|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
19.11.2012 22:59:44   
pandina
Evo i mi konacno spavamo celu noc. Cim sam prestala sa dojenjem i presla na formulu i cvstu hranu, druga prica. Posle 5 i po meseci sam spavala normalno, ujutru nisam mogla da se osvestim koliko me san osamutio.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 576
25.11.2012 23:33:39   
Azra_
Ja ću pokušati uskoro sa ovim: http://www.pharmaton.org/wcm/brandportal_edit/dhu/rs/products/childrens_health/dormikind/index.jsp

Homeopatski su proizvodi, dakle, ne može da šteti, a i veća će šteta biti ako mu majka skrene pre vremena.user posted image

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 577
26.11.2012 1:56:46   
gagilly
Azra, gde moze to da se kupi/naruci? I ja bih probala. Malopre je zaspao, uzasuser posted image nece i nece i nece da spava, ni danju ni nocu, trci, jurca, galami, boli ga ovo i ono, gladan je, piski mu se, nema sta nije izmislio. On lepo spava, ne budi se (meskoljenje ne racunam), ali naterati ga da spava postaje nemoguce, nemam vise snage da se borim s njimuser posted image

One day, I'm gonna make the onions cry!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 578
26.11.2012 7:03:49   
cockic
ma ja bi pre probala ako beba ima vise od 6-7 meseci ono ycenje spavanja pomocy one knjige.meni delyje na leni sa sinom nisam probala.
mada cim se dete jednom yzme mora sve iz pocetka sa tim ycenjem evo bila je prehladjena preko dana i malo je nosala i vec hoce da se nosi ali ja je sad spystim da malo otplace pa se yspava.jer nosim je spystim ona bydna i tako moze cely noc.bolje da otplace 5-10 min i sama se ysoava nego da je nosim.ali kazem kad se prekine mora sve iz pocetka.meni je ona prestala da place i sad kad je imama tyry ja je nisila i sad tako trazi i peko dana ali evo vec danas ce opet da kenka preko dana da se sama yspava.nocas se bydila oko 23:30h i ja je yzela poljybila i reko mozda se yspava ma kakvi cim je spystih ona vrisak i onda je lepo vristala nekih 10 min na momente i yspavala se i tek oko 6h se jytros probydila user posted image

ali dete ne sme da menja srediny kad yci da spava mora biti svojoj kyci.

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 579
26.11.2012 7:19:14   
Zemunka85
Moje dete fino spava. Zaspi oko 9 i ko zna kada bi se probudilo, da ja nisam smaracica. Oko 3 pocne da se meskolji, ja je prebacim kod mene, tu lezeci siki i obe se tako uspavamo, ALI .. onda od 4 pa na dalje, krene stenjanje, rezanje, ridanje...zbog progutanog vazduha. Ina se ne budi, a ja ne spavam .. i onda dok je dignem da podrigne, oa da bljucne, oa ...razbudim jadno dete. Tako da spava eto od 9 do 6 ujutru recimo, a mogla bi i duze. Da li bi bilo ok da joj ukinem taj nocni podoj i zavaram je dudom kada je prebacim kod mene? Ona se fakticki i ne probudi, ne bi bio problem, nego meni zao ...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 580
26.11.2012 15:08:32   
gagilly
Moj vise nije beba, skoro 2 god, omasila sam temu ali me stvarno interesuje gde mogu da se nabave te homeopatske. Mi smo sve cake i metode vec isprobali, on je mangup i kod njega nista ne pali. Zemunka, a zasto je prebacujes kod sebe? To je greska broj jedan, a razbudjivanje da bi sisala broj dva. Ne diraj je, da ne nagrabusis ko ja :(

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 581
26.11.2012 22:22:39   
Valerie
koliko god da sam srecna i ponosna kad spojimo po 6-8 sati sna nocu, toliko mi se prepune grudi da posle pola dana nisam zadovoljna koliko se sporo prazne. bukvalno mi ucini uslugu kad bar malo jede u pola noci. a gnjavaza mi je i da sterilisem pumpicu svaki cas... valjda ce se regulisati i produkcija mleka nocu...

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 582
26.11.2012 23:20:27   
Azra_
Nama će mm uskoro doneti iz Nemačke. Kod nas nije upalilo ono sa knjigom. Naučio sam da zaspi ali se i dalje budi. Kompanija koja pravi tabletice ima niz proizvoda, a sve homeopatski. Za zubiće, nesanicu, grčeve, imunitet... Skoro mi reče drugarica koja radi u jednoj farmaceutskoj kompaniji da se može naručiti iz neke apoteke iz Novog Sada, za sada ih samo oni u Srbiji imaju i to od skora. Plaća se pouzećem. Kutija ima 150 tableta oko 600-700dinara je.

