Yula
|
Pozdrav drage moje, evo i mene sa izvestajem, ima mnogo toga novog, ali posto nemam vremena gledacu ukratko sve da referisem. U par navrata kada je L. jeo hleb, paradajz i mocarelu desilo se da mu se malo zacrveni bradica i na mestima gde j eimao bubuljicice razvio se mali ekcemcic. Bila sam skoro sigurna da je u pitanju nesto iz mocarele, ali se kasnije ispostavilo da izgleda nije nista, vec to da kada to jede sam iziritiira prstima i noktima, posto je i kasnije jeo mocu i nista se nije desavalo. U to vreme sam mu bila preko dana povukla dudu i stalno su mu ruke bile u ustima. Izbacila sam bila gomilu namirnica, ali kada sam ih vratila nije se ekcem vratio, ali svaki put kada mu ne dajem dudu on se vrati. Zapravo, ja ni ne znam da li je to ekcem, ja sam ga tako krstila, to se pojavi ispod desnog ugla usne gde mu dodje palac kada ugura ostatak sake u usta Ostala mi je blaga sumnja na svez paradajz, ali i njega je jeo cesto poslednjih dana i nema tgo ekcemcica. Kako god, nije nista zabrinjavajuce, a svez paradajz u ovo vreme ni nije najpametnije jesti, jer je sama hemija. Juce smo slavili i pojeo je malo i to je opet dobro proslo. Znaci da su orasi ok, ali mu ih sigurno necu jos dugo davati da jede, ali bar ne moram da se plasim ako nekada negde natrci na njih. 13.11. smo bili u bolnici na testiranju na ziva jaja. Toliko mi se dete isplakalo, pristup sestara i doktorke je stvarno idiotski, uzmu kasicicu kasice od jabuke i na nju stave malo zivih jaja. Lazar je creva hteo da povrati. Pljuvao je to i u jendom trenutku posle druge kolicine jaja, a svaka nova kolicina je bila veca i davane su na svakih 20 minuta, on je to ispljuvao na ruku, a posle je to namazao u desno oko. To ga je iziritiralo i polako je poceo da trlja okce da bi posle nekog vremena to okce pocelo da otice. Posle trece doze jaja, prestali smo sa testiranjem i dobio je sirup protiv alergije. Zaspao je, spavao 2h ali okce nije splasnulo, to nam je bilo sumnjivo i moj muz misli da bi svakome oko oteklo od onolikog trljanja i jaja i kasice u njemu. A mi u svoj toj frci, budale, nismo se setili da detetu operemo oci, a ni blesavim sestrama i doktorki to nije palo na pamet, i tek sam ja pred izlazak iz bolnice, uzela fizioloski rastvor i gazu i ocistila mu oko onda je okce pocelo da splasnjava, da bi potpuno nestao otok kada smo ga kuci ponovo ocistili rastvorom. Ostalo je pitanje da li je to alergijska reakcija, prava ili kontaktna, ili je samo iritacija. Kako god, receno nam je da dete slobodno jede termicki obradjena jaja a ziva moze u tragovima. ja mu jos uvek jaja ne dajem direktno, ali ako ga ima u nekom kolacu ili jelu, jede. PIletinu takodje i to bez ikakvih problema, bas ni najmanje reakcije nije bilo, ni u kom smislu. U bolnici nam je receno da ce sredinom decembra Lazar primiti MMR vakcinu ali iz delova, kako ce to biti izvedeno nije mi najjasnije, ali nisam se ni interesovala preterano. 1. decembra imamo kod alergologa, privatno u njenoj ordinaciji, i tu ce mu uraditi ponovo PRICK na ziva jaja, a ja cu insistirati na testiranju na jos neke namirnice, posebno na pecurke, ako ne bude htela- promenicemo doktora. A sada najvanzije. Sinoc smo Lazaru dali posnu sarmu u kojoj je bilo puno pecuraka, nenamerno, jednostavno smo potpuno zaboravili da u njoj ima pecuraka. Posle nekog vremena, mozda pola sata kasnije, ja primetim na desnom obrazu nesto sto lici na ujed, bukvalno kao da ga je neko dete ujelo i ostao je otisak u vidu otokcica na mestu zuba. Pitam sve prisutne da li ga je neko dete ujelo, kazu nije, da li je pao pa se ogrebao, nije, udario se, nije. Alergija. Zao mi je sto se nisam setila da slikam. Nije se pojacavalo niti sirilo, nigde vise nije bilo nicega slicnog, niti bilo cega neobicnog po telu, samo to. Dali smo mu sirup, ubrzo je pocelo da se povlaci, i sasvim nestalo ono oteceno, ali ostao je mali crvenkasti trag. Tek danas je u potpunosti nestalo. Osim te jedne doze sirupa, nista mu vise nismo davali. Veoma nepromisljeno sa nase strane je bila ta sarma, ali ajde. U svakom slucaju, moja preporuka mama je da budu veoma pazljive pri uvdojenju pecuraka u ishranu bebama. Inace, Lazar je pre neki dan jeo picu sa pecurkama, ali smo mu cupkali delove gde nema pecuraka, mozda se negde neka i zadesila, ne znam, nisam ga ja hranila vec baka, ali tada je sve ok proteklo. Od kada je presao za nas sto, Lazar odbija skoro sve sto je ranije rado jeo, ne brinem se, ima on zaliha, ali me malo nervira to bacanje hrane i uvek pitanje, sta jbt da mu dam da jede kada ovo odbije. Sta i dalje obozava, cist jogurt, vocni koji sa ranije pravila mesajuci sa vocnim kasicama, nikako! Banane, grozdje, suvomesnato, hleb, hleb, hleb! Grozdje jede svaki dan, naucio je gomilu reci, stalno ponavlja za nama izgovorene reci i dodje u kuhinju, pokazuje prsticem i kaze: "Gozdje!" Brokoli, karfiol, prkelj nece ni da primirise, sada vec i papriku! Nema sanse da nekako zamaskiramo. Slatki kupus jede bez problema, ali nista vise iz bejbi kuka. Preksinoc smo mi jeli potaz od povrca u kome je preovladavala bundeva, bila sam ubedjena da nju i dalje voli, jos mu stavila malo pavlake i hlebcica, NE, NE i NE! Samo gura rucicom i govori: "Nece!" Veceras je, za divno cudo, pojeo pire od sargarepe, krompira, pavlake i malo persuna. Eto, toliko od nas ovoga puta. Nadam se da ste vi svi dobro! Ja rr zaobilazim u sirokom luku jer sam ovde provodila previse vremena i bas mi prija da se malo bavim nekim drugim aktivnostima, a kako mi je sada sveki tu, verovatno cu s vremena na vreme navracati. Ljubim vas!