|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
27.2.2013 17:26:20   
Sanja90
I mi smo bili odvojeni,ali moj svekar je non stop upadao kod nas i to kad sam bila sama,da izigrava ne znam ni ja sta. Nisu mi dozvoljavali ni decu da vaspitavam.Kad sam se porodila i kad je trebalo da budem sama u kuci da se oporavljam i da sredjujem ranu od epiziotomije(ili kako vec da se zove) nije mi dozvoljavao,upadao je non stop. Dodje mi patronozna i kaze mi da joj pokazem grudi,da moze da vidi da nema neke upale i ovaj kreten od svekra upada tako,ni nekuca. Bas je bilo uzasno. A svekrva bas nju briga za sve,bitno je da ona podrzava svog muza.

(odgovor članu MMJMS)
Direktna veza do poruke: 1176
27.2.2013 21:59:53   
Verolina
Sveki: V. sta si ovo stavila u masinu?
-Prekrivac od bracnog lezaja.
Sveki: Pa kad ces da je ukljucis?
-veceras, po jefinoj struji.
Sveki: A sto si navila na 60 stepeni?
-Zato sto se pere na 60 stepeni.
Sveki: Je l' ti to majka kupila?
-Ne, vasa sestra.
Sveki: Odmah da si smanjila na 30 stepeni.
-Zasto? Zato sto je prekrivac kupila Vasa sestrauser posted image Mislite da se i na manje stepeni da oprati ako nije poteklo iz Sremauser posted image
Sveki: Nemoj da si bezobrazna, nije lepo da ga upropastis kad ga je Miloseva tetka kupila.
-A moze da se upropasti ako mu ga je kupila tasta?user posted image
Sveki: Ti uvek imas nesto da kazes?
-Pa Vi uvek imate nesto da pitateuser posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 1177
27.2.2013 22:08:11   
ica82
Verka svaka cast na strpljenju, ja bih je oterala u persun vec nakon trece, cetvte recenice user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1178
28.2.2013 9:27:48   
MMJMS
Poptpuno zanm o cemu pricas. Moj doduse nije upadao zvonio je i dolazio skoro svaki dan da donosi neke splacine od rucka koje je sam spremao posto gpspodja s nije imala vremena. I tako dodje i ja mu kazem da samo sto sam uspavala dete i da se budi na 3 sata a on sedne da ga ceka da se probudi , i ja mu kazem da treba da obradjujem ranu a on i dalje sedi, imali smo samo dve sobe i kuhinju tako da sam morala ranu da obradjujem u sobi u kojoj spava beba i da joj suskam.

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 1179
28.2.2013 9:31:00   
MMJMS
Tebi je bas zanimljivo svaka vasa prepirka je kao za knjigu anegdota( doduse i ja bih u tu istu knjigu mogla da dodam dosta toga)
Ja zakljucujem da li ona zivi sa vama ili dolazi kad i kako joj se prohte cim ima vremena da proverava kako ukljucujes masinu. Znaci nema nista gore od dokonih ljudi ta sorta je definitivno najgoda bilo da su svekrve ili svekri dokon covek sedi po ceo da ni smislja pakosti

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1180
28.2.2013 9:33:45   
Sanja90
I mi smo imali dve sobe,a kuhinja je spojena sa dnevnom sobom,a u jednoj sobi je spavala moja svekrva tako da smo bukvalno ziveli u jednoj sobi. To je tako bilo uzasno. Kakvih ljudi sve ima to je strasno. Mi smo se odselili u kucu moje pokojne tetke tako da nam je sad divno.Imamo mir o kojim samo mogli samo da sanjamo da smo tamo ostali. Jeste da sad jedva sastavljamo kraj sa krajem,ali bolje i to nego da su nam zivci otisli.kaze mi mm da ovakav mir ne bi menjao nizasta na svetuuser posted image

