|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimnica
12.9.2011 22:20:40   
ivaj
Jao sutra treba da kuvam paradajz,po prvi put u zivotu,pa se osecam kao da cu raditi ne znam kako bitan posaouser posted image
Ajde neka mi neko napise detaljno sta treba da radim,koliko dugo da kuvam i da li moram da zagrevam flase.

Planiram da kuvam bez icega,znaci samo ako mora konzervans i to je to.
I da,kao sto sam vec gore napisala,imacu onaj ispasirani,znaci ja treba samo da ga skuvam.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 301
   RE: Zimnica
13.9.2011 7:02:01   
Lu
IZVORNA PORUKA: magnetic

Zene moje,da li neka zna da li se bundeva moze smzavati?

Može isječena na kockice  ili izrendana kao što reče Vika.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 302
   RE: Zimnica
13.9.2011 7:06:02   
Lu
Ivaj ako ćeš raditi pasterizaciju  (vruć sok u vruće tegle) ne treba ti konzervans, ali moraš imati originalne zatvarače.
Ako nećeš nikakve dodatke onda samo kuhaš do željene gustine.
Ja sam napravila skoro sve od zimnice , čekam šipke za pekmez još ih nema kao rano jeuser posted image
E da, hoću da napravim lovačku salatu, imam jedan recept koji sam izdvojila ali me zanima i kako vi pravite?user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 303
   RE: Zimnica
13.9.2011 12:50:51   
Lu
Kupila sam paprike za salatu, jel pravi neko lovačku salatu ili zna recept?

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 304
   RE: Zimnica
13.9.2011 13:15:45   
ivaj
Hvala Lu. Onda cu tako,bas dobro sto ne moram ni konzervans da stavljam.

O toj salati ja ti ne znam nistauser posted image Ali vidim da ima dosta recepata na netu.Jedino ako hoces da ti detaljno kaze neko ko je vec pravio.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 305
   RE: Zimnica
13.9.2011 13:21:49   
Lu
Ma nema veze, našla sam i ja na netu, u neku ide mrkva u neku ne, u jednu ide čak goveđa kockauser posted image
Mislim da ću napraviti sa mrkvom nek je malo šarenijeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 306
   RE: Zimnica
15.9.2011 13:48:26   
bebać
Pisala sam da sam napravila paprike punjene kupusom već krajem avgusta(14 malih tegli i 2 velike)...

danas sam napravila kisele kraszavčiće, 12 manjih tegli, i sutra će da bude još 12 manjih(nestalo mi tegli, pa čekam da m donese sa sela da ne kupujem).

Ja isto radim pasterizaciju, našla sam nekakav recept na netu.

LU dali bi postavila onaj recept za crvene paprike sa bijelim lukom(roge) što si mi dala prošle godine? Ja izgubila. One su divne bile i smazali smo ih za mjesec dana, jedva nešto ostavila za Sergejev rodjendanuser posted image

Hvala unaprijed!

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 307
   RE: Zimnica
18.9.2011 9:23:56   
lesica
25 tegli ajvara napravljeno user posted image A danas se lecimo od jucerasnjeg radauser posted image (mrtvi smo i mm i ja)

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 308
   RE: Zimnica
18.9.2011 11:16:18   
Olga75
juce sam skuvala citave tri tegle slatkog od smokvi , celo poslepodne sam se mlatila i na kraju tri tegle user posted image
\za koji dan ce biti jos zrelih pa cu verovatno napraviti tri tegle pekmeza user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 309
   RE: Zimnica
18.9.2011 11:21:37   
Dove
Da li neka od vas sprema bareni ajvar???Fantasticnog je ukusa a recept iz Makedonije.Ako ste zainteresovane evo
10kg ociscene crvene paprike
5 kg plavog paradajze iseckanog na debele kolutove
U 10l vode sipati pola kafene soljice esencije i solju za belu kafu secera.Kad to provri bariti prvo papriku pa paradajz.Ne sme puno da se bari jer posle ne moze lepo da se samelje.Samo dok malo ne promeni boju.Samleti obaren paradajz i papriku i prziti u litar ulja.Savet iz licnog iskustva je da ne sipate ulje odmah sve nego prvo pola litre i kasnije dodavati po potrebi.Przi se oko 2-3 sata.Izadje 7-9 tegli zavisi kakva je paprika.Znaci,fantastican je.

< Poruku je uredio Dove -- 18.9.2011 11:23:06 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 310
   RE: Zimnica
29.9.2011 11:06:11   
Lu
Dove ja sam nekad pravila od kuhanih paprika a patidžane sam ipak pekla jer tako ne upiju puno vode kao kuhanje, uglavnom je ukusan (prednost je što se ne giule paprike) samo se treba duže ukuhavati.
Mada ja više volim okus pečenih paprikauser posted image
Bebać evo ga recept za roge:
-5 kg paprika
-5 litara vode
-150gr šećera
-150gr soli
-2 dec ulja
-1 dec esencije
-bijeli luk, lovor, papar u zrnu- sve po ukusu

Paprike prokuhati u ovoj vodi, poredati u zagrijane tegle, zaliti ovom istom vodom sa svim dodacima, zatvoriti poklopcima i staviti u pećnicu pola sata na 100 stepeni, zatim isključiti pećnicu i ostaviti da se tako ohladi.


