Maja1309
|
Jesmo daco, krenuli smo s mućkanjem. Radili smo i spermogram u utorak. Dijagnoza: normozoospermia koliko vidim sve je OK koncentracija je 42,22 M/ml (>15M/ml) volumen je 3,3 (>1,5 M/ml) nalaz je previše detaljan, možda jer sam ga radila u klinici koja radi umjetne oplodnje, pa mora takav biti. Ne mogu sve navesti. Al npr nije mi jasna razlika između dvije stavke progresija i brzina. Uglavnom progresivnih je 66,2 %, ne progresivnih 19,5 %, statičnih 14,4 %, a onda ide dalje podjela po brzini: brzih 39,8 % srednje brzih 35,6 % sporih 10,2 % nepokretnih 14,4 % hiperaktivnih 11,1 % Koja je razlika između progresije i brzine? Ima tu i nekih TypeA, TypeB, TypeC, TypeD svi su više nego duplo veći od granica, tako da je to ok. Onda ima podjela napredujući 66,15 %, pokretni u mjestu 19,47 % pokretni 85 % Jedino što bi možda bilo bolje da je veći postotak je morfologija normalnih je 69 % (>60 %), abnoprmalnih 31 % ima još dosta stavki, dijagnoza je uredna, mislim da se ne trebamo brinuti, šta kažete?
|