|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
11.10.2012 14:23:16   
Nanet

IZVORNA PORUKA: ksena

Da li ste i kad poceli da dajete deci ribu i koje vrste?

I mene ovo interesuje.
Ja sam razmišljla da počnem sa filetima oslića. Valjda nije rano (beba za par dana puni 10 meseci)?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2251
16.10.2012 15:21:23   
Ivence

IZVORNA PORUKA: Nanet

IZVORNA PORUKA: ksena

Da li ste i kad poceli da dajete deci ribu i koje vrste?

I mene ovo interesuje.
Ja sam razmišljla da počnem sa filetima oslića. Valjda nije rano (beba za par dana puni 10 meseci)?

I mene to inrteresuje.. mada sam videla u ishrani do 9 meseci da su neke mame već davale... ja još nisam... ja juče tek dadoh cveklu :)

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu Nanet)
Direktna veza do poruke: 2252
16.10.2012 15:36:57   
PoisonEve
Ja cu tek sad da joj dam jer nam je doktorka savetovala nakon prvog rodjendana. Ali vidim da su mnoge mame davale i sa deset meseci. I iz Halo bebe takodje savetuju uvodjenje ribe od desetog meseca

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 2253
26.10.2012 23:10:30   
Azra_
Ja sam dala filet lososa već sa devet meseci. Kuvanog nije baš prihvatio, ali kada se isprži na foliji i doda neka povrćka, super je jeo, sve ok prošlo. Dam mu obavezno jednom u 10ak dana.

Pitanjce: Kako se dete bliži prvom rođendanu, od kada bi , kako kažu, moglo da pređe na hranu koju jedu i roditelji, šta se razlikuje od ishrane u odnosu na ishranu do 9.meseca??? Nama je meni i dalje isti kao sa 7-8meseci... Voće, žitarice, neke mlečne prerađevine, plazma, mleko, povrće, meso(piletina, ćuretina, teletina, junetina, riba, pileća džigerica)... Šta dodavati i kako dete polako privikavati na hranu koju će početi da jede u skorije vreme. Kad i da li hleb treba da postane sastavni deo nekog obroka, ručka verovattno?

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 2254
29.10.2012 12:29:11   
jdzindzer
pocinjes da dajes za rucak ono sto vi jedete.npr skuvas paprikas i odvadis pre dodavanja jakih zacina, soli, bibera i sl.
nemoj da przis povrce i da dodajes zaprsku, bar ne neko vreme.u principu dajes sve ono sto vi jedete.
ja sam uvela rucak pre navrsenog 10-tog meseca i beba je odusevljena.kuvam pomenuti paprikas (posebno voli riblji sa oslicem),boraniju, grasak, razna rizota, pasulj,peceno povrce sa ribom iz rerne...jela spremam tako sto dinstam crni luk i sargarepu (u cepteru bez ulja), dodajem paradajz, razno povrce, meso, rizu (u zavisnosti od jela), malo maslinovog ulja i kuvam.od zacina stavljam slatku alevu, bosiljak, korijander, lovor,cimet.zaprsku ne stavljam ni inace.
dorucak i vecera su ostali isti, neka kasica od zitarica, voce ili mlecni proizvodi.
nemoj da se plasis da joj dajes ˝normalnu˝ hranu, bebe inace vise vole jela od bezukusnih kasica.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 2255
29.10.2012 16:53:15   
Azra_
Hvala na savetu...

Imam pitanje i u vezi količine po obroku, pre svega za ručak... Koliko, orjentaciono treba da pojede? Verovatno nije ista količina za dete od 8 i 11 meseci...?

