|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
25.10.2012 8:43:02   
tanjicak79
Pa neki povezuju pojavu autizma dece sa ovom vakcinom KLIK.

Ali, ponavljam, mnoga su oprečna mišljenja oko toga, a ja nisam stručna i ne tvrdim niti da postoji, niti da ne postoji veza između MMR vakcine i autizma.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 751
25.10.2012 8:55:19   
Anoniman
Znam za ta nagađanja, samo me zanima da Sanchy, pošto tako sručno nastupa obrazloži sa medicinskog aspekta koje su to konkretno nuspojave, čime izazvane i kako se sve manifestuju kao i koje posledice imaju. Pošto upravo od takvih poluprepiski po netu i dolazimo do teorija zavere kako nam decu truju vakcinama i šta ti ja znam... Sve te priče su mnogo opasnije od MMR vakcine.

(odgovor članu tanjicak79)
  Direktna veza do poruke: 752
25.10.2012 9:50:37   
Anck Su Nmaun
Mi idemo danas da je primimo ! Mislim da preteruju oko tih prica i to mnogo..al ajde....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 753
25.10.2012 12:44:08   
Sanchy
Gae taj tvoj ton poruka koji se naslucuje mi se nimalo ne dopada,ne znam koji imas problem pa stalno nekog prozivas po raznim temama,zamolila bih te da ako ne umes nesto lepo da pitas itd to i ne cinis bar u mom slucaju...klik.....a u svom postu pre svega sam mislila na simptome male bolesti kako to jos zovu dakle dete moze da dobije simptome sve tri bolesti protiv kojih se vakcinise u kratkom roku i ti simptomi mogu biti burni,moj sestric je bio primer za to...o autizmu i povezanosti sa ovom vakcinom dsosta se prica poslednjih godina ,na netu ima zaista puno o tome pa ne moram ja o tome ni da pricam ovde svako moye za sebe da procita i donese valjan zakljucak...licno me ta vakcina plasi i gledacu sto kasnije da je primi ako uopste...a svako donosi sam za sebe odluku kakvu god uostalom...sad sam videla Tanjicak je stavili isti link...

< Poruku je uredio Sanchy -- 25.10.2012 12:46:39 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 754
25.10.2012 12:47:18   
Anoniman
Moj ton je sasvim primeren tome što se piše. Poluistine pokupljene sa interneta i stavljene van konteksta pa još prepričane u 10 ruku ko u igri gluvih telefona su mnogo opasnije od svake vakcine. Posebno tako samouvereno date u formi "stručnog" mišljenja iliti kao činjenica iako ne mož biti dalje od činjenice...

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 755
25.10.2012 12:52:58   
Sanchy
Da li je nesto poluistina,istina ili laz nije na tebi da prosudjujes osim u svom slucaju,ja i ne tvrdim niti to mogu uostalom da je veza izmedju autizma i vakcine postojeca,u gore navedenom slucaju je sud presudio da jeste,mozda i oni grese ali ja sam za sebe i svoje dete donela odluku da je to moguca istina i tu je tacka...sve ostalo sto sam napisala simptomi male bolesti itd je apsolutno tacno i to ce potvrditi bilo koji medicinski radnik...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 756
25.10.2012 13:01:57   
lanajelena
Povezanost mmr-a i autizma je zbog toga sto se mmr daje bas u tom periodu kada mogu da se uoce prvi znaci autizma i zbog toga ne mogu 100%da tvrde da se autizam dobija zbog te vakcine,ja sam moju decu uredno vakcinisala

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 757
25.10.2012 13:12:54   
Anoniman
Koliko polemike. user posted image

(odgovor članu lanajelena)
  Direktna veza do poruke: 758
25.10.2012 13:13:48   
Torbica
Ja jesam medicinski radnik, i ne verujem u teorije zavere. Cerka mi je imala reakciju, 38 temperaturu, dva dana. Starijem sinu nisam jos dala, nekako se potrefilo a je u dva navrata bio rovit, pa je moja procena bila da nije vreme... Misljenja su podeljena. Utesno je to sto Torlak vise ne pravi doticnu vakcinu, vec je uvozna. O Torlakovim vakcinama imam jako lose misljenje. Po meni je mnogo opasnije da deca kao tinejdzeri ili kao odrasli obole, i zato sam pristalica toga da je ipak dobro vakcinisati ih. Pogotovo decake. Na Klinici sam vidjala decacice koji su oboleli od parotitisa (zauske) i kojima je u sklopu bolesti bila zahvacena i ovojnica testisa, sto moze dovesti i do steriliteta... Pa sad, bolje da se izborimo sa temperaturom dok su mali, nego da kasnije imaju mnogo teze posledice... A svako za svoje dete zna sta je najbolje za njega, ja to postujem!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 759
25.10.2012 13:15:09   
Olga75
molim vas da se ne prepucavate inace ce tema ponovo biti zakljucana

