Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 29.7.2009 20:27:47
|
|
|
|
sanja82
|
Pozdrav svima od nove na forumu !Moj suprug je pio profertil pre dve godine, bez preporuke lekara. Broj spermatozoida mi je porastao za milion što jeste ništa, ali tada je imao ureaplazmu, pa mislim da na profertil nije odreagovao punim kapacitetom.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 12.8.2009 21:55:18
|
|
|
|
bonita
|
drage,danas sam bila u apoteci i pitala apotekarku da li se sme profertil koristiti bez recepta i kakva iskustva ima s njim.Kaze da je fenomenalan i da ga svaki muskarac (koji ima problrm moze koristiti),ali mi je preporucila jos nesto kaze ona da je jos bolje,jer ima jos dodatnih vitamina.A to je ORTHOMOL FERTIL PLUS. Ako nekoga interesuje neka malo pretrazi po netu.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 14.8.2009 16:37:53
|
|
|
|
dacca
|
Evo sad uzeh nalaz mm i sve je ok, samo aglutinacija jako prisutna (odsutna) i viskoznost jako viskozna. Da li neko zna vise o tome iz iskustva necijeg?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 14.8.2009 22:06:19
|
|
|
|
dunja RR
|
evo draga...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 14.8.2009 22:09:54
|
|
|
|
dacca
|
Da li ti znas nesto o ovome?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 14.8.2009 22:12:30
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: dacca Da li ti znas nesto o ovome? procitala sam sta si napisala ali skroz mi je nepoznato...ja znam da je mm pisao ukupan broj, broj progresivhih...sterilna podloga ...ali ovo sto si pisala prvi put cujem... sada ce Anci da protumaci....ona malo vise zna....
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 14.8.2009 22:14:24
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: dunja Radovanovic Dobrivoje je radio nalaz:mot 65%-prog55% br.72*10 na sest Da.normospermija ovo je bio celi nalaz mm plus da je podloga sterilna znaci nema bakterija...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 14.8.2009 22:16:44
|
|
|
|
dacca
|
Mm su svi parametri ok, samo me ovo zabrinjava, viskoznost- jako viskozna i aglutinacija jako prisutna! Da li to moze da utice na oplodnju?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 14.8.2009 22:19:33
|
|
|
|
2002m
|
evo pronasla sam rezultate od ovog mog , kod njega je viskoznost normalna a aglutinacije nema.Iskreno ni neznam sta to znaci ali sam ti napisala kako stoje stvari kod nas sto se tice toga.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.8.2009 13:54:06
|
|
|
|
Ana RR
|
Dacca, izvini sinoć sam se isključila pa nisam videla tvoj post. Ne znam baš puno o tome ali evo klikni OVDE pa pročitaj, ima zanimljivih stvari.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.8.2009 13:57:34
|
|
|
|
dacca
|
Ok hvala!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.8.2009 13:59:06
|
|
|
|
Ana RR
|
Kao što ti napisah u pp, mom mužu nisu ni radili te stavke.. čudno
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.8.2009 14:01:48
|
|
|
|
dacca
|
Spermogram kod nas kosta 25 eura. I stvarno ima preko 30 stavki
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.8.2009 14:07:05
|
|
|
|
Ana RR
|
ovako izgleda jedan naš nalaz
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.8.2009 14:15:48
|
|
|
|
Ana RR
|
Aglutinacija su slepljeni spermatozoidi, što po nekom logičnom razmišljanju može da bude malo problematično, jer sa takvim spermićima ne može se napraviti bebac. Gustina (pravilnije viskoznost) sperme je individualna stvar. Međutim,sperma se u roku od 30 minuta normalno pretvori u vodenastu tečnost i to se zove livefakcija. Ako je likvefakcija produžena može da bude infekcija u pitanju (mada postoji i stanje koje se zove benigna hiperviskoznost gde nema likvefakcije i bez infekcije). Boja je retko izmenjena, ugl. je beličasta. KLIK Sad vidim da je likvekacija kod mog muža između 10 i 20 minuta.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.8.2009 15:24:48
|
|
|
|
dacca
|
Bila sam do tate(u bolnici je) i evo me...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.8.2009 15:26:19
|
|
|
|
dacca
|
e da i njemu je ph 9 (7.2-8.0)
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.8.2009 15:31:31
|
|
|
|
Ana RR
|
mm je ili 7,8 ili 8, stalno se vrti oko te cifre, ali kažu da to nije bitno.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.8.2009 15:39:06
|
|
|
|
dacca
|
Znaci kod urologa?! Mi ovdje imamo jednog debila, radi u bolnici ali mu je dobar dan 50 eura! Dzukela, salje odmah u privatnu bolnicu u Pg, kod svog mentora (traba da Mr ili DR).
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.8.2009 20:52:42
|
|
|
|
2002m
|
mom je pH 7,5
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 23.8.2009 9:49:34
|
|
|
|
dacca
|
A valjda ce moci, barem malo? a sta pije?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 23.8.2009 13:42:08
|
|
|
|
bonita
|
sada sam bas s njim malo trezila po netu i shvatio je da treba piti 3mes da bi imalo efekta . advoumili smo se izmedju profertila i orthomol fertil plus.Odlucili smo se za othomol. Bila sam u apotecii apothekarka je savetovala njega jer ima jos dodatnih vitamina,tj jos vise nego profertil.Mada je i profertil dobar.probacemo sa ovim pa.....kada bude reci cu vam rezultate. on ima kontrolu 29sep,a zajedno idemo kod ginekologa 5okt. pa videcemo sta i kako nam savetuju dalje,jer do sada samo cekali da kazem prirodno ali nista se nije desilo skoro vise od god dana.ja sam bila radila UZ i dr vadila meni krv,kaze da je sa mnom sve ok,da muz ide dalje.njemu je ustanovljeno manjak spermica.i do sada nista vise nismo radili od nalaza.Sada ce mo se aktivnije baciti na celu pricu sa lekarima,.....pa videcemo...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 23.8.2009 14:24:49
|
|
|
|
Ana RR
|
Odlično draga
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 23.8.2009 14:43:49
|
|
|
|
bonita
|
ma hoce on nego samo da je nesto provereno.A eto,ima zence koje se potrudilo da mu sve servira na gotovo,pa samo da pijucka....
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?