(odgovor članu MMJMS)
Direktna veza do poruke: 1181
28.2.2013 9:35:59   
Sanja90
verolina,tvoja svekrva je carica,dobro je kad mozes da joj odgovoris,ja to na zalost nisam radila. Izbacuj cesce njene bisere da nam ulepsas danuser posted image

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 1182
28.2.2013 9:59:47   
Verolina

IZVORNA PORUKA: ica82

Verka svaka cast na strpljenju, ja bih je oterala u persun vec nakon trece, cetvte recenice user posted image

To je kontraproduktivno po moju psihu. Ja ne umem da odgovorim dok se u meni ne akumulira stres, a onda preteram svaku meru i granicu. Ovako je mnogo bolje. Zivim kroz salu dok mi se ne zavrsi kuca. inace, moju svekrvu samo tako i treba gledati. otac mi je odavno govorio-nemoj tu zenu shvatati zaozbiljno, da li si svesna zbog koga se nerviras. I bio je u pravu.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu ica82)
Direktna veza do poruke: 1183
28.2.2013 17:34:54   
MMJMS
Sada sam pocela definitivno da se pitam da li sam normalna. Uhvatila sam sebe da se tresem oko toga da li ce mm da dodje nasoj kuci i da zatekne mog oca. Inace moja majka koja sa dadiljom cuva moje dete je morala da ga pozove da dodje da joj pomogne da odvedu dete do doma zdravalja gde bi se nasli samnom da vodimo dete na pregled posto ja ne mogu da stignem da se vratim sa posla. Znaci svaki put kada vidi moje pocne svadja zasto moji dolaze a njegovi ne dolaze.Sa njegovima ne pricam i zato en mogu da dolaze ali i pre svega zato sto od njih nikakvu pomoc ne mozemo da ocekujemo oni samo sebe gledaju i dosli bi samo da maltretiraju dete- da se "poigraju". Bukvalno se tresem , znaci totalno sam odlepila, samo smisljam kako da mm ne primeti da moji dolaze kod nas, a oni jadni ljudi ni krivi ni duzni polomise se da pomognu cak su par puta i rekli da vise nema da dolaze kod nas(inace u njihovu kucu) zbog njega i njegovih

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1184
28.2.2013 17:39:20   
Jole84
MMJS žalosno je što ne dozvoljavaš da i roditelji tvog muža budu baka i deka,kao i tvoji,kakvi god da su razlozi. Zaboga,oni maltretiraju dete igranjem,a tvoji ne,ko da ne bi svi dali dušu za unuče.
No dobro,tvoja-vaša stvar...valjda sam danas prešla granicu udaranja po prstima user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu MMJMS)
Direktna veza do poruke: 1185
28.2.2013 17:39:29   
Lu
Pa jel u redu da u VAŠU kuću dolaze tvoji roditelji a njegovi ne, zamisli malo obrnutu situaciju i stavi se na mjesto svog mužauser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu MMJMS)
Direktna veza do poruke: 1186
28.2.2013 18:44:53   
Janncica
Ja moram da kazem ili cu puci. Neka se ljuti ko god hoce,ali morate da shvatite da vaseg muza nije donela roda. Njihovi roditelji,braca,sestre idu u paketu sa njima. Pa sad kakvi su,takvi su.Neka su i najgori,njegovi su.Jako je ruzno kada dete uskracujete za prisustvo njihovih baka i deka u njihovom zivotu. Ne radi drugima ono sto ne bi voleli da rade vama.
I mene s i s iznerviraju milion puta,ali njegovi su i necu da se svadjam.Mene bi dusa bolela kad bi se on sa mojima svadjao.
Zar vam ne bi svima bio laksi zivot da okrenete sve na salu kao Verolina.
Dajmo malo tolerancije za druge ljude i mi cemo sutra biti necije svekrve i taste.user posted image
I dok nosim ovog malog po sobi celu noc jer ima grceve i hoce samo na ruke i da je kod mene user posted image ne mogu a da ne pomisim da je i moja sveki verovatno isto tako nekad. I sad to njeno dete,njena ljubav najveca u zivotu treba da je pljune u facu i kaze joj da ne dolazi u njegovu kucu,jer,pobogu,to smeta njegovoj zeni. Ma hajde...vidi ti to.
Morala sam...pa kome smeta neka ne cita. bas me briga... user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 1187
28.2.2013 18:56:15   
NadaR
Janncice user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1188
28.2.2013 18:57:54   
Janncica
Nervozna sam nesto ovih dana user posted image A one splacine sto je svekar donosio(ne znam ko je pisao) me dotukle. user posted image Mislim,hvala snajka,hvala... user posted image

