|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Higijena dečakove piše...
21.2.2013 11:46:06   
nela79
Jannicice samo polako, rijetko kod koga moze odmah da se prevuce cijela kozica. Slobodno nastavi kako si i do sad radila, kad ga kupas povuci kozicu koliko moze operes ako ima nesto i to je to. Svaki sljedeci put kozica ce moci vise da se povuce. Trajace taj postupak vise mjeseci. Bar je kod nas tako bilo.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1076
21.2.2013 12:58:31   
caca81
Jancice, ima tek dva meseca, bez panike. Sve to se otprilike formira do detetove 4-5. godine. Nemoj na silu da povlačiš, niti da bilo šta prevlačiš. Prilikom kupanja, blago povlačiš dokle može, bitno je da se održava higijena, a ostatak se polako kasnije formira i dođe na svoje mesto.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1077
1.3.2013 23:43:27   
Azra_
Mame, mene brine to što naš dečak u poslednje vreme, kad mu peremo pišu burno reaguje nekad plače. Ja ne povlačim mnogo, samo koliko može, tek da mu operem lepo ako se nešto skupilo. Brine me da nije neka infekcija, bakterija, da ga ne pecka ili slično. Nije crveno, nisam primetila ništa neobično, ali mi je čudno što se buni kad mu diram pišu... Imate neki savet?

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 1078
2.3.2013 7:26:56   
nela79
Azra_ ja mislim da to nije nista, jednostavno u jednom periodu odluce da im se to pipkanje ne svidja. Evo i moj sin to ne voli. Vec dugo ne dozvoljava da mu prevlacim kozicu. Nekad uspijem malcice u kadici na prevaru.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1079
2.3.2013 9:34:56   
caca81
Azra, to pvlačenje piše treba da bude nešto uzgred, nemoj mnogo da obraćaš pažnju na to...i polako uči dete da sam to radi, dakle malo da povuče, a ti ispiraš tušem.

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1080
2.3.2013 13:23:44   
Azra_
Caca, mislim da je mali da me razume šta treba da radi, ima tek 14 meseci... Možda su druga dečica naprednija na tom pilju, svako ima različite afinitete. :-) Ja se samo bojim da ne zanemarim neki problem, infekciju ili tako nešto...

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 1081
2.3.2013 21:42:27   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Azra_

Mame, mene brine to što naš dečak u poslednje vreme, kad mu peremo pišu burno reaguje nekad plače. Ja ne povlačim mnogo, samo koliko može, tek da mu operem lepo ako se nešto skupilo. Brine me da nije neka infekcija, bakterija, da ga ne pecka ili slično. Nije crveno, nisam primetila ništa neobično, ali mi je čudno što se buni kad mu diram pišu... Imate neki savet?

Ako se urin ne oseća, ako vrh piše nije crven trebalo bi da je sve ok. Možeš uraditi uk i bris prepucijuma ako baš hoćeš da otkloniš sve sumnje. I moj Marko ima dan kada i ne obrati pažnju šta radim i sve mi dozvoli a već sutradan se buni. Ja praktikujem da barem dva puta nedeljno skuvam veliku šerpu čaja od kamilice i sipam mu u kadicu, stavim ga tu da sedi i brčka se, pa ga onda istuširam. Možeš mu i natopiti gazu čajem pa staviti u pelenu, Mare to nije trpeo ali in je malo specifičan slučaj, taj ništa ne trpi user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1082
2.3.2013 23:29:57   
Azra_
hvala Anči. Probaću sa kupanjem u kamilici, neće mu škoditi. Koliko kesica kamilice staviš?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1083
3.3.2013 13:14:24   
Ana RR
3,4 kesice na litar vode, otprilike.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1084
3.3.2013 13:29:26   
Azra_
Ok. Hvala ti na pomoći Anči...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1085
11.3.2013 23:50:38   
Tammara
A nama doktorka rekla da ne diramo ništa. Samo je ona na svakoj kontroli po malo povlačila. Rekla je da ako normalno piški samo pri presvlačenju stavim po malo kreme na vrh i ja tako i radim. Pri kupanju tek minimalno povučem da operem, ali ne dokle može. Svaki doktro različito priča.

