|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Higijena dečakove piše...
22.8.2013 23:26:34   
Modessty
super user posted image samo polako i naučiće i sam to da radi

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 1126
25.8.2013 23:19:05   
mtajcica83

IZVORNA PORUKA: Moiraina

Mi smo danas bili kod urologa zbog bebca. Išli smo privatno, kod nekog dr koji radi na IMD. Konstatovao je da definitivno ima fimozu. E sad, on je rekao da se to u principu ne dira, da se toleriše i do 10-e godine (kada dete nema nikakvih problema zbog toga, tipa infekcije i ako može normalno da piški), ali pošto je on imao onu urinarnu infekciju, da bismo trebali to da rešimo. Kao, može hirurški, ali da to ne preporučuje za tako malo dete i može kremama. Dao nam je Didermal, da mažemo 2 puta dnevno 4 nedelje (nisam znala da to sme uopšte toliko dugo da se koristi user posted image ) i da lagano povlačimo i onda za mesec dana da dođemo da vidi da li ima pomaka. Za nedelju dana idemo na kontrolu na IMD, pa ću videti šta će nam oni reći.

Mi smo takodje svrcu morali to hiruski da sredimo, mazali smo didermalom i nista nije pomoglo.

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1127
26.8.2013 12:19:54   
Peace*
Из овог угла, обичне ситуације (не мислим лекарски индуковане хирушке захвате) сматрам да не треба дирати.

Наиме, ја сам Луку водила да му се чупне кожица, али се то после опет залепило, не онако јако као што је било, али залепило се. Одлучила сам да га не водим поново. Сада, са 7 год му је кожица скроз одлепљена, сама се одлепила, превлачи се без икаквих проблема. Повлачите кожицу колико можете, и чекајте, наравно, ако вас много нервира, консултујте и др. Знам да ја Марка нећу водити код др за то. Могу да превучем и код њега али је залепљено. Проћи ће, одлепиће се. user posted image

< Poruku je uredio Peace* -- 26.8.2013 12:20:37 >

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 1128
26.8.2013 12:23:29   
minnica
Nama su rekle dve patronažne da prevlačimo po malo za vreme kupanja i isperemo vodom i tako i radim. Nervira me samo kad kažu "do granice bola" povući. Kako ja da znam gde je granica bola?!

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1129
26.8.2013 12:24:52   
Peace*
Ја сам ту границу бола схватила као... Вучеш док може. Ако је залепљено, вучеш тако да се тај залепљени део затегне (не сивоњски, али да се затегне).

Tasha

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 1130
26.8.2013 15:53:58   
Olgic
Draga Guppy odlicno ste svrstali grupe sa i bez komplikacija... Mi smo u grupi A.... Bez ikakvih tegoba zavrseno sa punih 2 meseca bebca....

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1131
26.8.2013 16:39:45   
Olgic
Devojke vidim iz onog citanog da bas se ima problema sa kozicom da se prvlaci preko glavica... Jedna stvar je da prvo slusate vas razum i osecaj.... Posle kad se latite posla nema odustajanja.....znaci kad krecete da to uradite maloj bebi( oko mesec dana po rodjenju, ali slobodno mozete i ranije, ja sam ranije krenula sa obradjivanjem detetove pise ) je a to uradite dok kupate ili posle kupanja bebe, njih u tom trenutku nista ne boli a povlacte dok se rub kozice ne zacrveni, tad stanete. Za taj dan je dosta... I tako svaki dan dok ne uspete skroz da izvucete glavic... Ali posle nema da odustanete jer vas posao nije zavrsen. Svki drugi dan mu prevucete kozicu preko glavica da ne bi doslo do ponovnog zarastanja. I to posle kupanja..... Sto se tice starije dece od 1 godine onda treba vam mazanje DIDERMALOm i istrajnost jer kod njih ide malo sporije. Nadam se da sam mozda nekom barem pomogla ili cu pomoci.... Da napomenem da ja sam Mihailu do njegovih 2 puna meseca sve prevukla bez ikakvih problema i da stvarno ni posle problem nismo imali