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 760
25.10.2012 14:23:58   
tijatija
Jao koja zbrka oko vakcina user posted image Sramota me, ali moram da kazem, da ja samo podjem na vakcinu kad mi se zakaze/ Niti sam se sta raspitivala oko vakcina, jedino pitam ped. posle svake dali ce da readuje( dobije temp. ili slicno) i prijatno dovidjenja. Nikad nisam nisakim pricala o njima iskrena niti sam znala za imena kako se koja zove , niti sam znala da treba da vodim o tome racuna uh... Sad sam se bas izbedacila, mada. ja mislim da je kod nas malo drugacije nego u SR , mi vakcine nekupujemo i neodredjujemo dali ce se davati ili ne. Npr dete nemoze u vrtic da bude primljeno ako se uredno nevakcinise ( ili ako je vakcinisano) uopste ga neprimaju.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 761
25.10.2012 16:49:39   
vonavoj
napravih celu zbrku podizanjem temeuser posted image
ok,jasno mi je,nije nasa,nego uvozna MMR,onda mi je lakse,i sestrini klinci su je primili u HR! primice je i T onda..
samo me brine to da mora da bude skroz zdrava,a sad je period virusa,svega..a ide u vrtic,..a da sedi kod kuce 3 nedelje je nemoguce..dr mi je rekla nedelju dana pre vakcine da je ne vodim u jaslice,da bi bila zdrava..pa onda i posle,eventualno ako bude simptoma...bice neizvodljivo! a kad se najkasnije moze primiti,jel mi je prolece kasno? kad prodju bolestiuser posted image khm,ili tamo oko Nove godineuser posted image ..kad zamrzne,pa ne vladaju virusiuser posted image

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 762
25.10.2012 17:54:25   
Ivanka 75
Iva je primila sa punih 22 meseca i nije imala nikakve reakcije, primila je državnu. U sred leta kad je najtoplije, bila je zdrava ko dren, krvna slika i više nego odlična za razliku od marta kada je bila užasna i dr odustala od MMR, i bila je u pravu, Iva se razbolela posle 7 dana. Ko zna šta bi bilo da je primila još ta tri virusa.
Von, sačekaj, neće joj vakcina pobeći.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 763
25.10.2012 18:31:04   
mihi
Na redu su izmene i dopune zakon o Zdravstvenoj zastiti, kad bude usvojen deca vise nece mocu u drzvni vrtic ako nisu vakcinisana zakonom obaveznim vakcinama.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 764
25.10.2012 19:42:29   
bubulence
hihihih, samo sam cekala da se neki jave user posted image .
zasto ste toliko sigurni da je vakcina 100% ispravna ili neispravna???/ kako bilo koja od vas to moze da zna??? ako ste je izucavali i ispitivali onda se izvinjavam. a to sto cujete od vasih dr mozete da okacite macku o rep, jer sam vec nekoliko puta bila u situaciji da pricam sa pedijatrima van ordinacije i uvek se razgovor zavrsi sa 'kada bih ti ovo rekao u ordinaciji dobio bih otkaz', bilo da je prica o kravljem mleku, vakcini, kilzi itd, to samo dokazuje koliko oni moraju da rade sta im drugi kazu i pricaju sto je dobro za proizvodjace...
ja ne znam da li jeste ili nije ispravna, rekla sam nase iskustvo, znaci Ema je imala losu reakciju, doktori tvrde da je od vakcine i to je to. sva sreca pa je moglo da se leci...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 765
25.10.2012 19:48:08   
Verolina

IZVORNA PORUKA: bubulence

a to sto cujete od vasih dr mozete da okacite macku o rep, jer sam vec nekoliko puta bila u situaciji da pricam sa pedijatrima van ordinacije i uvek se razgovor zavrsi sa 'kada bih ti ovo rekao u ordinaciji dobio bih otkaz', bilo da je prica o kravljem mleku, vakcini, kilzi itd, to samo dokazuje koliko oni moraju da rade sta im drugi kazu i pricaju sto je dobro za proizvodjace...

Strasno je cuti ovo. U koga onda majke da imaju poverenjauser posted image . Ipak, smatram da nisu svi lekari ovakvi.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 766
25.10.2012 19:51:00   
bubulence
na zalost verolino to nije bio jedan dr u pitanju... a konkretno ova majka (jauser posted image ) ne veruje vise nikom, posebno posle 10 dana provedenih u bolnici gledajuci svoje dete koje nisam mogla da prepoznam, kako se pati, muci, svata trpi i prezivljava...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 767
25.10.2012 19:54:45   
Verolina
user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

Direktna veza do poruke: 768
25.10.2012 20:05:35   
minavb

IZVORNA PORUKA: vonavoj

mislim da smo i mi primali MMR,a ja sam prelezala i zauske i male boginje..superuser posted image

ja je nisam primila, ali sma prelezala i velike i male boginje i ziva sam, nista mi ne fali.... bar mislimuser posted image

