Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.7.2013 16:08:40
|
|
|
|
Modessty
|
Za taj fazon sa krompirom mi skoro rekla drugarica. Baš bude super. Dunja možeš i mlad i star tako. Čak sam čula da je dobro i kad se prvo malo prokuva u mikrotalasnoj a onda ih propržiš na tiganju. Ja isprobala ovih dana aparat za hleb. Pravili smo kolač i baš je super! Ne greje kao rerna a imaš poslasticu!
_____________________________
Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.7.2013 16:28:08
|
|
|
|
Olga75
|
ja ne mogu matori krompir koji se onako gromulja da isprzim , od matorog krompira se pravi pire il se eventualno sece na musaku il stajaznam nesto sto se vise kuva nego pece = przi a od mladog krompira ko napravi pire il krompir testo , pa ja cu da mu khm - khm nema sanse onaj ko to kaze , nek me pozove da vidim kako se od mladog krompira pravi pire a ne lepilo ili kako se matori przi a ne lomi i ja mu to sta god
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.7.2013 18:50:06
|
|
|
|
caca81
|
Devojke, ako koja pravi pileći paprikaš sa knedlama, da li bi mogla da napiše recept i postupak pripreme. Hvala.
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.7.2013 21:10:30
|
|
|
|
Torbica
|
http://www.coolinarika.com/recept/posne-punjene-paprike-by-gagasrce/ Kod nas ove divne posne punjene paprike, jako su ukusne! Krompir i ja ponekad prvo na sporet - u hladnu vodu i kad prokljuca, odmah na pleh, zacinim i stavim malo ulja. Bude lepo krckav spolja, a unutra mek. Ako ga pravim sa mesom, onda ga prethodno ne stavim na sporet. Olga, nikad nisam probala pire od mladog krompira, ubedjena sam da bi bio voden i nikakav. A stari ako spremas na ovaj nacin sporet-rerna, nema mesanja pa se ne izlomi, samo kad se vadi . Kad bi se mesao - licio bi na cipedke, toliko spominjane!
_____________________________
Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije. Patrijarh Pavle
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.7.2013 21:16:22
|
|
|
|
Figaro88
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR ja ne mogu matori krompir koji se onako gromulja da isprzim , od matorog krompira se pravi pire il se eventualno sece na musaku il stajaznam nesto sto se vise kuva nego pece = przi a od mladog krompira ko napravi pire il krompir testo , pa ja cu da mu khm - khm nema sanse onaj ko to kaze , nek me pozove da vidim kako se od mladog krompira pravi pire a ne lepilo ili kako se matori przi a ne lomi i ja mu to sta god Ja pravim pire od mladog krompira Bude sladji nego od matorog,i bude bas lep,samo stavis dovoljno mleka i butera,malo posolis,moze i malo belog luka i mnjam....
_____________________________
Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.7.2013 21:38:38
|
|
|
|
Bebilina
|
Krompir se u vodi kuva dok se ne pojavi pena (kod starog, oljuscenog) a za to vreme se u zagrejanoj rerni u plehu gde ce se peci zagreje ulje. Ocedjen i o stranice serpe izlupan krompir se izruci u vrelo ulje i brzo promesa (to mu da hrskavu koricu). Nazad u rernu na pecenje. Kod nas veceras jagljeci kotleti u sosu od mente i plavi patlidzani punjeni povrcem- paradajz, paprika, tikvice, mladi luk, puno zacinskog bilja, peceni na tiho 2h. Za dezert sladoled.
< Poruku je uredio Bebilina -- 3.7.2013 21:40:55 >
_____________________________
You give them life, they give you more to live for...
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.7.2013 21:49:00
|
|
|
|
Bebilina
|
Jamie Oliver krompir sprema u mikrotalasnoj pa u rerni. Cinija sa krompirom se prekrije samolepljiviim kuhinjiskim celofanom dva puta da ne bi pukla. Ne dodaje se nista, voda isl. Zavisno od jacine mikrotalasne kuva se 8-10min (1600 jacina 8min). Posle toga isto u vrelo ulje i u rernu.
_____________________________
You give them life, they give you more to live for...
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.7.2013 22:00:27
|
|
|
|
lesica
|
Cevapi i przeni krompirici i sopska salata.
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!" JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.7.2013 22:11:16
|
|
|
|
Janncica
|
IZVORNA PORUKA: lesica RR Cevapi i przeni krompirici i sopska salata. Zinula...baci malo...
_____________________________
Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 4.7.2013 10:59:58
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: lesica RR Cevapi i przeni krompirici i sopska salata. Ovo kod nas juče bilo, danas bi trebalo nešto skuhati u loncu
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 4.7.2013 11:01:34
|
|
|
|
daca77
|
Danas na meniju-sataras...sinoc me mrzelo da kuvam...
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 4.7.2013 13:28:52
|
|
|
|
Bebilina
|
Cera mi dovodi tri drugarice na veceru pa im pecem pizze Nama marinirala piletinu i videcu sta jos...
_____________________________
You give them life, they give you more to live for...
