Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.8.2012 14:50:18
|
|
|
|
Mama.Veki
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve Mama Veki, mislim da je sirova cvekla jos uvek teska za stomak. Inace odlicno ide sa krompirom, pa mozes da napravis i krompir pire. Mal9o cvekle skuvas sa krompirom, izblendas i dodas malo putera. Mini to bas voli. Stvarno? Ja vec dala i to prvo izrendala, pa onda u blender zajedno sa breskvom, ispasirala bananu i sve zajedno izmesala i sve je pojeo. Sad je jeo i rucak. Ne znam, nisam primetila da se nesto zalio do sada. Ako bude u redu, produzicu ovako. I pedijatar mi je jutros rekla da mogu svezu, s tim sto mi je ona predlagala kao salatu, a ja bas nemam pojma kako bi izvela da je tako pojede. Ipak je mnogo tvrda, osim blendana pa sa kiselim mlekom recimo, da klizi, ali mi se ne dopada ta kombinacija. Przenice cu probati sutra, pa bas da vidim kako ce mi ispasti. A i tikvice i krompir, uf meni se sad prijede
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.8.2012 15:25:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Vole zene u rernu pa to ti je ;) Ajd mozda ja probam na vas nacin
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.8.2012 15:47:34
|
|
|
|
Mama.Veki
|
IZVORNA PORUKA: Zenetina Vole zene u rernu pa to ti je ;) Ajd mozda ja probam na vas nacin Ja se sve nesto tripujem da mu ne bude mnogo masno tako, sta znam, jos i pavlaku kad mu namazem. U svakom slucaju veceras cu probati u rernu, a posle cu sigurno i przene. A veceras je proba cisto da vidim da li cu uspeti, ali cu napraviti vise i za nas. E sad jedno glupo pitanjce: a jel umocite hleb u jaja sa obe strane, i onda u toku pecenja preokrenete i drugu stranu da se ispece, mislim dok se pece u rerni na papiru Znam, al rekla sam ja, meni sve treba nacrtati.
< Poruku je uredio Mama.Veki -- 29.8.2012 15:48:10 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.8.2012 15:50:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Umočim obe strane u jaje ali ne okrećem u toku pečenja. Ja sve pravim u rerni, čak i pomfrit. Onaj smrznuti kupovni stresem na papir i ispečem u rerni, bude strava bez kapi ulja, ako pečem i pljeskavice i ćevape.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 29.8.2012 17:49:25
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Eto da javim, przenice su ispale super. Doduse jeli smo ih mm i ja, beba vec bila jela, ali to kao za probu da vidim kako ce da ispadne. E bre Gae, nikad mi nije palo na pamet da pravim pomfrit u rerni, pa i pljeskavice i cevape. Stvarno se covek uci dok je ziv
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 1.9.2012 0:21:28
|
|
|
|
Mariya
|
Ja isto sve pečem u rerni, pa čak i pohovano meso . Stavim ulja samo koliko je potrebno da podmažem tepsiju ili vatrostalnu i bude super. Da li neko zna kad mogu da se daju šampinjoni? I kako dajete papriku? Oljuštenu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 10:06:33
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ajde mame sta dajete decici za dorucak i veceru, ja vise nemam ideja
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 10:20:48
|
|
|
|
lajla
|
Anck ista situacija je i kod mene.....vrtim u krug plazmu,lino pahuljice,griz,palentu,poparu
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 10:38:10
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Isto i kod mene, nemam vise ideja Jutros sam proprzila malo urde (ne znam da li znate uopste sta je to, i ne znam da li je ista i srpska rec), uglavnom nesto kao mleveni sir, na teflonu, razmutila jedno jaje, ali posto mi se cinilo mnogo stavila samo pola od jajeta i napravila nesto kao omlet. U to izmrvila hleba i dodala kiselo mleko. Sin mi nije bio odusevljen. Onda sam mu dala samo hleba i kiselo mleko, ali ni tim nije bio odusevljen, jer je k.mleko bilo mnogo hladno posto ga nisam izvadila na vreme iz frizidera. E onda sam se iznervirala i dala mu keks i mleko.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 10:40:07
|
|
|
|
Mama.Veki
|
IZVORNA PORUKA: Mariya Da li neko zna kad mogu da se daju šampinjoni? I kako dajete papriku? Oljuštenu? Ja nisam dala sampinjone jos uvek, cini mi se da su teski, mozda zato sto je to jedino sto meni smeta i nikako da ih svarim, pa mislim i da ce njemu biti teski, a papriku sam davala samo zamrznutu i to onu crvenu isecenu na trakice, i to ubacim nekoliko u rucak i bude lepo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 11:33:24
|
|
|
|
PoisonEve
|
Ja ponekad ubacim malo paprike kad joj kuvam meso sa povrcem. Kazu da sampinjoni idu posle prve godine, pitala sam bas mislim u ovoj temi. Inace htela sma da vas pitam nesto, od kad nam je MinaVB rekla da kravlje mleko moze da se konzumira u kasicama vec od 8. meseca ja sam pocela da joj stvaljam u poparu i da sa njokm pravim one kupovne kase bez mleka. Medjutim kao da joj to steze stomak i da joj tesko pada? Da li je to moguce ili je od neceg drugog? Napravila sam dva dana pauzu i nisam joj davala kravlje mleko i sinoc joj za veceru napravim keks sa mlekom a ona je cele noce jecala, ma uzas! Groznu noc smo imali!
