|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
1.3.2013 10:12:01   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Olga RR

ali kako je odabrao tu jednu zenu tako moze da odabere i trecu i petu
a mama ga je rodila i to je to

E, pa upravo zbog ovakvog misljenja nastaju svi problemi-snajka se smatra potrosnom zamenljivom robom, a mama egipatskom sfingom mudrosti. Ja sam bila misljenja da samo svekrve i muzevi ovako razmisljaju, a ne i zene. I sad iz ovog nastaje problem. Ja ne kazem, na mestu snaje svesna sam svog nekrvnog srodstva sa porodicom, ali ako krvno srodstvo cini porodicu onda usvojeno detet zenu koja ga je usvojila nikada ne bi trebalo nazvati mamom. Dokle god je ljudi koji ovako misle muzevi se nece zauzeti za svoje zene, cak i kad su one u pravu. I svi cemo i daqlje vikati Balkan je to, ali koliko ja vidim, taj Balkan odredjuje zensko misljenje i zenski stereotip.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1201
1.3.2013 10:13:58   
Olga75
iskreno , nema mene sta svekrva da voli
ko sto i ja nju nema sta da volim , imama svoju mamu i meni ljubavi dovoljno
prvo : vaspitanje mi ne dozvoljava da marsiram svekrvu jer je ona starija od mene , da se svadjam i da se isterujem
drugo : kako je matori birao mene tako sam ja birala njega
trece : imam dete koje ce jednom biti necija snaja i nikako ne zelim da je ucim da treba ulaziti u konflikte sa osobama koje su vazne onima koji su meni vazni
i tako
a ja sad tu da merim na kantar sta je ona rekla a sta mislila , kako ov , ono
ma nemam ja za to ni vremena ni zivaca
i ovo nikako nije soljenje pameti jar me bas briga za tudje odnose user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1202
1.3.2013 10:14:23   
MMJMS
ja sam se isto tome nadala da su porodica muz zena i deca ostali su rodbina.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1203
1.3.2013 10:14:48   
Olga75
pa dobro , moze on mamu da zameni i to je ok user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1204
1.3.2013 10:15:33   
MMJMS
slazem se

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1205
1.3.2013 10:15:57   
Verolina

IZVORNA PORUKA: MMJMS

A mislite li da je uredu kada oni sis pljuju po meni da moj muz kga sam molila da resi neke stvari sa njima kaze kako ga sve to neinteresuje i da radim sta hocu- htela sam da se ja ne svadjam sa njima nego da im on objasni.

Sto se nerviras? Ja znam uvek u kome je problem-ne u svekrvi, nego u mom, tvom ili necijem muzu, jer su gomila nesposobnjakovica nahranjenih stereotipima o kojima sam u prethodnom postu govorila.
Moj ti je savet da zaista sve okrenes na salu. Nece ti biti lako u prvo vreme, ali kasnije ces poceti da se zabavljas (malo je bolesno i to, ali je bolje od kidanja nerava). I gledaj, duso, zaista gledaj da se odelis i pobegnes od njih. Nemas pojma sa kakvim zadovoljstvom ja asovim plac.user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu MMJMS)
Direktna veza do poruke: 1206
1.3.2013 10:16:01   
Olga75
ajde sad : porodica smo matori zver i ja
i ona nam se uda
i onda ona nije vise moja cerka nego je zena svog muza user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1207
1.3.2013 10:17:26   
MMJMS
ma naravno da imas pravo na svoje misljenje ali mislim da sei previdela recenicu bolesno dete koje hoce da sedi kod majke oni drsaju, a baska sta ima da dolaze kada je dete bolesno