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 4.7.2013 14:06:44
|
|
|
|
cvećka
|
Dunja, sutra probam tvoju pitu, ali mrsnu, bas mi zvuci njamm a koliko jaja stavis i pavlake? Je l' kiselu? Torbice, a kako pravis te marinirane tikvice? Ja danas isto sataras i dinstane batake + feta. Ko ne voli przene krompire ali mene muka uhvati kad vidim onu kolicinu ulja... Zato ih uvek spremam u rerni (stare krompire), isecem na cetvrtine, uvaljam u malo ulja, ubacim na 200C i mesam na 20min, za 1h su gotovi (znaci 2 puta). Pri drugom mesanju dodam so i malo aleve paprike, a nekad i beli luk ili sitno drobljen sir, bude fenomenalno. Mozda se 10-20% njih izlomi, ali su ekstra ukusni i manje me grize savest...
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 4.7.2013 16:07:30
|
|
|
|
Figaro88
|
Za Andreu i mm-a pilece cuftice,paradaiz sos i makarone,za mene omlet od spanaca i fete,a za sve salata
_____________________________
Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 4.7.2013 21:55:06
|
|
|
|
Torbica
|
http://www.coolinarika.com/recept/tikvice-u-ulju/ Cvecka, evo ove, jaaaako su dobre, mi ih bas tamanimo! Samo sto ja za marinadu stavim po 2,5 dcl sirceta i 2,5 dcl vode umesto 1,5 i 1,5 jer mi je prvi put falilo tecnosti, tj nisu toliko pustile tikvice vode da prekrije sve, kako pise u receptu. Danas, spagete u sosu od paradajya i belog luka! Sutra pituljice sa blitvom i posnim sirom!
_____________________________
Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije. Patrijarh Pavle
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 4.7.2013 22:06:39
|
|
|
|
branki*
|
danas moje jelo sa tikvicama,pilecim belim i pirincem.za dorucak proja.za veceru pileca dzigerica.
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 5.7.2013 12:12:04
|
|
|
|
Lu
|
Teleća koljenica sa povrćem.
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 5.7.2013 12:16:22
|
|
|
|
Olga75
|
ja cu danas neko testo i corbicu sa povrcem ( viva moja basta ) a to sto se tice Dzejmi Olivera , on ladno baci na zar tri kile nekog mesa i kaze njam , ja zivo meso ne mogu da jedem i tako svaka njemu cast al jedno je UK a jedno je Vojvodina , mi volimo da nam je meso umrlo nacisto i onda se skuvalo i sve neke tamo bakterije i paraziti ako su i postojali da budu mrtvi nacisto i tako
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 5.7.2013 12:18:14
|
|
|
|
NadaR
|
Oldzi Ja cu cufte,odmaraju u frizideru . Jos vjerovatno pire krompir . ah, mastovita sam danas
< Poruku je uredio Nada RR -- 5.7.2013 12:19:08 >
_____________________________
JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 5.7.2013 12:18:45
|
|
|
|
Lu
|
Moja se koljenica raspala načisto, ajde Olgi
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 5.7.2013 12:22:35
|
|
|
|
Olga75
|
Lu ako je ta kolenica nacisto kasasta evo nas na rucak , nosimo pitu od banane volEmo i mi egzotiku
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 5.7.2013 12:39:57
|
|
|
|
Torbica
|
Hihi, e kod mene promena plana, kupila sam juce neke lepe pastrmke, pa spremam njih a za prilog je boranija/grasak na pari preliveno maslinovim uljem i zacinima. Mrzelo me da motam pituljice, sutra cu.
_____________________________
Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije. Patrijarh Pavle
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 5.7.2013 13:12:27
|
|
|
|
Bebilina
|
Hahahaha! E znala sam da cu danas posteno da se nasmejem I jos kad bi to sto se napise bilo potkovano cinjenicama, sve bi bilo na mestu. Al posto ovaj "one trik pony" ima iza sebe preko £126,400,000 prodatih kuvara o svakoj postojecoj znacajnijoj "cuisine", svaki recept od onih za 15min do onih sto se mariniraju i kuvaju preko 24h (mala pomoc, za guglanje pod "tagine", "Jamie does Morocco" itd) svoj casopis, TV program, lanac restorana, liniju posudja itd dolazimo do zaljucka da nema on pojma kako da kuva nista osim hrane iz UK I jos jedna mala pomoc: hrana iz UK je pokradena iz svih mogucih kolonija, isto ko sto su skoro svi tradicionalni recepti srpskih domacica sa Bliskog istoka i brace nam Turaka i Grka. Al mi to bolje radimo, niko ko mi ne kuva musaku, sarme i punjene paprike Izgleda da je svet ipak jedno veliko globalno selo. I tako, pricamo napamet...
_____________________________
You give them life, they give you more to live for...
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 5.7.2013 13:22:43
|
|
|
|
Olga75
|
ma nek on kuva ziv bio a ja cu svoju nacionalnu kujnu , to znam
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 5.7.2013 13:24:01
|
|
|
|
Olga75
|
i da moja nacionalna kuJna nije musaka i punjena paprika , ne nije
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ukusni prokeljRingerajin kuvar: minnica
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?