|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
7.9.2012 12:23:28   
vonavoj
user posted image user posted image PE,blago tebi,meni se moje smanjilo vec od 7og meseca,a to sve jer je manje sisalauser posted image
inace,moracu da joj uvedem mleko,definitivno,jer u jaslicama jedu plazmu i mleko,griz,ovsene pahulijce..a ona to jos nista ne jede..sutra cu probati,pa cu pratiti stolicu!

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 2226
7.9.2012 12:28:16   
tijatija
Ja sam kravicu pocela davati u popari, palenti, pirincu ... Probala sam da pije ali nije htela dok aptamil sljusti celu bocu user posted image Isto tako kravicu pojede samo uz nesto ali cistu nece niti cu je forsirati, uvece i ujutro neka pije AD .

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2227
7.9.2012 12:52:14   
vonavoj
tija,i ja sam imala pokusaj,ali joj se stolica pokvarila,postala je redja..sad je ok..a da li je od mleka,videcemo..pije AD uvece i ujutru,to necu menjati!

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 2228
11.9.2012 10:26:34   
Mama.Veki
Jel mogu da dam sveze kupine? user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2229
11.9.2012 21:14:48   
Mariya
Mislim da mozes da probas,pogotovo ako dosad niste reagovali na neke druuge namirnice. Da mogu da nabavim proverene i ja bih dala. Mi smo danas poceli svinjetinu,zasad nema reakcija.

(odgovor članu Mama.Veki)
Direktna veza do poruke: 2230
11.9.2012 21:20:54   
Mama.Veki
Super Marya, hvala na odgovoru.
I mi smo probali svinjetinu, ama u Hipp kasici, dobili smo bili davno dve kasice sa sunkom, pozadi pise svinjetina nedimljena i nesoljena, i posto mi je bilo rano pre da mu dam, skoro sam mu dala zajedno sa kuvanom testeninom i bas mu se svidelo.

A kako si je ti dala, mislim u kom obliku i kako si je spremila?

< Poruku je uredio Mama.Veki -- 11.9.2012 21:21:37 >

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 2231
11.9.2012 21:45:30   
Mariya
Skuvala sam krmenadlu u supici i dala je sa ostalim povrcem iz supe i malo piletine.nije se ni osetilo da je svinjceuser posted image

Direktna veza do poruke: 2232
11.9.2012 21:49:19   
PoisonEve
Ja sam danas Mini spremila bas ukusan rucak. Prodinstala sam na malo maslinovog ulja crni luk, dodala teletinu, seckanu pa jos malo dinstala i na kraju ubacila bundevu i krompir i zalila vodom.

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 2233
12.9.2012 8:12:58   
Anck Su Nmaun
I H je probala svinjce user posted image
Musaku kad sam spremala.

Malo me sad muci sa njenim ruckom, u nekoj prelaznoj fazi je, niti hoce kasice kupovne, da joj ja spremam ni slucajno. Kuvanje tu i tamo...zavisi sta user posted image A sve sto je slatkasto prolazi bez problema!

Oooooo razbise me ova moja deca sa ishranom user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 12.9.2012 8:13:27 >

Direktna veza do poruke: 2234
13.9.2012 21:10:32   
Anoniman
danas jeli ovo i lepo je proslo ... s obzirom da nece da jede jer ga muce zubi pojeo je citavih 10 kasikica ..
Ukusni karfiol
Potrebno je:
- šolja opranih cvetova karfiola
-beli deo praziluka
- 1 šargarepa
- kašika maslinovog ulja
- kašika pavlake

Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje ili puter u šerpi, pa na njemu izdinstajte sitno iseckani praziluk. Kada povrće omekša, dolijte 100 ml vode (u nasem slucaju supe od kuvanog komada piletine), pustite da proključa, a zatim smanjite vatru. Sada ubacite karfiol i na kolutove isečenu šargarepu. Poklopite i dinstajte dok povrće ne bude potpuno meko.

