|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Histerija
15.10.2013 11:52:35   
Peace*
Vraćaš Snelle.

Ova Nanny je insistirala kod te žene na oštrom pogledu i povišenom glasu (ne vikanju, već povišenom, autoritativnom glasu). Ma ne možeš da zamisliš koliko puta je žena vukla dete u sobu. Na kraju je ostalo dok se nije smirilo. Pokušaću da ti nađem, mali je 3 god.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 676
15.10.2013 11:57:40   
Peace*
KLIKNI Snelle
Ako nemaš vremena, motaj tamo oko 20og min

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 677
15.10.2013 11:57:54   
Snelle
Aj nadji mi! Ona je baš poslednjih mesec dana postala nemoguća! Do sada je bila zlatno dete, ali mislim da je kod nje dolazak brata tek sad doveo do reakcije.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 678
15.10.2013 12:47:06   
Peace*
To je normalno, i znaš da je tako.

E sad, jel ti imaš vreme samo sa njom, bez njega? Iz mog iskustva, to je jaaaaaako bitno!
Druga stvar koja se meni pokazala kao dobra (Luka je bio malo stariji od Lane kada su dobili brata, pa nije baš skroz uporedivo, ali po nešto možda možeš iskoristiti) "Ti si velika, nemoj plakati, daj da pričamo". Ne pali uvek, ali ako joj uhvatiš pogled (čučneš, ne dižeš detetu glavu ka sebi) veće su šanse da te sasluša i da je pribereš.

Tasha

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 679
15.10.2013 12:52:53   
Snelle
Teško da imam onoliko vremena za nju koliko bi ona, a i ja želela. Uglavnom to ovako ide - Nemanja zaspi, mi počnemo da se igramo, i taman lepo krenemo da se igramo, on se probudi (spava jako kratko, po pola sata otprilike) i naravno da ja onda moram da prekinem igru, a ona je onda tužna. Ma srce me boli, šta da ti pričam, sve ti je to poznato, čitala sam šta si pisala. Svako veče ležem sa krivicom što ne mogu više da joj se posvetim, a preko dana uglavnom je nešto grdim, nemoj ovo, nemoj ono, stvarno je postala nemoguća, iako koristim svaku moguću priliku da je zagrlim i kažem kako je volim najviše na svetu user posted image
I da, da ne bude kako sad ja ovde kuckam, a ona je sama i zapostavljena - poslala sam je kod mojih jer sam bolesna, pa sam nesposobna da se danas brinem o oboje.

< Poruku je uredio Snelle -- 15.10.2013 12:54:04 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 680
15.10.2013 13:35:32   
Peace*
Mili moj, poslušaj me: pumpicu u ruke, mleko u flašicu, i bebca babi svaki dan na dva sata. A ti i ona radite ono što ona hoće. Ako ona hoće da sedite i nemo gledate crtać, onda to. Ako hoćete da idete negde, onda to. Kod nas se malo smirila situacija sa Lukom kada sam počela da imam vreme samo za njega. Dakle, utorkom ga ja vodim na džudo taman se svet rušio. Da, to je jednom nedeljno, ali sam ja samo njegova do tamo, sat vremena gledam njega, i na putu kući sam samo njegova. I ostalim danima imam vremena za njega. Sve češće Marku govorim "Sačekaj, sad Luka priča". Ne znam da ti objasnim. MORAŠ da joj pokažeš da ona nije u drugom planu. Dok je Marko bio mali umela sam da kao prevrnem očima i kažem "Jao, Luka, ajde da uzmemo ovog malog dosadnjakovića da se ne dere, pa da mi veliki možemo da pričamo". Ne znam dal me razumeš. Zašto moraš da prestaneš da se igraš sa njom jer se on probudio? Njega na zemlju pored vas sa njegovim igračkama, nek se vežba na stomaku, a ti se igraš sa njom, povremeno njega malo prevrneš na leđa. Nije lako, znam sve, ali se može. To što ti prekineš igru sa njom jer se on probudio je najgora varijanta. Sedi na zemlju, njega na sisu, a u drugu ruku igračku i igraj se sa njom.

Tasha

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 681
15.10.2013 14:48:24   
big mum

IZVORNA PORUKA: Snelle

A kako ja svoje dete da nateram da ode za kaznu na 15 minuta u svoju sobu? Ona neće, odbija, vrišti, plače! Jedino silom da je odvedem user posted image
Kako ste vi to uspele?