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 311
   RE: Zimnica
30.9.2011 10:24:40   
Olga75
ja sam kuvala i slatko i pekmez i ponovo i jos imam smokvi , sta sad sa njima user posted image
ako imate neku ideju rado cu je primeniti , bas ih ima , nema sanse da ih pojedemo , podelila sam deo ali ostalo je jos dosta a zao mi je da propadnu


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 312
   RE: Zimnica
30.9.2011 10:29:05   
tina37
ovaj bareni ajvar je odlican,ja ga pravim zadnje 2 god.

_____________________________

Jos nisam imala tu priliku i cas_t da me sreca upozna

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 313
   RE: Zimnica
10.10.2011 15:28:00   
ivaj
Mislim da sam zeznula moju prvu tursijuuser posted image

Imala sam recept za kolicinu od 10 l vode,a posto sam stavila upola manje,sve u receptu sam 'prepolovila',osim konzervansa i vinobrana.Tu sam se presla i mahinalno stavila kolicinu za 10 l.Kako sam glupa.

Ako me za jedno dva meseca ne bude bilo,znajte da sam crkla od togauser posted image

(odgovor članu tina37)
Direktna veza do poruke: 314
   RE: Zimnica
10.10.2011 15:32:50   
limunada
ja sam napravila mesanu salatu i krastavce,najlakse user posted image ivaj aj jel nemozes dodati jos vodeuser posted image jbg.neznam,ja nisam neki majstor za to i ja sam prvi put sama pravila.ja se bila zeznila,fino napravila mesanu salatu i samo pola te tecnosti sipala u tegle,curka,sreca pa sam mami rekla pa smo jos te tecnosti napravili,e sad kako bude,vidicemo.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 315
   RE: Zimnica
10.10.2011 16:06:07   
ivaj
Ne mogu da dodajem vodu,nece mi biti kiselouser posted image

Ma verujem da ce to biti dobro,sto se ukusa tice,ali taj vinobran i konzervans...Kazu da je otrovuser posted image

Ajde pa javi da li ti je uspela salata.

Meni se ove godine po prvi put u zivotu javila zelja da spremam zimnicu.Ne znam sta mi bi.
Sto se kuvanja paradajza tice,tu sam se snasla,mada mi se nesto ne svidja ukus.Kiselkast je iako sam stavila secer,a onaj kupovni je bas sladak i takav volim.
Tako da verovatno sledece godine otpada kuvanje paradajza.

(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 316
   RE: Zimnica
11.10.2011 7:00:29   
Lu
Ko još nije pravio zimnicu imate i ovo, samo meni se ne sviđa jer ima konzervans, ukoliko vama ne smeta...user posted image
Samo se doda šećer i sirće!
user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 317
   RE: Zimnica
20.10.2011 20:01:53   
Anoniman
Lu, dugujem ti izvinjenje, stavlja i moja mama patlidžan u ajvar, stavi dva manja na nekih 10kg paprike, ali bila si u pravuuser posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 318
   RE: Zimnica
20.10.2011 20:40:21   
Tea2

IZVORNA PORUKA: ivaj

Mislim da sam zeznula moju prvu tursijuuser posted image

Imala sam recept za kolicinu od 10 l vode,a posto sam stavila upola manje,sve u receptu sam 'prepolovila',osim konzervansa i vinobrana.Tu sam se presla i mahinalno stavila kolicinu za 10 l.Kako sam glupa.

Ako me za jedno dva meseca ne bude bilo,znajte da sam crkla od togauser posted image


Draga,nisi jedina!Ja sam na 15 litara vode stavila 3 vinobrana i 3 konzervansa i skoro celu esenciju od 250ml .Moja komsinica kaze da je to previse!Umrecemo zajedno!!

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 319
   RE: Zimnica
20.10.2011 20:55:17   
Lu
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Lu, dugujem ti izvinjenje, stavlja i moja mama patlidžan u ajvar, stavi dva manja na nekih 10kg paprike, ali bila si u pravuuser posted image

Joj Nedjo, nisi normalnauser posted image
user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 320
   RE: Zimnica
15.11.2011 11:30:26   
Sanjica26 RR
Iseckala sam cveklu na kriske, ali mi treba brzinski recept kako da napravim tecnost za nju. Da li neko zna?

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 321
   RE: Zimnica
15.11.2011 12:48:17   
Olga75
na litru vode stavis oko 1 dcl sirceta , kasiku secera i soli po ukusu , par zrna kima , dva - tri listica lovora i kad provri zalijes kriske cvekle i poklopis, kad se ohladi moze da se jede
u principu sve mozes po ukusu i manje sirceta ili vise , zavisi kako volite

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 322
   RE: Zimnica
15.11.2011 12:49:24   
Sanjica26 RR
Olga hvala! Na vreme si napisala. Zamalo da upropastimuser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 323
   RE: Zimnica
15.11.2011 12:55:55   
Olga75
sanjice , cveklu prvo treba da skuvas i dok ti provri onaj sok dotle je ocistis i iseces na kriske

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 324
   RE: Zimnica
15.11.2011 13:12:58   
Lu
Ja prvo skuham pa ogulim i isječem, unda ubacm u ovu pripremljenu vodu( so šećer i esencija ili sirće) i ponovo da samo proključa i pusti boju.
Pasterizujem (vruće u vruće tegle).

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here