Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 25.8.2009 23:18:50
|
|
|
|
Lenka_
|
Ja da se ubacim Evo naših rezultata: zapremina 3 (2-7) PH vrednost 7.5 (7.2-7.8) broj spermatozoida/mil 110 (20-250) broj spermatozoida/vol 330 (veće od 50) pokretni progresivno 50 % (veći od 35) pokretni 10% nepokretni 40% leukocita nema, ćelija i bakterija takođe... i to je sve. Nema nalaza da li su dobri ili loši. Lekar kaže da je ok, sad mi vi recite da li je nešto propušteno. Hvala
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 30.8.2009 10:56:04
|
|
|
|
bonita
|
evo ja da kazem,mi smo tj mm poceo da pije tabletice ORTHOMOL FERTIL PLUS. 29 sep ima kontrolu,videcemo ima li bar malo poboljsanja,ali ne ocekujem puno posle 1 mes.ALI provericemo ponovo kada prodju 3.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 31.8.2009 22:33:41
|
|
|
|
lence
|
Kako vidim da su mnogi potonuli duhom pred pocetak novog meseca odlucila sam da napisem jedno "iskustvo", da vam , nadam se, izmami osmeh. Stariji bracni par dolazi kod lekara i saopstava da su oni, konacno, nakon vise od 50 godina braka, odlucili da ipak zele da imaju dete. Lekar se brzo pribrao i rece im da je za zenu naravno kasno da zatrudni, ali da za muza mogu da provere da li njegova sperma moze da oplodi jaje. Supruznici se sloze da se test uradi. Doktor im dade teglicu sa poklopcem i uvede ih u jednu prijatnu sobicu gde ih je ostavio da se raskomode i pribave mu uzorak semena. Nije potrajalo dugo kad se iz sobice zaculo komesanje, zapuhivanje, stenjanje, pa i poneki priguseni krik. Nakon gotovo pola casa izidju supruznici i predaju lekaru teglicu, ali - praznu! Lekar zatrazi objasnjenje. Kaze muz: "Ma, doktore, probam ja jednom rukom, probam drugom, ne ide. Probam sa obe, nece i nece. Pokusa moja zena jednom rukom, drugom rukom, sa obe ruke, nista. Proba ona ustima, sa zubalom, bez zubala, ali nikako da skinemo poklopac sa tegle!!!"
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 31.8.2009 22:43:02
|
|
|
|
Buba76
|
Hahaha,luda si. Stavi ovo i kod viceva.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 31.8.2009 23:17:49
|
|
|
|
lence
|
Nisam citala sve stranice ove teme ali sam naisla u mojoj knjizi (americkih autora) o zatrudnjivanju na neke zanimljive podatke. Pisu o L-carnitinu koji je amino-kiselina i sastojak je i spermatozoida i plazme u kojoj plivaju, a prvenstveno im sluzi kao izvor energije. Naravno, nedostatak ove aminokiseline uzrokuje slabu pokretljivost spermatozoida. Medjutim, ne lezi vraze, evo sta se doslovce kaze: "Fortunately, problems can be reversed simply by taking L-carnitine supplements. In studies conducted at the Clinic of Urology in Belgrade, Serbia, doctors reported that when men with clinically low sperm counts took daily doses of L-carnitine supplementation, sperm count as well as motility dramatically increased." !!! A mi mislile nece oni da se pregledaju! Oni se zrtvovali i za nauku i za produzenje vrste! BRAVO!!! Savetuje se da muskarci koji pate od tog problema uzimaju 2000mg dnevno u dve doze, u rezimu tri nedelje uzimaju, jednu sedmicu pauziraju.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 14.9.2009 21:21:57
|
|
|
|
dacca
|
Ja sam citala da kikiriki i bademi jako dobro uticu na spermogram tako da sam se dala u trgovinu istog, ali stalno! muz navali... ma i ja mu duzna ne ostajem
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 14.9.2009 22:01:24
|
|
|
|
lence
|
