|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Higijena dečakove piše...
22.5.2013 21:41:23   
Bebilina
Modd ja se kao kroz maglu secam brata kome u kadi kazu da prevuce i opere... Al tad smo vec veci bili cim se ja, mladja 20 meseci, secam...
Moja sveki svasta pamti, mogla sam has danas da je priupitam... A i mamu, nikad se ne setim...
Ma prodje sve to, nauci se. Za sledeceg sina bicemo profi user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1101
27.5.2013 11:54:33   
tijatija
Vrh pise mu je crven, sa cime da ga mazem ? Dali moram da ga vodim kod dr. zbog toga???

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1102
27.5.2013 12:31:12   
nela79
Tija , jel primjetis da je uznemiren, da place kad piski? Za pocetak da mu samo ocistis pisu mlakim cajem od zalfije ili kamilice. Da ne trcis odmah doktoru jer mislim da je to vjerovatno samo trenutno nesto iziritiralo kozicu.

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1103
27.5.2013 13:07:57   
Modessty
da li se sećate da je neko baš ovde na forumu pre par godina pisao da je dete alergijski odreagovalo na kamilicu, tj na ispiranje piše kamilicom? Jako je retko ali se dešava i to. Zato ja svima savetujem samo neki blag sapun i mlaku vodu. Ako dete ne plače, ako ga ne boli kad piški, onda nema potrebe da se ide lekaru.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1104
27.5.2013 13:12:39   
Lu
Uf ja nisam ništa osim čiste vode koristila, nikakve kupke, čajevi.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1105
27.5.2013 15:51:03   
tijatija
Nije placljiv, cak sto vise je miran posto ima neki virus,danas mu je stolica malo redja da nije od toga??Kad se pokaki ima po citavoj peleni, ja ga redovno operem posle toga, ali mi se cini da mu je danas vise crvenije ( mada mm kaze da nije ) Neko mi je rekao kremom pantenol da mazem a meni je ped. jos pre rekla ako slucajno ostane od kreme da ga obrisem

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1106
30.5.2013 0:46:56   
Azra_
Mi povremeno namažemo B panten kremu, ne može da škodi. Možeš isprati 3% rastvorom borne kiseline, ili malo oktanisepta ako se ne buni, pa se to lepo osuši i onda namažeš pantenol. Ne vidim da tu išta može da škodi.

Ovaj moj i dalje ne daje da mu se dira piša. Normalno piški, nije crveno, sve ok, ali kao da ga boli kad mu perem pa se buni i sklanja mi ruke.user posted image

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1107
30.5.2013 10:32:26   
Modessty
Tijatija vrlo je verovatno da je od stolice. Samo se redovno perite.

Azra možda ga ne boli ali mu je neprijatno. Samo polako.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1108
30.5.2013 12:06:46   
Lu

IZVORNA PORUKA: Azra_

Ovaj moj i dalje ne daje da mu se dira piša. Normalno piški, nije crveno, sve ok, ali kao da ga boli kad mu perem pa se buni i sklanja mi ruke.user posted image

Pa to je jako osjetljivo i neugodno.
Ja svom sinu ne diram rukama ono kad se izvuče piša, nego ako je pod tušem ne perem direktno tušem to ga boli nego sipam tuš u svoju ruku pa da se onda lagano prelijeva voda preko piše, ako je u kadi onda samo onako prevlačimo u vodi, sad je velik pa to radi sam, uglavnom ne diramo rukom.
E sad, ne znam kako vi perete.user posted image

