Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 2.12.2012 15:23:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Azra, nama je tek provirio treci zub i i dalje miksamo hranu. Dajem jos samo malo komadica hleba, kao i bananu (tek par puta do sad) i jaje od kad smo belance poceli. A sto se jajeta i mesa tice, vec sam napisala da je nama dr reko svakog dana da jede meso. Do nedavno je i zumance svakodnevno jela, ali sad smo poceli i sa belancetom pa nam je rekao i da vise ne treba svakog dana, nego svakog drugog.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 2.12.2012 23:25:32
|
|
|
|
Azra_
|
Kseno, mi smo bolji! Imamo čak 4 zubića. Mada , to sa žvakanjem je stvar navike. Ima dece koja bez zuba mljackaju i nekako sažvaću hranu...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 2.12.2012 23:39:07
|
|
|
|
Ana RR
|
I moje dete još uvek ima 4 zubića, sad mu proviruje četvorka (a dvojke i trojke ni na pomolu).
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.12.2012 0:18:59
|
|
|
|
Azra_
|
Anči, pa kako žvaće? Ili mu još miksiraš hranu da bude kašasto?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.12.2012 8:28:21
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Moja je sinoc krckala plazmu i to bas fino , Mame kako spremate prokelj??? Doneo mi svekar sinoc punu kesu iz baste,nisam ni znala da ga imamo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 4.12.2012 21:37:21
|
|
|
|
slatka Aleksija
|
Moja razmazena beba NECE DA ZVACEEEEE!!! Izludecu... odbija svu mogucu hranu nece da jede nista za sta i malo truda treba da bi se progutalo! smizla! sta da radim mame?pomagajte! vec par dana po 4-5 kasicica uzme i cao! ni ono sto je ranije sa uzivanjem jela vise nece da okusi. nadam se da je to samo prolazna faza!
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 4.12.2012 22:23:53
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Anči, pa kako žvaće? Ili mu još miksiraš hranu da bude kašasto? Meso iseckam a ostalo izgnječim viljuškom. Do skoro sam meso blendala. Ali ako naleti na krupniji komad onda to drži u ustima i davi, davi, davi i na kraju pljune (posle toga uglavnom više neće ni da jede). Skoro je jeo juneću čorbicu, meso iseckano na kockice, nisu bile mnogo krupne. I lepo on jede, sviđa mu se, ali vidim da sve manje otvara usta, kao da ne može da zine. A on je lepo meso slagao u obraze, kao hrčak, i kad je sve pojeo meso je pljunuo
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 4.12.2012 22:32:02
|
|
|
|
vonavoj
|
Tika ima 6 zubica,i kad je jako gladna zvace meso,a kad nije onda kao Mare,skuplja meso i na kraju sve ispljune..a pri tom davi,davi..sporo jede...onda mi je lakse i brze da joj izmiksiram ..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 4.12.2012 22:36:45
|
|
|
|
Ana RR
|
Von, tako sam se ja zeznula, sve kao bitno je da pojede, nema veze izmiksaću, ali moraju da nauče da žvaću i ovako im samo činimo magareću uslugu. Nikad neće naučiti lepo da žvaće već će samo gutati hranu. Ja mu sad iseckam pa neka se muči, ako je gladan poješće.
< Poruku je uredio Ana RR -- 4.12.2012 22:37:14 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 4.12.2012 23:24:07
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Jesteeee, mora da se zvace, mi vec grickamo plazmu u pocetku izbeci oci kad proguta veci komad i suze joj krenu a sad gricka pa zvace,i lepo proguta,pa se nasmeje... Inace, niko mi ne odgovori kako da spremim prokelj???
