ninulina
|
navratila sam na ovu temu samo da vidim kako se slažete ili ne slažete sa svekrvama.... ta priča SVEKRVA MI DRUGA MAMA, ZAOVA MI KAO SESTRA kod mene ne pije vode , nit će ikada. Majka je jedna jedina i niko ali ni jedna jedina žena na ovom svjetu mojoj majci ne može ni blizu da bude, ni prema jednoj ženi ne mogu da osjećam ni 50 % onog što osjećam prema svojoj mami , nema šanse , niko se sa njom ne može porediti i ne bih htjela da moj muž ikada na taj način poredi svoju majku sa mojom odnosno sa svojom punicom, nema te priče, majka je moja jedna jedina kao i njegova, a punica i svekrva sutra može biti svaka žena, šta znam gdje me život sutra može odnjeti, šta se može desiti, možda se opet udam pa opet da i za tu svekrvu pričam joj ona meni kao majka... Ma jok nema teorije! Mama na jednu a svekrva zaove punice i ostali na drugu stranu... Ja ću samo reći da još uvijek analiziram odnos sa svojom svekrvom , i ne znam da li se nas dvije ne slažemo ili imamo situacija kao i druge snahe i svekrve koje traju jako malo pa sve poslije bude uredu, ne znam... Nije mi jasno u kojoj smo fazi... Al da smo imale drugačiji odnos prije braka e vala jesmo, jer sam je dok sam bila u vezi sa njenim sinom viđala 5-6 puta godišnje na po 5-6 dana a sad je gledam svaki dan jer živimo u istoj kući Mogu samo reći da smo totalno i apsolutno dva različita tipa karaktera, njoj sve paše, sve odgovara, sve može, ubij je prebij je ( ovo samo metaforično govorim ne bijem je naravno ) a ona će to kao sve da podnese i da joj ne znam šta uradiš ona će to da prihvati i neće da se buni , i niko na svjetu ovom za nju nije zloban, i ni za kog se ne treba ništa ružno reći pa da ne znam kakva osoba da je u pitanju ma sve je perfekto savršento aaaa meeeene tooo nervira!!! Ne volim kad su žene kao perce, kao ne znam ni ja šta , daj bre budi lavica, reci smeta mi to i to, nemoj mi skakati po glavi, nije uredu što si to rekla napravila, pa de daj neki znak da si živa zaboga ! Eto , tako da ima situacija kad ja definitivno ispadnem jako jako loša snajka ( vjerovatno ) , jer za nekog ko me iznervira i povrjedi kažem da je takav i da je onakav a ona odma ulijeće i brani tu osobu... To me baš iznervira! Al dobro svi smo drugačiji ...
|