(odgovor članu Olgic)
Direktna veza do poruke: 1132
26.8.2013 16:52:23   
jole82
Da, prepisuju ga i za to, jer izmedju ostalog povecava elasticitet kozice... samo sto je Didermal kortikosteroid i antibiotik i svakako ga ne bi trebalo koristiti "na svoju ruku", posebno ne na duze, jer moze dovesti do atrofije, zadebljanja koze i gljivicne infekcije!user posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu Olgic)
Direktna veza do poruke: 1133
26.8.2013 19:54:10   
Moiraina
Sa prvim sinom sam radila kako je Olgic opisala i prevukli smo skroz pre prvog rođendana (e sad, 2, 3 ili 4 meseca pre, ne sećam se). Sa drugim sam sve isto radila i nisam ništa uradila, par puta se pojavila i krv i tačno se videlo da kožica puca (a negde sam čitala da od toga može da se napravi još veći problem). Već sam pisala da nam je urolog rekao da se toleriše i do 10-e godine, a mi smo dobili terapiju Didermalom zato što je imao urinarnu infekciju. Nisam pristalica toga da se bilo šta radi na silu, ili da se seče, čupa ili šta već ako dete nema problema zbog toga. Ima vremena, srediće se to sve, pogotovo kad krenu sami da povlače (stariji sin već odavno to sam radi i ne dozvoljava da mu se mi bilo šta tu mešamo user posted image ).

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1134
27.8.2013 12:21:42   
smeško
Povlačenje nije strašno, samo treba početi na vreme i raditi to kako treba. Nama pedijatar ništa nije objasnio i mislili smo da radimo sve kako treba. Medjutim, tek kad je moja mama preuzela to na sebe izvesno vreme, videli smo kako stvarno izgleda povlačenje. Mada, kada je piša počela da mu izviruje i ja videla onu ružičastu boju, počeh da vičem na nju da mi je povredila dete, iako nije plakalo.user posted image

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1135
27.8.2013 12:24:14   
Peace*
Ја ту имам само једну енигму: Зашто тате не кажу да то није добро? Мислим, код мене просто муж НИКАДА није био ту када купам децу (по некад недељом, али ни тад није улазио у купатило), али тате које у томе активно учествују, како бре не кажу "Ало жено повуци то, треба главић да извири!"??? user posted image

Tasha

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 1136
27.8.2013 12:29:33   
bea83
Ništa ne razumem oko ovih pišauser posted image  Može li neko da mi objasni koliko toga treba da viri sad sa godinu i po dana?user posted image Nama viri pola pečurkice, jel to ok ili treba više u tom uzrastu?
I nama su rekli da ne diramo, ja samo povremeno povučem polako i operem unutra, pojma nemam dal dobro radim, a mm kad to radi Viki se obično buni, nešto mu tu ne odgovara

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1137
27.8.2013 13:22:48   
Ana RR
Kod nas ništa ne viri tako da ti ja ne znam reći da li je ok user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1138
27.8.2013 14:27:31   
bea83
Mislim da se razumemo, znam kako treba da izgleda finalni proizvod user posted image  samo ne znam do kog uzrasta treba da dodje do togauser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1139
27.8.2013 14:55:19   
Ana RR
Njemu je jednom provirio glavić i to kada je urolog povukao (a ja se umalo ispovraćala jer mi je pozlilo kada sam videla user posted image ) ali inače se ni milimetar ne nazire. Pošto njegova dr kaže da je to ok, da je to fiziološka fimoza i da nema razloga za zabrinutost - ja ne brinem user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1140
27.8.2013 16:16:54   
Janncica
Nama je pedijatar rekao da ne diram pisu uopste user posted image Ortoped kod kog smo snimali kukove(a pregleda ga skroz svaki put) je sad samo malo povukao(samo otvorio) i rekao da je to super i da samo tako malo otvorim,ne da svucem skroz,kad ga kupam... A mm mi kljuje nad glavom da moram da povucem i lepo to operem(mada ne ucestvuje u tom cinu). I ja sam od nekih mesec dana to po malo otvarala i povlacila koliko je moglo.Sad,lepo spustim preko celog glavica,polijem vodom i toliko od mene.