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 4.12.2012 23:29:00
|
|
|
|
cockic
|
slazem se sa anom po meni max do prvog rodjendana da se nayce da jedy neblednirany hrany vidim da cy sa kenom imati problem ja njoj neblendam od 7 meseca ali vala gnjecim viljyskom solidno da ispadne ko blendao. nego ja nemogy sve da joj ybacim od mesa y toky nedelje 2 pyta mi jede zymance sa zelenisem,jednom tegla riba hipp,jednom batak,pa belo pilece meso,jagnjetina hipp,i teletina ako je negde yglavim.posto vec dyze nemam teleci biftek snicle sy tvrde i kyvajy se 3h ja joj samo povrce dam sa tom vodom y kojoj se kyvala teletina.i to je to.prosle nedelje je jela cyretiny hipp ona od godiny dana i nije bila odysevljena jer sy komadi mada ona joj se ni gnjecena nije svidela.pocela da bira devojka. te tegle ribe i jadnjetine fyram jos malo jer kasnije vec nece ni hteti a i sylodo je da jede kase ysla vec y 11 mesec do rodjendana planiram samo na seckano i blago gnjeceno da dam da jede.petar mi je brze naycio na krypnijy hrany mada da li ima veze ili ne on je sa 8-9 meseci imao toliko i zyba a ona tek 4.oni kazy zvacy desnima a ja bas mislim da je to nezgodno.kako meso desnima ajde keks ili tako nesto ali meso ono ce komad da klizne i da progyta keks se topi pa je lakse.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 4.12.2012 23:37:58
|
|
|
|
cockic
|
jer sy to mali kypysici mislim na prokelj imam i ja y frizdery.mozda cy sytra nemam pojma sta cy i kako cy posto sam sama sa njih dvoje. ja se nesecam kako sam siny mozes kao sladak kypys sa nekim mesom stavi nekoliko tih kypysica i meso malo crnog lyka i posle joj izgnjeci. a mozes kad se sve to skyva mislim da kypys i meso kad izgnjecis da prodinstas malo prazilyka na pytery i onda stavis preko tog prokelja i mesa i pomesas.ako voli hleb ydrobi srediny a ako ne kad se skayva taj prokelj a mesom stavi mali krompiric jer prazilyk ybije miris tog povrca koje ima jaci miris ja ga stavljam i sa zelenisem(brokoli) i sa belim mesom i krompirom,ma sa svi ide i byde syper ykys. vec dyze vreme je na klasinom kyvanjy jer je prehladjena pa je vise za jednostavne kombinacije.danas je samo belo meso sa krompir pireom. sytra cy mozda i zelje sa zymancetom nije ga jela do sad pa da probam mislim na zelje a mleveno meso ne voli skoro sam pravila mysaky od plavog patlidzana i tikvica i nije htela beci se. sta ja napisa nemam pojma mislim ono vezano za kyvanje prokelja
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.12.2012 9:14:01
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Jeste cockic to su kupusici,ja mislila da joj obarima sa ostalim povrcem i dodam neko meso... videcu sta ce da ispadne...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.12.2012 20:20:54
|
|
|
|
vonavoj
|
Tika jede plazmu,smoki,hleb sa pavlakom,danas sam joj prvi put dala hleb i pastetu (cula sam da je junior neoplanta,odlicna,provereno samo meso)...jede kolace,u vrticu im verovatno ne miksiraju.. ali kad mi se zuri,onda joj izmiksiram (nemajka) u pravu ste,kad god je gladna jede kako god da joj dam
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.12.2012 23:41:46
|
|
|
|
Azra_
|
Nama danas dr na kontroli reče da malo oladimo sa šargarepom. Istina, jede je skoro svaki dan. Mislila sam da je veliki i da nema veze, ali eto. Kaže da je malo užuteo oko nosića i ušiju, a to je znak viška vitamina A. 15ak dana da mu što manje dajem, možda jednom nedeljno, a posle normalno, do 3 puta nedeljno. Rekla je da polako možemo da uvodimo i belance, ali ne pitah kako. Verovatno malo po malo... Nisam više opterećena gramima kao nekad. I dalje smo dugački. Više i ne stajemo u onu spravu za merenje visine beba. Imamo 9900! Taman. Još da počnemo da spavamo i žvaćemo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 7.12.2012 12:40:24
|
|
|
|
Guardian
|
Meni kroz sito uopšte ne izlaze ljuspice od graška i pasulja, ma neeema šanse, poludeću. Dajem bebani sa opnom blendirano i drhtim svaki put. Inače piletinu ( batak i karabatak ) sitnim prstima, a junetinu ni u ludilu, belo meso tek ne...suvo je strašno, zadavljujem se i ja sa njim, a kamoli beba. Još uvek blendiram i znam da ne valja, ali kad joj dam, a ona srce malo krene kao da se davi i da hoće da povraća srce mi siđe u pete, a crne misli me obuzmu. Kako će kad krene u jaslice nisam živa