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 583
26.11.2012 23:46:59   
Jeca.V
Devojke,u gornjem desnom uglu RR imate reklamu za Mama Natura homeopatske proizvode,oni imaju taj preparat za nesanicuuser posted image

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 584
27.11.2012 7:06:06   
cockic
ma bydi se meni i cera ali sama nastavi bez nosenja evo nocas oko 1h se proydila i kenkala neki 5-10min i zaspala i oko pola sedam se opet bydila i ystali smo.poenta knjige je da se nekonsatyje to kenkanje e sad kad se setim mene sa sinom ja sam na svaki kme skakala i dizala ga.tako da razmymem i to.

(odgovor članu Jeca.V)
Direktna veza do poruke: 585
27.11.2012 7:08:49   
cockic
a sto se tice tih tabletica to je stavar kojy bi poslednjy probala da im dam.nekako sam skepticna ali sve je stvar izbora.kad covek pita pedijatre oni sy protiv toga a kazem sve je stvar roditelja znajy sta rade user posted image

a i kako beba popije ty perlicy nije mi jasno user posted image drobi se,sta li se radi ili se rastvori y mlekyuser posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 586
27.11.2012 7:50:59   
Sesilija 83
Ja prvi put cujem za tw tabletice.. i iskreno ne bih smela da damuser posted image
A sto se tice spavanja mi smo super spavali jedno vreme i sad se od kad je bila bolesna sve poremetila...a od veceras pocinjemo ponovo odvikavanje i samouspavljivanje,kupila sam knjigu i stvarno je super,ja sam na netu citala ali u knjizi(osim tabele uspavljivanja)ima puno korisnih stvari da se procita,i stvarno tek tada ukapiras da ti bebi ne cinis uslugu time sto je nosas,ljuljas, pevusis i sl. vec joj samo odmazes....sta li ja napisa nema veze... jos spavamuser posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 587
27.11.2012 8:50:07   
gagilly
Ja am narucila, u zelenoj apoteci iz novog sada. Mi nemamo problem sa spavanjem, vec sa hiperaktivnoscu i izuzetno teskim uspavljivanjem. Uspavljujem ga po dva sata, a svo to vreme on place i histerise, cim se umiri ma minut odmah zaspi i ukomira se, a ja sam pocela da labavim sa zivcima. Tako da, sutra mi stizu, a i on je vec veliki, to su samo biljcice u sastavu, nista mu nece biti.

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 588
27.11.2012 9:08:15   
minna
gagilly isto i mi. To je bukvalno borba i to teska borba. Vikendom mi se smuci zivot kad treba da spava popodne, a u jaslicama zaspi super. Uvece je malo lakse ali mu treba oko sat vremena da zaspi. Ajde javi kako je proslo, pa i ja da narucujem ako upaliuser posted image

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 589
27.11.2012 9:19:32   
gagilly
Vazi, javljam. I kazem, kod nas to nije samo faza, tako je od prvog prvcatog dana. Boze, kad se samo setim sta sam sve radila da ga uspavam, do godinu dana je nocu pio mleko 3 puta, ma strasnouser posted image Sad spava celu noc, ali uspavljivanje je teror! Evo u zadnje vreme odbija da spava danju, jedva ga oborim, a jos mi je mali da mu ukidam dnevni san, vidim da mu je potreban. Videcemo da li ce nam pomoci, ali iskreno skepticna sam, jer on je jednostavno takav, pravi zivac. Ali ajde da se ponadam malouser posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 590
27.11.2012 20:07:56   
Azra_
Naš bebac, od kad je naučio da zaspi sam u krevecu, nema tretmane noćnog nosanja kad se probudi. Plače, probam da mu dam cuclu, vodu....ali nema nosanja. Kako god...ako on kenjka, vrišti, ja neću spavati.

Što se homeopatije tiče, to su sasvim bezbedni proizvodi i u pojedinim domovima zdravlja u većim gradovima, imate homeopate, kao priznate lekare i na vama je da se opredelite za standardnu ili alt_ernativnu medicinu. Kako naša dr kaže ˝takvo je dete˝, nisam imala izbor nego da potražim neko drugo rešenje...a ove tabletice mi se čine ok. Ajde mame koje probaju pre nas, neka jave iskustva... Veća deca posisaju tableticu, ili im se izmrvi kroz hranu. Ne daje se pred spavanje, kao neki lek koji će ošamutiti dete već u toku celog dana kao nešto što će dete pripremiti za noć, ako mogu tako da se izrazim...