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1141
27.8.2013 22:07:38   
smeško

IZVORNA PORUKA: bea83

Mislim da se razumemo, znam kako treba da izgleda finalni proizvod user posted image  samo ne znam do kog uzrasta treba da dodje do togauser posted image

E, to je i mm pričao, pa mu bilo žao da vuče.user posted image
Svaki dr za vremensku granicu kaže drugačije.user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1142
30.8.2013 23:46:19   
Modessty

IZVORNA PORUKA: smeško

E, to je i mm pričao, pa mu bilo žao da vuče.user posted image
Svaki dr za vremensku granicu kaže drugačije.user posted image

Zato što tako reći nema vremenske granice. Procenjuje se na osnovu toga da li detet ima problem sa infekcijama ili mokrenjem zbog toga ili nema nikakve probleme.
Mi smo danas išli na kontorlu i rekli su nam da mažemo još jednu turu Didermala od 20 dana dva puta dnevno. Kaže samo što se ne otkači sasvim. Rekla je da može ona to da odradi, da mu da lokalnu anesteziju i da povuče kožicu na dole, ali će ga to boleti i može da se inficira a za tim nema potrebe jer on nema nikakve probleme. Bolje natenane. Neznam što bi i inače žurili?! Na kraju oni to sami prevuku.

E ako dete ima problem sa mokrenjem ili sa čestim infekcijama onda je pametno da se javite lekaru i da oni to odrade.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 1143
31.8.2013 7:11:50   
Lu

Glavić penisa uvijek treba da se može izvući ispod kožice da bi dijete moglo normalno da piški.
Ne prevuku oni svi sami, ponekad dječaci u 10. godini ili i kasnije moraju na operaciju jer tada više nema pomoći sa prevlačenjem.
Što su stariji i ulaze u pubertet naravno da je teže da i pričaju o tome, zato sam ja za to da se na vrijeme prevlači i mi smo potražili i pomoć doktora, malo ga je boljelo ali zaboravio je i ne sjeća se toga.Od tada smo mirni.user posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1144
1.9.2013 15:20:00   
smeško

IZVORNA PORUKA: Lu

zato sam ja za to da se na vrijeme prevlači i mi smo potražili i pomoć doktora, malo ga je boljelo ali zaboravio je i ne sjeća se toga.Od tada smo mirni.user posted image

user posted image
Baš tako. Mi smo zato i otišli sa dve godine na sistematski. Najviše zbog piše. I sada sam presrećna, jer smo rešili problem koji je mogao da preraste u katastrofu jednog dana. Nikola se sada smeje kad povlačimo.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1145
6.9.2013 9:58:25   
minnica
Bili smo kod pedijatra privatno u savetovalištu. Ispregledao ga je skroz i rekao da se koža na piši NE DIRA, znači naglasio da ne diramo. Ja sam u potpunom rebusu sad. user posted image

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 1146
6.9.2013 10:08:00   
Peace*
Moji lekari su uvek spominjali 7god kao neku granicu, ali su mu ipak prevukli uz lokalnu anesteziju sa 2,5. Trauma, užasna. Drugom sinu nema šanse da bih to uradila. A starijem se eto sada sa 7 god (nešto malo pre) otkačilo samo, sam prevlači bez bola i problema. Mlađem prevlačim tako da ceo glavić izađe, ali ipak vidim da je kožica od dole prirasla uz glavić. Otkačiće se samo.

Tasha

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 1147
2.10.2013 22:11:00   
Moiraina
Posle dve nedelje korišćenja Didermala uspela sam da skroz prevučem. I odmah sam prestala da mu mažem, mislila sam da smo sa tim završili. Međutim, sada opet ne može da se prevuče user posted image Možda sam pogrešila što sam prestala da koristim kremicu, moraću opet da ga vodim kod urologa da ga pogleda...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1148
13.10.2013 10:49:27   
Sanja90
Zene moze li pomoc? Moj sincic danas napunio mesec dana,jos nismo bili kod pedijatra idemo tek u cetvrtak... Sta da radim ja sa njegovom pisom? patronazna mi je rekla da nista ne diram i da ne povlacim kozicu,a ja se secam da je moja mama to radila mom mladjem bratu i sad me to brine da nisam mozda zakasnila... Da li da mu to radim ili da sacekam da odemo kod pedijatra? procitala sam pocetak ove teme,ali sam skontala da su sve bebe bile vec velike... Kazu da se povlaci,pa da se ne povlaci, pa ovo, pa ono,skroz sam zbunjena...

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1149
13.10.2013 10:52:15   
Olga75
sanja , svako tu ima svoje misljenje
ja doduse imam devojcicu pa ne znam kako se to radi user posted image
ali poveces samo malo da operes pa kad odes kod pedijatra on ceti vec reci svoje misljenje

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Omiljeni dan
guppy RR

Koji vam je omiljeni dan u nedelji?

ponedeljak (4%)

utorak (0%)

sreda (8%)

četvrtak (4%)

petak (42%)

subota ili nedelja (42%)

Ukupan broj glasova: 26

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here