"Držimo se jedno drugog, dok oluja besni oko nas..."

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1086
15.3.2013 21:42:49   
zeksi
Mi smo danas uspeli da skroz prevucemo kozicu (ima 20 meseci) i to sasvim slucajno...nije se bunio i sve je bilo ok do posle podne, kad je poceo da se hvata za pelenu, odnosno za pisu i da place.
Bili smo kod lekara, dobili neku kremicu da mazemo, medjutim od ne dozvoljava da se pisa dodirne, a kamoli namaze, jedva sam uspela.....doca kaze da je sve ok, da tako treba, ali me sve to jako brine, jer je crveno i boli ga....
Imate li neki savet....user posted image

(odgovor članu Tammara)
Direktna veza do poruke: 1087
16.3.2013 7:59:42   
nela79
Zeksi uvijek mozes da mu pisu ispires mlakim cajem od zalfije ili kamilice. Neko je vec pisao da naspe caj od kamilice u kadicu pa pusti dijete da sjedi u njemu.

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 1088
16.3.2013 15:17:33   
zeksi
nela79, hvala ti na savetu, probali smo to upravo sada. na svu ovu muku imamo i temperaturu, za koju neznam da li je povezana sa pisom jer smo i pre toga imali temp, valjda nema veze sa pisom....javicu kako smo prosli.

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1089
21.5.2013 0:57:30   
Azra_
Zeksi, kako ste na kraju prošli? Koju kremu ste mazali?

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 1090
21.5.2013 11:22:39   
Bebilina
Mi nikad nismo prevlacili, nije bilo potrebe niti ovde zdravstveni radnici savetuju to nasilno prevlacenje u prove dve godine. Ako postoji potreba za ciscenjem i samo dokle moze, nista na silu.
Pre nekih mesec i po mm mi kaze: e treba da mu ocistimo pisu, izlazi smegma. Ja nisam primetila, on kaze vec mu ocistio te veceri, kaze ako treba izjutra ja ponovo. Ja videla malo, povukla par milimetara da to skinem i toliko. Uvece mm i ja zajedno u kupatilu, kad on njemu jednim potezom prevuce do kraja, ocisti, i kraj. Ja u soku: pa kako, pa jel treba toliko, pa jel plakao prvi put? Mm kaze jok, nije mu smetalo, zucnuo nije.
I toliko, otad opet nismo prevlacili, nije bilo smegme user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1091
21.5.2013 11:37:31   
Modessty
Mi sad mažemo Didermal kremu, to su nam dali u bolnici. Vodila sam ga kod hirurga kad smo zbog alergije ležali na Dečijoj klinici. Kažu sve ok, prevućiće se do kraja samo, samo mažite Didermal i to je to. Ništa na silu. Kažu ako dete nema upale, piški normalno, ne boli ga, nema razloga za to nasilno prevlačenje. I dozvolite im da se igraju sa svojim pačetom jer tako sami navuku bez problema i plakanja

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 1092
21.5.2013 12:37:13   
Bebilina
To igranje nam nije strano user posted image Maltene od kad se rodio postoji fascinacija pisom, od 2m ga cim mu skinem pelenu hvata i vuce, razvlaci, gnjavi, zagleda kad je u sedecem polozaju, ma ko najbolji drugar mu je user posted image
E a kad smo kod toga. Jeste primetile nekad blagu erekciju kod malaca? Mom se desava, kad pipnem tvrdo, nije onako sundjerasto. Meni je sve to novo- ja najmladje dete u prethodnoj, a sinak prvi deckic u novoj generaciji... Apsolutno nemam iskustva sa pisama user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1093
21.5.2013 13:22:59   
Modessty
user posted image naravno da imaju erekciju, naročito onu jutarnju. Danilo je neki dan dirao pišu i onda plakao što neće da se spusti i da udje u gaćice user posted image
On sad sam navuče da mogu da mu namažem kremicu i to mi je bolje jer on sam oseća koliko može. Idemo krajem meseca na kontrolu pa ćemo videti šta će nam reći dr

