Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 17.11.2013 14:28:58
|
|
|
|
2002m
|
IZVORNA PORUKA: sana. Ok samo pisite sto znate svaka rec je dobro dosla ,stvarno sam se bila uplasila jos kad su mi rekli ja imam 26 god...da moji jajnici funkcionisu kao da imam vec preko 40-ak...sudeci po AMH ako ti je za utehu,meni je bio 0,26 taj dan sam bila van sebe bila sam na kratkoj semi 10 dana i 12 jc...svih 12 dobrog kvaliteta i evo moja mrvica spava na meni glavu gore i budi pozitivna,bice sve ok
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 17.11.2013 14:45:59
|
|
|
|
sana.
|
Divota jedna ne znam samo da nas ne razvuku sa tim postupcima po tri puta pa komisije da jos jc ne oslabe da ne gubimo dodatno vreme,a za privatno to sve puno kosta...Sad vidim spominjale se neke stimulacije,seme i sl ja sam totalni duduk za to tek pocinjem se zapravo susretati sa tim svim,o kakvim stimulacijama se radi...ne mogu da docekam da vidim sta je moj sledeci korak..Ja sam bila na stimulaciji pre ovog svega 6mes na klomifenu...jel tipa takve nekakve stimulacije?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 17.11.2013 19:19:39
|
|
|
|
tillia
|
bila aspiracija danas,sve je ok,15 celija/
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 17.11.2013 20:50:41
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Bravo Tillia Samo napred
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 17.11.2013 21:02:40
|
|
|
|
dunja RR
|
Tilija
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 17.11.2013 23:15:59
|
|
|
|
17 joka
|
Tilia za puno embriona i uspeh
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 17.11.2013 23:33:37
|
|
|
|
srculence25
|
tilia sana ti si moje godiste i potpuno te razumem kad si se sokirala rezultatom amh.Kod mene su hormoni normalnih vrednosti.Na dijagonstici ustanovljeno da jajnici funkcionisu jajovodi prohodni a rezultat amh mi je prvo bio u drzavnoj 0,10 a privatno 0,80 ali svakako sam ostala na toj nizoj granici.Taj amh nije toliko merodavan ali neki lekari se upravo pozudavaju na taj nalaz.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 17.11.2013 23:46:36
|
|
|
|
astera
|
drage moje, pratim vas odavno ali se od sledece nedelje i ja prikljucujem vama jer mi je dr predlozio da krenem u proces VTO i pocnem da prikupljam papire. Meni je inace levi jajovod neprohodan-utvrdjeno HSG-om a desni koji je prohodan ne vredi nista jer mi desni jajnik ne funkcionise a pritom FSH 12.3 i AMH 0.24...tako da mi ne preostaje nista drugo nego d akrenem u borbu za moju bebu:) Htela sam da vas pitam, da li nizak amh pravi problem kod prolaska komisije VTO o drzavnom trosku ? Koliko traje proces, cekanje i sl? I d ali imate predlog oko izbora klinike i dr? Inace sam iz bg tako da mogu da biram front ili visegradsku...hvala vam puno unapred!":)
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 7:01:49
|
|
|
|
Powerpuff Girl
|
za sve nove 'koleginice'
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 7:30:16
|
|
|
|
pari
|
astera, dobro došla i želim ti puno sreće! ja mogu da ti ispričam svoju priču...moj amh je 0,85 što je isto prilično nisko, komisija mi nije komentarisala ovaj rezultat, prošli smo drugostepenu komisiju u aprilu, od jula sam počela da pijem cycloproginovu i u okotobru je krenuo postupak (nas je uhvatilo leto kad oni ne rade postupke pa je zato i trajalo sve ovo duže). Mi smo izbarali front i ja sam zadovoljna kako je sve proteklo. Imala sam sumnje, ali sam na kraju zadovoljna celim postukom. Za Višegradsku ne znam, nadam se da će se neko javiti da kaže svoje iskustvo...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 9:23:48
|
|
|
|
astera
|
Hvala puno na dobrodoslici! :) Ja sutra idem u dom zdravlja da mi lekar kaze sta sve treba da prikupim, koliko ti je trebalo vremena za to, tj da predas sve papire? Ja se razmisljam o dr Ljubicu iz visegradske, cula sam da je dobar...ako neko ima iskustva, molim da ih napise.:) Kod kog lekara si radial u frontu? Hvala jos jednom i pozdrav za sve devojke!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 9:52:02
|
|
|
|
Štetica
|
Astera ako imas vazece papa i kolposkopiju(oni se najduze cekaju)oni ti vaze godinu dana,onda ti treba oko mesec dana da prikupis sve ostale rezultate.Hormoni 2-5 dc,pokusaj taj amh da uradis u nekoj drugoj labaratoriji(samo ne u Konzilijumu),oko 10dc uradite briseve,viruse i seriologiju. Cula sam da Ljubic vise neradi u Visegradskoj,ali neznam dal je tacna informacija.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 9:57:37
|
|
|
|
astera
|
Stetice, imam kolposkopiju i papa radjene krajem aprila, i hormone sve...koliko vaze rezultati hormona? I da, i brisevi su tad radjeni chlamidija, miko i ureaplazna posto mi je tad radjen hsg...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 10:08:32
|
|
|
|
ivanicasale
|
