|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Higijena dečakove piše...
17.11.2012 7:07:49   
cockic
mi povlacimo tj.i on se igra i povlaci ja mu kazem kad se kupa povuci ali koliko svati njega to golica puce dete od smeha kad ja hocu to da mu radim ali mi i da mada kazem uglavnom sam zna,jos ne moze ceo glavic ali ja se nadam do trece da ce izaci user posted image

mm mi rece da se on kao veci mucio sa tim povlacenjem(sa nekih 6god) tata mu to radio ali zato sveki kao od dove nema pojma nikad ona nista nije radila svojoj deci user posted image

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 1051
17.11.2012 7:24:08   
jovana13
nama je dr a i moja sestra koja ima dva sincica, rekla da mu svaki put kad ga presvlacimo povlacimo kozicu koliko moze i namazemo malo pav.mast. Sad sa 2 ipo meseca se vidi glavic dosta.

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1052
17.11.2012 7:54:33   
boba 11
Dove probaj da ga nagovoris da sam vuce koliko moze,moj sin sam hoce ali meni ne da ni da pipnem malo je plakao u pocetku jer se bojao a sad svaki put kad se tusira sam povlaci.E sad mene interesuje kako im perete pisu,moj mm pere i iznutra glavic pa sam sinoc ja rekla i sinu da opere,na sta se on jako bunio i plakao i na kraju ga jedva nagovorim da proba na sta je vrisnuo i prekinuo.Da li to inace boli kad se dodiruje glavic ili je to samo kod nas.Inace mu je skoro skroz presla kozica a sad ce imati sistematski pa cu cuti sta je tamo bilo.Ranije se desilo dva puta da mu se zagnoji ispod kozice pa mu je dr nasa iscedila i prevukla na silu kozicu i rekla da mazemo i povlacimo,jer mi nije dao pa je poceo onda sam

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 1053
17.11.2012 10:22:16   
isidora88
mateji smo prevukli kozicu kad je imao par meseci, njega nikad nije nista bolelo, i kad mu perem pisu ja prevucem skroz i operem sa kupkom i naravno dobro isperem, mateja se uvek smeje, mislim da ne bi trebalo to da ih boli,

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 1054
26.11.2012 22:13:18   
Dove
Bili smo na sistematskom. Pogledala ga je doktorka, i takođe konstatovala da mu je kožica baš baš velika. Ali radi se o tome da to nikad nije gnojilo, nikad nije pravilo problem prilikom mokrenja, tako da ona misli da će on to sam da reši vremenom. Dala nam je uput za dečijeg hirurga, ako se javi neki problem, da odemo. Ne znam šta da radim. Ja kad pokušam on se buni, a kad mu kažem da vuče sam, on vuče, ali kontra.

S' neznoscu gledah stopa ti trag,
trag po snegu belom.
I znadoh da ces biti mi drag
drag u zivotu celom.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1055
26.11.2012 23:27:34   
Sanchy
Mi ne diramo nista,pitala sam pedijatra sta da radimo ona kaze nekad je bilo tako sad je ovako pa vi kako mislite tako radite s obzirom da se stavovi stalno menjaju ,isto mi je rekla i za polozaj pise tako da mi stvarno nista ne pipamo ja ponekad malo povucem da vidim ima li smegme ,mislim da tako rece da se zove ono belo sto se skuplja tu na otvoru ali uglavnom nema nista,rupica se vidi sad da li je to dovoljno ili nije videcemo ,mislim da ce on to sam vremenom prevuci..