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1109
30.5.2013 12:32:32   
Modessty
Lu i mi se tako peremo. A sad mažemo Didermal kremu koja mora da se malo utrlja tako da on navuče sam a ja samo kremicu razmažem svuda i to je to.
Reče mi juče dr da se dešava da se kožica navlači lepo i onda odjednom neće da se navuče, recimo ako se nedelju dana ne navlači. Onda se samo maže neka kremica ili kantarionovo ulje i opet se sve povuče.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1110
30.5.2013 12:49:30   
Torbica
Starijem sinu smo prevukli kozicu sa 9 meseci potpuno, od rodjenja smo tokom kupanja nezno povlacili koliko se dalo, i uvek samo tusiranje, svako vece, nikad nismo nikakvu hemiju koristili, nikad crveno niti bilo sta. Evo i malom isto, samo sto se njemu prevuklo nesto ranije, sa 8 meseci. Ja sam misljenja da treba povlaciti koliko se da, jer taj glavic je stalno u urinu ako se ne prevlaci kozica. Ne slazem se da se samo pusti pa kad bude moglo....

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1111
30.5.2013 13:06:34   
Rosita
Nama pedijatrica rekla da nista ne diramo, vucemo i tako to, ja pomalo samo sa vrha povucem, ali bas malo pri kupanju.

Moja svekrva nista nije dirala, i sve ok user posted image .

Moju mamu naprašio pedijatar štp nije dirala i navlačila.

U knjizi Larousse sto smo dobili od grada pise da se nista ne dira.

Dirao, ne dirao dodje ti na isto, u vecini slucajeva.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1112
30.5.2013 13:17:36   
Lu
Pa ja da nisam primjetila da se sljepljuje kožica i da mu nisu odlijepili, imao bi problema definitivno. Nakon toga opet nisam dovoljno prevlačila i odmah je počelo da se hvata pa sam onda malo bolje prevlačila i više nije bilo problema ali to je bilo davno imao je nešto više od godinu... znači nismo bili te sreće da samo od sebe bude ok.
I ja mislim da svakako treba da se navlači i pere čisto iz higijenskih razloga.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1113
30.5.2013 13:18:18   
Tiziana
Nas L je imao sumnju na hipospadiu pri otpustu iz porodilista pa smo zbog toga isli u Tirsovu i prvi put kad smo bili receno nam je da nema,ali da za svaki sl dodjemo za 6m. Moj muz mu ej sve vreme malko povlacio kad ga je kupao,tako nam je rekla i pedijatar.samo malo,nista na silu itd,vec sasvim,sasvim malo.i rekla je uskoro ce on poceti sam da se zabvalj sa svojom pisom i sasvim ce lepo sve to povuci koliko treba. kada smo otisli na kontrolu u tirosvu,ja trudna,stomak do zuba,udjemo i dr kaze meni drzite ga za noge,muzu drzite ga za trup i cap uze i prevuce skroz do kraja,kad je dete pocelo da vristi!!! ja samo sto se nisam onesvestila,a on mene drsko pita gospodjo,u cemu je vas problem!?!?! poludela sam. i sad posto smo tad usli malkic epreko reda,on kaze dodjite za 3m da ovo ponovimo,ali nemojte vi dolaziti da ne ulazite prkeo reda,neka ga samo muz dovede.nikad ga vise nismo odveli.nije nam 6m posle toga dao da mu taknemo pisu! kako krenemo d amu se priblizavamo on pocne da vristi.
I sad se ispostavilo da je nasa dr bila u pravu.on sad povlaci kako stigne i sve je samo dete sredilo..tako da eto,ja iz mog iskustva kazem pustite ih sami nek se igraju kad stasaju da im to bude zanimljvo.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1114
30.5.2013 13:21:01   
Lu
Moje dijete se još ne igra s pišom, da li da se brinemuser posted image
Mislim ima erekcije, ujutro i kad se kupa po nekad ali ne dira pišu osim kad mu kažem da ga pere.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1115
30.5.2013 13:23:34   
Rosita
Tizi, jadno dete :(, bas mu je to bilo traumaticno.

Pa ja cu ondak po malo, ni po mami ni po svekrvi.

Mamu je taj cuveni pedijatar bas naribao sto to ne prevlaci bratu, pa je onda ona pocela to da radi.