I velike si prelezala?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Direktna veza do poruke: 769
25.10.2012 20:07:26   
Anoniman
Bubulence, jako mi je žao što je Ema morala da prođe kroz sve to, ali to nema nikakve veze sa virtuelnom babarogom kojom po netu plaše majke a to je bajka o tome kako MMR izaziva autizam... Što se vašeg slučaja tiče, verujem da nema toliko veze sa samom vakcinom koliko sa pogrešnom odlukom lekara kada je treba dati. Ako je Emi imunitet bio oslabljen bilo čime, pa makar i nicanjem zuba, ili prehladom u začetku, bilo čime, normalno je da će ga tri virusa iz vakcine satreti do kraja. Naša doktorka uvek napominje da ne postoji vakcina na koju nema reakcije, svaka je atak na imunitet (pa to i jeste suština, zar ne?) i da je jako važno da dete bude potpuno zdravo kada je prima te da se uvek obrati pažnja na moguće reakcije. Kad je Nevena primala vakcinu, insistirala je da 2 nedelje nakon vakcine ne idemo nigde da bismo bili blizu lekara za slučaj da do reakcije dođe.

Nevenina pšrivatna dr je naša kuma, pedijatar starog kova sa svojih 60 i kusur godina, ali vrlo savremenog znanja i gledišta jer nije prestala da se obrazuje onog dana kad je diplomirala, nego i danas vrlo prati sve što se dešava na polju medicine a posebno pedijatrije u svetu... Nema te farmaceutske mafije koja bi je ubedila da mene natera da dam detetu bilo šta što nije provereno i bezbedno, na kraju krajeva, i njeni sin i snaja, takođe lekari, su svom detetu dali MMR i to onaj državni jer već neko vreme se preko fonda dobija uvozna vakcina a ne ona zastarela Torlakova.

Direktna veza do poruke: 770
25.10.2012 20:26:44   
cockic
ja sam sa 13-14 godina primila revakcinu mmr dosli u skolu i krenuli da nas bodu jos sam rekla da me grlo boli nema veze kaze meni dr koja je bila pored sestre sto mi je davala.nisam hodala 3 meseca noge nisam osecala i na kraju posle tih 3 meseca moje muke posalju me da vadim krv na mononuklozu i ispostavi se da je imam vakcinu sam znaci primila kad sam se razbolela sto nikako nesme barem je moj organizam uzasno odreagovao.kad se setim da noge nisam osecala najezim se.

a druga dr koja je vrsila pretrage sta mi je rekla mi je da sam trebala da pobegnemuser posted image jer sam ja znala dan ranije da ce oni doci da nam je daju,ali ko je mogao verovati da ta dr koja nas je pregledala nije lekar nego ko zna sta je ona zavrsila ali za dr sigurno nije jos je bila starija ubrzo posle ode u penziju.

samo sam htela reci da dete mora biti zdravo ili mogu da se dese komplikacije kao sto ja prodje.

najvise me bilo strah mmr da dam petru zbog mog slucaja.ali zdravlje boze peki je dobro podneo,sad me ceka opet panika kad leni budem davala mozda joj dam tu sto se kupuje nemam pojma mada necu pre 14-15 meseca da joj dajem.

konkretno moj organizam uzasno deluje na vakcine ja obican tetanus gorim od temperature par dana jos primam pola doze od kad sam tako odreagovala na mmr sve primam pola doze tj blazu varijantu.dadose mi u 4 srednje taj tetanus manju dozu opet sam imala temperaturu par dana user posted image

moj stav je da treba davati vakcineuser posted image ali uz detaljniji pregled deteta a ne onako jao danas mi nije dan pa gledas kroz dete.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 771
25.10.2012 20:27:24   
bubulence

IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: vonavoj

mislim da smo i mi primali MMR,a ja sam prelezala i zauske i male boginje..superuser posted image

ja je nisam primila, ali sma prelezala i velike i male boginje i ziva sam, nista mi ne fali.... bar mislimuser posted image

I velike si prelezala?

da, male i velike ili ovcije, tako su ih zvali sigurno, mada sada cujem da za velike kazu variola vera...
gae, Emi 2 meseca pre vakcine i evo skoro 2 meseca posle vakcine nije izasao ni jedan zub (ima ih vec mnogo), nije bila prehladjena, nista joj nije falilo. to sto tvoja dr ne bi ni za kakve pare pristala da reklamira mafiju ne znaci da joj nije ispran mozak na raznim seminarima. i nama je nacelinik jednog odeljenja kucni prijatelj i znam da nema tih para da mi kaze nesto sto nije tacno.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 772
25.10.2012 20:38:54   
mihi
Btw za tvoje pravo informisanje:

male boginje-morbili
ovčije-varičele

Velike su iskorenjene sistematskom vacinacijom.....

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 773
25.10.2012 20:46:07   
mihi
Ni brige ni pameti.......

Direktna veza do poruke: 774
25.10.2012 20:47:27   
jovicaa
vi mozete da se koljete do sutra, ali ta vakcina je obavezna zar ne... i cemu onda polemika?

don't shit where you eat :))

Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here