|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimnica
4.9.2012 9:35:28   
daca77
A da li neka ima dobar recept za dzem, marmeladu od maline bez kostica

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 376
   RE: Zimnica
5.9.2012 22:34:32   
Lu
 
Rugala se ruga i napravila pola zimniceuser posted image
Još mi je ostalo ajvar, šarena i paradaiz-sos.
Kako vi pravite paradaiz sos?
Ja odovjim paradaiz od koštica i kožice (mašinskiuser posted image ) kuham paradaiz sa začinima koje sameljem u blenderu(bosiljak, peršin, celer,bijeli i crni luk) i dodam soli i šećera, pasterizujem.

Dacca, maline bez koštica, zar postoje sa košticama?

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 377
   RE: Zimnica
6.9.2012 8:54:13   
jance
ma ove godine sve treba ranije praviti, sve je ranije zrelo.
nama ce kanda breskve ipak riknuti, sve su se podigle gore, neke su cak i izasle van tecnosti i pocrnele user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 378
   RE: Zimnica
6.9.2012 9:00:04   
daca77
Lu, pa maline i kupine imaju one odvratne kostice, semenke ili nazovi kao vec, pa ukoliko se voce ne propasira, kao da jedes kamencice, a ne dzemuser posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 379
   RE: Zimnica
6.9.2012 11:38:44   
tanjica85
slatko od divljih kupina

Odabrati krupne kupine, staviti ih u cediljku i dobro oprati. Šećer stavit u posudu u kojoj će se kuvati slatko i preliti ga vodom da ogrezne. Kada sećer provri stavit kupine i kuvati ga na jakoj vatri. Kad sok počne gusto da pada sa kašičice, po 2-3 kapi odjednom, znači da je slatko dobro kuvano. Skloniti ga sa vatre, skinuti mu penu pa ga pokriti vlažnom krpom i ostavit da prenoći. Sutradan ga sipati u tegle.

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 380
   RE: Zimnica
6.9.2012 11:40:31   
tanjica85
dzem od malina

1 kg malina
1 kg šećera
2 kašike soka od limuna

U dublji lonac stavite pošećerene maline prelivene sokom od limuna.Kuvajte uz mešanje i, kad provri, kuvajte još četiri minuta. Sipajte u vrele tegle i dobro zatvorite.

ovo sam zavrsila za vikend. ostalo mi je jos slatko od sljiva

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu tanjica85)
Direktna veza do poruke: 381
   RE: Zimnica
6.9.2012 11:41:37   
tanjica85
jel neka od vas pravila marmeladu od sargarepe?

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu tanjica85)
Direktna veza do poruke: 382
   RE: Zimnica
7.9.2012 22:28:42   
Lu
IZVORNA PORUKA: daca77

Lu, pa maline i kupine imaju one odvratne kostice, semenke ili nazovi kao vec, pa ukoliko se voce ne propasira, kao da jedes kamencice, a ne dzemuser posted image

A to mislišuser posted image
Ja sam kuhala sa tim, najjednostavnije sa džemfixomuser posted image
Danas sam napravila 15 tegli ajvara, o guljenu paprika da ne pričamuser posted image  a mješala sam ga 3 sata, šporet me izludio al je ispalo fenomenalnouser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 7.9.2012 22:29:58 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 383
   RE: Zimnica
13.9.2012 9:09:22   
daca77

IZVORNA PORUKA: Olga RR

na litru vode stavis oko 1 dcl sirceta , kasiku secera i soli po ukusu , par zrna kima , dva - tri listica lovora i kad provri zalijes kriske cvekle i poklopis, kad se ohladi moze da se jede
u principu sve mozes po ukusu i manje sirceta ili vise , zavisi kako volite

Olga, a da li baris ovu cveklu posebno ili ne?user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 384
   RE: Zimnica
13.9.2012 9:51:00   
Lu
Dacco treba obariti, oguliti i isjeći na kriške.