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 1189
28.2.2013 20:32:04   
Verolina
Ja ne znam sada da li cete me razumeti, ali ja bih volela da je moja majka i bila manje pravedna i da je zabranila babi (ocevoj majci) da bude ma ni u krugu pisometra od nas. Nista nama dobro njena blizina nije donela. Moja svekrva je nenormalna, ali nije neke blistave inteligencije. Moja baba je bila neverovatno pametna i ne bas dobra dusa. Znala je tacno na koji deo psihe da udari i kod malog i kod velikog coveka. Koliko je selo dedu volelo, nju je mrzelo. Niko na sahranu nije hteo da joj dodje sem par ljudi koji su doisli zbog mame, tate i tetke.Da mi je svekrva takva ne bi prisla mom detetu vise od jednom nedeljno i to u okviru porodicnog rucka, pa makar me svi osudjivali. Ono sto su radili mom i bratovom mozgu ja necu dozvoliti da drugi rade ni mojoj ni njegovoj deci.
Ja sam vec dugo na forumu. Secam se Limunadine svekrve. Boze, ono stvorenje je bilo za mentalnu instituciju. Ja takvo stvorenje ne bih dozvolila pored deteta. A muz moze da se ljuti. Ja nisam nepravedna osoba, ali mi dete nece biti u blizini ludaka.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1190
1.3.2013 9:30:26   
lady_b
Jancice, svaka čast...potpisujem svaku tvoju riječ..

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1191
1.3.2013 9:39:44   
viking
Danas je tačno mesec dana od kako je moja svekrva umrla, i mogu vam reći da nam nedostaje svima iako je bila malo na svoju ruku, i druga snajka i ja smo plakale za njom kao da je naša. Ako ništa drugo, odgajila nam je muževe koje danas toliko volimo i do neba joj hvala na tome.

< Poruku je uredio viking RR -- 1.3.2013 9:40:00 >

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 1192
1.3.2013 9:54:25   
Modessty
e Viking blago tebi na takvoj svekrvi.
Moja sveki bila na Danilov rodjendan. Videla ga posle skoro godinu dana! A živi u selu pored NIša i znam da dolazi stalno u grad i pije kafu sa prijateljicom. ALi ne pada joj na pamet da dodje i vidi unuka. Uvek joj je njena guzica bila važnija od svega ostalog. I znam da ne bi trebalo ali mi je zaista krivo što moje dete nije te sreće da ima dve babe! Niko joj nikada nije rekao da ne može da dodje, čak je i zovemo stalno.... Tako da Jancici i ostalim ženama sličnog mišljenja mogu da kažem: budite srećne što vam muževi imaju normalne roditelje pa možete drugima da solite pamet.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1193
1.3.2013 10:00:31   
Olga75
pa kakva god svekrva bila , luda , normalna , pametna , kojekakva
ona je uvek mama tog svog sina
a zena danas jeste sutra ne mora da bude

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1194
1.3.2013 10:03:39   
bea83
Taj isti čovek je svoju ženu odabrao, a majku nije mogao da bira....

