Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 25.8.2012 19:58:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Ahaaa, znam za taranu koja ide u supu, i to sam jela, a moze i vako
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 25.8.2012 20:43:40
|
|
|
|
Anoniman
|
nemoj ti meni "znam" nego pravi deci taranu u mleku za dorucak!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 25.8.2012 20:58:19
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Ja samo ne pravim (ne mesim ) taranu, kupujem je u kesici, skuvam u vodi sa malo soli i ulja, procedim i izmesam sa kiselim mlekom i malo sira. E samo sto se prodaju sa jajima i bez jaja, pa ako ne uvodite belance ili ne planirate, obratite paznju da budu bez jaja. Ja kupila sa jajima i dobro nam ide.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 25.8.2012 21:01:14
|
|
|
|
minavb
|
Moram da priznam da ovo nisam nikad jela niti davala detetu. Mi smo taranu stavljali u supu par puta u zivotu. Ovo moze da se sprema i sa sosevima s apovrcem i mesom, kao makaroni.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 25.8.2012 21:07:16
|
|
|
|
Anoniman
|
valjda moze, nije mi palo na pamet. na selu se to tako jelo, nedeljom u supi a za dorucak u svezem mleku. i to sveza tarana, suva nikad ne dostane
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 26.8.2012 0:45:35
|
|
|
|
vonavoj
|
BB, idi begaj,sad mi se jede tarana..u ove kasne sate
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 26.8.2012 0:49:57
|
|
|
|
Anoniman
|
:o)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 26.8.2012 14:52:46
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Ove nedelje, kao i prosle, je imao za rucak ribu (oslica). I to ce nam biti tradicija ubuduce: nedeljni rucak-riba. Mislim da je dovoljno jednom sedmicno. Stavila sam jedan rolo file u rernu, pokriven folijom, u serpici prodinstala luk, sargarepu, dodala dve kasike pirinca, dodala vode, malo kasnije stavila i brokulu. Posle sa ribom izmesala, izmiksala i super! Lepo je ruckio. Dobro je, voli ribu, za razliku od mame i tate.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.8.2012 16:39:40
|
|
|
|
Christabel
|
Kako se sprema popara? Znam da se hleb kuva u mleku (ili vodi?), ali ne znam koliko ni sta se tu jos dodaje
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.8.2012 17:26:19
|
|
|
|
vonavoj
|
POPARA
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.8.2012 17:46:55
|
|
|
|
PoisonEve
|
Ja u malo mleka stavim parce hleba koje prethodno iscepkam na manje parcice. Dodam malo parcence putera i to je to. Danas sam dodala i manji komadic fete. Bas joj se dopalo
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.8.2012 21:26:25
|
|
|
|
Lilla
|
I mi smo danas ruckali poparu prvi put, svidja mu se, bas je lijepo pojeo. Bila sam ubijedjena da nece ni okusiti, ali eto. Napravila sam je tako sto sam u mlijeko dodala malo maslaca i pavlake, pa onda u tome skuhala 3 snitice tost hljeba bez korice.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.8.2012 22:08:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Poparu nisam nikad pravila Tamari, a mislim da necu ni Nedi ... a zasto? Nemam pojma, nesto mi to ne pase, nekako mi lepse da napravim przenice ili mekike bez belanca, i sa tim ce biti uskoro svrseno, uskoro godinica pa cemo sve da izedemo. Mislim sve te sastojke mogu da joj dajem i bez poparisanja Jel tarana vojvodjansko jelo, jerbo ja kod moje bake sremice nisam to niikada jeeela u mleku A Neda je nevidjena izelica jede sve sto joj das, doduse nisam joj davala jos samo krastavac, kupus i one kelje, prokelje, cveklu i odbija da jede breskvu, moracu opet da probam, visnju smo npr probali juce. A ja sam kao dete sam najvise mrzela poparu, koju moja maajka i nije pravila cesto cak dapace(dakuce) i kacamak. Sada kao matora nateram se da pojedem kacamak, ali ne vredi,krce creva posle sat vremena ahahah Daj bre tu jagnjetinu da izedemo PE dobro mi dade ideju da Nedi ponudim feticu Mama Veki starija Tamara je u stanju da se davi u ribi, kao i njen padre, ja sam tu, onooo kako kad, ja brate volim kad riba ima cetiri noge (opet odoh u off)
< Poruku je uredio Zenetina -- 27.8.2012 22:12:07 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.8.2012 22:12:41
|
|
|
|
Anoniman
|
prdavac jede, jednom ili dva puta nedeljno. do sada sam samo rendala sir na kupno, prosli put sam probala da dodam kiselo mleko i nije nesto odusevljen kombinacijom. mozda je do zuba, mislim da su krenuli ostali ...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.8.2012 22:16:29
|
|
|
|
Ana RR
|
Ženetino, nasmeja me Mare obožava poparu ali ja je još uvek pravim sa vodom (još nisam počela da mu uvodim kr. mleko), dodam puter i pavlaku i on oliže činijicu
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.8.2012 22:31:20
|
|
|
|
Anoniman
|
I sta sad? Da prosirim vidike i napravim tu poparu, vidim da je popularno medju ovom nasom malom mafijom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.8.2012 22:36:13
|
|
|
|
Anoniman
|
ja pravim sa ad - u 1 dcl vode kad provri iskidas sredinu 1 parceta hleba, kuvas dok ne postane ujednaceno, dodas parcence putera, skines sa vatre i dodas 30-60ml AD mleka. Narendas sir ili probaj kiselo mleko
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.8.2012 22:39:16
|
|
|
|
Anoniman
|
u poslednje vreme mm pravi poparu sinu - juce sam skontala zasto. napravi vise pa sam pojede . cicvaru sam jedva pristala da jedem i sad je volim, za poparu ce mi trebati vremena
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.8.2012 22:51:44
|
|
|
|
Ana RR
|
Joj, pa zar popara i cicvara nisu ista stvar ja sam to prvi put napravila kada sam Marku počela da dajem..
