Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 14:02:00
|
|
|
|
dunja RR
|
Mislim da treba cena iz prirodnjaka jer ne mog dve usluge davanja injekcije da ti naplate 100.000 (a već si platila injekcije koliko znam), porazgovaraj sa doktorkom. IZVORNA PORUKA: daca77 Cena iz prirodnjaka je 120.000din. i sada ne znam kako da racunam sve ovo Juce mi je osoblje pominjalo cenu za stimulisani, pa zato. Kada sam se jeli pobunila , rekose da ce sa dr sve utanaciti.
< Poruku je uredio dunja RR -- 3.10.2013 14:03:05 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 14:03:43
|
|
|
|
17 joka
|
da oni gledaju da je stimulisan ciklus ciklus cim se prima neka terapija a oko cene neznam Daco bitno je da se krece u pravom smeru
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 14:08:33
|
|
|
|
17 joka
|
Mei, dušice draga hvala puno, kako ste vas dve?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 14:11:55
|
|
|
|
daca77
|
Hvala, Dunja, Joko i navijam jakooo za vas
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 14:16:32
|
|
|
|
17 joka
|
Dacika moja,znaš koliko navijam za vas dve isto kao za sebe kunem ti se životom
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 14:23:06
|
|
|
|
daca77
|
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 15:06:37
|
|
|
|
17 joka
|
evo sad mi javili iz Praga da ubacim i Aspirin od 100mg svaki dan bas sam to i zelela
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 15:09:20
|
|
|
|
daca77
|
Joko, pokrila si sve Ja upravo primila Fragmin i opet pece
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 15:11:08
|
|
|
|
dunja RR
|
Daci mene je peckao ali ne nešto strašno. Ona OHB12 što sam primila pre neki dan više pečee. Koliko primaš dnevno i koju dozu?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 15:11:10
|
|
|
|
jole82
|
Dunja, Joko , Daco jos malo, jos malo Veeeliki za sve buduce
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 15:12:23
|
|
|
|
17 joka
|
UH, Dacika proce misli na ono lepo sto ce se uskoro desiti i na sve ces ovo zaboraviti moja mrljavi nesto, briga me poslacu je na dug godišnji odmor čvrsto sam odlučila
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 15:13:40
|
|
|
|
daca77
|
Jole82 Dunja, do transfera primam 1x dnevno od 2500, a onda bi trebalo na 12h. Ne znam, meni je grozan osecaj...a imam pitanje: posle aspiracije sta se koristi protiv bolova?
< Poruku je uredio daca77 -- 3.10.2013 15:14:16 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 16:58:40
|
|
|
|
plašljiva
|
Devojke drage, Evo da Vam se malo izjadam, sve mislim tako će mi biti lakše. Ko može bolje da me razume nego vi. Od utorka krećem sa dugim protokolom VTO u Frontu, tj od 08.10. Zahvaljujući Dunji i ostalim devojkama sam pronašla internitu koji me sprema za VTO. Svašta sam tu saznala, da imam Hašimoto, urodjene trombofilije MTHFR i PAI gena, lupus mi je takodje povećan. Već tri nedelje sam na dijeti, batalila cigarete, tu i tamo se trudim da šetam. Uhvatil me blaga panika. Dr. mi je tražila da pred postupak ponovim hormone štitne TSH i FT4. Pijem i eurotirox već te tri nedelje i danas mi stigoše rezultati veći nego što su bili pre mesec dana. TSH 3,2 a FT4 16,50. Neznam koliko to može da utiče na ishod celog postupka. Umesto da se radujem svemu, ja se plašim. Verujem da je većina prošla slične faze. Ljubim Vas sve puno. Želim Vam svima najlepši dar od boga što pre.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 17:04:12
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Ne znam, meni je grozan osecaj...a imam pitanje: posle aspiracije sta se koristi protiv bolova? Koliko se sećam, rekli su nam Brufen (ali ne brini, reći će ti Bilja, a i pisaće na izveštaju). Ja nisam ništa uzimala jer nisam imala bolove.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 17:06:25
