|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci
20.8.2012 0:19:01   
Anoniman
probaj meso oko 50 gr (but ili batak), 1 sargarepu, 1 krompir - to kuvas 15 minuta, pola manje tikvice na kockice ubacis, kasiku ovsenih pahuljica, pa posle 5 miuta i 2 oljustene sljive. 3 minuta posle blendas i dodaj ili mrvu putera ili 1/4 kk maslinovog ulja.

ili ispeci tikvice u rerni na pek papiru (na kolutove), pa dodas jogurt i zumance i  izblendas.
ili na puteru izdinstaj sitno seckanu 1 zelen, 1 krompir, 1 sargarepu i mladu tikvicu (posan dan)
ili paprikas (bez paprikU) - dinstaj luk, pa but, pa kelerabu pa zelen, pa paradajz i pirinac
ili kuvaj belu corbu (mlado povrce) pa na kraju izblendas sve, sipas malo vise te supe da bude redje i dodas pavlaku umesanu sa zumancetom, bas kao bela corba

mozda hoce sama da jede?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2126
20.8.2012 0:52:24   
Mariya
BB, moja svekrva gaji guske pa smo dobili meso od nje.
Von, mi za užinu jedemo voćni jogurt koji joj ja pravim, sir sa voćem ili mladi sir isečen na kocke pa ga ona jede sama. Kad uspem da nađem, jedemo i onu Hipp kašicu fruit duett, sa sirom i voćem. Ili jaako retko dobije keks.Ako je mnogo gladna jer je malo ručala, hleb sa pavlakom ili kremsijem.
Od sutra izbacujem jutarnji podoj. Ima li neko ideju kako da je nateram da pije AD mleko?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2127
20.8.2012 10:11:24   
vonavoj
sanjice,UM user posted image user posted image
inace,nece ni jogurt ni mladi sir,nudila sam joj..ovako da jede i samauser posted image
BB,imas super recepte,ukrascu tiuser posted image user posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 2128
20.8.2012 10:23:01   
Anoniman
samo napred, a ti udeli koji ponestaje mi ideja

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 2129
20.8.2012 11:47:51   
Lilla
BB, bas dobre ideje, hvala user posted image Probat cu kad ga popusti ovo ludilo koje ga trenutno drma, djete nece da zine.
Ja sam njemu juce probala napraviti paprikas (on je probao papriku prije) sa fasiranim mesom, njega nije ranije jeo. Na maslinovom sam izdinstala luk i jedan i drugi, dodala meso pa paradajz i pola paprike a onda i zacine (persun, bosiljak i malo bibera) pa dosula vode da se krcka. Pred kraj dodala u to kuhane makarone pa sve smiksala. Uzeo je 3 kasicice i onda zabetonirao usta, nema sanse da ih otvori. Tako sad radi sa svim sto mu pokusam dati, osim ako je rijec o flasici, e onda ponjupa sve. Inace jako voli domace kasice, obicno sam mu kuhala piletinu ili crveno meso i rizu, pa u to dodavala povrce, njupao je kao lud. Sad nece nista, cak ni vocni jogurt koji je obozavao. Poludjet cu.

Ima neko neku ideju sta da radim i sta da mu dam? Mame koje su imale isti problem, savjet??

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2130
20.8.2012 11:58:36   
Christabel
Moja kupovne nece ni da omirisi, zato sam odavno prestala da ih kupujem. Vocnu neku jos i pojede tj.nestle ili hipp krusku. Pocela sam da dajem hlebai sir za dorucak, voli hleb ali sve bas jako sporo jede, onda joj dosadi da sedi, ... Mislim da cu se vratiti na kasiku jos neko vreme. Plus jos kad oseti sir na jeziku, hoce da povrati, haos. Ostalo, kao sto sam pisala, nerado jede, ali sta cu, nekako je zanimam, nesto i pojede na kraju. Jos uvek je rucan kuvan u vodi, mozda da uskoro probam i tako u rerni ili dinstano.

I ja sam htela da napisem za Alevin Kulinat Finesse, nema aditiva i planbiram da ga uzmem, kad pravim npr.govedju corbicu. Kupila sam neki vocni jogurt, pa cu probati da joj dam za uzinu ovih dana.

