|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimnica
15.11.2011 13:18:10   
Olga75
ja ovo pravim sa pola kila cvekle i stoji mi u serpi dok ne pojedemo

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 326
   RE: Zimnica
15.11.2011 13:20:05   
Sanjica26 RR
Moji svekar i svekrva imaju pun dzak cvekle. Mi volimo cveklu, ali me nervira sto mora da se malo duze kuva. Mada, ovaj put nisam dugo kuvala da ne bih trosila struju.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 327
   RE: Zimnica
15.11.2011 13:21:49   
Lu
Ja za obrok pojedem pola tegle od kileuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 328
   RE: Zimnica
15.11.2011 15:22:06   
bebać
Meni je mama spremila cveklu, i poslalauser posted image

mi je jako volimo, i ja i m, kao salatu...

a ja sam danas stavila kupus da uskisne, za 15 dana imat ću kiseli kupus, njega obožavam, kao salatu najviše(sa malo ulja, vegete i mljevene crvene paprike)

za vikend idemo kod mojih da se kolju pepa i džordžuser posted image user posted image i nekako me raduje to svo spremanje zimnice kad je čitava porodica na okupuuser posted image

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 329
   RE: Zimnica
15.11.2011 18:23:45   
GRGA
Zene samo da vam javim....Krastavci su mi ispali FENOMENALNI....................ali fenomenalni....Svi koji su ih jeli kazu da nisu jeli tako dobre domace krastavce,,isti kao kupovni...

Paprike sa sirom i kajmakom su dobre,,nista se nije pokvarilo,,,,samo ,,posto,,ima dosta soli da bi se odrzale malo pre sluzenja ja potopim u hladnu vodu na 5 min,,i onda je savrseno!!

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 330
   RE: Zimnica
16.11.2011 10:19:35   
bebać
Curke meni treba kakav oprobani recept za kobasicu(ono kad se kolju gice)

Jesteli već šta dosad pravili?

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 331
   RE: Zimnica
16.11.2011 14:25:40   
Tea2
Pravila sam cveklu po Olginom recepti-savrseno....Hvala.

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 332
   RE: Zimnica
17.5.2012 15:36:39   
Olga75
verovale ili ne ali
ja danas pravila sok od zove user posted image
verovatno nece docekati zimu ali da se pribelezi user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 333
   RE: Zimnica
26.5.2012 17:19:16   
PoisonEve
Ja sam npravila danas dzem od jagodauser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 334
   RE: Zimnica
30.5.2012 15:42:22   
PoisonEve
Jel neko marinirao sampinjone? Imam ih malo vise pa sam mislila da ih spakujem u tegle al ne znam kakouser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 335
   RE: Zimnica
30.5.2012 15:51:29   
lesica
Pazi vako:operes pecurke,iseces ili ne iseces,naredjas u teglu i nalijes sa vrucim(po mogucstvu vrelim,mada znaju da puknu tegle) rastvorom soli (1l vode sa 1-2 ravne kasike soli) zatvoris i to je to. Ostavis da se ohladi.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 336
   RE: Zimnica
30.5.2012 15:55:23   
lesica
E da,ja zaboravih da kazem da sam ja uvek za ovu prirodnu varijantu(tj.bez dodavanja sircetne kiseline,konzervanasa...) pre,narocito sa namirnicama koji ima tokom cele godine.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 337
   RE: Zimnica
30.5.2012 16:21:53   
PoisonEve
A reci mi koliko tako mogu da stoje?

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 338
   RE: Zimnica
11.7.2012 18:49:31   
PoisonEve
Tri ture dzema od kajsija gotoveuser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 339
   RE: Zimnica
12.7.2012 20:32:53   
Anoniman
nikako da se nakanim, proci ce mi kajsije ... curka, i prosle godine sam htela pa ne da su prosle pored mene nego sam se setila u septembru!
sinoc sam pokupila od dzejmi olivera recept za kecap. jeste da imam vec jedan koji mm obozava (vasi jedu majoneze, moj jede kecap. cu jede, pije) ali mi se ne dopada konzervans u njemu, pa cu da probam ovaj. taman imam domaceg neprskanog paradajza.

(odgovor članu PoisonEve)
  Direktna veza do poruke: 340
   RE: Zimnica
12.7.2012 20:39:44   
Anoniman
nisam uspela da pohvatam - kako ostavljate cveklu za zimnicu?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 341
   RE: Zimnica
12.7.2012 21:57:47   
Olga75
ja je ne ostavljam za zimnicu onako da poredjam tegle na stelazu ( policu user posted image ) nego je zimi kupim sirovu i spremim onako kako sam napisala , ima je je zimi sveze ( mislim manje - vise ko i krompira user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 342
   RE: Zimnica
11.8.2012 12:59:53   
Olga75
kompot od krusaka spremljen
kuva se paradajz
bas sam vrednaaaa user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 343
   RE: Zimnica
28.8.2012 23:05:06   
jance
e pa zene moje iscitah temu od pocetka, nisam nasla sta mi treba pa mi ostaje da pitam. uhvatila zadnji voz za breskve, kupili danas jednu gajbicu pa bi da pravim dzem da ima majstor sta da gustira zimi. jel imate neki recept u koji ne ide konzervans, dzemfiks ili rum? i sto detaljnije molim vas, ovo mi je apsolutno prvi pokusaj zimnice u zivotu. da a ista varijanta mi je i za sljive al one mogu da sacekaju jos koji dan, barem cep omeksati.