(odgovor članu jdzindzer)
Direktna veza do poruke: 2256
30.10.2012 10:30:08   
jdzindzer
postoji tema o kolicini obroka cvrste hrane, pogledaj tamo.
nemoj mnogo da se opterecujes preporucenim kolicinama.svako dete je razlicito, nekada je vise gladno, nekada manje...prati svoje dete i daj mu onoliko koliko trazi.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 2257
31.10.2012 14:24:28   
Ivence
Hej ženeee... moram nešto da pitam, pošto sam ja alergična na jaja, tek sam joj sada uvela žumance, postepeno kako treba, pa me interesuje, kako dajem belance?? Nisam pitala, pa me interesuje, a vidim da ste vi uvele svojima??

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu jdzindzer)
Direktna veza do poruke: 2258
31.10.2012 19:19:21   
Nanet
Ivanče, ja koliko znam, belance se ne uvodi pre prvog rođendana. Ja bih na tvom mestu bila oprezna baš zbog toga što si ti alergična na jaje. Mislim da ne bi bilo loše da to spomeneš pedijatru.

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 2259
31.10.2012 21:22:06   
miva
Nama pedijatar rece da belance uvodimo posle rodjendana.
A uvodi se tako sto se prvi put da detetu1/4, pa sledece nedelje 2/4, pa opet posle nedelju dana 3/4 i od toga nedelju dana celo belance. Ali kao sto rekoh, rekla nam je da cemo ga uvoditi kada napunimo godinu dana.

Mi danas probali griz i bio nam je mmmmm...! Super!

(odgovor članu Nanet)
Direktna veza do poruke: 2260
9.11.2012 9:37:58   
Ivence
Ma ja nikako da pitam dr, sve nešto drugo krenemo, a pošto nisam smela do sada jaja, nisam ni pitala... sada nađoh i negde u knjizi da tek polse godinu.. HVALAAA VAM PUUUNOOO!
Miva, ja često u griz dodam i samleveno voće, moja to obožava, pa probaj :)

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2261
9.11.2012 13:58:04   
Anoniman
i nama je juce dr rekao da posle rodjendana uvedemo i belance i da tad vise nece jesti svaki dan jaje, nego svaki drugi.

(odgovor članu Ivence)
  Direktna veza do poruke: 2262
9.11.2012 15:54:27   
Azra_
Mame, i dalje za ručak ide svaki dan meso ili žumance, naravno, i povrće...?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2263
9.11.2012 15:59:54   
Anoniman
azra nama je receno - meso obavezno svaki dan, s tim sto jednom nedeljno moze piletina i jednom riba. zumance svaki dan do prvog rodjendana kad uvodimo belance i onda jaje svaki drugi dan.

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 2264
9.11.2012 16:06:39   
Azra_
Kod nas dr kaže da ne mešamo žumance i meso... Ili jedno, ili drugo. Ja dajem teletinu, piletinu, ćuretinu, pieću džigericu, filet lososa, žumance...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2265
9.11.2012 23:21:24   
miva
Meni pedijatar rece da zumance dajem 2 do 3 puta nedeljno, a kada dajem zumance ne dajem meso. Tako da ja mojoj bebi za rucak dajem povrce+piletina, ili povrce+junetina, ili povrce+zumance.

Mi danas probali malo Barnija. Tri zalogajcica. Micika htela jos ali ja sam se plasila da joj dam.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 2266
9.11.2012 23:37:04   
Azra_
Tako i mi. Samo što ja žumance nekad dam jednom, nekad dva puta nedeljno. Jedino, mislim da preterujem sa krompirom. Ali nekako mi je jelo kompaktnije kad ima i krompir pirea, a opet, uz meso koje je hranljivo i može da zasiti, krompir i nije neophodan. Mada, i bebac ga voli.

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2267
9.11.2012 23:46:07   
Ivanka 75
Drage moje, nemojte brinuti koliko čega dajete. Bitno je da dete jede, a da li ćete kombinovati u toku dana meso i jaje, jaje i pasulj i slično, iskreno da vam kažem to i nije toliko važno. Videćete za koji mesec kad budu jeli sve pa baš kad vi hoćete, tj kad je na redu da jede jaje ono ga baš taj dan neće, a kad jede meso e baš tada mu se jede jaje user posted image
Nek su oni nama zdravi i siti user posted image

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 2268
10.11.2012 21:15:47   
miva
Mame sta dajete bebama za veceru?

