Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.8.2012 15:46:51
|
|
|
|
Mama.Veki
|
evo bas sad sam pogledala, samo pise sveze zamrznati rolo fileti. Kako ste vi spremale ribu? Ja mislim da je kuvam zajedno za povrcem? Jel tako? I ako moze predlog sa kojim povrcem?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.8.2012 15:48:06
|
|
|
|
Lilla
|
Moj najvise voli kad je izmiksano, ali pokusavam da ga naviknem na komadice. Ako bas vidim da ne ide onda malo pauziram, pa za par dana probam opet. MamaVeki, ovdje savjetuju da se bebama od 9. mjeseca daju kako kazu dva glavna obroka, rucak i vecera (povrce, meso, jaja...) a za ostale obroke pahuljice, vocne kase, sendvici i slicno. Pa pokusavam da se upravljam prema tome Ne znam da li je tako i dole. Dajete li vi bebama komade mrkve i tako to da jedu sami? Ja ne smijem, strah me da ce da se ugusi jedino sto mu smijem dati sam da jede je kukuruzni smoki i hipp rizini keksici za bebe.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.8.2012 15:52:32
|
|
|
|
PoisonEve
|
Ne pasiram sve ai kad blendam uvek ostavim malo vecih parcica. Za plazmu me je stalno strah posto je jako halapljiva i mislim da ce se zagrcnuti ali ja joj lomim po parce pa joj dam, jede lepo. Evo sad sam nam pravila boraniju, njoj ja sam samo iseckala. Hleb i kifle jede iz ruke uz jogurt a dajem joj i dinju i lubenicu iz ruke. sad je ladno nasla poklopac od tegle tahinija i oblizala ga celog Anck, mozda je samo faza? Da nastavis da joj mesas?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.8.2012 15:52:50
|
|
|
|
magnetic
|
Ja sam davala sa krompirom i blitvom,krompirom i sargarepom....
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.8.2012 16:08:05
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve Ne pasiram sve ai kad blendam uvek ostavim malo vecih parcica. Za plazmu me je stalno strah posto je jako halapljiva i mislim da ce se zagrcnuti ali ja joj lomim po parce pa joj dam, jede lepo. Evo sad sam nam pravila boraniju, njoj ja sam samo iseckala. Hleb i kifle jede iz ruke uz jogurt a dajem joj i dinju i lubenicu iz ruke. sad je ladno nasla poklopac od tegle tahinija i oblizala ga celog Anck, mozda je samo faza? Da nastavis da joj mesas? Opasniji su hleb i kifla nego plazma. Kad se nakvasi pljuvačkom, hleb se zduda i idealan je za davljenje, dok se keks raspada i topi u kontaktu sa pljuvačkom. Tako da, ako je savladala hleb iz ruke, plazma će joj biti dečija igra.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.8.2012 16:08:33
|
|
|
|
cockic
|
dobra si magnetik cuknute u glavu,ja te nisam nalazila nego samo klasika,mada ja uvek trazim ociscenu ribu jer ne volim da je ja cistim. ja sam mojoj leni vec dala hipp kasicu sa lososom mislim i da sam njihov oslic ako se dobro secam.nisam joj davala kupovnu ribu jer na hipp lososu pise od 4 meseca i lepo je jela svidja joj se
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.8.2012 16:11:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Mene je kod plazme plašilo da ne udahne mrvicu dok se ne natopi pljuvačkom. Znači, zagrize, nasmeje se naglas i ode mrvica...meni se to desilo sa bademom pre mesec dana, zagrizla sam ga i morala sam da kinem, onako jako udahnula i počela da se davim nasred ulice, jedva sam se povratila. Neću da vas plašim, naravno, dala sam i ja detetu da gricka plazmu pre nego što je napunio godinu, ali ga nisam ispuštala iz vida ni na sekund
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.8.2012 16:15:12
|
|
|
|
Mama.Veki
|