Kod D se nista ne slepljuje, ali ne znam koliko bi moglo da se navuce niti cu testirati, bas cu po malo vrh, radi higijene.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1116
30.5.2013 13:27:18   
bea83
 Meni ništa nije jasno oko te pišeuser posted image  Mislim znam kako treba da izgleda krajnji rezultatuser posted image  ali ne znam kad kod dečaka do toga dođe
I nama su rekli da ne diramo, mm kao povremeno nešto povuče i opere mu, ja to ne bi ni smela, pojma nemam, teško je rukovati mašinerijom koju ne posedujemouser posted image  E sad njemu viri skoro celo glavić, ne znam jel to dovoljno za njegov uzrast? Pedijatar uvek kad pogleda kaže super,super, ko zna šta je tu superuser posted image

Inače pišu je otkrio pre dva meseca otprilike i od tad je razvlači do iznemoglosti kad god mu se ukaže prilika user posted image

< Poruku je uredio bea83 -- 30.5.2013 13:29:24 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1117
30.5.2013 13:27:21   
Rosita
Lu, pa verovatno ne mora svako dete bas da se igra... sve je individualno. Sigurno je vec imao tu fazu dodirivanja pri istrazivanju tela.

Njima to postaje zanimljivo tako kad prodje ta analna faza, tj. navikavanje na cistocu.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1118
30.5.2013 13:28:35   
Tiziana
Bilo traumaticno i njemu i nama.Ja posle nisam mogla da se sredim.Posle smo culi da u privatnim ordinacijama kad to rade(kad se zalepi ili sta god) kazu ti da kupis antiseptik mast,to mu namazes 1h pre povlacenja,oni to tamo povuku,opet mu nesto namazu da ga ne boli posle i deci bude ok.A kod ovoga je to bilo na oruk,pa jos kad sam videla pisu onako modru kad je povukao kozicu do kraja,ma samo sto se nisam onesvestila. Tresla sam se kad smo izasli.
L je kozica sa donje strane kraca, ali to je jedini 'problem' koji on ima..