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 7.12.2012 12:58:55
|
|
|
|
minna
|
Ne brinite, zvakace, samo polako, za njihova creva je ionako zdravo da jedu mikasano. Ja sam stalno razmisljala kad ce poceti da zvace i kako ce, kad je krenuo u jaslice (sa godinu dana) naucio je i da zvace i da jede sam. Samnom bi mu verovatno malo duze trebalo, jer tamo nije imao izbora, ali i tako bi naucio. Samo polako
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 7.12.2012 13:03:58
|
|
|
|
Guardian
|
Joj minna srce si utešila si me malo. Krećemo sa mesec dana u jaslice, a tamo nema štapnog miksera, lude mame paničarke, već viršlice, paštete, komadi hleba, komadi mesa...joooj...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 19.12.2012 0:05:11
|
|
|
|
Azra_
|
Mame , može neki predlog za večeru, pre mleka? Do sad samo jede razne neke pahulje, mlečne, nemlečne, kombinujemo, nekad palentu...uglavnom, voli slatkasto za večeru... Izgleda da će se hraniti kao pile tim pahuljama sve dok jednog dana ne otkrije ćevape. :-)
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 19.12.2012 14:54:47
|
|
|
|
PoisonEve
|
Azra da li joj dajes griz? ja skuvam griz i izrendam pola jabuke u njega i dodam cimet. Mini se svaki put odvali od toga! Proju takodje mnogo voli kao i gibanicu
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 19.12.2012 23:27:45
|
|
|
|
Azra_
|
Nisam mu davala griz. Rekoh jede čudo onih pahuljica, dođe mu na isto, a sa ovom našom hranom, kao što si napisala, proja, gibanica i sl.nisam krenula. Nekako, ne znam koja mu je mera. On može da pojede parčence i da neće više, ja pomislim da mu je dovoljno, on za sat vremena gladan. Kad mu pravim palentu, plazmu, pahulje, znam mu meru i dok ne pojede, nema izlaska iz stolice.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.12.2012 17:50:03
|
|
|
|
magnetic
|
Ja cu biti kratka,moje dete nista,nista,nista nece da jede Sva deca vole bananu,plazmu i lino proizvode,ona ni to ne jede.Mozete misliti kako je onda sa povrcem i mesom.A ne bi verovali kakav je bumbar.Poludecu od pravljenja i bacanja hrane svaki dan
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.12.2012 21:30:08
|
|
|
|
branki*
|
magnetic,sve znam boza je suuuvise dugo bio takav,nista nije voleo,ni jedan ukus,cak sam ga i na spric hranila,ma uzas!sa godinu i po sam presekla-nema miksanja,posebnog kuvanja i promenila svoj stav,i dalje nije od dece koja uvek mogu da jedu,jede uz kompjuter,jurenje,tv,igru...nekad danima zivi na mleku i kriski hleba...nekad pojede maltene kao ja.nije debeo,a ni mrsav.trpaj kad mozes,pokusavaj,sta drugo,bice bolje...boza npr nikad,ni sad,nije voleo tu miksanu,kasastu teksturu,vidno je bolje od kad je poceo da zvace.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 20.12.2012 23:19:48
|
|
|
|
Azra_
|
Ja ovog mog kao pripremam da počne sa malo krupnijom hranom. Dala mu parčence pilećih prsa dok sam ja večerala, pošto se motao oko stola, nakon 20minuta, on je i dalje žvakao to parčence i onda ga pljunuo. Ne buni se, hoće da žvaće, ali kad je gladan, nema vremena da mezi pa se ljuti. Sa ovo 4 zuba, neka ga...kad bude bio spreman, žvakaće. A vidi se da voli da kašasto. Sestrić je malo pre godinu dana počeo da odbija sve kašasto i vrišti kad vidi da je nešto izmiksano. Različita su deca. Mame, pokušavajte i čuvajte živce, ako je izvodljivo.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 21.12.2012 17:12:13
|
|
|
|
magnetic
|
Ja sam stvarno protivnik davanja secera,soli i svih ostalih namirnica prerano,ali sam u ocaju pokusala joj dati i bebi piskotu i slaninu i malo posoliti hranu i cak pokusati joj dati malo od naseg rucka,na sve okrece glavu i stisne usta,ako joj uguram silom skoro povrati.Na kraju sam rekla sebi da je necu terati ni na sta.Vracam se ishrani bez soli,secera i ostalih gluposti.Definitivno je nesto drugo muci,a ne ukusi.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?