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1208
1.3.2013 10:19:16   
bea83
Daleko od toga da podržavam pričanje o svekrvi u lošoj konotaciji pred detetom, ali nisam ni za idealizovanje i ćutanje samo zato što je to majka mog muža. Moje dete od mene nikad neće čuti ružnu reč o mojoj svekrvi, imala ja ili ne razloga za to. Ali ipak je moja mala maca za neke druge slučajeve, pa u tom smislu žao mi je što ljudi generalizuju i kažu - jao to je njegova majka, ćuti...Za neke stvari ne treba i ne sme se ćutati.
Moja se ne zanima za dete, vidi ga jednom mesečno ako ga dovedemo kod nje (pri tom je mlada i vrlo sposobna) a pri tom stalno kuka na sav glas kako ga je željna, nosa njegove slike po  novčaniku, hvali se na sva usta detetom za koje ne zna ni šta jede, ni dal je krenuo u vrtić, ni dal je bolestan....Ali ja o njoj ne pričam i ne ulazim u rasprave, osim kad se to odrazi na moj bračni život, jer svaki muž (ili svaki muškarac) je slab na svoju majku. Kad imam nešto što me strašno iritira, otvoreno joj kažem (kao to da neću da je čujem da se više žali kako ne vidja dete i kako smo mi tj ja kriva za to, jer je vrlo sposobna da dodje jednom nedeljno posle posla da ga vidi ako to toliko želi, naša vrata su joj uvek otvorena, ali naravno došla je dva puta i dosta). O bilo kakvoj vrsti pomoći ni ne mislim, nit to očekujem od nje nit se ona nudi. Samo znam da moram da kuvam svaki put kad ona dolazi jer s vrata traži da jede. Al dobro, trudim se zarad mira u svojoj porodici (a tu ubrajam svog muža,dete i sebe i nikog drugog) da ne komentarišem.
Nisu sve iste, ali činjenica je da i medju svekrvama kao i medju snajama ima zlih,nezahvalnih,ludih i opaljenih tako da time što ima status svekrve ili pak žene niko nije zaštićen.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1209
1.3.2013 10:21:00   
Modessty
Draga moja Viking, ta žena je bila samohrana majka i podigla je zaista divno dete. Ali kad je trebalo da to dete krene u neki svoj život, e onda je nastao problem. Mi smo uvek bile ok. Jednom sam pokazala zube i shvatila je da ne može meni da plasira fazone i da ja to neću trpeti, jer znam koliko je trpeo i trpi brak mojih roditelja zbog moje babe. Mm se s pravom naljutio na nju, jer reč nije rekla kada je maltene bio isteran iz kuće sa ženom u 9. nedelji trudnoće, do koje se stiglo velikom mukom i borbom. Ne mogu vam opisati koliko mu je bilo teško, ali bio je zaista mnogo povredjen. Najteže je kada te majka razočara i povredi. Nijednom nije pozvala da vidi da li je sin za koga je uvek pričala da je njeno najveće bogatstvo dobro i gde je. Naročito što nije on nju povredio i uvredio već ona njega.
Da joj se rodilo unuče saznal je od te"pokvarene snajke" koja je pozvala sa porodjajnog stola da joj kaže da se rodilo dete i da ta njihova tvrdoglavost uopšte više nema smisla. Misliš da jepozvala sina da mu čestita?! Da pozvala je, tri dana kasnije uz reči:" Pa dobro sine zar da od tvoje tetke saznam da ti se rodio sin?" Sad mi reci da sam ja loša a ona dobra!
Ja sam ih pomirila, ja sam joj rekla da dodje da vidi dete čim smo izašli iz bolnice, ja teram muža da ode i odvede dete kod nje i dede (koji ne zaslužuje ni da mu se sutra pljune na grob).
Sada kad je nakon skoro cele godine došla Danilu na rodjendan bila je itekako dočekana. Svekru smo dali naš auto i mi smo platili gorivo da ode po nju i vrati je nazad. Dete je nije gledalo beldo već je znalo da je to baka Caki, tatina mama. A od nmje smo dobili kukanje i prenemaganje i priču kako joj je težak život!