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1195
1.3.2013 10:05:46   
Olga75
ali kako je odabrao tu jednu zenu tako moze da odabere i trecu i petu
a mama ga je rodila i to je to
a i kad se otvoreno prica o neprijateljstvu prema muzevoj mami onda dete to usvoji kao nesto normalno i onda se sin ozeni i odjednom snaja postaje svekrva - vestica , nenormalna , ovakva onakva
tuzno je to

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1196
1.3.2013 10:08:31   
Modessty
baš tako. I moja majka je meni uvek majka. Ali on je birao mene a ne moju majku. Mi se držimo toga da svako sa svojim roditeljima rešava probleme.
S druge strane ne možete ženi koja je imala i ima velike probleme sa svekrom ili svekrvom reći:" znaš ipak mu je ona majka i ti treba da budeš dobra prema njoj iako ti ona i brak dovodi u pitanje!"
Hoću da kažem da nije sve crno belo, ima izmedju sivila u milion tonova

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1197
1.3.2013 10:09:32   
viking
Mod, ni moja svekrva nikada u životu nije sama došla kod nas, dolazila bi samo ako bismo otišli po nju i vratili je. I meni to s jedne strane jeste bilo malo bez veze, ali s druge, ako njen sin hoće da ide da je vozika, neka izvoli, ja s tim stvarno nemam ništa i nije moja stvar. Ako dođe - dobro došla, ako ne dođe - nikom ništa. Ali, velika je razlika to što mi nemamo dete a vi imate, možda bi me to pogodilo u tom slučaju. Ovako mi je stvarno bilo sve jedno.
Ja sam uvek znala da me sverkva voli na svoj način, i to je uvek bilo najvažnije, a to što se nije ponašala uvek onako kako sam ja mislila da treba, to je druga stvar.

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1198
1.3.2013 10:10:26   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Olga RR

ali kako je odabrao tu jednu zenu tako moze da odabere i trecu i petu
a mama ga je rodila i to je to
a i kad se otvoreno prica o neprijateljstvu prema muzevoj mami onda dete to usvoji kao nesto normalno i onda se sin ozeni i odjednom snaja postaje svekrva - vestica , nenormalna , ovakva onakva
tuzno je to

slažem se da ni to nije dobro. Ipak porodica su: muž, žena i deca. I niko više, pa čak i živeli sa celom rodbinom u istoj kući!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1199
1.3.2013 10:11:26   
MMJMS
A mislite li da je uredu kada oni sis pljuju po meni da moj muz kga sam molila da resi neke stvari sa njima kaze kako ga sve to neinteresuje i da radim sta hocu- htela sam da se ja ne svadjam sa njima nego da im on objasni. Nem,ate pojma sta su mi sve rekli i koliko su presli granicu, pa nisam ni ja od kamena, ne mogu ni ja preko svega da predjem. A u moju kucu ne moze da doalzi neko sa kim ja ne razglvaram misli ocigledno je da moja zabrana ne vredi nista mm. Moji roditelji nisu u svadji nisakim iako su svasta hteli da kazu mm ja sam im zabranila i rekla im da se oni sa nim ne svadjaju i da cu ja sa njim da resim.
A sto se vidjanja tice ne mogu da mirno gledam da mi enko vucara bolesno dete zato sto mu se tako prohte, bolesno dete treba da ima mir.
I evo jos jedne stvari ja po ceo dan sada radim i kada dodjem kuci u 6h hocu ta dva preostala sata ja da budem sa detetom i jednva cekam vikend posto sam ga se uzelela da budem sa njim i naravno da ne zelim da mi ga za vikend neko uzima na ceo dan. A mm koji inace ima krace radno vreme od mene moze umesto u teretanu da odvoji vreme pa da odvede dete kod njegovih jada sam ja na poslu to mu niko ne brani, problem je sto i gospodja svekrva mora subotom kod frizera prepodne pa ne moze da ta da se vidja sa detetom nego svaki nedeljni rucak mi odvode dete.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here