|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
23.11.2012 16:46:03   
Sesilija 83
odgovor posle 10 danauser posted image sorry,
mi sikio uvece oko21 posle kupanja pa oko 5h ujutru, uzela sam joj jagnjetinu kasice leleee kako smrdiuser posted image jedva sam je nahranila...
sad cu blitvu,uzecu onu smrzntu, a pitanje ... uzela sam joj juce milupa pahuljice mixed fruit,i imaju narandzu u sebi,a ja znam da citrusi idu tek posle prve godine,a apotekarka me ubedjuje da je to prilagodjeno bebama a na kutiji pise od 6 mes.
ja kupila ali joj nisam jos dala
i da pitanje br 2. nestle dessert sa borovnicom od kad moze???

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 2276
24.11.2012 21:28:22   
JasnaM
Ja mogu da ti odgovorim za milupa pahuljice, isto sam se pitala, medjutim dala sam i proslo bez problema (a inace smo skloni reakcijama) i pojeo je sve u slast, tako da mislim da je to skroz ok. Nestle desert nismo jeli pa ne mogu nista da kazem user posted image

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 2277
25.11.2012 1:27:54   
Anoniman
mozes, borovnica ne spada u jagodicasto nego u bobicasto voce.
nestle dobije kada nemam vremena ili poremetimo sve, mozda da iskoristis ovo malo voca sto je ostalo pa sama da pravis deserte, tj vocne jogurte - mada ih ja pravim sa kiselim mlekom.

(odgovor članu JasnaM)
  Direktna veza do poruke: 2278
25.11.2012 7:35:27   
cockic
sesilija mi smo taj dezert jeli sa nekih 7 meseci i ok,a cak sam joj dala sok jyvitanin jabyka,sargarepa i narandza sve je ok proslo sem ojeda od te narandze ali nisam joj vise davala samo neka dva sokica.jer jedino taj jyvitanin nema secera svaki ima pa i to sam gledala.kad joj vec dajem kypovne reko barem da nema secera.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2279
25.11.2012 21:49:55   
Sesilija 83
Ma ona uopste nece sokice.a deserte joj dajem iskljucivo ako nismo kod kuce i nemogu da joj pripremim domace....
Hvala na odgovorimauser posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2280
27.11.2012 7:54:46   
Sesilija 83
Jagnjetinu ruckamo ali nismo odusevljeni, blitva onaaakooo svidja joj se kad je veri veri hangry..... sta mi kazete za sledecu namirnicu??? J a mislila kupus ili prokelj???illliiii mozda Kelj???

Direktna veza do poruke: 2281
27.11.2012 9:01:39   
cockic
ja bas yze jyce hipp jagnjetiny da imam za cetvrtak da joj mm kad bydem isla kod gin.a i danas cy cyretiny jyvitaniny da joj dam a mozda i hipp ona jeste od 12 meseci samo zbog soli,a ja njoj vec malo solim tako da je moze ryckati.jer sve iz te kasice je jela.

a to ja kelj,kypys,prokelj (oni mali kypyscici ) nisam ni ja jos jer sve mislim mirise nece hteti ali moram probati da joj dam.setila sam se i kelerabe kazy da je i ona ok.

Direktna veza do poruke: 2282
27.11.2012 16:03:58   
Sesilija 83
Ove zalenise jede lepo stvarno,ja joj to zelenilo spremam sa zumancem i kiselim mlekom ili sirom...Moja K slane kase iz teglice jede iskljucivo ako joj dodam pirinac,ili hleb ili malo sira...a ako joj dajem samo kasu ona nece,pa ja ponesem malo hleba i kiselo mleko i umesam joj na licu mesta..user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2283
29.11.2012 0:38:35   
Azra_
Pitanjce za iskusne mame! Beba je još uvek na Humani, i ne planiram da ukidam bar do 1,5dana. Da li sme u toku dana, ako nešto spremam, pirinač, griz, čokolino...da napravim sa običnim mlekom, a kad pije flašicu, da pije Humanu? Da li razblažujem Kravicu, ako sme, i koliko? Hvala na odgovorima...

Direktna veza do poruke: 2284
29.11.2012 0:44:06   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Azra_

Pitanjce za iskusne mame! Beba je još uvek na Humani, i ne planiram da ukidam bar do 1,5dana. Da li sme u toku dana, ako nešto spremam, pirinač, griz, čokolino...da napravim sa običnim mlekom, a kad pije flašicu, da pije Humanu? Da li razblažujem Kravicu, ako sme, i koliko? Hvala na odgovorima...