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 13:59:28
|
|
|
|
vonavoj
|
PE,i ja sam mojoj pravila 2 puta sa kravicom,i od onda ima problem sa stomakom..redju stolicu i cescu..e,sad,da li je od toga,ili virus,zub,pojma nemam...uglavnom od tada je pocelo sad je bolje,ali bas se sve povezalo..sacekacu,pa cu opet probati! inace,probala sam da joj ispecem zumance,stavim hleb i pavlaku,ma kakvi,nije htela da jede ..a jogurt isto nece da pije,moze samo pavlaka! ni ja nemam ideja..ponekad joj dam hleb i pavlaku,pa se pitam da li joj je to dovoljno,a voli da jede..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 14:16:36
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Mama.Veki IZVORNA PORUKA: Mariya Da li neko zna kad mogu da se daju šampinjoni? I kako dajete papriku? Oljuštenu? Ja nisam dala sampinjone jos uvek, cini mi se da su teski, mozda zato sto je to jedino sto meni smeta i nikako da ih svarim, pa mislim i da ce njemu biti teski, a papriku sam davala samo zamrznutu i to onu crvenu isecenu na trakice, i to ubacim nekoliko u rucak i bude lepo. Da li deci davati šampinjone? KLIK
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 14:16:43
|
|
|
|
vonavoj
|
da li dajete deci kakao,poput krasovog neskvika,ili tako nesto?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 14:21:18
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Hana pije Neskvik , ujutru joj je to prvo. Uvela sma joj jer joj je posle prestanka dojenja oko 8,5 meseci tesko palo da predje na obicno mleko, i onda joj sa Neskvikom nije bilo lose, tako je prihvatila mleko.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 14:26:26
|
|
|
|
vonavoj
|
hvala! i T je prestala da sisa pre 2 nedelje,pa da probamo neskvik..ali da li moze u AD mleko
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 14:36:18
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa moze, sto ne, ja ga nestavljam mnogo cisto da zasladi malo. Nego AD je malo sladunjavo, neznam kakav je ukus kad se mesa sa Neskvikom, al ti probaj, mozda je jos lepse
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 15:47:03
|
|
|
|
vonavoj
|
probacu uvece,da bi vise popila
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 18:48:48
|
|
|
|
PoisonEve
|
Danas joj nisam davala kravlje mleko u kasicama, bas cu da vidim kakva ce biti noc. A i moj tata mi je dao dobar savet, da joj kupim kravlje mleko bez laktoze.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 18:56:57
|
|
|
|
minavb
|
Lalva joj je stoloca posle kravljeg u kasi? Laktoza veze vodu o razmrksava stolocu. Ako joj je stoloca posle kravljeg tvda, mleko bez laktoze ce pogorsati stvar. Nama je prvih par noci posle cokolina sa mlekom proslo iz stenjanje, posle je sve bilo ok.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 19:02:55
|
|
|
|
minavb
|
Al sam ispromasivala slova
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 21:33:17
|
|
|
|
vonavoj
|
minavb,sta si napisal nama je posle mleka bila retka stolica
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 22:03:37
|
|
|
|
Ana RR
|
PE, ja Maretu nisam kravlje još uvek dala, čak ni u kašicama. Mislim da ume da bude teško za stomak i nekako mi se uopšte ne žuri.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.9.2012 22:11:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam tek posle rođendana počela kravlje mleko da koristim za poparu, puding i kuvanej uopšte ali ga neće piti. Neskvik i slično ne dajem ni sad ali sam posle rođendana uvela šampinjone i N ih obožava.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 7.9.2012 11:23:55
|
|
|
|
PoisonEve
|
Bila sam u pravu, Ipak je kravlje mleko bilo uzrocnik stomacnih tegoba nocu. Juce smo preskocili i fino je spavala. Uglavnom ima tvrdju stolicu. Sad cu da se nalivam vodom pa da malo povecam svoje mleko. Juce sam se iznenadila kolicinom mleka u levoj dojci. Nisam joj davala sigurno 12 sati mozda i vise i primetim da me boli. Mogla sam mastitis da zaradim
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?