Izdinstano povrće izgnječite viljuškom, začinite sitno iseckanom mirodjijom, i na kraju umešajte kašiku pavlake. Ovako pripremljeni karfiol poslužite bebi sa sitni seckanom kuvanim pilećim ili junećim mesom.

< Poruku je uredio BlackBetty -- 13.9.2012 21:12:17 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 2235
14.9.2012 16:42:00   
Guardian
Ćao mamice, da se overimo ovde, danas nam je 9 meseci tačno.user posted image

Dr nam je rekla da ne pijemo Rosu više, već običnu prokuvanu vodu. Kakvu vodicu vi dajete svojim bebcima?

Pozdravljam vas sve i kažem da nema boljeg foruma od ovog. user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2236
14.9.2012 23:44:07   
Mariya
Mi pijemo rosu.
Svinjče prošlo bez reakcije, počeli smo da jedemo gnječeno povrće i seckano meso user posted image a mislila sam da ću joj do zabavišta blendatiuser posted image .
Sutra višnje, njih sam potpuno zaboravila da uvedem, pa posle grožđe.

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 2237
14.9.2012 23:51:47   
vonavoj
ja dajem odmenjskuuser posted image
TIki je danas ruckala sledece:
-stavila pirinac da se skuva,pri kraju dodala spanac u tu vodu (koristim frikomove brikete-2kom),kuvala jos 10ak minuta..
-dodala zumance i ABC sir i sve je smazalauser posted image
nista nisam blendirala,bilo joj cudno,ali je jela!

Za dorucak griz i ovsene pahuljice,stavim u 3dcl hladne kravice 1 kasiku griza i 1 kasiku pahuljica,i kuvam dok se ne zgusne!user posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 2238
15.9.2012 10:32:04   
Mama.Veki

IZVORNA PORUKA: vonavoj

ja dajem odmenjskuuser posted image
TIki je danas ruckala sledece:
-stavila pirinac da se skuva,pri kraju dodala spanac u tu vodu (koristim frikomove brikete-2kom),kuvala jos 10ak minuta..
-dodala zumance i ABC sir i sve je smazalauser posted image
nista nisam blendirala,bilo joj cudno,ali je jela!

Moram probati ovo sa spanacem samo mogu staviti i celo jaje. Zvuci ukusno.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2239
15.9.2012 10:35:01   
Mama.Veki
IZVORNA PORUKA: Mariya

Svinjče prošlo bez reakcije, počeli smo da jedemo gnječeno povrće i seckano meso user posted image a mislila sam da ću joj do zabavišta blendatiuser posted image .
Sutra višnje, njih sam potpuno zaboravila da uvedem, pa posle grožđe.

Joj Mariya, ajde me malo uputi, molim te. Bas o ovom prelasku razmisljam mnogo ovih dana. On jede neke vece komade u hrani, ali ako je drugo kasastije. Na primer, kupovne kase od 8 i 12 meseci mu odgovaraju. Jos ih ja podgrejem sa malo vode i to nema problema, ali ne znam kako sa domacim povrcem. Na primer: grasak. Bojim se da se ne zadavi od ljuspica. Koje povrce si ti izgnjecila i kako si iseckala meso. Ne znam , imam neki strah da mu dam. Jel stavis i malo vode gde se kuvalo povrce u to, da ne bude suvo? Nije dete krivo, ja sam smotana, sve se nesto plasim. Par puta mi se tako ispovracao sa necim i sad me sve strah da mu dam, a pa kako ce se drukcije nauciti user posted image

< Poruku je uredio Mama.Veki -- 15.9.2012 10:36:22 >

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 2240
16.9.2012 11:38:07   
Guardian
Mame, pravite li projaru bebama? Nama je Dr rekla da slobodno krenemo sa projarom samo da bude bez belanca naravno i praška za pecivo.

Mi nemamo još uvek nijedan zubić, user posted image ali žvaćkamo nekako desnima.user posted image

A, da. Reče i da smemo kravlje mleko, ali ne direktno na flašicu već može u spremanju hrane ( griz, popara, sutlijaš ).