Ja sam sa punih 9 meseci počela da dajem čisto mleko i jogurt, dojila sam do 14 meseca, sve je lepo prihvatila, ništa nisam razblaživala, nije imala nikakvih reakcija.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 2285
29.11.2012 7:08:42   
branki*
azra,ja sam cokolino i sl. spremala sa nerazblazenom kravicom,pio je nan u flasici i jos uvek je tako.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2286
29.11.2012 8:33:55   
Sesilija 83
Ja mojoj K dajem kravicu uz plazmu,griz,pahuljice....a doji i dalje,a uz mleko sam joj uvela i jogurt i kiselo mleko sa nekih 7,5 meseci.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2287
29.11.2012 8:57:53   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Azra_

Ja sam sa punih 9 meseci počela da dajem čisto mleko i jogurt, dojila sam do 14 meseca, sve je lepo prihvatila, ništa nisam razblaživala, nije imala nikakvih reakcija.

Isto i ja nisam razblaživala. Koristimo Niško mleko, trajno od 2,8%mm. Ona mleka sa raznim vitaminima i od 3,2%mm nikad nije hteo.
Dojila sam ga do prvog rodjendana. Pre samog prekida dojenja davala sam mu to obično mleko pre sisanja uveče i lepo je prihvatio. I sad uveče i ujutru pije mleko.
Humanu sam koristila dva meseca i sam je izbacio HUmanu, a nastavio samo da sisa

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2288
29.11.2012 9:08:12   
cockic
ja imala tri posta y temi mama pa reko da svrnem i ovde i bezim user posted image

ja sam kravlje mleko dala sa nekih osam i po prvo sam razblazila a posle vec ne kravica ad sad njy jede yz plazmy najvise yz griz nevoli.

inace ni moje dete nece teglice vec dva dana nema sanse mora da je prerasla taj bljytav yjysuser posted image danas zymance brokoli i pavlaka to jede ali isto ne velika kolicina ja celo zymance stavim na kasiky barenog brokolija i 2 kasicice pavlake.bitno je da pojede sve sa tim celim zymancetom a ne da pola bacim i da nista nepojede.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 2289
29.11.2012 11:47:44   
Guardian
Kako spremate grašak i pasulj? Da li ste uvele paradajz i papriku? A svinjče? Dajte neki receptić mamice user posted image

Mi krećemo sa svim tim, pa mi trebaju saveti. Uskoro prelazimo i na Novalac 3 user posted image a dr kaže koja nedelja pre 12-og meseca neće biti problem, tako da kad popijemo dvojku koju imamo, idemo u nove pobede.

Direktna veza do poruke: 2290
29.11.2012 21:20:54   
miva
Mi svasta nesto jedemo, ali nikako nismo uveli kelj, kupus i pasulj. Pa nam je to na meniju ovih dana. Interesuje me kako ste spremale pasulj i sa cim u kombinaciji?

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 2291
30.11.2012 22:26:35   
slatka Aleksija
evo i mi cemo preci u ovu temu. jos koji dan i punimo 9 meseci mada uveliko svasta nesto jedemo. ja sam Guardian grasak kuvala,cistila opnice mesala ga sa krompirom,pavlakom i zumancetom. i nije bas nesto slatko jela ali prolazi nekako na jedvite jade user posted image pasulj jos nisam davala a neznam ni kako bi nam isao....user posted image a i jos nam je rano za pasulj!

ALEKSIJA JE MOJ CEO SVET!

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 2292
1.12.2012 6:57:43   
cockic
mi smo jeli pasylj sa pynih 9 meseci ako se dobro secam.paradajaiz sam joj ybacila skoro onaj domaci kyvani a rycak.mada jela je kao manja jyvitanine kasice sa teletinom mislim da one imajy paradajiz.yglavnom je kasica crvenkasta.

jyce sam opet pravila rycak za nas pa dala i njoj djyvec.nego nece mi komade morace da yci nema sanse nevoli ni sytlijas zbog tih komadica.a djyvec namerno prekyvam i ne vredi nece cak sam joj stavila pavlaky.par kasicica pojede i nece vise.

a makarone jede mada one klize i ja ih malo izgnjecim ali opet nije bas sitno ne znam zasto je pocela da bira.
mada ja mislim da vec nema veze sta je rycak mozda nema veze ni sto je krypnije nije htela ni kasice kypovne probala sam i to i ty stavim pavlaky posto bez nje isto nece.mozda je perod takav za ryckove nemam pojma.

evo sad stavih projy da vidim da li ce to da rycka,kacamak voli projy je jela prosli vikend ali samo je grickala ony srediny i pavlaka na kasicicy.