Zato molim vas, ne čačkajte me gde ne treba! Zavidim vam na vašim svekrvama i normalnim odnosima. AAli nemojte mi pričati o tome kako je ona njegova mama i bla bla bla truć

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1210
1.3.2013 10:21:30   
Verolina

IZVORNA PORUKA: bea83

Nisu sve iste, ali činjenica je da i medju svekrvama kao i medju snajama ima zlih,nezahvalnih,ludih i opaljenih tako da time što ima status svekrve ili pak žene niko nije zaštićen.

Poenta!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1211
1.3.2013 10:21:41   
Olga75
vidim ja da vi mene ne razumete user posted image
nemam ja sta da se svadjam sa njegovom majkom i da je ucim pameti
to on mora da sredi
on je taj koji treba da balansira izmdju mene i svoje mame
kao sto ja treba da " kontrolisem " svoju mamu

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1212
1.3.2013 10:22:22   
nata11

Moj ti je savet da zaista sve okrenes na salu. Nece ti biti lako u prvo vreme, ali kasnije ces poceti da se zabavljas (malo je bolesno i to, ali je bolje od kidanja nerava).

Pozdravljam svaku rec!
Em se ne nerviras, em je zabavan svaki dan. user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1213
1.3.2013 10:23:29   
MMJMS

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Pa jel u redu da u VAŠU kuću dolaze tvoji roditelji a njegovi ne, zamisli malo obrnutu situaciju i stavi se na mjesto svog mužauser posted image

U redu je da se prema svakome odnosimo onako kako zasluzuje. Znaci to sto su se moji lomili uvek da pomognu a njegovi doalzili samo kao gosti potpuno je zanemarljivo u odnosu na sve ostalo.Ja sam mojim roditeljima jasno stavila do znanja da se ne treba da svadjaju sa mm a sta mislis sta su sve hteli da mu kazu kada vide da svaki dan zbog njega placem. Moji su me tekodje molili i da se ne svadjam sa sis dok sis neisu presli odredjenu granicu e posto su se uverili kakvi su stali su na moju stranu. Ja sam kada su sis izbacili mm iz kuce pomagala da ga vrate a ona sada prica kako joj ja rasturam porodicu a ustvari sam joj pomagala da povrati sina koji je izbacen bio zato sto se mesao u svadju izmedju svekra i svekrve, a ona moju porodicu rastura i mnogo brzo zaboravlja

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1214
1.3.2013 10:25:30   
Olga75
i jos da kazem : stari ker se ne uci novim trikovima
svekrve su takve kakve su i vi ih necete promeniti

(odgovor članu MMJMS)
Direktna veza do poruke: 1215
1.3.2013 10:25:58   
viking
Mod, izvini ako si moj post doživela kao čačakanje, stvarno mi to nije bila namera, ne znam odakle ti to... Nikakvo poređenje nisam pravila, samo sam rekla kakav je slučaj kod nas. Malo si me sad zbunila, nisam očekivala takvu reakciju.

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1216
1.3.2013 10:27:40   
MMJMS
Ma mi ne zivimo sa sis mi zivimo u mojoj kuci samostalno. A da za svadju je kriv mm apsolutno je to mogao da izbegne. Ali stavrno inace oni ga zovu svaki dan i podbadaju ga doduse da je jaci i sposobniji ne bi podpadao pod uticaj ali ovako oni mu namecu kompleks prizetka. A udala sam se za coveka koji je ziveo samostalno i nezavisno i nizacije ga misljenje nije bilo briga