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: plašljiva Dr. mi je tražila da pred postupak ponovim hormone štitne TSH i FT4. Pijem i eurotirox već te tri nedelje i danas mi stigoše rezultati veći nego što su bili pre mesec dana. TSH 3,2 a FT4 16,50. Neznam koliko to može da utiče na ishod celog postupka. Umesto da se radujem svemu, ja se plašim. Verujem da je većina prošla slične faze. Ljubim Vas sve puno. Želim Vam svima najlepši dar od boga što pre. Plašljiva mila, da li si poslala dr. rezultate? Verujem da će ti reći nešto za TSH, koliko znam preporučuju (pisale su ovde devojke) da on bude do 2,5 na ulasku u postupak. Ali da te ja ne plašim, sačekaj savet doktorke, pošalji joj mail, a mogu je i ja pitati ako želiš, sutra ujutru idem na pregled. Možda još ima vremena da ga spustiš. Ja nisam imala problema sa TSH pa ne znam koliko treba da se uzima terapija da bi delovala. Navijam da sve bude dobro
< Poruku je uredio dunja RR -- 3.10.2013 17:08:27 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 17:07:19
|
|
|
|
daca77
|
Hvala, Dunja...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 17:08:36
|
|
|
|
Maslacak15
|
Joko vidim ti si sledeca na tapetu . Aspirin je dobra stvar, moja omiljena droga
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 17:09:29
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Dunja, do transfera primam 1x dnevno od 2500, a onda bi trebalo na 12h. Tako sam i ja prošli put, verovatno ću i sada.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 17:09:50
|
|
|
|
daca77
|
Maslacak, a nizak LH moze znaciti i prazan folikul?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 17:13:42
|
|
|
|
Maslacak15
|
Ma jok, znaci samo da jos nisi bila pred spontanom ovulacijom u momentu kad si ga vadila. Ali u tvom slucaju to mozda i jeste caka/ problem, posto ti folikuli rastu a onda ne pucaju cesto nego prerastaju itd. Zato mislim da kombinacija menopura i stop injekcije mozda odradi ono sto inace nebude kako treba i jajna celija sazri kako treba do kraja za aspiraciju.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 17:17:58
|
|
|
|
daca77
|
Srce se veliko, draga A i nejasno mi zasto su mi 5dana davali Cetrotide?
< Poruku je uredio daca77 -- 3.10.2013 17:18:55 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 17:19:13
|
|
|
|
Maslacak15
|
Jedino od cega endometrijum raste je estradiol. A estradiol proizvodi folikul koji raste, znaci jajna celija koja sazdreva. Postoji pravilo, zrela jajna celija odgovara otprilike estradiolu od oko 200 pg/ml ili vise ( oko 700 pmol). Nije naravno garancija uspeha bilo cega, samo kazem da endometrijum 10,5 mm je dokaz da folikul itekako proizvodi estrogen. Jesi kontrolisala estrogen? Pominjala si negde da oces???
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 17:20:52
|
|
|
|
daca77
|
E2 sam radila pre nedelju dana i iznosio je 68pg. Od tada vise nisam kontrolisala....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 17:22:12
|
|
|
|
Maslacak15
|
On blokira LH za svaki slucaj. Posto kad das stimulaciju oce sistem da reaguje burno, folikuli krenu da rastu, estradiol skoci i moze da dodje do prevremene ovulacije sto je naravno nepozeljno . I onda se po pravilu dok daje stimulacija daju blokatori LH surgea pa se onda da pregnil u zeljenom momentu pred odabrani dan aspiracije.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 3.10.2013 17:23:29
|
|
|
|
daca77
|
Ok.SVe je to odradjeno,pa sada ostaje da se nadam da ce nesto naci u tom folikulu
|
|
|
Anketa
Ime za našu vevericuMishica 77Koje vam se ime najviše sviđa?
Mi smo još neodlučni.Nina (
62%)
Milena (
16%)
Jovana (
22%)
Ukupan broj glasova: 156Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!