Na silu!!!
Svoju djevojčicu sam jednom 25x vratila i sobu i stavila na krevet-tj kaznu.
Ona nakon 15x vrišti i viče Da li ti vidiš da ja plačeeeeem ,pustiiii meeeee.I tek nakon 25x se smirila i odradila kaznu.Poprilično stresno ali uspješnouser posted image

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 682
15.10.2013 14:59:46   
Peace*
user posted image Da se jednom i ti i ja složimo! user posted image

Tasha

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 683
15.10.2013 17:07:28   
2002m

IZVORNA PORUKA: adulence

Uhhh tesi me sto sve moje trudnicke saputnice pisu...hihi Iva je stvarno super,spavanje,klopa,presvlacenje,ali kada sklonim od nje nesto sto se ne dira ili kada nije po njenom izvristi se,ono sto mene posebno izludjuje jeste to sto se nekada i baca u nazad,uhhhh...jezim se toga,ali u tim trenucima je spustim u krevetac ili stavim na pod gde se igra i kuliram je...

i moja se baca u nazad,prvo pocne da se izvija od besa a zatim sledi bacanje.Sto ide starija sve je gora

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 684
15.10.2013 17:40:25   
isidora88
moje dete me je danas urnisalo, krenuli smo do poste i nedaleko ode stana i tacno ispred centra sa socijalni rad, mateja je poceo da vristi i da se baca jer je hteo da se nosi, pokusala sam da ignorisem ali posto nije hteo da se smiri, odvela sam ga kuci i nosila u sobu, vristao je sigurno 10 minuta i to onako besno, posle se smirio, a ja jos uvek ne mogu da se smirim koliko mi je digao pritisak.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 685
15.10.2013 19:14:52   
jovicaa
IZVORNA PORUKA: Snelle

Teško da imam onoliko vremena za nju koliko bi ona, a i ja želela. Uglavnom to ovako ide - Nemanja zaspi, mi počnemo da se igramo, i taman lepo krenemo da se igramo, on se probudi (spava jako kratko, po pola sata otprilike) i naravno da ja onda moram da prekinem igru, a ona je onda tužna. Ma srce me boli, šta da ti pričam, sve ti je to poznato, čitala sam šta si pisala. Svako veče ležem sa krivicom što ne mogu više da joj se posvetim, a preko dana uglavnom je nešto grdim, nemoj ovo, nemoj ono, stvarno je postala nemoguća, iako koristim svaku moguću priliku da je zagrlim i kažem kako je volim najviše na svetu user posted image
I da, da ne bude kako sad ja ovde kuckam, a ona je sama i zapostavljena - poslala sam je kod mojih jer sam bolesna, pa sam nesposobna da se danas brinem o oboje.

snelle ja sam se isto tako osecala i sad se poneakad tako osecam, ali sto vise bude nemanja rastao, imaces manje taj osecaj, posebno u momentu kada pocne da puzi, onda cete se igrati svi zajedno. sad je to dojenje ipak na prvom mestu... a sve ce doci na svoje mesto uskoro, veruj mi... ja nisam verovala kada su mi pricali, ali stvarno je takouser posted image
a ljubomore mora da bude, pricale smo vec o tome .. jednostavno mora i to je nesto sto ide uz malu razliku i uopste vise od jednog deteta. s jedne strane dete gubi malo paznje, ali dobija nesto neprocenljivo, brata ili sestru! to je cena toga jednostavno.
i moj ti je savet da se ne opterecujes previse time kome koliko i kada paznje posvecujes, time se samo opterecujes i nervozna si. kazem ti zato sto sam ja to isto radila. pokusaj da se opustis i da jednostavno po inerciji posvecujes paznju, kada i kome je u tom momentu potrebna.. znaci samo opusteno. ja sam apsolutno sigurna da ti dovoljno paznje posvecujes oboma, cim razmisljas o tome.

