jance
|
ok, to mi vec vise onako pase, planirala sam na 1kg breskvi da stavim 400g secera, ali cu mozda i vise. tako ti je to kad prvo kupis sastojke pa onda trazis recept! da, i kupila sam u Tempu teglice, i te cu da operem ipak su bile otvorene i stajale tamo ko zna koliko dugo... koliko bi trebalo na 5kg breskvi da ode otprilike teglica? da znam dali da dokupujem jos za sljive... znaci ide ovako celo uputstvo: (sad me kontrolisite ako sam nesto prpustila): prvo doobro operem teglice i pripadajuce poklopce. onda ogulim breskve i naseckam na komadice na kakve zelim da ih imam (moja svekrva ih melje u mlinu za meso, jel moze i tako mozda?). onda stavim sve u veliki lonac: breskve, secer i limun zajedno pa prvo na jaku vatru da provri pa kad provri onda smanjim na pola i ostavim da se krcka do zeljene gustine, ali uglavnom da se krcka jaaako dugo. stavim tegle u rernu da se zagreju na cca 100 stepeni (poklopce ne, jel tako?). onda punim vruc dzem u tople teglice, stavljam prvo preko celofan poduplo, pa onda na to zavrnem poklopac, okrenem i ostavim da stoji 10min. posle 10min ponovo okrenem pa sve zajedno stavim negde u cosak u kuci i zapakujem u cebad da se polako hladi....
_____________________________
Bez dece kuća ne raste
|