Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 11:11:28
|
|
|
|
little_one
|
Jutro samo malo da virnem i da mahnem....od danas smo i zvanicno u trecem tromjesecju....Klarita, dan si iza mene cekamo te! KOd nas nista novo, rastemo, rastemo i ritamo se, zdravi smo i raspolozeni nakon praznika i to je to! Krajem mjeseca na pregled i ultrazvuk, bas se radujem.... Mene jos niko nije stavio na spisak na prvoj strani, a pitali me za termin....jel treba nekom posebno da posaljem PP? Evo da opet upisem termin, 14.4.2014 Pozdrav svima!
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 11:20:29
|
|
|
|
Milica cica
|
LO dobro nam došla Za termin pošalješ pp moderatorima.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 11:42:03
|
|
|
|
little_one
|
Ja sam slala prije za onaj zvanicni termin tamo u spiskovima trudnica i termina....al nisam skapirala da treba i ovdje... Gdje nam je Vik? Jel se otkocila? Danas Dani ide u bolnicu?
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 12:19:37
|
|
|
|
Milica cica
|
Dani danas ide u bolnicu uskoro stižu drugari
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 12:33:22
|
|
|
|
Dani.kv
|
Evo i mene. Jos uvek cekam prijem
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 12:50:59
|
|
|
|
Ushtipak
|
Evo i ja da se javim na trece tromesecje, ako me primate! Zvanicni termin nam je 13. 04, ali ja znam da je 9. 4, jer mi je ciklus kraci, pa i ovulacija ranije stize. U svakom slucaju, tu je to, dan-dva ranije ili kasnije. Ne znam kako se na forumu postavlja tiker, probala sam da pronadjem, ali ne mogu. I ne samo to, nego ne znam ni zasto ne vidim vase tikere? Uopste mi se ne pojavljuju? Da li neko ima ideju?
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 13:20:39
|
|
|
|
marijana22
|
Dani drzi se Klarita, Ushtipak dobrodosle Ushtipak ne znam zasto ne vidis nase tikere, mozda treba neka podesavanja na kompu da promenis A za ubacivanje ima tema Ja spakovala stvari za izlazak iz porodilista, i kesu za porodiliste ali su mi ostale jos neke sitnice da kupim i da sve kompletiram. Moram i da proverim Srnin spisak da vidim da nisam nesto zaboravila
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 13:54:32
|
|
|
|
buba m
|
Zdravo svima! Samo da vas pozdravim!
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 17:15:07
|
|
|
|
Lorena Lee
|
Pozdrav lepi pomakici Kako ste mi danas? Ima li kakvih novosti?
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 17:45:09
|
|
|
|
Milica cica
|
IZVORNA PORUKA: marijana22 Ja spakovala stvari za izlazak iz porodilista, i kesu za porodiliste ali su mi ostale jos neke sitnice da kupim i da sve kompletiram. Moram i da proverim Srnin spisak da vidim da nisam nesto zaboravila A gde je taj spisak, negde u temi?
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 17:48:09
|
|
|
|
New Mom
|
Mici, ima tema Kamperski vodic za porodiliste, tu zene pisu sta su nosile (ili planiraju da nose) u porodiliste.