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1119
30.5.2013 14:37:23   
Moiraina
Ne sećam se tačno kada sam starijem sinu prevukla, bilo je dosta pre prvog rođendana, čini mi se. Ostalo je malko na jednom mestu slepljeno, ali ne brinem, jer je on pre par meseci počeo da se "igra" njim (user posted image ), tako da verujem da će se uskoro i to srediti (inače, meni uopšte više ne dozvoljava da mu perem, samo mm-u).
Sada već vidim problem u najavi sa mlađim, dr je rekla da ništa posebno ne diramo, samo onoliko koliko može da bi se lepo opralo, ja sam čak pomalo i pokušavala da prevučem, bez uspeha, ali danas nam je nefrolog rekla da bismo trebali to što pre rešiti, da mu se ne bi vratila infekcija. Dala nam je fore do sledećeg UZ bubrega (za 3 meseca), a posle kao da idemo kod urologa "da pogleda". Čitala sam ovde svašta, pa sad i ovo što je pisala Tiziana, i već mi je frka. Moraću do tada malo više da radim na tome da to sredimo, da mu ne bi oni na silu to uradili.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1120
22.8.2013 17:24:07   
smeško
Nama je pedijatar rekao da Nikoli nista ne diramo dok ne napuni godinu dana i mi smo je slusali. Sa godinu dana smo poceli da povlacimo, ali nije nam objasnila kako i nismo to radili kako treba. Sa dve godine, na sistematskom, konstatovala je fimozu. Da ne duzim, konacno sam pitala moju mamu kako to treba da izgleda i ona je to preuzela na sebe sledecih dvadesetak dana. Na sledecoj kontroli dr je rekla da ce to biti ok i da nastavimo tako. Nikoli je tada izvirila pisa, ali samo vrh i dugo je tako stajalo. Od povlacenja svake druge veceri, presli smo na svakodnevno.
Da skratim jos malo, preksinoc mu je, pravo niotkuda, izasao ceo glavic. Mm i ja smo se malo uplasili, Nikola se nije mnogo bunio. Medjutim, juce se celog dana zalio da ga boli pisa i kad smo je prali uvece, videli smo da mu se kozica jako crveni. Jutros sam zvala dr da pitam sta mogu da mazem dok se koza ne oporavi, a da se ne zalepi, ali dr je na odmoru. Procitala sam da pominjete kamilicu u vasim postovima. Da li mogu jos nesto da mu mazem, bojim se da se ne inficira? I da li to moze da se maze samo spolja ili i na delu kozice koji je crven, posto je to njemu unutra, onaj deo na pri kraju pecurkice, pa se do njega dodje kad se povuce kozica da operemo pisu? Spetljah se, valjda ste shvatile moje pitanjeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1121
22.8.2013 19:57:48   
Moiraina
Mi smo danas bili kod urologa zbog bebca. Išli smo privatno, kod nekog dr koji radi na IMD. Konstatovao je da definitivno ima fimozu. E sad, on je rekao da se to u principu ne dira, da se toleriše i do 10-e godine (kada dete nema nikakvih problema zbog toga, tipa infekcije i ako može normalno da piški), ali pošto je on imao onu urinarnu infekciju, da bismo trebali to da rešimo. Kao, može hirurški, ali da to ne preporučuje za tako malo dete i može kremama. Dao nam je Didermal, da mažemo 2 puta dnevno 4 nedelje (nisam znala da to sme uopšte toliko dugo da se koristi user posted image ) i da lagano povlačimo i onda za mesec dana da dođemo da vidi da li ima pomaka. Za nedelju dana idemo na kontrolu na IMD, pa ću videti šta će nam oni reći.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 1122
22.8.2013 22:26:38   
Ana RR
Smeško, ja ne bih znala da ti odgovorim.. nama je urolog preporučio kamilicu, jedino to znam.

Inače, moje dete ima pune dve godine i vrh piše (glavić) se uopšte ne nazire. Iako povlačimo od samog početka, čini mi se da izgleda isto kao i u početku. Kad smo bili kod urologa prošle godine on mu je povukao kožicu i videlo se bogami pola glavića, mi nikad nismo kući ti uspeli.

Markova pedijatrica kaže da je to fiziološka fimoza i da je to ok pošto on normalno piški, ne pravi se balončić ispod kože (šta god to bilo), i da samo nastavimo da povlačimo kao i do sada. On je počeo i da se igra sa pišom otkako ne nosi pelene pa će valjda i sam malo razraditi user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 1123
22.8.2013 22:49:08   
Modessty
Smeško ko što je Mioraina napisala kupite Didermal krem i mažite mesec dana svaki dan, ili bar dok se ne povuče crvenilo. Onda se pravi pauza od recimo de nedelje pa može da se maže ponovo i tako najviše tri kruga. danilu je tu kremicu prepisala dr na dečijoj klinici. Nisu hteli do sada da mu oni navuku jer kažu nema potrebe da ga mučimo, samo će to. Njemu izlazi skoro ceo glavić ali i dalje je oko jedna trećina zalepljena. Sledećeg petka idemo na kontrolu.
Inače didermal je betametazon + gentamicin.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1124
22.8.2013 23:21:34   
smeško
Večeras je pružao otpor povlačenju, ali je popustio kad sam mu objasnila da će ga manje boleti kad isperemo kamilicom. I bio je super! Sve je dozvolio i cela piša je izašla!user posted image Vidi se sve do oboda!user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

jupi

KOLIKO STE KILOGRAMA DOBILI U TRUDNOCI?

od 10 do 15 (57%)

od 16 do 20 (28%)

od 21 do 25 (9%)

vise od 25 (6%)

Ukupan broj glasova: 161

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here