Vrlo je moguce, mada kazu da brazilski orasi sadrze najvise cinka koji je potreban za formiranje spermatozoida i za tekucinu u kojoj plivaju. Peanut butter obozavam, ali ga nisam jela skoro dve godine jer on moze da sadrzi bakterije koje veoma stete razvoju bebe. Uskratila sam to sebi otkad sam trudilica, a joooj kako bih sad liznula malo iz teglice!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 19.9.2009 9:23:26
|
|
|
|
melania
|
Cao ja sam nova i moj suprug ima isti problem.Ja bih ti prvo savetovala da suprug ode kod urologa da ne bi ti lupala glavu.Druga stvar ako te ne mrzi uzmi sledece sastojke,lepo ih sameljesi neka svako jutro uzima po jednu kasiku:lesnici,badem,orasi,suvo grozdje,suve smokve,suve sljive i 1 kg meda.Sastojke uzimas po 100 grama i sve zajedno lepo sledinis i prijatnog je ukusa.Mnogima je pomoglo.Ja cu ti ovih dana reci rezultate mog muza posto treba da radi spermogram.Uz ovo sve uzima folnu kiselinu,oligogal,vitamin c,pije caj piskavicu.Probaj nista te ne kosta,a to cak jedem i ja jer je super za imunitet,pozdrav.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 19.9.2009 9:47:15
|
|
|
|
melania
|
Cao Lenka,samo da znas da su mu rezultati dobri.Ovakav isti nalaz je moj muz imao pre 5 god i 3 doktora su mi potvrdila da je sve super kod njega.Ja sam uvek trazila misljenje vise doktora,pa ako ti nesto znaci ovo.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 19.9.2009 9:50:34
|
|
|
|
melania
|
Tog vitamna ima u suncokretu i to u 50gr.Svako vece neka se zrtvuje,mada ima i onaj oljusteni da se kupi.Ja nisam bas za tablete ako postoji zamena u prirodi.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 19.9.2009 22:34:57
|
|
|
|
lence
|
IZVORNA PORUKA: melania Druga stvar ako te ne mrzi uzmi sledece sastojke,lepo ih sameljesi neka svako jutro uzima po jednu kasiku:lesnici,badem,orasi,suvo grozdje,suve smokve,suve sljive i 1 kg meda.Sastojke uzimas po 100 grama i sve zajedno lepo sledinis i prijatnog je ukusa. Mogla sam i da pretpostavim, njima orasi s medom a nama bljutavi i gorki cajevi!
< Poruku je uredio lence -- 19.9.2009 22:43:40 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 19.9.2009 22:54:17
|
|
|
|
melania
|
Vidim da sam zaboravila da napomenem da je potreban bagremov med,i na pocetku cete imati probleme sa muzevima ako ne volite svaki dan,valjda kapirate.Ne znam zasto i moja drugarica je to muzu napravila,a onda mi je iz zezanja pretila.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 19.9.2009 22:59:21
|
|
|
|
lence
|
Eto ja bas ne kapiram, da li sugerises da im se ne samo popravi kvaliteta sperme vec i zelja za medom, ups, pardon, mislim sexom?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 19.9.2009 23:38:43
|
|
|
|
melania
|
Upravo tako,libido im poraste a ne znam zasto.Moj muz to uzima vec 4 meseca,sad je super doslo je na staro.Mislim da je to super stvar,zao mi je sto nismo znali ranije za to.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 20.9.2009 18:43:55
|
|
|
|
Dicina
|
zdravo svima!Ja sam nova na forumu,i imam problem koji me muci vec 15 dana.Naime problem nije sa mnom,hvala bogu imam dve curice,nego kod mog brata.Radio je spermogram i ovo su rezultati motilitet a-9% , (^25% ) , b-32% , a+b-41% (^50% ) , c-6% , d-53% morfologija po krugeru ovalne forme 19% (^15% ) akrozomski defekt 16% vakuolizirane 8% , mikrocefalicne 8% amorfne, 12% tapering, 5% anomalije vrata, 10% anomalije repa18% . Volumen-4, 9ml, ph 7, 5, koncentracija 29*10 6/ml, ukupan broj 142*10 6 (40*10 6) , leukociti 0*10 6 ml (^1*10 6 ml.u spermokulturi pronadjena bakterija streptoccocus.Ako mi mozete protumaciti spermogram bila bih vam jako zahvalna.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 20.9.2009 19:22:43
|
|
|
|
dacca
|