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 27.8.2012 23:11:51
|
|
|
|
Anoniman
|
jok, cicvara je napravljena od psenicnog brasna uprzenog na masti sa malo vode i soli, mada nekako mislim da ce Olga bolje znati da ti kaze ... taranu u mleku sam jela jedino u banatu pa ne mogu da ti kazem sigurno - znam da je svi znaju samo u supi! kad dodjemo do celog jajeta podelicu sa vama i recept za priganice (ovo nije vojvodjansko no sa drugog kraja)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 28.8.2012 11:14:44
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Makedonci kazu da je tarana njihova , e pa sad ko ce ga znati. Ja sam prvi put i cula za taranu kad sam dosla ovde. Poparu sam samo jednom napravila sa mlekom i bas je bila meni bljak, a i sin mi nije bio bas odusevljen, voli je sa vodom, pa pomesamo i sa abc namazom i k. mlekom i tako je jede. Inace, primetila sam da mnogo vise voli i jede slane obroke. Bas interesno. Ako mu napravim nesto tipa cokolino ili slicno, jede, ali ne tako slasno kao nesto slano, kacamak, popara, tarana so k. mlekom. I to me dovodi do toga da ja vise ne znam sta da mu dam da jede?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 28.8.2012 11:48:21
|
|
|
|
vonavoj
|
prvi put je jela poparu sa mlekom,nije lose prosla..dosta sam napravila,ali je jela!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 28.8.2012 11:51:47
|
|
|
|
PoisonEve
|
Zenetino, ja npr. obozavam poparu a mm nema snase da je okusi. Mini zezaju zubici pa malo manje jede. Najvise mrzim kad joj spremam neki specijalitet bas za nju a ona nece ni da okusi
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 28.8.2012 17:33:56
|
|
|
|
Anoniman
|
PE, ne spremaj specijalitete kad je bole zubi, spremaj ono sto najvise voli. Mama Veki, ovo sam pisala drugarici pre koju nedelju, njoj su problem bili doruckovi. Recepti su uglavnom odavde, a ostalo od kojekude. ako je off, skruseno prihvatam opomenu przenice sa sirom - zumance umutis sa malicak vode, natopis hleb bez korice time i stavis u rernu na 180 na pek-papir (onaj kolacarski za rernu, ima da se kupi u rodicu) da se ispece. kad je peceno narendas sir odozgo premazes pavlakom sa obe strane da bi omekanilo i cepkas detetu komadice pa nek sam jede ako hoce Popara sa sirom - u 1 dcl vode kad provri iskidas sredinu 1 parceta hleba, kuvas dok ne postane ujednaceno, dodas parcence putera, skines sa vatre i dodas mericu-dve AD mleka. Narendas sir ili probaj kiselo mleko ... ne moras, vec ima mlecno u sebi Ovsene pahuljice sa jogurtom - mora da ih napravis bar 20 minuta ranije da bi omekanile. Palacinke sa jabukom - zumance, brasno, voda i sitno rendane jabuke umesas pa peces na malo putera. isto mozes iscepkati komadice da sam jede. daj jogurt uz ovo. Domaca pasteta - skuvas meso koje je jeo do sada, izdinstas malo luka sa persunom i zeleni, dodas meso, dinstas jos malo i sve sameljes na masini za meso sitno-sitno-sitno. odvoj deo za vas pa dodaj so i biber a detetu nista. Nemoj da preteras sa lukom, nije onda lepo. Pogacice - mlad sir, zumance i malo brasna umesas, formiras pogacice i przis na malo putera. Na foru palacinki ja jabukom mozes bilo koje voce i povrce, samo se onda zovu pljeskavice :o). Puter SVEMU poboljsa ukus, pa ga daj kad nisi sigurna da li ce jesti nesto. U principu puter dajem za dorucak, maslinovo ulje ili pavlaku za rucak Corn-flex sa ... mleko, jogurt, kiselo mleko - jedino izmrvi i 20 minuta ranije pripremi da se natopi Ovsena kasa - kuvas ovsene mekinje u vodi, oko 15 minuta kad provri, dodajes voce/mleko/jogurte ...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 28.8.2012 18:28:00
|
|
|
|
PoisonEve
|
Jest, sad jos i posebno palacinke da joj pravim. Nema sanse, probace ove zajednicke za koji mesec A popara moze i sa krAavljim mlekom, pisala je Mina u svojoj temi o ishrani. Sad sam joj napravila griz sa renadanom jabukom i cimetom. Olizala je tanjir
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?