Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 11.8.2012 8:43:39
|
|
|
|
17 joka
|
čestitam mila zelim ti lepu i laku trudnocu mislim da bi trebala ici kod nekog drugog Dr.
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 12.8.2012 14:24:04
|
|
|
|
GagaT
|
Hej devojke , Nova sam ovde i ovo su moji prvi koraci.. Naime, imam neke osecaje a mozda i simptome pa me interesuje sta misle zene koje imaju iskusto sa trudnocom? Prvo sto ostavlja najjaci utisak je bljutav ukus u ustima. Da li je to onaj "metalni ukus u ustima" koji se navodi kao simptom trudnoce? Imam bolove kao da cu dobiti menstruaciju, secne me u donjem delu stomaka. Imala sam rozikasti sekret tri dana nakon ovulacije. Grudi su mi nadosle, bradavice su mi bile jako osetljive ali je to prestalo nakon nedelju dana od ovulacije. Cesto idem da mokrim na recimo svakih 1h. Po nekad imam kiselinu ali mislim da to nije nista cudno imala sam to i ranije o neke hrane ili pica. Ciklusi su uglavnom na 30 dana ali poslednja dva su kasnila 5-7 dana imala sam normalno krvarenje, poslednja je bila 11.07. Malo sam detaljnije napisala poruku ali me strasno zanima da li je neko ima slicne situacije i da li se to zavrsilo trudnocom sto bih ja jako volela.. Puno pozdrava svima...
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 12.8.2012 14:41:07
|
|
|
|
anajid
|
GagaT sve ukazuje na to da moze btit trudnoca a i n emora.Istina dosta simptoma koje ti imas upucuje na trudnocu ali najpouzdaniji ti je test ili jos bolje beta.Zelim da ti se ostvari zelja i da zaista jesi trudna.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 12.8.2012 15:04:01
|
|
|
|
GagaT
|
Hvala draga anajid... A znas kakve smo mi zene hocemo "da svane pre zore"... Vec sam toliko testova odradila i i nezeljenih menst docekala da bih volela neki zracak nade pre testa ili ne daj Boze menst... Hocu u svakom slucaju nesto preduzeti ali dok to ne uradim malo bih caskala o tome sa vama... Uvek mogu nesto novo saznati... Hvala na podrsci naravno
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 16.8.2012 12:45:43
|
|
|
|
Minja23
|
Drage moje,molim vas za misljenje... Suprug i ja smo u braku 2 god. ,poslednja 3 meseca sam na sioforu,e sad... poslednja dva meseca ciklus se regulisao i bio u dan (na 30 dana)...Ovog meseca se jos nije pojavila vestica a trebala je 13.Da ne duzim,sta se pre toga desilo i zasto sam malo sumnjicava... 1. 10 dana pre ciklusa sam na papiru posle uriniranja ugledala svetlo crvenu tackicu (tako se desilo dva puta u toku dana) ja stavim ulozak,ono nista 2.kosa mi puno opada 3.grudi su nabrekle,ali bradavice nisu osetljive na dodir,nego kao i obicno :/ 4.u roku od 2 nedelje sam smrsala pa bar 4 kg...nije da ne jedem,ali mi se ne jede ono sto sam mesecima pre toga stalno jela(tj.ne jede mi se teska hrana) 5.obroci su mi toliko mali ,da se i sama cudim od cega se zasitim(a pre nego sto pocnem sa obrokom mislim da cu vola moci da pojedem) 6.povremeno me boli zeludac (???) 7.ledja bole(ali bole i pred men.) 8.imam ceste jake glavobolje 9.vrtoglavice koje ne traju puno 10.pocela sam da pijem pivo koje nikada nisam podnosila(odjednom mi se svidelo 11.i da pomalo me bolucka stomak na trenutke nisko to je to sto mene muci,nista drugo(ni povracanje,ni zatvor,ni osetljive bradavice,ni pojacan apetit,ni pojacano culo mirisa,ni pojacan sekret...ma nista vise ,ali iskreno,najvise me bune one dve svetlo roze kapljice krvi...(to mi se nikada do sad nije desilo) e sad...kako ne bih jos uvek da kupujem test pa da se razocaram,mislila sam da sacekam do 20.08.pa da uradim betu da budem sigurna.Da li je to rano?da li test mogu da radim uvece ako se kojim slucajem odlucim za tu varijantu? pomozite drage buduce i sadasnje mame...