Astera dobrodosla! Sto se tice hormona vaze 6 meseca a brisevi 3 mes. HSG ti vaze uvek njega ne moras da ponavljas za komisiju,a cekanje za postupak u N.F ili Visegradsku je preko 6.mes tako sam cula ja iodem u KC Nis i zakazana mi je za Januar 2014.Puno pozdrava i da uskoro sve drzimo nase
Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47 II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06 III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014 beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41... IV pokusaj-FET Leskovac 5.02
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 10:11:45
|
|
|
|
astera
|
Ok! A sto se tice UZ sondom,koliko on vazi? I da li mozda znate d ali se mogu zelediti jajne celije koje se dobiju stimulacijom, u slucaju da ne uspe vto pa se mogu koristiti u sledem pokusaju...za to sam cula da rad eu jevremocoj ali moram da se raspitam... samo napred drzim fige!:)
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 10:29:45
|
|
|
|
Štetica
|
Uz sondom vazi 3meseca,kao i brisevi. Hormoni 6meseci,papa,kolposkopija,spermogram i virusi 1 god. Hsg i histeroskopija vaze 4 godine. Ja sam drugostepenu bila u NF,i cekala sam je tacno 2 meseca,pa sam morala i da ponovim briseve i hormone jer su u medjuvremenu istekli. Zaledjavanje embriona u drzavnom programu za vto ima samo Valjevo,i ako prodje tender kod privatnika.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 10:40:46
|
|
|
|
astera
|
Jeste vi radile hormone na uput, drzavno ili u priv lab?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 11:19:38
|
|
|
|
Štetica
|
Astera samo se AMH radi privatno,sve ostalo na uput,Dunja je pisala u nekom od predhodnih postova gde se sta radi u Bg,cini mi se hormoni i brisevi u Nf.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 13:20:21
|
|
|
|
astera
|
Stetice, hvala ti puno i izvini sto te udavih! Zanima me samo da li partner mora da bude prisutan za prvostepenu i drugostepenu komisiju, pitam jer moj radi u inostranstvu pa moramo da natempiramo kad je ovde. I d ali njegovi brisevi i spremogram mogu da s eodrade privatno pa samo da uzme uput iz dz?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 13:35:30
|
|
|
|
pari
|
za prvostepenu mora samo da se potpiše na jednom papiru, ali za drugostepenu muž mora da da uzorak, tako da je obavezno prisustvo. sve može privatno da se uradi, a da se samo uputi uzmu iz DZ. mi smo tako...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 13:47:25
|
|
|
|
NoraBo
|
Astera, moje iskustvo je sledece: na prvostepenoj u Nemnajinoj muz je bio potreban zbog potpisa i rekli su nam da je tamo neophodno da je oboje pojavimo. Na drugostepenoj koju sam imala u Visegradskoj nije trebao muz, tj.sestra mi je naglasila da dodjem sama, redala sam papire, a onda su me oni zvali na uz za par dana, za koji ti opet muz nije potreban. Moj je isao samnom uvek, ali kazem sestre su mi u Visegradskoj naglasile da muz nije potreban. To verovatno zavisi od klinike do klinike. U Visegradskoj uzorak sperme se ne daje na drugostepenoj, za muza donosis spermogram, spermokulturu, briseve i serologiju. Koliko sam skontala u Narodnom frontu na drugostepenoj pored svih nalaza muz daje i uzorak, ali nisam sigurna, bolje ce ti reci devojke koje su to prosle u Frontu. Puno srece i da brzo zavrsis sve papire(uz malo letanja ja sve skupila za 2 nedelje)
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 13:51:14
|
|
|
|
astera
|
Hvala ti Nora,a i tebi pari! Nora, kod kog si lekara radila u visegradskoj, imas li neku preporuku mozda? I da lli se na prvostepenoj opredeljujes za kliniku i lekara? pozz:)
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 13:57:12
|
|
|
|
Žapkić
|
Astera, kad sam ja radila, na drugostepenoj se opredeljivalo za kliniku i doktora. Opet, kažem, možda se u međuvremenu nešto promenilo. Ja sam radila u Višegradskoj.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 14:00:16
|
|
|
|
astera
|
Uh, sad mi sve deluje komplikovano trci vamo trci tamo...ali nadam se da cu zavrsiti i to pa dalje u nove pobede:) hvala vam devojke puuunooo!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 18.11.2013 14:03:33
|
|
|
|
NoraBo
|
Na prvostepenoj se opredeljujes samo za kliniku, kada ti budu radili uz na Visegradskoj onda se opredeljujes za lekara. Mene je vodila dr Spremovic kroz 3 iui koje nisu uspele. Za vto sam se odlucila raditi kod dr Ivana Tulica, koji je i nacelnik odeljenja asistirane reprodukcije u Visegradskoj. Dosta ga svi hvale, a u januaru je moja prijateljica radila vto kod njega i sad ima slatkog deckica. Eto, generalno su svi u Visegradskoj dobri i ljubazni, mislim da neces pogresiti za koga god da se odlucis
|
Anketa
Uvođenje čvrste hraneVVVVPrema vašem iskustvu, sa uvođenjem čvrste hrane treba početi:što pre (
51%)
što kasnije (
49%)
Ukupan broj glasova: 72Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!