Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.1.2013 2:13:07
|
|
|
|
MOCICA
|
IZVORNA PORUKA: muzicarka Moze li meni neko da odgovori Skupis papire,zadnji izvstaj od fizijatra ili od nekog drugog lekara u zavisnosti po kom osnovu produzujes. Fotokopiras izvestaje i svoju zdravstvenu knjizicu koj napominjem mora biti uredno overena,pa ovo sa popunjenim zahtevom koji imas na netu ako volis da popunjavas kuci ili ga popunis na licu mesta u pisarnici i predajes u 27marta 43-45, jedno dvadesetak dana pre isteka porodiljskog. Pisarnica radi od 8-17. Onda oni tvoj zahtev prosledjuju komisiji na opstini gde se nalazi tvoja firma. Komisija te poziva da dodjes otprilike posle desetak dana. I donose resenje po tvom zahtevu. Dalju proceduru ne znam tj. tek treba da saznam pa cu javiti íli nek se neka mamica sa vise iskustva samo nadoveze!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.1.2013 11:30:55
|
|
|
|
Mizzy
|
Onda sa tim resenjem komisije ides kod pedijatra da ti da doznake, koje nosis poslodavcu.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.2.2013 21:58:59
|
|
|
|
muzicarka
|
Hvala puno MOCOCE, samo ja nisam iz Bg-a ali cu se raspitati gde se to predaje u mom gradu, pretpostavljam u socijalnom
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.2.2013 22:31:22
|
|
|
|
sneza24
|
Kod nas se predaje u socijalnom. Mada ja bih ovde dobila do mesec dana produžetak ništa više od toga.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 2.2.2013 22:45:44
|
|
|
|
muzicarka
|
Meni bi znacilo i mesec a dva bi bila idealno.... a snezo24 odakle si ti?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 3.2.2013 23:39:48
|
|
|
|
krofi
|
da li neko zna koja su prava zaposlene majke sa detetom do 3 godine.naime porodiljsko mi je zavrseno pre neki dan i zanima me da li su majke sa tako malom decom zasticene od nocnog rada,terena i slicno? da li je to uopste regulisano zakonom?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 3.2.2013 23:45:42
|
|
|
|
Ana RR
|
Jeste, ne bi trebalo da imaš noćne smene do detetove treće godine. E sad, kako je u praksi, to već ne znam..
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 3.2.2013 23:54:11
|
|
|
|
krofi
|
pa i ja sam to cula ali ne znam da li je to regulisano zakonom?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 3.2.2013 23:57:15
|
|
|
|
Ana RR
|
Pa po zakonu je tako, ali verujem da to mnogi ne poštuju. Žene ćute jer se plaše da ne ostanu bez posla i tako sve prolazi.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 4.2.2013 0:16:55
|
|
|
|
sneza24
|
IZVORNA PORUKA: muzicarka Meni bi znacilo i mesec a dva bi bila idealno.... a snezo24 odakle si ti? Okolina Sombora.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 4.2.2013 0:21:04
|
|
|
|
sneza24
|
IZVORNA PORUKA: krofi da li neko zna koja su prava zaposlene majke sa detetom do 3 godine.naime porodiljsko mi je zavrseno pre neki dan i zanima me da li su majke sa tako malom decom zasticene od nocnog rada,terena i slicno? da li je to uopste regulisano zakonom? Po zakonu ne bi trebala da imaš noćne smene.Zavisi gde radiš.Ako je državna institucija u pitanju oni se uglavnom pridržavaju zakona jedino ako ti sama izraziš želju da radiš po smenama.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 20.2.2013 0:23:29
|
|
|
|
sanvuk
|
Ćao svima! Mene zanima da li posle porodiljskog bolovanja mogu da koristim bolovanje lekara opšte prakse ili ginekologa a da ne idem na komisiju. Hoću da kažem, da li se ta različita bolovanja poput opšte prakse, ginekologa,pedijatra isl sabiraju dani ili sve to ide posebno. Pošto znam da se posle 30 dana mora ići na komisju. Ili ipak mora da se napravi neka pauza od 15 dana za novo bolovanje? Ne znam da li sam lepo objasnila!?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 20.2.2013 18:27:28
|
|
|
|
cockic
|
mora pauza ne moze da se nadoveze i posle tih 30 dana bolovanja preko bilo kog dr mora 40 dana pauze e sad kad se secka sa odmorom mozda 15 preko pedijatra pa odmor e sad trebalo bi da moze jos 15 dana bolovanja pedijatri na dete daju max 15 dana...a ginekolozi opsta praksa kazem ne mozde da se spoje. valjda i ti mene razume ja sebe onako
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 20.2.2013 18:36:08
|
|
|
|
Sanchy
|
Znaci komisija je na opstini gde se firma nalazi?Ja sam mislila tamo gde beba ima knjizicu ,znaci ako mi je firma na Starom gradu onda je komisija u DZ Stari grad?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 20.2.2013 21:21:13
|
|
|
|
cockic
|
sto se tice komisije za zapolene na starom gradu komisija nije tamo nego na savskom vencu jer su te dve komisije spojene i svi sa starog grada idu u savski venac.ovo je provereno jer sam ja na starom gradu a idem na savski venac i ja sam bila zbunjena ali tako mi rekose.znaci komisije za savksi i stari su na savskom vencu. a svakako ce kad te budu zvali da ti kazu kad da dodjes reci u koji dz ides.sad cu opet predati pa pisem kad zavrsim i ja sa njima ovaj drugi krug prvi roduzetak sam dobila 2 meseca i kad bi jos dva bilo bi super nadam se da hocu... ti predajes papire u 27 marta i onda ti jave posle nekih 20 dana od kad si predala gde ides u koji dz... i da ja sam zvala 10 februara jer sam ja trebala da predam opet da ih pitam koliko ranije se predaje kaze 20 dana od isteka... valjda sam dobro objasnila
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 6.3.2013 11:18:13
|
|
|
|
aprilija
|
Cao svima.. Imam jedno pitanje na ovu temu..:)) danas sam predala papire za produzenje porodiljskog bolovanja u 27 marta. IMAM izvestaj fizijatra dijagnoza f83. Komisija NBG.. Jel imate nekih komentara??? 1 aprila mi isrice porodiljsko, nema dete ko da mi cuva u vrtic ne moxze dok nenapuni godinu dana. ISKUSTVA SA KOMISIJOM NBG?? hvala... pozdrav svima..