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 2131
20.8.2012 12:01:25   
PoisonEve
Lila, draga, Mini ponekad tako odbija hranu, ali ja sam sigurna da je kod nje to zbog zubica. Kad takav period naidje onda joj nudim ono sto uvek hoce a to je jogurt i kiflu ili samo jogurt.
Njega pije direktno iz tetrapaka. Posto nikad nije naucila na flasicu.
Imam srece da ona stvarno obozava jogurt i pavlaku, skoro svakog dana popije celu malu kravicu.
Mi joj stavimo hranilicu ispred kompjutera i pustamo joj muziku i crtace sto voli, to cesto zna da upali.
Inace, jel jedu vasa deca masline? Mini ih tamani! To je verovatno pokupila od meneuser posted image
Ali ja kupujem samo one mamut maslineuser posted image

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 2132
20.8.2012 12:08:16   
Lilla
PE, i H voli pavlaku i probam mu je dati kad vidim da ne ide sa kasicama, ali on pojede bas malo. Nikad vise od pola sredine jedne kriske tost hljeba i ne mogu da vjerujem da mu je to dovoljno, ili grijesim? Tjesim se i ja da je zbog zuba i da ce proci, ali 2 sedmice nije malo. Kad se jos sjetim kako je jeo dok smo bili na odmoru, pa dijete je tamanilo sve zivo, a sad nista user posted image Najgore je sto su mi nervi tako nategnuti da vise ne mogu da se suzdrzavam nego planem cim pocne da sizi. Pokusavam biti smirena ali mi bas i ne ide ovih dana, valjda kap prelila casu.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 2133
20.8.2012 17:44:49   
Anoniman
lilla, meni to taaako izgleda kao zubici, pa i dve nedelje da traje! mislim da je anin marko tako mrljavio po 2 nedelje pred zube..
ako jedu voce, ja bi ima ubacivala redovno voce u rucak - jedemo i mi, pa zasto ne i oni? recimo rendana sveza jabuka sa dinstanim brokolijem, paradajzom i mesom, pa ubaciti kasiku palente, ili testo sa sirom, jajima i spanatom pa ubaciti samlevene sljive. sta je vama ukusno, mozda ce to i oni jesti?

(odgovor članu Lilla)
  Direktna veza do poruke: 2134
20.8.2012 20:54:39   
PoisonEve
Beti, ja nikada nisam probala pitu sa sirom i suvim sljivama moram priznatiuser posted image Ali sto da ne?

Ajrton Sena

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2135
20.8.2012 21:10:05   
Anoniman
posle dzigerice sa slaninom i suvim sljivama nemam problem da stavljam voce u slano. a posle piletine u tomato sosu sa ananasom rado jedem meso u pacu od meda ...
izgleda da volim slano-slatke ukuse ...

Direktna veza do poruke: 2136
20.8.2012 22:39:17   
madre

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Inace, jel jedu vasa deca masline? Mini ih tamani!
Ali ja kupujem samo one mamut maslineuser posted image

bogi ih oboooozava! ja kupujem one sa paprikom, moracu da probam te mamut-kakve su? ja nisam neki ljubitelj...

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 2137
20.8.2012 23:03:46   
PoisonEve
Beti, da nisi madjarica?user posted image
Madre, mamut masline su bas mesnate, onako punog ukusa. Nisu toliko kisele, a dobro zasite. Kupovala sam ih ranije u Veru,a sad radije proset__am do Kalenic pijace

< Poruku je uredio PoisonEve -- 20.8.2012 23:09:05 >

Ajrton Sena

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2138
20.8.2012 23:23:26   
Lilla
Hvala vam, i ja se nadam da su zubi i da ce ubrzo opet postati normalan user posted image

Ja ne volim masline, mm ih isto nesto ne gotivi pa ih ne kupujemo i nisam ih probala dati ni cvrcku, ne znam kako bih mu ih dala, smiksane?

Direktna veza do poruke: 2139
20.8.2012 23:29:01   
Anoniman
mozda user posted image
ne znamo odakle smo, ovde smo vec generacijama pa je sasvim moguce da ima i madjarske krvi
ne smeta ... mi smo prilagodljivi

(odgovor članu Lilla)
  Direktna veza do poruke: 2140
21.8.2012 11:34:10   
Mama.Veki
Danas sam spremila bebacu mom dorucak po receptu od Verus. Isto tako malo modifikovan. Izdinstala malo tikvice, i posula zumancetom kao omlet, pa u blender da se isecka. Izdrobila hleba i dodala kiselo mleko. Ali mislim da bi bilo bolje sa pavlakom, sladja je. Ovako je nekako slatko-slanog ukusa sa kiselim mlekom.

E sad pitanjce. Posto sam mu vec dala zumance za dorucak, hoce li mu biti mnogo i rucak sa piletinom?
Nekade sam procitala da vec moze i jedno i drugo, sta mislite?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2141
24.8.2012 11:12:27   
vonavoj
khm,zanimljivo.moracu da probam,to sa tikvicama i zumancetom.a gde pise receptuser posted image ..ali za rucak ce dobitiuser posted image
probala je danas prvi put Nestle 8 zitarica,super su...dala sam joj sa vodom i vocem,iako pise da se prave sa mlekom,tako pravim i 7corn za dorucak (na njemu je pisalo da moze,pa kontam da moze i Nestle)

koju pavlaku dajete deci? od 20%?