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 1056
27.11.2012 7:14:39   
cockic
sanchy kad bi pitala jos kojeg drygacije bi ti rekao,nisy svi istog misljenja ni po tome kao vezano i za yvodjenje hrane kod beba neko kaze 4neko 6 neko kaze ovo neko ono.tako i za pisy.

e sad da li ces mi verovati da je mom siny povlacenje pise pomoglo da se resi e-coli.dobio je sa 2 meseca e-coli i do 7 je imao neky koliciny i od tad ne.kozicy my je dr povykla sa 2-3 meseca.

to treba da izadje ceo glavic i da se prevyce kao kod svakog myskarca tako i kod dece,nema razlike.samo sto se to desava max oko 4-5 rodjendana i ta granica se penje.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1057
27.11.2012 9:22:16   
Anoniman
Sad je na pregledu dr pregledao i pišu... Pošto se Mihajlu kožica još sa jedne strane drži neki milimetar, i tako je već dugo, rekao je da samo malo mažemo bebi uljem i da malo cimnemo nekoliko dana, pa će se i to odvojiti, jer nema nikakve potrebe za seckanjem... Pa sad, ili ćemo to mi uraditi ili će mu dr na suvo povući kad dođe na sistematski za mesec i po... Tad će biti pune tri godine

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 1058
27.11.2012 9:37:49   
cockic
o pa syper nina da je vec yspela da se prevyce nama jos ne.ali povlacimo ima vremena user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1059
27.11.2012 10:39:10   
boba 11

IZVORNA PORUKA: isidora88

mateja se uvek smeje, mislim da ne bi trebalo to da ih boli,

aleksu boli ima 7 godina i bas je malo tek tek zalepljeno ja mislim na 1mm od kraja .On je isao pre dva dana na sistematski u skoli i kaze da su mu gledali i da ga je dr pipnula i bas je plakao.Bas je glupo sto ih vode bez nas em su pomesali odecu-dosao je u tudjoj potkosulji a jedino sto mu je napisala je da ima ravna stopala.Za pisu nije nista reklauser posted image

Direktna veza do poruke: 1060
27.11.2012 14:16:05   
Bebilina
Nista ne diramo, nasi zdravstveni radnici to ne preporucuju. Pricala sa prijateljicama koje imaju vece decake i kazu da se to samo sredi. Takodje sam procitala da je prevlacenje te kozice ravno pucanju himena user posted image

"The foreskin serves the function of protecting the delicate and very sensitive glans penis. If not present, it can lead to irritation, inflammation and infection of the glans penis due to wet diapers in babies. Foreskin is also related to many surgical conditions like phimosis and paraphimosis. For these conditions circumcision is done. Preservation of foreskin is important in certain surgical conditions. Proper foreskin care is hence very essential.

What is phimosis?
Phimosis refers to the inability to retract the foreskin back. At birth it is physiological. The foreskin cannot be retracted at birth and it is absolutely normal. This is because there will be adhesions between the foreskin and the glans penis which prevents retraction. These adhesions get broken and loosened up gradually. By 3 years of age, in 90% of those who are uncircumcised the foreskin can be retracted.

What is paraphimosis?
Paraphimosis is a condition in which the foreskin which is pulled behind the glans penis cannot be brought back to its original position. It is also called as capistration. It is a urological emergency. Forceful retraction of the foreskin most often results in paraphimosis.

Care of the foreskin
The following are some of the important things with regards to foreskin that a mother should be aware of while taking care of the baby:

The foreskin should never be forcefully retracted. If the foreskin in a baby is forcefully retracted it can injure the foreskin and glans penis causing pain and bleeding. The injured tissue may heal with scarring which worsens phimosis and the foreskin may not be retractable at all (called pathological phimosis).
During bathing the baby, the foreskin should be retracted gently only as much as possible and is washed with soap and warm water. A whitish substance called smegma may be seen beneath the foreskin which has to be cleaned. After retracting and cleaning, the foreskin has to be brought back to the usual position covering the glans penis. If the foreskin cannot be retracted there is no need to worry about washing under the foreskin and only the surface of the penis is washed. A complete retraction is never possible during the fist few years and should never be attempted.
As the boy gets older and starts bathing on his own, he should be taught about how to gently retract the foreskin and clean it. He should also be advised and cautioned about the harmful effects of forceful retraction.
When the foreskin is tight, the doctor may prescribe steroid cream as mentioned above. This has to be applied by gently retracting the foreskin as much as possible. After applying the cream, the foreskin is moved over it again to its normal position so that cream gets beneath the foreskin. This has to be done 3-4 times a day for about a month to get good response."