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 1094
21.5.2013 13:35:05   
Sanja90
Ova ce tema i meni uskoro trebatiuser posted image

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1095
21.5.2013 13:54:46   
Bebilina
Modd ja pretpostavila da to kasnije dolazi, ne kod bebaca user posted image Imam puno da ucim!
A mm-a kad pitam kaze ne zna, ne seca se, bio je mali user posted image Kaze da mu pitam mamu. Jeste, sad cu da jurim sveki da se raspitujem o njegovom pisi, istoriju cu da mu istrazujem user posted image

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 1096
22.5.2013 0:07:58   
Azra_
Ovaj moj nekako neće da se igra pišom. Sestrić je u njegovom uzrastu, a i ranije, razvlačio na sve strane i bilo mu smešno. Sada mi je čudno što nije i kod nas isto. Tema mi je baš nekeko nezgodna. Znam kako je kad v+boli grlo, znam kako je kad boli glava i sl, ali kako i da li boli piša kad se čisti i da li je neprijatno, ne znam. recimo, ja sam dosta nežnija kad mu čistim, a vidim da mm baš to nekako grublje.

Pri kupanju povučem koliko može, bez da se on buni, i očistim i to je ok. Ali, čim povučem malo više kožicu, njega počinje da boli i buni se, a videla sam da se baš tu, sakupilo belilo... Uz malo plakanja, uspela sam deo da očistim, sutra ću opet. Naprskala mu i oktanisept za svaki slučaj. Sad ne znam...da li da perem samo dokle on daje, ili da povlačim sve dok potpuno ne očistim, pa makar on plakao? Meni je logično ovo drugo, ali se pitam da li je normalno da ga to boli...user posted image

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 1097
22.5.2013 9:13:17   
Modessty
Azra i ja se tako sekirala i uvek sam pričala da je lakše odgajati devojčicu jer tu znaš šta i kako user posted image
Ako ga mnogo boli i ako primetiš da ima probleme pri mokrenju onda ga obavezno vodi pedijatru. A za sada samo redovno perite i to samo lagano, koliko hoće da se navuše i mažite pantenol ili pavlovićevu. Nemoj da mu prskaš ništa što je u spreju jer ih to boli. Nego samo neku od ovih kremica i to po malo i lagano. Didermal koji mi mažemo je kortiko preparat sa dodatkom antibiotika pa ga ne bi olako preporučila. Bolje da tako nešto predloži dr.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1098
22.5.2013 9:14:46   
Modessty
Bebilina i da pitaš svekrvu sigurno se već i ne seća. user posted image I moja mama se ne seća kako je bilo sa mojim bratom. Kaže da joj se čini da oni to ništa nisu dirali.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1099
22.5.2013 21:04:21   
Azra_

IZVORNA PORUKA: Modessty

Azra i ja se tako sekirala i uvek sam pričala da je lakše odgajati devojčicu jer tu znaš šta i kako user posted image
Ako ga mnogo boli i ako primetiš da ima probleme pri mokrenju onda ga obavezno vodi pedijatru. A za sada samo redovno perite i to samo lagano, koliko hoće da se navuše i mažite pantenol ili pavlovićevu. Nemoj da mu prskaš ništa što je u spreju jer ih to boli. Nego samo neku od ovih kremica i to po malo i lagano. Didermal koji mi mažemo je kortiko preparat sa dodatkom antibiotika pa ga ne bi olako preporučila. Bolje da tako nešto predloži dr.

Baš je nezgodno. Uteha mi je jedina što nikada neće morati kod ginekologa na pregled. :-)

Boli ga samo kada povučem više nego što njemu odgovara, dakle, ne buni se mnogo, a kad povučem malo više, da lepo očistim, tad zna da zaplače. Još uvek nosi pelenu, ne mogu da uočim da li ima problem kad piški, sve je kao i inače do sada. Za sprej se ne buni. Čitala sam neke članke gde kažu da je ok koristiti 3% rastvor borne kiseline i time čistiti, ili oktanisept i neko sl.sredstvo koje će sprečiti pojavu bakterija.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...

Anketa

afrodita

(75%)

(25%)

Ukupan broj glasova: 44

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here