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 19:58:39
|
|
|
|
Lorena Lee
|
Ne znam da li ce ti ovo pomoci,ja sam to nasla na jednom sajtu. Stvari za porodilište bi najpraktičnije bilo spakovati u torbu od nepromočivog materijala. Trudite se da ne nosite previše stvari, jer torbu sami nosite na odeljenje. Takođe, imajte u vidu da vam suprug ili neko od rodbine mogu doneti paket narednih dana sa stvarima koje vam nedostaju. Čak i u porodilištima u kojima je zabranjena poseta, dozvoljeno je dostavljanje paketa. Torbu pripremite čim uđete u 9. mesec trudnoće, bićete opušteniji kada i o tome ne budete morali da razmišljate. TORBA ZA PORODILIŠTE Zdravstvena dokumentacija § Overena zdravstvena knjižica § Lična karta § Uput za porodilište iz doma zdravlja § Krvna grupa i rh faktor § Vaginalni i cervikalni bris § Nalaz antitela na Hbs antigen § Krvna slika i nalaz urina Za bebu § Malo pakovanje pelena za jednokratnu upotrebu § Peškir i/ili 3 tetra pelene na kojima ćete držati bebu kod vas na krevetu § Ukoliko budete smešteni u ''baby friendly'' biće vam potrebne i vlažne maramice i krema za bebu, takođe naglasiće vam u porodilištu da li je potrebno poneti još nešto osim toga. U nekim porodilištima u Srbiji, potrebno je poneti sve za bebu (benkice, zeke, kapice, čarapice) Vama će biti potrebno: § Spavaćica koja se napred otvara/otkopčava zbog dojenja – 2 komada (u nekim porodilištima dobijate njihove spavaćice) § Bade mantil – frotirski ili pamučan § Plastične papuče za tuširanje, možete poneti i neke toplije sobne ukoliko želite § 2 para kratkih čarapa HIGIJENA § Higijenski ulošci – spakujete 2-3 pakovanja (ostatak će vam doneti u porodilište kad zatreba)
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 19:59:18
|
|
|
|
Dani.kv
|
Evo i mene. Smestila sam se i cekam petak da mi skinu serklaz a subotu za CR
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 20:02:43
|
|
|
|
viking
|
Ćao devojke! Dobro došle nove, ažurirala sam spisak, ako neko slučajno fali, neka se javi! Ja sam od prekjuče bolesna, nije ništa strašno, ali malo me grebucka grlo i zapušen mi je nos, ali dovoljno da me smori. Ruka i dalje bez promene - utrnula. Bila danas na ctg, kontrakcije su mi 75 (od 100), gledala me i ručno ali nisam otvorena pa mi je reka da dođem u nedelju ponovo. Do tad, strogo mirovanje, samo do toaleta. Što se torbe tiče, juče mi je došla sestra od strica iz Čačka i spakovala mi je torbu, tako da sam spremna. Eno je sada pere i pegla bebeće stvari dok ja ležim i pijem toplo mleko :) Ljubim vas sve
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 20:05:54
|
|
|
|
Lorena Lee
|
zatim................ Mrežaste gaćice za jednokratnu upotrebu – 10 komada § 1 veliki i 1 mali peškir § Vlažne i papirne maramice § Toalet papir § Pribor za ličnu higijenu (četkica i pasta za zube, sapun, šampon, češalj, krema) § Mast za grudi § Tablete za bolove § Šnalu, gumicu za kosu, ako imate dugu kosu § Obične plastične kese za odlaganje prljavih stvari Ostalo § Flaširana voda, za početak jedna velika ili dve male flaše § Bistri sok – 1l § Pakovanje suvog keksa § Knjiga za razonodu § Blok i olovka, ukoliko osetite potrebu da zabeležite prve utiske § Mobilni telefon i punjač § Foto aparat TORBA ZA IZLAZAK IZ PORODILIŠTA Za bebu § Pelena za jednokratnu upotrebu § 2-3 tetra pelene § 1 švedska pelena § Bodi ili benkica § Odelce (zeka, kompletić) § Čarapice, ako je odelce bez stopica § Pamučna kapica § Ako je hladno, jakna ili skafander i vunena kapica § Prekrivač § Autosedište 0+, prema propisima Zakona o bezbednosti u saobraćaju Za mamu § Donji veš § Garderoba koju je nosila u 6. mesecu trudnoće § Obuća
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 20:25:49
|
|
|
|
Dani.kv
|
Evo i mene. CR zakazan za subotu
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 20:27:29
|
|
|
|
moja ciklama
|
Dani.kv..sve da bude besprekorno!