< Poruku je uredio Bebilina -- 27.11.2012 14:17:04 >

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 1061
27.11.2012 15:36:57   
cockic
ne znam nas je spasilo da se otarasimo bakterija,tako da je moje iskystvo drygacije user posted image nadam se da ce skroz izaci glavic nama malo fali nije jos ali ima vremena on to sam i povlaci kad se kypa a delyje mi da se na jednom mesty odlepljyje tako da ce do 3 godine da se prevyce.

kad je bio beba vise sam mackala pavlovicevy sad vec redje ne tako cesto.pocecy mozda pomogne da se brze odlepi.

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 1062
14.12.2012 19:47:37   
tijatija
pOsto nam je pupak otpao 4-ti dan pedijatrica nedolazi vise, ja sam zaboravila da pitam kako da mu perem pisu user posted image
Samo mi je rekla da prilikom previjanja stavim gore .Od kad se povlaci pisa on ima sad 5 dana.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1063
14.12.2012 19:52:57   
Cindarella
Tija,zavisi od pedijatra do pedijatra.Nasa je trazila da mu povlacimo sa puna 4 meseca,dok me je hirurg kritikovao sto smo poceli tako rano,navodno se ne dira do prvog rodjendana.

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1064
14.12.2012 20:22:53   
isidora88
Tija mi smo mateji prevlacili svaki put kad smo ga kupali od rodjenja, naravno dok je bio tako moglo je da se prevuce jedva pola milimetra ali za par meseci smo skroz prevukli . Ja smatram da je to najbolje odmah poceti, mateja nije nikakav problrm imao pupupu

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Cindarella)
Direktna veza do poruke: 1065
30.1.2013 12:11:27   
Azra_
Mame, nama pedijatar nikad ništa nije rekao o piši. Kad ga presvlačim, i stavljam pelenu, ne podižem pišu, ostane nadole. To sam zapamtila sa onih vežbi za buduće porodilje. Jedino kad se kupamo, povučemo kožicu unazad da bismo oprali ono beličasto što se skuplja. Da li je to ok? Dakle, svaki drugi-treći dan, kad se kupa, lepo povučemo kožicu i očistimo. Tad se ne buni. Ali kad hoću ¨na suvo¨ da mu očistim štapićem, tad se buni...

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

Direktna veza do poruke: 1066
30.1.2013 19:01:47   
Ana RR
Azra, tako i mi radimo. Svako veče kada se kupa povučem kožicu i lepo operem (njemu se ne skuplja to belo, nikad ni nije), najbolje je da odsedi u vodi neko vreme da bi se koža lepo opustila pa tek ondu povučeš. Nemoj tako na suvo vući, nema potrebe, bolje prilikom kupanja.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1067
30.1.2013 22:35:15   
Azra_
Anči, nama se skuplja, ne puno, ali bude. Patronažna nam reče da je to od pelena. Dakle, samo to, higijena? Ništa više ne dirati oko piše? U zadnje vreme se nekad buni i u kadici kad mu to radim, valjda mu oduzimam dragoceno vreme za pljuskanje. Da li to može da ga boli, ili je više znak nelagodnosti, ili mu tako dođe?