Lilla, ne kazem da je pogresno samo razlicito A sto se tice sargarepe mozes da probas, ja mogu reci sigurno za mog da ne bi hteo, a i sargarepa je malo tvrdja pa i kuvana. mozes grasak da mu dajes ako hoce, ili komadice sira. Anck, zasto joj samo grubo ne ispasiras njen rucak, tako ce liciti na vas Ja mu miksam jos uvek, ama evo gledam da moze nesto i krupnije da jede. Samo da nije suvo. I isto tako spagete malo duze u tim kupovnim kasicama moze da jede, ali moje dete nece da jede tako kad kupim kasicu , na primer te hippove, mnogo su mu guste i nece hladne. pa mu podgrejem sa malo vode i ona se malo razredi. Jel vasa deca jedu te kasice tako guste i nepodgrejane? Konkretno mislim na hippove i alete, juvitanine su mislim redje.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.8.2012 16:18:24
|
|
|
|
Mama.Veki
|
IZVORNA PORUKA: magnetic Ja sam davala sa krompirom i blitvom,krompirom i sargarepom.... Hvala
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.8.2012 16:36:02
|
|
|
|
Lilla
|
Ja mom podgrijavam kupovne kasice, osim vocnih. I mene je strah upravo toga, da ce da udahne mrvicu. I sama se nekad zadavim sto kaze Nedja, odlete mi te mrvice u grlo pa da crknem.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.8.2012 18:50:06
|
|
|
|
PoisonEve
|
Gae ja joj hleb dajem sa jogurtom, on je tad vec kao popara. Ironija, sad dok citam kako dete moze da mi se zadavi od plazme, ona se cura popela sama na kauc i krenula i preko naslona
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.8.2012 21:38:53
|
|
|
|
Anoniman
|
mi smo imali mini-davljenje sa plazmom pre dve nedelje, od onda je ne dajem. verovatno bi se raspala ali toliko su ga namucile te mrvice u dusniku da je plakao samo kad je vidi. hoce sad da uzme, ali neka, ne mora. neka jede breskve dok ih ima
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 17.8.2012 22:51:33
|
|
|
|
Anoniman
|
mama veki, zasto stavljas vegetu u hranu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.8.2012 0:26:02
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: Christabel A koje vi gotove cerealije dajete bebama? Mi smo uglavnom jeli nemlecne, nestle 8 zitarica, humana jabuka griz, cokolino i rizolino. Sad bih neku mlecnu, ali ne znam koje su ukusne a da imaju vise zitarica u sebi Joj, Cristabel, pa tvoje dete stvarno neće da jede Mi jedemo frutolino( u njima ima malo mleka u prahu) i nestle wellbeing uz voće za doručak, a za večeru 8 cereals i neku kašicu za laku noć, hippovu ovas jabuku ili humana ovas banana, te su obe mlečne i meni veoma ukusne. I ja uvek gledam da ime više žitarica, zato ni ne kupijem Linove jer su skoro sve od pšeničnog brašna, to mi se baš ne sviđa. A za viršle i paštete, pa i ja znam da su viršle otpad, smeće od hrane, 50% salame čine mleveni led i soja, a o pašteti ni da ne pričam, pa mi je zato nepojmivo da neko svom detetu od 9-10-11 meseci to daje. Ali eurokrem.... Ja ga OBOŽAVAM, uvek ga imam u kući i ukoliko ne bude alergična na čokoladu ili lešnike ješće ga. Naravno, sve u svoje vreme, ne sa 11 meseci.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.8.2012 0:33:07
|
|
|
|
PoisonEve
|
Jel ima neka od tih kasica bez pirinca ili sa manje pirinca? Mini ima problema sa zatvorom pa dok se to ne regulise, izbegavam pirinac
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.8.2012 0:36:19
|
|
|
|
Mariya
|
Mi ne jedemo plazmu zbog soje, nego petit keks, on je tanak i brzo se natopi i omekša pa ga je lako jesti, probajte sa njim. E sad pitanje za iskusne mame: Kako pripremiti pasulj za bebu? isto se potapa preko noći, pa sledeći dan kuva 2 sata ili? i da li neko zna, da li se može bebi davati svež kupus? Stiglo na red i ovo gadno povrće koje ja ne jedem, pa ne znam ni da ga spremim
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.8.2012 0:41:34