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 16.8.2012 12:50:13
|
|
|
|
Jole84
|
Ćao Minja bogami fini simptomčići kod svake žene su drugačiji,ne mora da znači da svaki mora da se poklopi. Ta tačkica mi je najsumnjivija,jer je to možda bila implantacija Ako je trebalo da stigne 13.,znači to je 3 dana kašnjenja,tako da trči u apoteku,vreme je za testić Nije rano ni za betu,ne moraš da čekaš 20. Srećno,držim palčeve jako,javljaj lepe vesti
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 16.8.2012 13:05:45
|
|
|
|
Minja23
|
Jole84 veliki poljubac ti saljem,ako nista drugo,bar si mi ulepsala dan pozitivnoscu :)))))) e da znas da ovog puta nemam uopste zelju da radim test,uvek isto,kao da ne zna nista drugo da pokaze .Uh evo me na poslu....tako mi dodje da istrcim do apoteke posle ove tvoje poruke podrske da ne mozes ni da zamislis.... Dok ovo pisem,probode nesto preko celog stomaka visoko kao da munja sevnu...uh... javljam ja sutra sta je bilo,ako ne vec i veceras....i muci me malo sto nekad imam mnogo kratak dah kao da nesto malo smeta ... sad je tako kako je...ne umisljam nista,jer sam rekla kad bude bice...verujem u to sto je najbitnije i to je dovoljno. uhhhh kako bilo bilo lepo da je neki mali zvrk :) a da a ono sto nisam napomenula je da ne idem cesto u wc na kratke pauze :( i da sam kao veliki protivnik cigareta pocela da pusim ( :((((( ) uzas....a jaja koja sam obozavala da jedem,ni u ljusci ne mogu da gledam,a kamoli da ih pomirisem....mada opet kazem,necu da se zaludjujem... ;) :*
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 16.8.2012 20:58:28
|
|
|
|
Jole84
|
Sumnjivo sumnjivo a za wc ne brigaj,ja idem minimum 6 puta tokom noći a nikad nisam trudna. Simptomi su različiti od žene do žene,a ja se čvrsto nadam da ćeš ti tvoje da nam još jednom prepričaš i zalepiš sliku pozitivnog testa ujutru Požuriii
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 20.8.2012 7:53:46
|
|
|
|
Jole84
|
Minja javi se ženo
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 26.8.2012 12:42:24
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: zagonetna Zanima me može li jedan od simptoma trudnoće biti i pojačano pulsiranje u cijelom tijelu, a posebno u trbuhu? Posljednje dane osjećam jako lupanje srca u trbuhu... Hvala
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 26.8.2012 15:02:23
|
|
|
|
Tamara 1409
|
Cao devojke! Nova sam na forumu i molim vas da mi pomognete. Prosle godine sam imala missed ab u 20 nedelji trudnoce. Posle toga nisam zatrudnela i menstruacije su mi redovne,na 34 dana. Medjutim,ovog meseca pms simptomi su mi se pojavili (bolne i otecene grudi,pojacana osetljivost...),ali su pre nekoliko dana grudi prestale da me bole,a menstruacije jos uvek nema (kasni vec 5 dana). Da li je mozda u pitanju trudnoca? ima li neko slicna iskustva?
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 27.8.2012 10:11:25
|
|
|
|
any82
|
Pozz, nova sam ovde. U braku sam vec cetiri god, ali do skoro nismo nesto jurili bebca. Bilo mi je ok i nikada nisam nesto posebno osluskivala svoje telo, ali ipak znam da nikada nisam imala bol u ledjima i stomaku u pms-u, to dodje bas kad stigne vestica na taj dan. Poceli smo m i ja sa aktivnoscu pravljenja bebca pre pet meseci i nista do sada. Ovako,sutra treba da mi stigne ali vec poslednja deset dana me stomak otkida nisko, grudi se povecale i boluckaju, a sekret imam kao da sam se upiskila . Nikada nisam imala te simptome, molim vas recite mi dal znace nesto. Da i 19 ovog meseca sam se razbila od povracanje celu noc i popila ranisan i klomatol i paracetamol, ali to je trajalo samo jednu noc, od tada me boli stalno zeludac. Inace mi je zadnja bila 31,07,2012, ciklusi su mi na 28 dana od kad muckamo tacno u dan. Nemam strpljenja da cekam do sutra, jao, a test ne bih jos radila da se ne razocaram. Bolje videti nego da nema Ljubim vas.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 27.8.2012 11:31:38
|
|
|
|
Jole84
|
Any dobrodošla moguće je,mada ti simptomi znače i jedno i drugo,ali naravno držimo palčeve da bude trudnoća. Sačekaj još dan,dva pa po testić!
