, posebno u odnosu svekrva-snajka. i snajke i svekrve, bez reda.

Ja se ne nadmećem sa svekrvom. Živimo baš lepo, i jako mi je drago što smo stvari u startu postavile kako treba. Bila sam nefer prema njoj u startu jer su me nafilovali pričama, a onda je vreme pokazalo svoje, i ja sam obrnula tu priču. Od tada sam crna ovca za ostatak porodice, ali sa svekrvom živim kao sa rođenom majkom.
Svekrva ima 3 sina, i mislim da joj nije lako. Treba se izboriti za svoje mesto i svoj glas među 4 muškarca. Zato je dobila moju podršku (između ostalog, naravno da je primarni razlog bio što je stekla moje poverenje i poštovanje).

IZVORNA PORUKA: Didy

Ja sam stekla neki utisak da se muškarci uglavnom sklone, tj. oni uopšte ne vide (ili neće da vide) razlog zašto se raspravlja i najbezbolnije im je da se ne mešaju. To sam nekako shvatila posmatrajući odnose u mojoj okolini. Može li neko da me demantuje?

Mogu ja. MM se ne izmiče, uglavnom hoće da ućutka mamu i drži meni stranu. Napokon je shvatio da za to nema potrebe, da ja sa sveki sve rešavam sama, i zna da ako bude postojalo nešto što ne mogu da rešim, da ću mu se tada obratiti.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1470
3.2.2014 15:57:26   
jovicaa

IZVORNA PORUKA: Didy

mislim da se sklanjaju zato sto ne smatraju bitnim to oko cega se svekrve i snajke raspravljaju odnosno nadmecu. a to je koja je pametnija i koja sta bolje radi, realno ovo je problem svih zena, odnosno vecine, zato smo po meni dominantniji poluser posted image
a i muskarce prosto zabole da ce da se cimaju oko necega oko cega ne moraju, njih to preterano ne zanima, kako ce sta biti, dokle god ne dira komfor njihove guzice.. ovo je moje vidjenje tih odnosa, ne kazem da je ispravno.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1471
13.2.2014 23:16:19   
dunja RR
Samo da prijavim, jutros mi stigao novi paket hrane od sveki user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 1472
13.2.2014 23:22:41   
Jole84
Divna je user posted image user posted image
i ja da pohvalim moju,kupila mi jastuk za trudnice i razgledala svu bebi opremu po gradu user posted image angažovana je maksimalno...

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1473
14.2.2014 0:11:42   
degu
Bravo za divne svekrve user posted image
Dunja nešto mi govori da tvoja ipak zna user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1474
14.2.2014 12:00:12   
ivaMark
Dunja nešto mi govori da tvoja ipak zna

i meni se cini user posted image

A ja sam srecna sto svoju niti vidim, niti cujem user posted image
....ni jednu, ni drugu user posted image

< Poruku je uredio ivaMark -- 14.2.2014 12:04:48 >

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here