Kada ste uvele jagnjetinu? Mi krećemo, ali ćemo prvo sa kupovnom Hipp. Jes' da ima 8% mesa samo, ali mi nije baš svejedno, jer ne znam gde kupiti dobru jagnjetinu.

Direktna veza do poruke: 2241
16.9.2012 13:14:27   
branki*
ja sam davala bozi proju sa celim jajima da gricne pomalo pre prvog rodjendana.jagnjetinu sam isto uvela kad i teletinu,ali ne secam se tacno kad,dosta pre prvog rodjendana.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 2242
16.9.2012 19:29:06   
PoisonEve
Ja sam jagnjetinu davala kad i svo ostalo meso. U 8. mesecu

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2243
17.9.2012 13:46:59   
Guardian
Hvala vam mamice na odgovorima. user posted image

Mi čekamo prvi zub pa da grickamo malo voćence i povrćence. Bojim se da joj dam tek tako iako Dr reče : "Ih, ako čekamo zube ješćemo tek sa godinu i po dana. "user posted image

Direktna veza do poruke: 2244
18.9.2012 0:54:41   
Mariya
Mama veki, pre nekoliko dana sam počela da joj blendam sve manje, bukvalno samo prođem malo štapnim mikserom da se malo izgnječi hrana i tako nekoliko puta, kad sam videla da hoće da jede onda sam joj počela seckati meso na komadiće veličene oko pola cm, ubacila u povrće i sve izgnječila viljuškom tako da ostanu komadići i dodala malo vode od kuvanja. Tako joj dajem krompir, kelerabu,karfiol,luk,šargarepu, grašak jede bez problema, ustvari ne jede ga, samo ga progutauser posted image
Danas smo jeli bolonjeze sa mlevenim svinjčetom,( luk je bio u kockicama, šargarepa rendana na krupno rende, mleveno meso i testenina-spirala), samo sam malo izgnječila viljuškom teseninu da ne budu veliki komadi i smazala je sve!!
Počela sam da joj dajem kravlje mleko iz šoljice i jaako joj se dopada, sad smo na oko 1dl i popije ga u cugu, dok AD nije htela ni da lizne. A probaću i kozje mleko, pa valjda će ga hteti...

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 2245
18.9.2012 11:48:29   
Mama.Veki

IZVORNA PORUKA: Mariya

Mama veki, pre nekoliko dana sam počela da joj blendam sve manje, bukvalno samo prođem malo štapnim mikserom da se malo izgnječi hrana i tako nekoliko puta, kad sam videla da hoće da jede onda sam joj počela seckati meso na komadiće veličene oko pola cm, ubacila u povrće i sve izgnječila viljuškom tako da ostanu komadići i dodala malo vode od kuvanja. Tako joj dajem krompir, kelerabu,karfiol,luk,šargarepu, grašak jede bez problema, ustvari ne jede ga, samo ga progutauser posted image

Mariya, hvala na detaljnom objasnjenju. Cisto da znam kako si postepeno presla na cvrscu hranu, dobro je da je spremna i prihvata .user posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 2246
20.9.2012 11:56:52   
Anoniman
Mama Veki pa tvom je detetu juce bio rodjendan?!! E, onda sretan rodjendan malom zvrku, neka mu naredne godine budu uzbudljive i pune osmeha.
Kakva je bila tronta?

< Poruku je uredio BlackBetty -- 20.9.2012 11:57:22 >

Direktna veza do poruke: 2247
20.9.2012 11:59:06   
Mama.Veki
Hvala BB user posted image Stavicu tortu u rodjendanske torte user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2248
20.9.2012 12:01:48   
Anoniman
Slobodno daj i recepat, ima nas par koji ce vas uskoro sustici sa slavljima

Direktna veza do poruke: 2249
7.10.2012 17:53:01   
Anoniman
Da li ste i kad poceli da dajete deci ribu i koje vrste?
Mi smo danas poceli (ja se malo gadim ribe pa je mm bario i cistio).

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here