< Poruku je uredio vonavoj -- 24.8.2012 11:18:39 >

(odgovor članu Mama.Veki)
Direktna veza do poruke: 2142
24.8.2012 13:02:24   
Mama.Veki

IZVORNA PORUKA: vonavoj

khm,zanimljivo.moracu da probam,to sa tikvicama i zumancetom.a gde pise receptuser posted image ..ali za rucak ce dobitiuser posted image
probala je danas prvi put Nestle 8 zitarica,super su...dala sam joj sa vodom i vocem,iako pise da se prave sa mlekom,tako pravim i 7corn za dorucak (na njemu je pisalo da moze,pa kontam da moze i Nestle)

koju pavlaku dajete deci? od 20%?

Na stranici br. 15 user posted image
A pavlaku dajem bilo koju, kad dajem, ali vrlo slabo, vise dajem neki namaz ili kiselo mleko.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2143
24.8.2012 23:36:39   
Anoniman
bivsa novosadska, sada imlek neka-neka, tj istu kao i za nas. ionako koristim mlecne prozivode sa visokim procentom mlecne masti, pa se lepo uklapamo.
htela bih cveklu da mu dam, da je kuvam posebno kao nama sto kuvam za salatu ili da je kuvam sa ostalim povrcem? koliko joj vremena treba?
mina - da li je bolje u vodi ili u foliji pa u rerni?

Direktna veza do poruke: 2144
24.8.2012 23:54:15   
PoisonEve
Uvek koristim mlecne proizvode sa najvecim procentom masti. Pavlaku obozava. Danas je opet jel peceni patlidzan sa pavlakom. I to sam bas poveci patlidzan ispekla. Sve je smazala user posted image
BB, ja nisam znala pa sam cveklu davala dosta rano, barila sam je kao kad nama kuvam za salatu.
Bas sam htela da te pitam, pravila si nesto sa zumancetom pa si zapekla u rerni, jel to samo odvojis zumance od belanca ko i za kolace kad odvajas ili kako?

Ajrton Sena

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2145
25.8.2012 0:02:11   
Anoniman
prvo odvojim sa ljuskama, pa propustim kroz prste pa ako nisam sigurna stavim pod mlaz vode ... preterujem ali ako ima moju osetljivost na jaja - uhhhh ... nije mi tesko i dva puta da ga properem.
budi sigurna samo da je jaje dovoljno peceno, bolje i da prepeces malo nego da ostane zivo (na konto mesanja testa sa zivim zumancetom, mora dobro da se mesa i przi da budes sigurna da nigde nije ostalo zivo jer se svuda zavuce i ne vidi se dobro, ne napominjem jer mislim da ne znas da peces jaja user posted image )

Direktna veza do poruke: 2146
25.8.2012 13:03:34   
Mama.Veki
PE, ajde ako mozes recept za peceni patlidzan i kad dajes, za rucak?

Ja sam pocela polako da uvodim belance. Vec dva puta sam mu dala testenine sa jajima, posle cu probati i makarone zapecene sa jajetom ili slicno nesto, pa na kraju cu probati cisto kuvano belance. Do sada je sve bilo ok. Nadam se da ce tako i ostati.

Primetila sam da moj malisa nece nesto zitarice ovih dana i skontam da mu vec ne odgovara tekstura. sad mu se dopada da ima nekih parcica i da nije tako izmiksana. Dobro je, sam mi pokazuje kad je spreman za nesto. A inace poceo je i lepo da jede hleb sa namazom, bez da se davi. user posted image Polako, nigde ne zurimo.

Sinoc sam se mislila sta da mu dam za veceru i smislila taranu sa kiselim mlekom. Nisam ni miksala, tarana je ionako u malim parcicima naravno, ali sam mislila da mu se nece bas toliko dopasti, ali on je smazao punu ciniju za nekoliko minuta.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2147
25.8.2012 14:43:39   
PoisonEve
Ma samo preseces patlidzan uzduz i stavis na 200 stepeni da se pece, dok ne potamni, probaj viljuskom da li je gotov.
I izmesam sa kasikom, dve pavlake. To je to.
Beti, tnxuser posted image

Ajrton Sena

Direktna veza do poruke: 2148
25.8.2012 18:44:46   
Anoniman
Tarana su kao neki siroki rezanci or what?! user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 2149
25.8.2012 19:31:23   
Anoniman
Tarana

taraaaanaaa ... jelo mog detinjstva ... i to u kozijem mleku!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here