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1068
30.1.2013 23:01:43   
Sanchy
Mi i dalje nista ne diramo,ne skuplja mu se smegma,niti se crveni bilo sta ,ne povlacim mu ni kada se kupa..,

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1069
30.1.2013 23:09:43   
Azra_
Super, mada mislim da nije strašno ponekad oprati, ne znam. Nama je patronažna nakon 10ak dana od kad se rodio pokazala kako da čistimo jer mu se od početka skupljalo to beličasto, ali ja rekoh da pitam mame da li još nešto treba raditi sa pišomuser posted image

< Poruku je uredio Azra_ -- 30.1.2013 23:11:24 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1070
30.1.2013 23:17:29   
Sanchy
Nije svakako,ja ponekad malko povucem da vidim da li ima smegme ali nema,evo sad bas nisam dugo jer lepo piski,mokraca ima normalan miris ,nista crveno sto bi sugerisalo na neku upalicu ili sta god,tako da smo ok za sada

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1071
31.1.2013 9:00:31   
Ana RR
Stavovi oko toga su razliciti, nasa dr kaze da ne bismo pogresili ni u kom slucaju. Mi smo malo oprezniji posto je sklon bakterijama, ja cesto skuvam punu serpu caja od kamilice i sipam mu u kadicu da odsedi u tome.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1072
31.1.2013 9:54:57   
cockic
mi povlacimo svako kypanje a sad se kypamo na 3 dana kad je ovako hladnije tako da tad povlacimo i onda my namazem pavlovicevy i prevycem dokle ide i to je to.nebyni se ali jos my se nije kozica skroz prevykla nadam se da ce yskoro sama da nemoramo kod dr.i dalje dodje do pola glavica i onda ima jos da se prevyce na nekim mestima je onako popystila samo sto nije ali nece jos ma samo,samo da my se to sredi da ne moramo kod cika doce.

a do koje godine se tolerise do 3-4 kako bese.mislim kad saljy kod dr ?

ana ja dosadna sa hipermanganomuser posted image mozes i njega y kadicy da stavis naravno razblazen user posted image a ja kaze povremeno my prstem i oktanisept na pisy jer ga stalno sam nesto cacka sad kako je samo y gacama yvek ga pipka.

ana vi y kadici jos se brckate mi ovde imamo tys kabiny ali dobila sam ony stolicy za sedenje i peki je koristio kao mali a i lena za sad sedi y njoj  mislim da moze do nekih godiny i po da se koristi posle je mala.a peki od kad je stabilno stao kypam ga stojeci ili sedne kako kad...a sad kako on hoce vec ne mogy da ga obyzdam y kadi voli da se kypa i to sam yzima i tys pa pere kosy user posted image ali i celo kypatilo

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1073
31.1.2013 10:02:08   
Tiziana
NAMa je dr rekla da povlacimo samo po malo,nikako do kraja, nego svako kupanje smao malo zavrnemo koliko da operemo.Razlgo za to je sto oni sa 3god pocnud a se igraju sa pisom i sami vuku,razvlace i povlace i sami na kraju to razrade..
Mi smo isli kod urologa iz nekih drugih razloga pa se ispostavilo da je sve ok na kraju,ali elem on je uzeo i bez najave povukao mu kozicu skroz do kraja. ja sam tad bila trudna,sin je vrisnuo,a ja kad sma ono videla samo sto se nisam onesvestila. posle toga nam sin nije dao mesec dana da mu PIPNEMO pisu..bolelo ga je...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1074
21.2.2013 10:50:59   
Janncica
Moj S ima skoro dva meseca. Niko nam nista nije rekao za pisu,ja mu svako kupšanje povucem cisto da skinemo ono belo sto se nakupi od pelena. E sad,snajka mi kaze da je njenom malom jos patronazna prevlacila.user posted image Ja tu ne mogu nista da prevucem. user posted image Kad povucem,ono se malo otvori(ne znam kako da objasnim),ali ne mogu ja to da spustim pa da se skroz vidi glavic. je l to ok tako?Ili ipak treba da se prevlaci skroz?

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Ime za devojcicu
Kalina14

mala pomoc oko imena :)

Dunja (37%)

Staša (26%)

Lena (37%)

Ukupan broj glasova: 103

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here