< Poruku je uredio jovicaa -- 15.10.2013 19:19:40 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 686
15.10.2013 19:31:02   
jovicaa
i ja sam praktikovala ovo sto tash kaze... podojim bebu i odem negde na 2 sata sa aleksom u setnju i sl, a bebca ostavim sa mm-om. u principu ne moras da se izmuzas, nece mu nista faliti ako ne bude sisao 2 sata, veliki je on vec.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 687
1.11.2013 8:42:18   
vonavoj
evo i mene u ovoj temi...
sto sam bolja sa njom,ona je gora!! ako nije po njenom odmah urlanje,bacakanje!
lepo pricam sa njom,puno pricam,ali jok...
konkretno,juce je videla svesku iz vrtica,dala sam joj da pregleda,i bilo je vreme za rucak...nece da ostavi svesku i da ruca,a vec je pocela da je okrece i cepa..uzmem joj svesku i kazem da ce dobiti kad ruca...i krece bacanje,urlanje...iskuliram,sednem da rucam...urla,trazi,baca se...zavrsila sam rucak,opet objasnjavam da ce dobiti svesku kad ruca,ma jok...plakala je 30min!user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 688
1.11.2013 10:02:11   
little_one
I mi nastavljamo sa histerijom...za sad joj uspjesno odvracam paznju, ali postaje sve svjesnija svoje "moci" a sve se bojim da budem ostrija...jos uvijek sam za polako, ajde sad radimo nesto drugo da skrenemo paznju...jos nisam vikala, nekako mi sve zao da vicem na nju...

ALi...sad kad jedemo, gospodjica hoce naravno sve sama....kazem si mama, htjela si da dijete jede samo, pustila si je da nauci da jede koliko toliko sama, sad nema tutkanja kasike u usta...uglavnom dok je bas gladna ona trpa sve jede kako treba, bez frke a onda u jednom momentu se valjda zasiti i pocne da se igra sa hranom i to me izludjuje...ako uzmem kasiku da joj ja dam ona zgrabi kasiku od mene i vristi ako samo pokusam tu kasiku da zadrzim da sav sadrzaj ne prospe...tu kao da zadrzi dan i pocne da vristi kao kroz zube...sva se zacrveni od upinjanja da joj popustim....zasad je samo sklonim od stola, na umivanje i idemo dalje...uglavnom pravi frku kad joj se nesto ne da...kad joj se pokusa nesto uzeti...nekad zamjena upali...ti meni das to sto ne smijes da uzimas a ja tebi neku igracku...a nekad i ne....ufff..a postace samo gore cini mi se...kako se to uopste prevazidje...user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 689
1.11.2013 10:17:35   
Tiziana
LO, ne bih da te plasim,ali to samo prelazi iz faze u fazu :-). Naravno i tu ima mnogo do prirode deteta, ali isto tako ima i pregrsta raznoraznih faza kroz koje prolaze. neke su malo gore,neke malo bolje.nasa devojcica ima 25 meseci i ume da histerise,ali joj jako brzo skrenes paznju ili sa jako brzo sama smiri. Sin je pak skroz drugaciji.on je u stanju da zbog gluposti vristi do iznemoglosti,cesto promukne.sklonis li se,da ga ignorses, to ga jos vise iziritira pa krene za tobom. te histerije su se u poslednje vreme proredile,i svi kazu da je to normalna faza u njegovom uzrastu,ali meni to ne deluje bas normalno.cak sam htela da ga vodim i kod decijeg psihologa,pa me nasa pedijatrica odvratila od te ideje..

E sad ti si trudna,kad dodje beba,mozda se te histerije malo pojacaju,a mozda ona bude to pokazivala i na neki drugi nacin. To ces tek videti.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 690
1.11.2013 10:20:52   
vonavoj
LO,sta ce tek kasnije da radi,kad tako mala histerise! a ta faza da ce sve sama,uh,prosli smo je...

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 691
1.11.2013 10:48:39   
MTS064
Ja sam skontala da su za histeriju krive babe i dede.
Kad se moja deca vrate od baba i deda gde im je sve bilo dozvoljeno, onda cim im ja nesto zabranim krece histerisanje. I to traje i traje dokle god se deca ne naviknu na to da nisu vise kod babe i dede nego kod roditelja kod kojih ne moze bas sve kako oni hoce.
Deca se pogube, vise ne znaju ni gde sta i kod koga i kako moze.