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 23.3.2013 22:26:12
|
|
|
|
jacagoga
|
i mene zanimaju iskustva sa komisijom na NBG... neko?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 28.3.2013 17:02:36
|
|
|
|
Sanchy
|
IZVORNA PORUKA: cockic sto se tice komisije za zapolene na starom gradu komisija nije tamo nego na savskom vencu jer su te dve komisije spojene i svi sa starog grada idu u savski venac.ovo je provereno jer sam ja na starom gradu a idem na savski venac i ja sam bila zbunjena ali tako mi rekose.znaci komisije za savksi i stari su na savskom vencu. a svakako ce kad te budu zvali da ti kazu kad da dodjes reci u koji dz ides.sad cu opet predati pa pisem kad zavrsim i ja sa njima ovaj drugi krug prvi roduzetak sam dobila 2 meseca i kad bi jos dva bilo bi super nadam se da hocu... ti predajes papire u 27 marta i onda ti jave posle nekih 20 dana od kad si predala gde ides u koji dz... i da ja sam zvala 10 februara jer sam ja trebala da predam opet da ih pitam koliko ranije se predaje kaze 20 dana od isteka... valjda sam dobro objasnila Da li treba nesto da mi napise pedijatar?Ili su dovoljni izvestaji sa fizikalne ?I da li treba neki poseban izvestaj da napise fizijatar za tu komisiju ili su dovoljni regularni koje vec imam?Meni istice prvog juna porodiljsko ,25.maja putujem na more,kada bi trebalo da predam a da mi zakazu tu komisiju do 25.maja?I gde je taj DZ na Savskom vencu?Izvini na ovoliko pitanja
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 28.3.2013 19:00:18
|
|
|
|
cockic
|
komisija je u pastrovoj dz savski venac,a od izvestaja treba ti od specijaliste,a pedijatar ti nikakav uput za komisiju nedaje.ipak mora da ima neka dijagnoza,da bi ti produzili.ovako ako nista ne pise od produzetka nema nista.i moras da imas izvestaj ne stariji od mesec dana.i samo taj izvestaj predajes.kao sto vec pisah 20 dana ranije pre isteka porodiljskog se predaju papiri.i onda te oni zovu,tj.posalju poruku da im se javis da ti kazu kada da dodjes. valjda si me razumela,deca setkaju pored mene,pa sam ovo uspela da napisem.pitaj ako nesto nije jasno a da taj papir predajes u 27.marta
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 28.3.2013 19:32:26
|
|
|
|
Sanchy
|
Meni istice prvog juna a ako predam prvog maja postoji realna opasnost da me pozovu na komisiju posle 25 maja a ja uplatila letovanje ,,, mogu li da predam ja to ranije na primer 20 aprila ,to mu dodje 40 dana pre isteka porodiljskog?I koliko sam shvatila od pedijatra mi ne treba nista a fizijatar mi napise izvestaj i samo taj izvestaj predajem ,kopiju jel?I kopiju moje zdravstvene knjizice?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 28.3.2013 21:41:34
|
|
|
|
cockic
|
e to moras da ih pitas,zvrcni 27.marta pa ih pitaj.za to ranije ne znam.za kasnije znam.ja sam sad kasnila,uzela bolovanje od pedijatra dve nedelje,toliko i moze.i onda mi je komisija otvorila od kad mi je te dve nedelje isteklo
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 28.3.2013 21:43:25
|
|
|
|
cockic
|
da da,sve kopije
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.4.2013 18:55:59
|
|
|
|
Sanchy
|
Ima li svrhe uopste da podnosim zahtev za produzenje ako mi je m.nezaposlen,vidim da na formularu pise zanimanje supruga
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 2.4.2013 2:27:52
|
|
|
|
Sanchy
|
Zna li neko?Da li da se cimam oko produzetka ili ne s obzirm da je m nezaposlen?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 2.4.2013 12:56:53
|
|
|
|
Sanchy
|
Od momenta predaje papira u 27 marta do momenta izlaska na komisiju koliko vremenski je proslo kod vas mislim ako neko svrne na ovu temu da mi odgovori
< Poruku je uredio Sanchy -- 2.4.2013 12:57:24 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.