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 21:19:14
|
|
|
|
Jole84
|
Dani mislimo na tebe
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 21:42:04
|
|
|
|
Milica cica
|
Dani mislimo na tebe, sad će to da proleti i eto bebana Vik polako se bliži i tebi Joj žene vi ste pri kraju još malo i eto vaših bebana, mi još imamo da giljamo
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 21:48:20
|
|
|
|
Ana RR
|
Devojke, imate temu Kamperski vodič za porodilište pa vas molim da spiskove pišete tamo, ova tema nije za to.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 21:52:19
|
|
|
|
17 joka
|
Dani Vik i ti ces jos malo, blago vama
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.1.2014 21:56:06
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Ushtipak Evo i ja da se javim na trece tromesecje, ako me primate! Zvanicni termin nam je 13. 04, ali ja znam da je 9. 4, jer mi je ciklus kraci, pa i ovulacija ranije stize. U svakom slucaju, tu je to, dan-dva ranije ili kasnije. Ne znam kako se na forumu postavlja tiker, probala sam da pronadjem, ali ne mogu. I ne samo to, nego ne znam ni zasto ne vidim vase tikere? Uopste mi se ne pojavljuju? Da li neko ima ideju? Možda je problem u pretraživaču (IE, Mozilla, Chrome, Opera). Probaj u nekom drugom da otvoriš. A ticker ubacuješ tako što klikneš gore na Moja ringeraja pa kad ti se otvori tvoja stranica staneš mišem na na Forumi (u plavkastom polju piše Moja ringeraja pa strelica, u produžetku ćeš naći Forumi) znači ne klikćeš već samo staneš mišem i otvoriće ti se polja ispod i klikneš na Podešavanja, tu ćeš već videti gde treba da uneseš kod za ticker.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 14.1.2014 8:08:54
|
|
|
|
Klarita
|
Zenskice, evo me u trece zvanicno LO zar nismo mi bile pod istim terminom vidim da je sad razlika dan, ma nebitno. Mene juce razvalila ledja, mozda je od lezanja, bas sam ceo dan leskarila, a cim sam se sa K razigrala proslo me. Kod dr sam bila prosle nedelje i njegov savet je bolovanje, tako da cu definitivno od 20. Bas nisam za, poludecu od dosade, nego po njemu je sigurnije, jer vidi blago povecanu kolicinu plodove vode, a beba po njemu normalno guta, dosta je krupAN momak, po njegovoj proceni i parametrima vec je bio onda 1100-1150...pa je sve to rizik, jos i prvi bio carski, da ne izazivamo djavola. I tako...a sad Dani, drzimo palceve da sto pre dodje subota i sto bolje prodjes. mislim da bih poludela cele nedelje u bolnici, drzi se...ja ne umem bas da "utesim" coveka, ali mnogo bre rano da toliko budes u bolnici.
< Poruku je uredio Klarita -- 14.1.2014 8:11:51 >
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 14.1.2014 8:35:32
|
|
|
|
little_one
|
Jutro! Vik, nadam se da ces se provuci sa lakom prehladom...a to sto ti trnu ruke, trebas i dr da prijavis, za svaki slucaj...ja ne znam da li to ima veze sa onim sindromom karpalnog tunela, znam da to ima veze sa trnjenjem ruku, pa malo procitaj, mada nisam sigurna...pijes li magnezijum? Klarita, i prije smo bile dan razlike, bas se sjecam...ja svoj tiker nisam mijenjala od pocetka Dani eto subote i bebaca kod tebe! Sretno! Meni se ovaj momak bas opasno rita za jednu bebu u 7mom mjesecu. A mi je ovako udarala tek negdje krajem osmog...covjek valjda ne ocekuje da su udarci ovako jaki i bolni...cekam da mu ponestane mjesta u njegovoj igraonici pa da krene samo da gurka...ovako imam utisak da doooobro zamahne nogom i opali me po nekom od untrasnjih organa MM je sinoc cak krenuo da istrazuje da li je to normalno da tako udara.. nakon sto je dobio dobar udarac u glavu kad se naslonio malo na stomak
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 14.1.2014 14:40:52
|
|
|
|
marijana22
|
Pozzz ja sam mrtva. Opet mi se vratila prehlada. Jutros kad sam ustala nisam mogla da pricam koliko me grlo bolelo.Kasljem strasno, imam i malu temp......... Poludecu vioe
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciRegenerativna medicina i matične ćelijeMatične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...
Anketa
Питање.
пеперутка16
Да ли неко од вас држи краве? Ако јесте, шта радите са млеком? Не шалим се, питам озбиљно, не знам шта да радим са млеком?