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1217
1.3.2013 10:28:02   
Janncica
Opet cu ponoviti(negde sam rekla) da je najbitnije za odnos svekrva-snaja da sin/muz balansira. Ja sa njegovima zivim. Oni su dobri ljudi. imaju svoje ispade,kao i svi mi. To mi ne daje za pravo da mu solim pamet o njegovima,niti oni njemu o meni.
Ako imam neki problem sa njima,kazem njemu. Pa neka on resava.
I za lepe i za ruzne stvari je potrebno dvoje. Nikad tu nije samo kriva svekrva ili samo snaja.
Eto,Verka to lepo iskulira,a mogla je puci i posvadjati se. Ona ocigledno voli svog muza i zeli mir u kuci.
Ima raznih i svekrva i snaja. Kao i inace u zivotu i dobrih i losih ljudi. Ali mene najvise nervira izjave da ih nervira svekrva jer dolazi da vidi svoje dete i unuce,donosi neki bezveze rucak(na koji je potrosila svoje vreme da bi ga skuvala) i slicne stvari.
I na kraju krajeva,ako ce meni sutra snaja da broji koliko sam ja kafa popila sa drugaricama,ili koliko puta otisla kod frizera...onda,mislim stvarno... user posted image
Valjda svako ljudsko bice ima prava na svoj zivot,da ga zivi kako god hoce.
U neke dubioze stvarno ne zelim da zalazim,i neke price su prosto jezive. Ali ovakve "gluposti" nisu u redu.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1218
1.3.2013 10:29:04   
Sanja90
Recimo,meni je mama govorila kad se budes udala nemoj da se svadjas sa njegovima,slusaj muza,budi dobra...bla,bla ,bla... I ja je glupaca poslusala,i njegovi su me gazili,gazili,gazili,dok nisam poludela i pocela da se otimam i borim.A onda su mi rekli kad si glupa pa si dozvolila da te gaze. I sta ti da radis u toj situaciji? Ja sa svekrom ne govorim niti on samnom,sa svekrvom ajde kao komuniciram i ona dolazi ponekad kod nas,retko ali dolazi da vidi unuke,svekar se zarekao da u ovu kucu gde smo sad nece da kroci. Mm komunicira sa oba roditelja,ali ga matori non stop zivka i nesto smara. Ja sam mm rekla da pre nego sto se bilo sta dogovara sa ocem da prvo mene pita da vidimo sta moze,a sta ne,i tako funkcionisemo. Inace mm je prava dobrica pa je previse blag tamo gde ne treba,a ja pokusavam nekako da ga probudim.

(odgovor članu MMJMS)
Direktna veza do poruke: 1219
1.3.2013 10:30:43   
Verolina

Slazem se. Ali onda ne smes da izgovaras recenice tipa snajka je zamenljiva, majka je sve i sva, rodila ga je i truc ne moze se menjati. Mi smo svi svesni da se mati ne moze menjati, a zena da, ali ako zenu i majku razlikujemo samo po kategoriji promenljivosti kakvi smo onda to ljudi? A veruj mi, muskarcima je to dovoljno da budu dozivotni slabici, jer da se ne lazemo 99% muskaraca u Srbiji ispoljava neku pomalo bolesnu slabost prema majkama. Gori su od zena.
U mom braku je sve bilo kristalno jasno uvek. Ja sam svoje roditelje zauzdala na samom pocetku i to vrlo uspesno, moj muz svoje nije ni pokusao , i to zato sto sam ja dve godine cutala i nisam mu nista govorila. Iz toga su nastali problemi. Sad ih opet sama resavam, ali sama sam se i rodila. Pomeram ja planine, samo kad mi malo krila narasteuser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1220
1.3.2013 10:32:51   
Olga75
naravno da smeme jer ko meni garantuje da me sutra matori nece zameniti nekom lepsom , mladjom , boljom i pametnijom ( slazem se ja da takve nema user posted image )
ali za mamu ce da obidje dva puta grad da kupi nitroglicerin i treba
i ona ce i dalje da bude njegova mama pa i kad me ostavi

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1221
1.3.2013 10:34:31   
MMJMS

vidim ja da vi mene ne razumete user posted image
nemam ja sta da se svadjam sa njegovom majkom i da je ucim pameti
to on mora da sredi

Pa upravo tako u tome i jeste problem sto on sa svojima nije hteo da resi a molila sma ga da se ne svadjam ja sa nima nego da on resava, ali nisam mogla da zato sto je on slabic ja predjem preko svega

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1222
1.3.2013 10:34:42   
bea83
IZVORNA PORUKA: Verolina

Poenta!