(odgovor članu slatka Aleksija)
Direktna veza do poruke: 2293
1.12.2012 10:41:40   
Sesilija 83
Cockic sta mi kazes za mleko 2ili 3 puta na dan??? ja ne znam sta onda da joj dajem u 12 h na podne kad joj izbacim mleko??? da li i tu ide vocna uzina ili stad rugo??

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2294
1.12.2012 11:23:50   
cockic
sesilija ja sam skoro izbacila mozda pre dve nedelje i onda na mesto ad sam joj dala sok mada i sok ne volim da joj dajem cesto vise je forsiram na vody.

inace kad sike mislim da ne moras da joj yskracyjes nemam pojma ja sina nisam koliko se secam .

Direktna veza do poruke: 2295
1.12.2012 23:59:41   
Azra_
A kad dete može da žvaće? Dakle, ono, da ne bude skoroz izmiksano? Ja ovom mom dam komadić mladog sira, on ga sa ova 4 zuba mulja po ustima pola sata. Pitam se šta bi bilo da je nešto tvrđe. Plazmu nekako pogricka, valjda se natopi u ustima i omekša pa proguta.

Skoro smo na nekoj slavi videlii bebca od 10 meseci kome mama kida praseće pečenje i mali sa hlebom ručka kao veliki. Mi smo se malo razmazili po tom pitanju. Voli kašasto... Prvo mi je bilo bitno da prihvati sve što mu dam, pa makar bilo skorz izmiksano, i uspeli smo. Jede sve, da se ne žalim, ali čim je krupnije, muči se i hranjenje traje po pola sata i dužeuser posted image ...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2296
2.12.2012 10:18:45   
Sesilija 83
Azra zavisi od deteta, moja beba ima 7 zuba, i meso joj miksam ali ne skroz,a sir malo izgnjecim,pirinac ne miksam i povrce samo ispretiskam viljuskom i ona malo mulja pa proguta,a hleb joj kickam komadice(sredine) i ona fino rucka ...

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 2297
2.12.2012 10:32:15   
cockic
ma moja lena gricka plazmy,smoki,grisine znaci nije do komada nego joj se mozda nesvidja to sto joj ja spremim.ili zato sto je drmajy virysi dyzi period.

evo danas cy belo meso i krompir posto je bolesna da je nemycim nekim novinama mozda stavim malo kelerabe.

ja kad vidim da nece nista ja joj dam brokoli i zymance ali nikad vise od dva zymanceta nedeljno nisam davala mada neki pyt ostavi par kasicica pa ona ne pojede ni cela dva za nedeljy dana.

ali inace mi gnjecimo viljyskom vec od 7 meseca rikny mi stapni mikser.

dorycak nam je jytros bio y 7h plazma sa mlekom a sad ce yzina banana i kryska user posted image eto i krysky ako nije ona brasnjasta nece samo sa bananom.e sad se setih izrendacy jabyky i staviti banany jer voli kad joj klizi.ne voli syvo.

ja joj seckala jabyky na kockice nece samo siska pa pljyneuser posted image mada jabyky mi i ne voli jela je samo dok sam joj yzimala one iz teglica a sin mi jabyke obozava pojede po 3 dnevno.

Direktna veza do poruke: 2298
2.12.2012 12:56:02   
Azra_
I mi volimo kad je glatko, kad klizi, da nije suvo. Čim stavim neko belo meso, ono dosta isuši kašicu i tad pljuje ako je krupnije. Dajete svaki dan meso ili žumance?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2299
2.12.2012 13:54:16   
cockic
ja kako kad obicno dajem dva cela zymanca za nedeljy dana ostalim danima meso user posted image nemam neko pravilo eventyalno moze pocetak nedelje i kraj po jedno zymance user posted image

danas belo meso i krompir odlucila sam se za provereny kombinacijy,mada sad kad je prehladjena mozda i to odbije nadam se da nece.

inace pojela je banany sa rendanom jabykom i nije pravila problem zbog jabyke pa pored ykysa banane ne moze ni da je oseti ,i to je poryckala skoro sve banany i jedny jabyky user posted image

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 2300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here