Mi veceramo u 19 h i to frutolino, ili keksolino, ili one neke pahuljice Baby King, pa oko 20:30 h pijemo mleko.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2269
10.11.2012 21:22:20   
Sesilija 83
Miva
nama je vecera slicna kao dorucak, nekad griz,popara,palenta sa kiselim mlekom,jogurtom,sirom,ili kifla sa opet mleko,jogurt....
nekad plazma mlevena, sutlijas, nestle desserti,ili neke pahuljice ...
uglavnom mesam pa ima dosta i sve kombinujem za dorucak- veceru,npr ako prepodne jede slano onda za veceru slatko a uveli smo i uzinu oko 17h i to nam je obavezno neko voce ali cisto bez dodatak...user posted image

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2270
10.11.2012 21:43:34   
miva
Gde si Sesilija kuco stara!user posted image Nedostajala si mi!

I ja tako kombinujem, ali sam skontala da ova moja zabica bas ne voli "slano" za veceru, pa cesce jedemo pahuljice.

Sta "muckas" za uzinu? Sada bas i nema nekog svezeg voca.

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 2271
10.11.2012 22:27:09   
Sesilija 83
user posted image Miva
Evo nas mada jos nemamo 9 punih ali 10ak dana gore dole....
pa posto doruckujemo oko 8 siki oko 11,rucamo u 14 uzina mora oko 17 i oko 19 vecera,pa u 21 kupanje i posle dojimo..
.uzina ukrug imam sveze jabuke,kruske banane,i kupujem bundevu, kompot od kajsije i breskve domaci, a sljivu iz teglice,ponekad joj dam i npr kajsiju ili breskvu teglicu(kad me mrzi da idem u podrum)user posted image sta ces lenja zena....
a i mi uglavnom slano za dorucak...jer nekako uvece se mrsti na slani obrok a slatko ponjupa dok si rekao keks...imamo 6 zubica pa zvacemo samo takouser posted image
A vi kako ruckate, sta jos novo imate na meniju???

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2272
11.11.2012 22:18:46   
miva
Mi smo dobili dva zubica sa sest meseci i tu ostali, evo vec devet i po meseci i nikako da nam izadju gore jedinice. Muce nas vec dugo, pa i slabije mi Mici jede.
A i prehladjena je pa nesto joj se sada sva hrana gadi. Nismo nista narocito uvodili. Imali smo u planu da uvedemo grasak ali nismo zbog prehlade, ovih dana cemo.
Pravimo vocni jogurt za uzinu i jedemo puding.

Direktna veza do poruke: 2273
11.11.2012 22:51:51   
Sesilija 83
U bre mi ssa zubicima fino,sa prvim jedinicama(donjim) balavila je samo tako po10ak portikle promenimo za dan a sa ovim ostalim zubicima nista samo ujutru kad se nasmeje i ja vidim zabelelo, a cak sam joj i slabije mazala one gelice i kapljice....
Mi smo uveli i grasak a i boraniju, s tim sto joj se boranija svidja malo vise ali me nervira jer je puna konca...sad planiram blitvu al nikako da nadjem lepu na pijaci,sve neka polutrula,pogledacu sutra u maxiju.....user posted image

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 2274
15.11.2012 12:43:12   
zeci
sesilija, i mi imamo isti razmak u obrocima...mada razmisljam da malo produzim...ali nikako sve da uklopim...
s tim sto mi pije mleko dva puta nocu...user posted image
jel vi jedete u toku noci

mi blitvu ruckamo jos odavno, koristim onu zamrznutu u briketima

< Poruku je uredio zeci -- 15.11.2012 12:44:17 >

Direktna veza do poruke: 2275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here