< Poruku je uredio Azra_ -- 27.11.2012 20:10:15 >

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 591
27.11.2012 20:24:03   
cockic
ja sam skepticna ne homeopatijom nego za tako maly decy y redy dete od posle dve godine ali bebama koje jos ne znajy gde sy za to nisam.ali ponovo sve je stvar izbora rodietlja.ja nisam jos cyla da pedijatri savetyjy homeopate oni se obicno neslazy po misljenjima i stavovima.ali dobro ima ih raznih sigyrno.

a i nisam cyla da neko kypyje napamet homeopatske tabletice a da pre toga nije bio na pregledy kod homeopateuser posted image znam da se ode ostavi se oko 5000din i on ti da vec neke od tih perlica.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 592
28.11.2012 4:31:57   
Zemunka85
Ne nadjoh temu o pozama za spavanje, oa pitanjce ovde.
Moje dete bez problema prespava noc od 9-6,7 ALI samo na stomaku. U svim drugim pozama stenje, rezi, riza, grci se, napinje, uvija...i to je haos.
Ima tri meseca, da li je bezbedno da prespava noc na stomaku? Cujem je je kada pocne da se meskolji, valjda se ukoci, ali me je strah nekako.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 593
28.11.2012 9:29:45   
MarijaBg
Ja sam bebu sa 2 meseca pocela da stavljam na stomak da spava (po maminom savetu), jer je strasnih problema imala sa (ne)podrigivanjem, na strani ili ledjima se samo meskoljila i stenjala dok ne podrigne, a to je trajalo po sat vremena, pa sat ipo odspava, pa se probudi opet da siki user posted image Pedijatar je rekao ni slucajno na stomak, ali u vreme kad smo mi bili bebe, savetovalo se: samo na stomak od prvog dana... Ona je tad vec bila dovoljno velika da se pridigne onako kao kornjacica, fino je pomerala glavicu levo-desno...

Direktna veza do poruke: 594
28.11.2012 10:07:08   
Zemunka85
Hvala Marija.

Dada tako je i kod nas. Nikako drugacije ne moze sem na stomaku, zbog tog vazduha i viska hrane. Nekada tek ujutru i podrigne. I meni se cini bezbedno, ali nekako uvek pred san razmisljam. Tako odspava 9, 10 sati, lagano. I u nosiljci. Nikako drugacije. Stalno bljucka i to je muci. Kao i rucice. Bude je.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 595
28.11.2012 10:12:28   
MarijaBg
Nekako ispada da ti ja stalno delim savete user posted image Slucajnost cista, slicna nam deca user posted image

Direktna veza do poruke: 596
28.11.2012 10:52:17   
Zemunka85
Dada :-) , cim vidim da je od tebe, znam da je dobro user posted image .

Moja buba sada spava u nosiljci. Ja nju jednostavno ne smem da spustim u horizontalu, a na stomaku nece preko dana. Evo i sada guta nesto....

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 597
2.12.2012 0:02:37   
Azra_

IZVORNA PORUKA: gagilly

Vazi, javljam. I kazem, kod nas to nije samo faza, tako je od prvog prvcatog dana. Boze, kad se samo setim sta sam sve radila da ga uspavam, do godinu dana je nocu pio mleko 3 puta, ma strasnouser posted image Sad spava celu noc, ali uspavljivanje je teror! Evo u zadnje vreme odbija da spava danju, jedva ga oborim, a jos mi je mali da mu ukidam dnevni san, vidim da mu je potreban. Videcemo da li ce nam pomoci, ali iskreno skepticna sam, jer on je jednostavno takav, pravi zivac. Ali ajde da se ponadam malouser posted image

Jeste li počeli sa tableticama? Javni novosti, baš mi znači iskustvo po ovom pitanju,,,,

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 598
2.12.2012 1:20:08   
gagilly
Pa ovako. Kada sam mm-u saopstila da sam narucila homeopatske granulice za urosa da lakse zaspi, mislim da me je on shvatio da je u pitanju drogica za bebeuser posted image on covek pojma nema sta je homeopatija, on je bio frapiran i izbezumljen, po njemu to su tablete za smirenje i gotovo. Ma ni da cuje, da mi nije palo na pamet, i tako dalje, i tako blizeuser posted image brze bolje sam nazvala Zelenu apoteku, bili su zaista ljubazni i izasli su mi u susret i otkazali posiljku.
Ono sto je interesantno je da je nekim cudom moje dete pocelo diiiivno da spava, uspava se bez problema samoinicijativno u 21huser posted image Ja pre, pre, prezadovoljna, nadam se da ce potrajati.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 599
2.12.2012 13:18:46   
Azra_
Hahahah! Ženo, hoćeeš da drogiraš dete? Hahaha. MM je trenutno u Nemačkoj, bio po apotekama, oni tamo imaju 101 takav homeopatski proizvod, za spavanje, za zubiće, grčeve... Ma samo neka bebac nastavi da lepo spava. Pupu!

Ovaj moj zaspi u 23h, budi se često noću... Ono što je u zadnje vreme počeo je kad popije mleko u 7h ujutro, nastavi da spava. Ranije je od 7sati akcija, ali već u devet mora na dremanje. Sad zaspi posle mleka i spava do 9-9:30. Tako zadnjih par dana. Kako njemu odgovara. I do sad je diktirao raspored, samo mi malo čudno da spava do kasno, obično se bebe bude rano....user posted image

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here