Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 11.10.2012 14:23:16
|
|
|
|
Nanet
|
IZVORNA PORUKA: ksena Da li ste i kad poceli da dajete deci ribu i koje vrste? I mene ovo interesuje. Ja sam razmišljla da počnem sa filetima oslića. Valjda nije rano (beba za par dana puni 10 meseci)?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.10.2012 15:21:23
|
|
|
|
Ivence
|
IZVORNA PORUKA: Nanet IZVORNA PORUKA: ksena Da li ste i kad poceli da dajete deci ribu i koje vrste? I mene ovo interesuje. Ja sam razmišljla da počnem sa filetima oslića. Valjda nije rano (beba za par dana puni 10 meseci)? I mene to inrteresuje.. mada sam videla u ishrani do 9 meseci da su neke mame već davale... ja još nisam... ja juče tek dadoh cveklu :)
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 16.10.2012 15:36:57
|
|
|
|
PoisonEve
|
Ja cu tek sad da joj dam jer nam je doktorka savetovala nakon prvog rodjendana. Ali vidim da su mnoge mame davale i sa deset meseci. I iz Halo bebe takodje savetuju uvodjenje ribe od desetog meseca
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 26.10.2012 23:10:30
|
|
|
|
Azra_
|
Ja sam dala filet lososa već sa devet meseci. Kuvanog nije baš prihvatio, ali kada se isprži na foliji i doda neka povrćka, super je jeo, sve ok prošlo. Dam mu obavezno jednom u 10ak dana. Pitanjce: Kako se dete bliži prvom rođendanu, od kada bi , kako kažu, moglo da pređe na hranu koju jedu i roditelji, šta se razlikuje od ishrane u odnosu na ishranu do 9.meseca??? Nama je meni i dalje isti kao sa 7-8meseci... Voće, žitarice, neke mlečne prerađevine, plazma, mleko, povrće, meso(piletina, ćuretina, teletina, junetina, riba, pileća džigerica)... Šta dodavati i kako dete polako privikavati na hranu koju će početi da jede u skorije vreme. Kad i da li hleb treba da postane sastavni deo nekog obroka, ručka verovattno?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.10.2012 12:29:11
|
|
|
|
jdzindzer
|
pocinjes da dajes za rucak ono sto vi jedete.npr skuvas paprikas i odvadis pre dodavanja jakih zacina, soli, bibera i sl. nemoj da przis povrce i da dodajes zaprsku, bar ne neko vreme.u principu dajes sve ono sto vi jedete. ja sam uvela rucak pre navrsenog 10-tog meseca i beba je odusevljena.kuvam pomenuti paprikas (posebno voli riblji sa oslicem),boraniju, grasak, razna rizota, pasulj,peceno povrce sa ribom iz rerne...jela spremam tako sto dinstam crni luk i sargarepu (u cepteru bez ulja), dodajem paradajz, razno povrce, meso, rizu (u zavisnosti od jela), malo maslinovog ulja i kuvam.od zacina stavljam slatku alevu, bosiljak, korijander, lovor,cimet.zaprsku ne stavljam ni inace. dorucak i vecera su ostali isti, neka kasica od zitarica, voce ili mlecni proizvodi. nemoj da se plasis da joj dajes ˝normalnu˝ hranu, bebe inace vise vole jela od bezukusnih kasica.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.10.2012 16:53:15
|
|
|
|
Azra_
|
Hvala na savetu... Imam pitanje i u vezi količine po obroku, pre svega za ručak... Koliko, orjentaciono treba da pojede? Verovatno nije ista količina za dete od 8 i 11 meseci...?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 30.10.2012 10:30:08
|
|
|
|
jdzindzer
|
postoji tema o kolicini obroka cvrste hrane, pogledaj tamo. nemoj mnogo da se opterecujes preporucenim kolicinama.svako dete je razlicito, nekada je vise gladno, nekada manje...prati svoje dete i daj mu onoliko koliko trazi.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 31.10.2012 14:24:28
|
|
|
|
Ivence
|
Hej ženeee... moram nešto da pitam, pošto sam ja alergična na jaja, tek sam joj sada uvela žumance, postepeno kako treba, pa me interesuje, kako dajem belance?? Nisam pitala, pa me interesuje, a vidim da ste vi uvele svojima??