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 385
   RE: Zimnica
13.9.2012 9:54:08   
daca77
Ja nisam barilauser posted image
Racunala sam da ce ona vrela voda da je omeksauser posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 386
   RE: Zimnica
13.9.2012 13:11:43   
nata11
Nova sam u pravljenu zimnica pa kako vam se cini ovaj recept za cveklu: (trazila sam najejdnostavniji)user posted image
3 cvekle obariti, oljustiti i iseci. Dodati 2 kas sirceta, 1 kasiku vode i tako dok teglu ne napunite. Dodati na kraju na vrh noza konzervans. pa zatvoriti teglu.
? sta mislite :)

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 387
   RE: Zimnica
13.9.2012 13:22:26   
Olga75
Daco , treba da se skuva cvekla , ja je operem i tako sa korom kuvam dok ne omekne , onako da ne bude pretvrda i onda je oljustim , isecem i zalijem sa sirupom
Nata , nemam pojma , ja je ne ostavljam u tegle jer je cele zime ima pa je pravim kad nam se jede

< Poruku je uredio Olga RR -- 13.9.2012 13:23:07 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 388
   RE: Zimnica
13.9.2012 13:25:29   
Anoniman
Ne znam , ja cveklu ne ostavljam jer je po marketima ima tokom cele godine pa kad nam se jede kupim i spremim za nekoliko dana. Inače cveklu uvek pečem, ne kuvam, tako mi je lepša.

Mama se isprsila i napravila cepane paprike, udeliće nam i koju teglu ajvara i ljutenice, a nama ostaje da ispečemo papriku za zamrzivač...

Ni mama ni ja nikad ne stavljamo konzervans u bilo šta od zimnice, nije ni baka nikad stavljala i nikad nam se ništa nije pokvarilo.

(odgovor članu nata11)
  Direktna veza do poruke: 389
   RE: Zimnica
13.9.2012 13:28:18   
Olga75
ako se ne stavlja konzervans onda mora da se pasterizuje , moja majka je stavljala konzervans i pasterizovala
ali i dalje ne vidim koliko ce nas otrovati pet zrna konzervansa u flasi od litar i po user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 390
   RE: Zimnica
13.9.2012 13:32:44   
Anoniman
Ne kažem da će se neko otrovati, samo ne vidim svrhu da ga stavljam kad je bez njega svakako zdravije a ovako kako pravim sve stoji i po dve godine bez da se pokvari.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 391
   RE: Zimnica
13.9.2012 14:19:16   
nata11
Ma upravu ste! Kao da je tegla cvekla neznam koliko skupa pa cu da je stavljam za zimnicu. Kupicu u marketu 2 one velike tegle. Jos da ispecem paprike za zamrzivac i jos neko povrce i to je. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 392
   RE: Zimnica
13.9.2012 14:48:11   
PoisonEve
Sveki zalozila rostilj pa cemo da pecemo paprikeuser posted image
Doduse ja cu jako malo jer nemamo puno mesta

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 393
   RE: Zimnica
13.9.2012 18:04:54   
Figaro88
Mi samo pecemo papriku,nemam gde da drzim zimnicu,kada mi nesto treba ja ili uzmem od mame ili kupimo........Inace obozavam paprike u paradaizuuser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 394
   RE: Zimnica
13.9.2012 18:50:23   
PoisonEve
Mi imamo veliki podrum, mada svekar tu drzi dosta stvari, ipak je oslobodio cetiri velike police za nasu zimnicuuser posted image
Figaro kakve su to paprike u paradajzu?

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 395
   RE: Zimnica
14.9.2012 8:59:30   
nata11
Ja celo popodne pekla paprike za zimnicu kicma me kida danas pauza pa sutra, prekosutra kiseli krastavcici i seckanje za rusku :)

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 396
   RE: Zimnica
14.9.2012 11:05:29   
tanjica85
jel neka od vas pravi paprike u senfu? cula sam da je jako ukusno

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 397
   RE: Zimnica
14.9.2012 11:45:42   
Lu
Tanjice ja sam pravila, meni je onako žestoko ide uz meze i neka jača pića, pržene kobasice i tako, eto ako voliš.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu tanjica85)
Direktna veza do poruke: 398
   RE: Zimnica
14.9.2012 12:34:26   
tanjica85
odlicno, onda i to pravim. mm kaze da ce da me izbaci iz kuce, user posted image . nedavno sam pocela da pravim zimnicu, inace sam do skoro sve dobijala od sveki i mame

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 399
   RE: Zimnica
14.9.2012 21:24:55   
nata11
aaaa to pravi moja mama prelepo je bas kao sto kazete uz meso ili jace jelo

(odgovor članu tanjica85)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Salata sa kukuruzom i crvenim pasuljem
Ringerajin kuvar: Trcosava
Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here