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve Jel ima neka od tih kasica bez pirinca ili sa manje pirinca? Mini ima problema sa zatvorom pa dok se to ne regulise, izbegavam pirinac Jeste li probali nestle wellbeing? nema uopšte pirinča a i namenjena je za regulisanje bebine stolice(a da li deluje neznam, jer je ne jedemo redovno) .Linove kašice isto nemaju iili imaju vrlo malo pirinča. Frutolino ga nema, sad sam pogledala
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.8.2012 0:46:13
|
|
|
|
Anoniman
|
ima neke hipp brosure koje imaju dodatak kako koji njihov proizvod utice na stolicu, jel ti treba da regulise ili omeksa? da li si probala da joj das za dorucak palentu sa breskvom?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.8.2012 0:49:02
|
|
|
|
Anoniman
|
pasulj kuvas u 2-3 vode, kao i za odrasle, manje ce da prducka i da se grci. za svez kupus ne znam, ali znam da nemci prave podvarak u koji dodaju jabuku, kazu da ona ubije kiselinu zbog koje nas boli stomak posle. mozda rendani kupus sa jabukom? mmm....
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.8.2012 10:22:46
|
|
|
|
Mama.Veki
|
IZVORNA PORUKA: BlackBetty mama veki, zasto stavljas vegetu u hranu? Pocela sam skoro, ili malo vegete ili morske soli. Ne vidim nista lose u tome, malo soli nece mu skoditi, pa i organizmu je potrebna sol, odakle da je dobije kad nista drugo slano ne jede. A cak i na kupovnim kasicama sa povrcem od 8 meseci nadalje pise da ima sol. Za tako malu kolicinu ne smeta, a i definitivno je lepseg ukusa.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.8.2012 11:04:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Soli ima u namirnicama sasvim dovoljno da bebi nije potrebno dodavati so. Njihovi bubrezi su mali i najmanja količina je dovoljna da ih optereti i ugrozi. Mada o soli možda i možemo da diskutujemo, vegeta je čist otrov!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.8.2012 11:38:51
|
|
|
|
Anoniman
|
ja volim so, on je dobije jednom u 2 nedelje u rucku toliko da se ne oseti, ali toplo je i znoji se kao manijak, i dalje volimo so, samo ne jodiranu nego kalijumovu koju koristimo i za nas i za dete i za kucne ljubimce kad im se soli hrana. vegeta mi bode oci, ja je i za nas koristim samo kad moram (citaj - kad sam lenja da osmislim zamenske zacine) jer pored suvog povrca koje sad imas u svezem obliku, sadrzi samo so i svu hemijsku industriju na svetu. znas da selen (biljka) daje jelu identican ukus kao da si dodala vegetu? a ima da se kupi u skoro svakom megamarketu, pored bosiljka, ruzmarina, lavande ...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.8.2012 12:25:16
|
|
|
|
PoisonEve
|
BB i ja tako radim. Mislim da mi ona najmanja kesica vegete traje po par meseci, nije dobra ni za nas. Ja ne solim hranu ali povremeno dam Mini malo onog sirka ili ala-kajmak sa kiflom i jogurtom.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.8.2012 13:02:12
|
|
|
|
Anoniman
|
ala-kajmak?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 18.8.2012 13:03:41
|
|
|
|
Mama.Veki
|
IZVORNA PORUKA: BlackBetty znas da selen (biljka) daje jelu identican ukus kao da si dodala vegetu? a ima da se kupi u skoro svakom megamarketu, pored bosiljka, ruzmarina, lavande ... Nisam znala, ali eto sad znam, pa cu da pogledam. A sto se tice vegete, ja mnogo volim vegetu u mojim jelima, nekako ne moze da mi zameni so, ili stvar psihe sta znam. Mislila sam da i ako stavim malcice samo prstohvat nema da bude strasno na serpicu jela. Mozda iz istog razloga stavljam pre vegetu nego sol.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?