Pametna sam izjutrauser posted image

Ja ništa ne očekujem i ništa i ne dobijam, to je najbolja formula za uspeh. Mnogo puta sam povredjena njenim ponašanjem, pogotovo od kad imamo dete (sa mnom ona nema ništa i tako i treba da bude ali dete je dete) ali trudim se da to nekako amortizujem jer ne ostaje mi drugi izbor nego da se nerviram i štetim sebi i svom mužu. Njena životna filozofija je da je ona decu odgajila i da sad oni treba o njoj da brinu (mada iskreno njoj ne fali ni para,ni zdravlja,ni snage).Sve što eventualno od nje dobijem (naravno ne mislim na materijalno) smatram velikim plusom jer i to je za nju odvajanje od njenog dragocenog vremena(koje koristi da igra sve moguće igrice na kompu i onda me zove ujutru da mi se žali kako je boli glava a nije prešla XX nivo, a ja sam sa novorodjenčetom na jednoj sisi pumpom na drugoj i čekam muža da mi dodje posle 10 sati posla da mi kupi da jedem) tako da treba još i da se osećamo počastvovano user posted image  Al neću da uzimam za zlo takve stvari, jer me lično ne dotiču. Nije ona dužna ništa da mi pomogne tako da i  nemam zašto da se ljutim, mogu samo da se čudim

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1223
1.3.2013 10:36:46   
Janncica

takve stvari, jer me lično ne dotiču. Nije ona dužna ništa da mi pomogne tako da i  nemam zašto da se ljutim, mogu samo da se čudim

Bas tako

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1224
1.3.2013 10:36:59   
adulence

IZVORNA PORUKA: Janncica

Opet cu ponoviti(negde sam rekla) da je najbitnije za odnos svekrva-snaja da sin/muz balansira. Ja sa njegovima zivim. Oni su dobri ljudi. imaju svoje ispade,kao i svi mi. To mi ne daje za pravo da mu solim pamet o njegovima,niti oni njemu o meni.
Ako imam neki problem sa njima,kazem njemu. Pa neka on resava.
I za lepe i za ruzne stvari je potrebno dvoje. Nikad tu nije samo kriva svekrva ili samo snaja.
Eto,Verka to lepo iskulira,a mogla je puci i posvadjati se. Ona ocigledno voli svog muza i zeli mir u kuci.
Ima raznih i svekrva i snaja. Kao i inace u zivotu i dobrih i losih ljudi. Ali mene najvise nervira izjave da ih nervira svekrva jer dolazi da vidi svoje dete i unuce,donosi neki bezveze rucak(na koji je potrosila svoje vreme da bi ga skuvala) i slicne stvari.
I na kraju krajeva,ako ce meni sutra snaja da broji koliko sam ja kafa popila sa drugaricama,ili koliko puta otisla kod frizera...onda,mislim stvarno... user posted image
Valjda svako ljudsko bice ima prava na svoj zivot,da ga zivi kako god hoce.
U neke dubioze stvarno ne zelim da zalazim,i neke price su prosto jezive. Ali ovakve "gluposti" nisu u redu.

janncice ja obozavam svog muza i on mene zato ce me razumetti sto nisam u dobrim odnosima sa njegovim tatom(znam da nije temasvekar)...
jer kao sto neko malopre rece nisu nase muzeve donele rode,slazem se neko ih je napravio i rodio,e pa da se razumemo postoji neko koga je mm napravio a ja rodila ,a isti taj svekar a boga mi ni svekrva nije bolja nijednom nije dosao da vidi ivu,niti pozvao da vidi kako je ona,a sada ce tri meseca,sveki je bila samo jednom...

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here