IZVORNA PORUKA: melania Cao Lenka,samo da znas da su mu rezultati dobri.Ovakav isti nalaz je moj muz imao pre 5 god i 3 doktora su mi potvrdila da je sve super kod njega.Ja sam uvek trazila misljenje vise doktora,pa ako ti nesto znaci ovo. koliko mu je uticalo?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 20.9.2009 22:51:25
|
|
|
|
melania
|
Oprosti ali zaista ne znam.Mi radimo jako dugo te analize a oni izgledaju kao Lenkin gore,te termine razumem.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 20.9.2009 23:00:27
|
|
|
|
melania
|
Koliko mu je uticalo sta?Ako mislis na onaj recept reci cu ti za dva dana posto radimo opet spermogram.Ako pitas za mog druga koliko je njemu pomoglo on je dobio sina,ali su isli na vantelesnu,mada je i njemu bilo pomoglo,ne znam bas koliko,samo mi se puno zahvalio.Nemam ja vas sta tu da ubedjujem,samo vam zelim sve najbolje pa vam to kuckam.Ne budite lenje nego napravite to svojim muzevima:bice vam jako zahvalni.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.9.2009 14:26:42
|
|
|
|
dacca
|
IZVORNA PORUKA: melania Koliko mu je uticalo sta?Ako mislis na onaj recept reci cu ti za dva dana posto radimo opet spermogram.Ako pitas za mog druga koliko je njemu pomoglo on je dobio sina,ali su isli na vantelesnu,mada je i njemu bilo pomoglo,ne znam bas koliko,samo mi se puno zahvalio.Nemam ja vas sta tu da ubedjujem,samo vam zelim sve najbolje pa vam to kuckam.Ne budite lenje nego napravite to svojim muzevima:bice vam jako zahvalni. Ma to je najmanji problem, nego zelim da me ohrabris i da kazes da je pomoglo .Inace moj kum je rekao kako je takva slicna mjesavina njegovom drugu pomogla, ali da mu je pravila to neka zena iz Srbije i da kosta 200 eura
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.9.2009 20:07:45
|
|
|
|
melania
|
Nema potrebe da bacas tolike pare,pa to je tako jednostavno spremiti.Javicu ti posto mi sad idemo na vantelesnu sa eskimima pa smo danas radili briseve.Trebao je danas da da materijal al su mu radili uretralni bris na cuvene tri bakterije pa ga pisa malo boli.Ja ocekujem da mu je pomoglo jer je to stari recept i mnogima je pomogaoTek cemo videti rezultate za par dana.Otkricu ti tajnu dok mm gleda film.Zapravo svi su uzimali to po jednu kasiku ujutru na prazan stomak a ja sam ga slagala da treba i uvece.Neka mi Bog oprosti,nikad ga nisam slagala a racunam pa to je zdravo nece da mu odmogne.Vidim da mu se imunitet popravio,ugojio se posto je mnogo mrsav i kaze mi s vremena na vreme kao hvala ti sto mi to pravis.Ja sta cu nasmejem se,a glupo mi je da mu kazem da sam ga slagala.Probajte obavezno,kosta to sve oko 700 din i imas dve tegle.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 22.9.2009 16:42:58
|
|
|
|
melania
|
Danas sam iskopala da je susam idealan za muskarce,sto cesce u ishrani jer je bogat cinkom koji jako utice na plodnost,ja odo do prodavnice.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 22.9.2009 18:16:10
|
|
|
|
dacca
|
a da ja ubacim i susam u ovu mjesavinu? necu otrovati muza,a ?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 22.9.2009 18:27:01
|
|
|
|
melania
|
Ne nikako,pa ne ide to draga tako.Sve mora po receptu,a susam po potrebi.Moraces da se potrudis malo?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 23.9.2009 21:32:38
|
|
|
|
dacca
|
salim se! kupila sam sada sve, ali sam preumorna i ostavicu muckalicu za sjutra. Moze li u sjecka da se to melje?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 23.9.2009 21:45:02
|
|
|
|
melania
|
Da ja sam to stavila isto u secka,al sam se sad isplakala ko dete,pogledaj u vantelesnoj oplodnji,tamo sam stavila taj klip.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?