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 344
   RE: Zimnica
28.8.2012 23:06:13   
Anoniman
Poslednji voz za breskve????? Nema breskvi??????

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 345
   RE: Zimnica
28.8.2012 23:11:37   
jance
danas obisla futosku, limansku i kvantas, sve vrvi od sljiva i paprika, jedva nadjoh nekoga sa breskvama na kvantasu a da su jos i pogodne za dzem iliti da nisu sitne ili oni golaci ili tako to.

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 346
   RE: Zimnica
28.8.2012 23:16:38   
Anoniman
KLIK

najnovije je (mamino) da recimo sljive rascepi na pola, izvadi kosticu, poredja u tepsiju i pospe secerom, stavi na 150 i zaboravi 2-3 sata.
proslogodisnji dzem od bresaka sam kuvala tako sto sam na 1kg bresaka stavila 200 gr secera (mozes i manje, mi volimo slatko) i kuvala, kuvala, kuvala i OBAVEZNO skidala penu. kad si zadovoljna gustinom skines sa vatre, u tegle, i utoplis do hladjenja.
na taj fazon sam pravila i jagode, a ove godine sam htel a da se oprobam sa kruskama

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 347
   RE: Zimnica
29.8.2012 7:59:38   
jance
ne stavljas limun? probala sam sinoc breskve, nisu bas nesto slatke pa cu staviti mrvicu vise secera.
danas su prvo na redu breskve da mi nebi istrulile.
znaci stavljam sve na ringlu i na najmanju temperaturu pa kuvam dok nisam zadovoljna sa gustinom. jel trebaju pre da odstoje sa sve secerom pre kuvanja mozda? grejes tegle kad stavljas? zatvarati sa celofanom i original poklopcem ili samo sa poklopcem?

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 348
   RE: Zimnica
29.8.2012 8:16:44   
Anoniman
Moja mama pravi taj džem od šljiva pečen u rerni i uvek pravi tri ture, jednu klot, jednu sa rumom a treći sa crnom čokoladom. Ponekad napravi i sa rumom i crnom čokoladom.

Mm i ja smo se dogovorili da ove godine ne pravimo sve nego pečemo paprike za zamrzivač, pravimo cepane paprike, i ostavljamo 8- glavica kupusa i nekoliko tegli šampinjona. Moja mama je preiuela na sebe kompote i džemove za Nevenu a od nje ćemo se grebati za ajvar i ljutenicu. Cveklu pravim po potrebi ne ostavljam kao zimnicu, a turšije toliko malo pojedemo da će nam biti dovoljno da ponekad jedemo kod mojih ili kupimo koju teglu krastavčića.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 349
   RE: Zimnica
29.8.2012 10:35:19   
Anoniman
evo jos jedan recept, taj sam pravila pretprosle godine i bio je super (ma sve je to isto)
1 kg oljustenih i iseckanih bresaka
1/2 kg secera
5 gr putera (opciono)
90 ml soka od limuna

Staviti sve sastojke u serpu da prokljucaju, smanjiti vatru na srednje/slabo neka lagano vi 30 minuta. Napuniti vrele sterilisane tegle (mi ih operemo u masini za sudove, em cisto em sterilno), zatvoriti, okrenuti na poklopac da stoje oko 10 minuta, obrnes i utoplis do hladjenja.
Ja uvek i svuda stavljam 2x celofan pre poklopca, ako slucajno hrana dodje u kontakt sa poklopcem da ne pocne da rdja (to se najcesce desi kod krastavaca).
Puter u receptu je da bi masa ostala providna, inace pekmez bude mutan. Breskve se nece raspati prilikom kuvanja pa iseci ih na velicinu koju bi volela da vidis na parcetu hleba.
Mi stavljamo sve. I cepane paprike i pecene i ajvar (svake godine se pece i ljusti 100 kila paprike), i krastavci i malo tursije i pekmezi i kompoti i kecap i cherry u tursiji i ljute papricice (cherry i papricice mi gajimo, zato ih i ima). Od prosle godine ostavljam i paradajz i papriku ucelo, a da mama nije satarila maline iz dvorista i to bi.
Jagode ove godine nisam jer je kolega koji ima farmu dao otkaz

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here