Zato sam vremenom, smanjila odlaske kod baba i deda, a cuvanja skoro da i nema. Jednostavno, shvatila sam da time sto moji roditelji meni pomognu i pricuvaju decu, mnogo vise mi odmognu kad je vaspitanje te dece u pitanju.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 692
1.11.2013 10:49:39   
bea83
Moje dete ima novu foru, kad mu ne dam nešto i kad se kao ljuti, sedne na pod pa onda legne na ledja i kotrlja seuser posted image  onda mu to bude smešno pa sam počne da se smejeuser posted image  i zaboravi zašto se ljutio. Srećom pa ovaj cirkus nije čest.
Mnogo je smešno osim kad je pre neki dan tako legao u parku i malo se u valjao u pseću kakuuser posted image al šta da se radi svako snosi posledice svog ponašanjauser posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 693
1.11.2013 10:53:28   
little_one
UH, znam da je samo faza koja treba da predje u drugu fazu, al sve se nesto dovijam kako da joj stanem u kraj...skrecem joj paznju sto vise mogu i trudim se da vidi da ne izaziva pretjeranu paznju sa tim ponasanjem, tj trudim se da ne reagujem burno i stvarno ne desava se cesto vec samo kad joj nesto nije po volji. CIni mi se da isplivava ta njena samostalnost, pogotovo kad skapira da nesto moze sama...al je jos dosta nesigurna sa nekim stvarima i ja joj hocu pomoci i tad nastupa panika....

Doskora kad joj nesto trazimo da donese ona uredno donese a sad je postala mali lopov, krene da donese trazenu stvar stane pred tebe i samo se okrene i odnese to dalje, po principu ne dam user posted image

Nije toliko losa, ima i stvarno dobrih momenata kad je strpljiva i dobra a i mi se trudimo...sad je uporedo i u fazi a ta to? (sta je to?) i onda joj kazes i sve slusa pa se okrene i pita dalje....cak me i brine toliko insistiranje na tom a ta to?

A kad dodje beba, e to cemo tek da vidimo kako cemo, nadam se da cemo uspjeti mi zajedno da to preguramo, pokusacu sto vise da joj se posvetim, srecom i baba ce biti tu da pomogne i tajo kad ne bude radio...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 694
1.11.2013 10:57:39   
vikiveki
Bea83,tvoje dete je baš orginalno što se tiče ispoljavanja histerije.Moji su imali tipične nastupe histerije,i imala sam dosta problema sa timuser posted image Saa su malo porasli i smirili se

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 695
1.11.2013 11:12:01   
Peace*
Ja sam skontala da su za histeriju krive babe i dede.
Kad se moja deca vrate od baba i deda gde im je sve bilo dozvoljeno, onda cim im ja nesto zabranim krece histerisanje. I to traje i traje dokle god se deca ne naviknu na to da nisu vise kod babe i dede nego kod roditelja kod kojih ne moze bas sve kako oni hoce.
Deca se pogube, vise ne znaju ni gde sta i kod koga i kako moze.

Čudno. Moji tačno znaju gde šta smeju. Nikada nisu mešali, tačno su znali.

Tasha

(odgovor članu MTS064)
Direktna veza do poruke: 696
1.11.2013 11:27:47   
little_one
I moja cura zna da ce baba da je nosa kad god ona ispruzi ruke user posted image nama toliko ne trazi koliko njoj user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 697
1.11.2013 12:04:06   
vikiveki
Znaju oni gde mogu i od koga mogu da dobiju sve što želeuser posted image obično su babe i dede ti koji najviše ugađaju svojim unucima

Direktna veza do poruke: 698
1.11.2013 12:11:15   
smeško
LO, to se prevaziđe tako što rešiš da si čvrsta. Neće to biti samo faza, ako je pustiš da te kontroliše. Deca su najbolji manipulatori. Kad vidi da te ima u šaci, više nema leka. Budi čvrsta kad kažeš ne i kada kažeš da. Izaberi stvar koja se nikako ne sme, pa kreni od nje. I uvek budi kategorična za istu stvar, ako može onda može i ako ne sme, onda ni slučajno ne sme, da ne bi ona bila zbunjena. Nisu to faze, to je testiranje granice kod roditelja.

Direktna veza do poruke: 699
1.11.2013 12:21:16   
Žapkić
Jedno vreme smo bili mirni, ali T. opet ima fazu da sve što joj se ne sviđa, posebno uveče kad treba da se sprema za spavanje, ili popodne ako je zadremala, počinje da vrišti iz mozga... uf... Onda joj je sve "Neću", "Šta" "Što " i sl...user posted image

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Dušica Eli - priča o dobroćudnom duhu žens...
U mts Dvorani u nedelju 3. novembra u 15h održaće se specijalna projekcija animirane priče "Dušica Eli", na kojoj će p...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here