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 31.10.2012 19:19:21
|
|
|
|
Nanet
|
Ivanče, ja koliko znam, belance se ne uvodi pre prvog rođendana. Ja bih na tvom mestu bila oprezna baš zbog toga što si ti alergična na jaje. Mislim da ne bi bilo loše da to spomeneš pedijatru.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 31.10.2012 21:22:06
|
|
|
|
miva
|
Nama pedijatar rece da belance uvodimo posle rodjendana. A uvodi se tako sto se prvi put da detetu1/4, pa sledece nedelje 2/4, pa opet posle nedelju dana 3/4 i od toga nedelju dana celo belance. Ali kao sto rekoh, rekla nam je da cemo ga uvoditi kada napunimo godinu dana. Mi danas probali griz i bio nam je mmmmm...! Super!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.11.2012 9:37:58
|
|
|
|
Ivence
|
Ma ja nikako da pitam dr, sve nešto drugo krenemo, a pošto nisam smela do sada jaja, nisam ni pitala... sada nađoh i negde u knjizi da tek polse godinu.. HVALAAA VAM PUUUNOOO! Miva, ja često u griz dodam i samleveno voće, moja to obožava, pa probaj :)
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.11.2012 13:58:04
|
|
|
|
Anoniman
|
i nama je juce dr rekao da posle rodjendana uvedemo i belance i da tad vise nece jesti svaki dan jaje, nego svaki drugi.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.11.2012 15:54:27
|
|
|
|
Azra_
|
Mame, i dalje za ručak ide svaki dan meso ili žumance, naravno, i povrće...?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.11.2012 15:59:54
|
|
|
|
Anoniman
|
azra nama je receno - meso obavezno svaki dan, s tim sto jednom nedeljno moze piletina i jednom riba. zumance svaki dan do prvog rodjendana kad uvodimo belance i onda jaje svaki drugi dan.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.11.2012 16:06:39
|
|
|
|
Azra_
|
Kod nas dr kaže da ne mešamo žumance i meso... Ili jedno, ili drugo. Ja dajem teletinu, piletinu, ćuretinu, pieću džigericu, filet lososa, žumance...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.11.2012 23:21:24
|
|
|
|
miva
|
Meni pedijatar rece da zumance dajem 2 do 3 puta nedeljno, a kada dajem zumance ne dajem meso. Tako da ja mojoj bebi za rucak dajem povrce+piletina, ili povrce+junetina, ili povrce+zumance. Mi danas probali malo Barnija. Tri zalogajcica. Micika htela jos ali ja sam se plasila da joj dam.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.11.2012 23:37:04
|
|
|
|
Azra_
|
Tako i mi. Samo što ja žumance nekad dam jednom, nekad dva puta nedeljno. Jedino, mislim da preterujem sa krompirom. Ali nekako mi je jelo kompaktnije kad ima i krompir pirea, a opet, uz meso koje je hranljivo i može da zasiti, krompir i nije neophodan. Mada, i bebac ga voli.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.11.2012 23:46:07
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Drage moje, nemojte brinuti koliko čega dajete. Bitno je da dete jede, a da li ćete kombinovati u toku dana meso i jaje, jaje i pasulj i slično, iskreno da vam kažem to i nije toliko važno. Videćete za koji mesec kad budu jeli sve pa baš kad vi hoćete, tj kad je na redu da jede jaje ono ga baš taj dan neće, a kad jede meso e baš tada mu se jede jaje Nek su oni nama zdravi i siti
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 10.11.2012 21:15:47
|
|
|
|
miva
|
Mame sta dajete bebama za veceru? Mi veceramo u 19 h i to frutolino, ili keksolino, ili one neke pahuljice Baby King, pa oko 20:30 h pijemo mleko.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 10.11.2012 21:22:20
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Miva nama je vecera slicna kao dorucak, nekad griz,popara,palenta sa kiselim mlekom,jogurtom,sirom,ili kifla sa opet mleko,jogurt.... nekad plazma mlevena, sutlijas, nestle desserti,ili neke pahuljice ... uglavnom mesam pa ima dosta i sve kombinujem za dorucak- veceru,npr ako prepodne jede slano onda za veceru slatko a uveli smo i uzinu oko 17h i to nam je obavezno neko voce ali cisto bez dodatak...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 10.11.2012 21:43:34
|
|
|
|
miva
|
Gde si Sesilija kuco stara! Nedostajala si mi! I ja tako kombinujem, ali sam skontala da ova moja zabica bas ne voli "slano" za veceru, pa cesce jedemo pahuljice. Sta "muckas" za uzinu? Sada bas i nema nekog svezeg voca.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 10.11.2012 22:27:09
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Miva Evo nas mada jos nemamo 9 punih ali 10ak dana gore dole.... pa posto doruckujemo oko 8 siki oko 11,rucamo u 14 uzina mora oko 17 i oko 19 vecera,pa u 21 kupanje i posle dojimo.. .uzina ukrug imam sveze jabuke,kruske banane,i kupujem bundevu, kompot od kajsije i breskve domaci, a sljivu iz teglice,ponekad joj dam i npr kajsiju ili breskvu teglicu(kad me mrzi da idem u podrum) sta ces lenja zena.... a i mi uglavnom slano za dorucak...jer nekako uvece se mrsti na slani obrok a slatko ponjupa dok si rekao keks...imamo 6 zubica pa zvacemo samo tako A vi kako ruckate, sta jos novo imate na meniju???
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 11.11.2012 22:18:46
|
|
|
|
miva
|
Mi smo dobili dva zubica sa sest meseci i tu ostali, evo vec devet i po meseci i nikako da nam izadju gore jedinice. Muce nas vec dugo, pa i slabije mi Mici jede. A i prehladjena je pa nesto joj se sada sva hrana gadi. Nismo nista narocito uvodili. Imali smo u planu da uvedemo grasak ali nismo zbog prehlade, ovih dana cemo. Pravimo vocni jogurt za uzinu i jedemo puding.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 11.11.2012 22:51:51
|
|
|
|
Sesilija 83
|
U bre mi ssa zubicima fino,sa prvim jedinicama(donjim) balavila je samo tako po10ak portikle promenimo za dan a sa ovim ostalim zubicima nista samo ujutru kad se nasmeje i ja vidim zabelelo, a cak sam joj i slabije mazala one gelice i kapljice.... Mi smo uveli i grasak a i boraniju, s tim sto joj se boranija svidja malo vise ali me nervira jer je puna konca...sad planiram blitvu al nikako da nadjem lepu na pijaci,sve neka polutrula,pogledacu sutra u maxiju.....
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 15.11.2012 12:43:12
|
|
|
|
zeci
|
sesilija, i mi imamo isti razmak u obrocima...mada razmisljam da malo produzim...ali nikako sve da uklopim... s tim sto mi pije mleko dva puta nocu... jel vi jedete u toku noci mi blitvu ruckamo jos odavno, koristim onu zamrznutu u briketima
< Poruku je uredio zeci -- 15.11.2012 12:44:17 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?