Peace*
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Nina, verovatno je faza ali evo kod nas već duuuuugo traje. Ludilo posle kupanja, bacanje zbog svake gluposti, da ne pričam kako je kada smo u kupovini... dete iz reklame za kondome puno strpljenja treba, ja nekada moram da izađem iz prostorije i izbrojim ne do 10 nego mnoooogo više koliko me istera iz takta. A vi ste još mali, proći će to Eeeee, vi imate 2 god, a mi 3. (da ne kažem, 7 ) To, dođe, prođe, pa se vrati (na žalost)... Moja deca su skroz različita. Kod Luke nije palilo ništa: vikanje, kazna, izolacija, razgovor... Ma ništa. Pokušala sam čak ja da odem, a njega da ostavim tamo gde se baca, on bi ustao, došao za mnom i bacio se ponovo. Kod Marka je do nedavno palilo da odem iz prostorije, i on za koji minut dođe za mnom kao da ništa nije bilo. To više "ne radi", sada sam počela da ga šaljem u sobu "Kad se smiriš, vrati se". I tačno ga čujem, ode u kupatilo, obriše nos i oči, dođe i kaže "Smirio sam se". AAAAAALI, sada imamo novu fazu. Sve što traži, traži sa pretpostavkom da mu neću dati, pa ne traži normalno, već počinje da plače još pre nego što traži, i kroz suze i njakanje stiže do mene, i problem je što ga ne razumem šta govori jer njari. Možda bih mu i dala kad bih razumela šta hoće. Sad sam počela sa "SLUŠAJ! (tražim kontakt očima) Suzama nećeš dobiti ništa sem kazne. Ako lepo tražiš, onda možemo da se dogovorimo". Za sada ne pali, i dalje plačući traži, ali ga lakše smirim u datom momentu pa pregovaramo. Kod Luke jedino pali rečenica "Ne histeriši, ne plači, jer ću ti dati razlog za plakanje", jedino tad se pribere.
< Poruku je uredio Peace* -- 4.10.2013 9:18:00 >