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 27.8.2012 12:29:37
|
|
|
|
any82
|
Hvala jole na odgovoru, nisam bas nesto upoznata sa simptomima trudnoce, pa moram pitati Drago mi je da postoje ovakvi forumi, moze se dosta nauciti. Videcemo sutra, jao nemam strpljenja, a jako zelim jednu
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 27.8.2012 12:32:06
|
|
|
|
any82
|
Samo me strah zbog lekova koje sam pila Od tolikog povracanja cele noci nisam ni pomislila da cu mozda biti
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 27.8.2012 12:32:46
|
|
|
|
Jole84
|
Pridruži nam se i na ostalim temama,ima nas puno koje smo u istom problemu,ali kad smo zajedno vreme dok čekamo brže prođe p.s. pošteno,nije trebalo toliko da se nakljukaš
< Poruku je uredio Jole84 -- 27.8.2012 12:43:09 >
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 27.8.2012 12:44:06
|
|
|
|
any82
|
Hocu jole, hvala..
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 28.8.2012 11:36:58
|
|
|
|
buba.marica
|
Drage moje čekalice, ja sam novopečena trudnica, suprug i ja smo pokušavali godinu i po dana i nismo uspevali da napravimo bebca . Ali eto hvala Bogu posrećilo nams e napokon i neizmerno sam srećna mislim da će nekome značiti da napišem svoje simptome u slučaju da se nekome ponove i obraduje nas sa svoje dve crtičice. Moji simptomi su bukvalno ličili tj. bili identiči kao PMS čak su bolovi u stomaku bili jači samo ne intenzivniji, nikakvog iscedka nije bilo do kašnjenja niti su i bradavice promenile boju do sada (7 + 1) niti oblik nešto specijalno sem što bole na dodir ponekad ili zapeku povremeno u nekom delu. Najbitniji simptom koji nikako nisam mogla da ignorišem jeste od dva dana pre nego bih trebala dobiti odlazak u wc tokom celog dana , a sa obzirom da sam bila na moru morala sam trčkati svaki sekund , a noću pogotovo i to traje i do sada .... bila sma ubedjena da će svakog časa krenuti i nisam htela da radim test i ponovo vidim odvratnu ejdnu crticu pa sam ipak sačekala da zakasni 8 dana i na povratku sa mora u putu ruadila tets koji je pokazao dve crtice iste sekunde .... Sada se iskreno nadam da će i do kraja sve biti kako treba , a vas vučem za nosiće jako jako prejako i jedva čekam da vidim vaše dve crtice ! Puno vas pozdravljam
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 30.8.2012 10:42:17
|
|
|
|
Zebica
|
Evo da opisem simptome koje trentno osecam...Grudi me bole na dodir,i otecene su,vise puta u toku dana trcim u wc i imam smanjen apetit. Nocu ne mogu da spavam na stomaku i budim se jer me spopadne naka vrucina...I da kasni mi vise od pet dana.. test sam kupila, ali ga jos necu raditi jer je moguce da mi tetka kasni zbog promene klime...
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 30.8.2012 12:52:39
|
|
|
|
Jole84
|
Zebice ne čuvaj testić nego radi,ženo božja Držim palčeve
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.8.2012 8:13:08
|
|
|
|
Zebica
|
Jole84 bila si u pravu...Evo jutros u 6,00 dok sam bila u kupatilu resila da ga odradim, i pokazao je istog sekunda ...Odmah sam u sedam odjurila u lab da uradim betu...Čekam rezultate...
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.8.2012 8:28:55
|
|
|
|
daca77
|
Zebice, cestitam od
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.8.2012 9:26:57
|
|
|
|
Shishica
|
lepo... otvorih sezonu
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.8.2012 9:35:29
|
|
|
|
daca77
|
Shishice, ako mene ne povuces sa sobom, naljuticu se gadno...ali stvarno
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.8.2012 9:53:07
|
|
|
|
Jole84
|
Zebice da ti čestitam i ovde,kažem ti ja lepo trči po test Baš mi je drago
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?