Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 24.7.2012 23:21:44
|
|
|
|
Anoniman
|
I time smatram vanilu uvedenom?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 25.7.2012 13:25:21
|
|
|
|
cockic
|
mina koje maslinovo ti savetujes da dajem leni davala sam joj do sad puter pa bi da ubacim maslinovo
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 25.7.2012 14:19:07
|
|
|
|
minavb
|
Posto je koncentracija vanile u vanil seceru mala, sa sipkom opet idi postepeno. Hladno cedjeno maslinovo ulje, bilo koje, dodaj kasi nakon kuvanja, pred sam obrok.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 25.7.2012 14:20:08
|
|
|
|
minavb
|
Posto je koncentracija vanile u vanil seceru mala, sa sipkom opet idi postepeno. Hladno cedjeno maslinovo ulje, bilo koje, dodaj kasi nakon kuvanja, pred sam obrok.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 29.7.2012 22:36:13
|
|
|
|
miva
|
Kada se bebama uvodi gluten i kako?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 30.7.2012 8:47:41
|
|
|
|
minavb
|
Od 6 meseci, postepeno kao i ostale namirinice, davanjem nekih pahuljica koje ga u sebi sadrze. Recimo, milupin 7 korn.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 31.7.2012 14:58:18
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Yula Ne, jagnjetina je od jagnjeta, mladunceta ovce, a jaretina od jareta, mladunceta krave Salim se, jaretina je od mladunceta KOZE. A to je ipak razlicito. Ček ček. Jagnje je mlado od čega? A jare je mlado od čega? Pitanje je, ako dete jede jagnjetinu, da li ima potrebe jaretinu uvoditi posebno? Zar jagnje i jare nisu ista životinja različitog uzrasta?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 31.7.2012 15:07:12
|
|
|
|
*Alexx*
|
Ammmm, zar jedno nije ovca, a drugo koza? A možda sam lupila (a ni u gugletu ne umem da pretražim )
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 31.7.2012 15:07:51
|
|
|
|
Olga75
|
nisi lupila jagnje je mala ovca a jare mala koza
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 31.7.2012 18:15:47
|
|
|
|
Figaro88
|
Mina citala sam o kikiriki buteru da je zdrav,ali vidim da ima puno kalorija pa me zanima da li je stvarno zdrav i koliko cesto smem da ga jedem zato sto je bas kalorican?Kupila sam neki na kome pise da nema kazein,secer,vestacke arome ni konzervanse.......Ja ga mazem na tonus....
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 31.7.2012 20:41:16
|
|
|
|
minavb
|
Jare je mladunce koze a jagnje mladunce ovce, to nije isto. Kikiriki buter jeste zdrav, kao i mnoge visokokaloricne namirnice. Ako si na redukciji, odlozi upotrebu kikiriki butera, ako nisi ne mora bas svakodnevno da se koristi, ali je sasvim ok da bude sastavni deo svakodnevnog jelovnika.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 31.7.2012 22:28:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala žene, ja sam mentol koji ne zna ono što deca sa nepune dve godine znaju "mame i mladunci".
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 2.8.2012 7:41:32
|
|
|
|
Gejsha
|
jagnje ili jare ...sve je nebitno kada je na tanjiru
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.8.2012 15:16:12
|
|
|
|
red3lilu
|
U temi Dijetalni meni si savetovala Tash da proba Nes kafu sa mlekom bez laktoze kako bi izbegla nadimanje... Mene interesuje da li u mleku postoji još kakav sastojak koji bi mogao da izaziva nadimanje ili gasove, obzirom da obožavam mleko, volim ukus i prija mi, ne bi da ga se odreknem. Pre operacije žuči sam ga jako teško probavljala, a sad nakon op. ide to malo lakše ali čak i delakto mleko mi teže padne, dugo varim, nadima me...
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.8.2012 18:53:29
|
|
|
|
PoisonEve
|
Mina, bele tackice na noktima, to je nedostatak nekog odredjenog vitamina?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.8.2012 18:55:12
|
|
|
|
red3lilu
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve Mina, bele tackice na noktima, to je nedostatak nekog odredjenog vitamina? Čekaj reda !!
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.8.2012 22:02:54
|
|
|
|
minavb
|
Pre operacije zucne kese, mleko ti je smetalo jer se za lakse varenje, tj emulgaciju masti iz mleka i mlecnih pr, koriste zucne kiseline. Osim toga, ti si izgleda intolerantna i na kazein ili WHEY tj proteine surutke. U tom slucaju bi morala da se odreknes kravljeg mleka, i da predjes na neke druge vrste kao sto su pirincano, bademovo, ovseno. PE, to sa noktima je urbani mit koji se i dalje provlaci, na zalost i medju zdr. radnicima. To belo je dakle posledica povrede matriksa nokta koja je nastala mnogo ranije no sto se bela mrlja pojavila. To sam prvi put skontala kada mi je profesorka tehnologije pricala da seljaci vode krmace na parenje (ili im dovode vepra, ne znam kako ti ide) i onda recnu nokat kod korena. Kad im se bela linija rastom nokta pomeri do vrha nokatne ploce, vreme je da se krmaca prasi. Bas velike bele promene, sa kvrgavoscu nokta i drugim ostecenjima, mogu biti posledica gljivicnog oboljenja, ili vec nekog drugog sistemskog.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.8.2012 22:10:35
|
|
|
|
Anoniman
|
grbavi okti mogu biti i od ekcema, ja ga mam na jednom noktu, javljaju mi se plikcici kod zanoktice, oni ostete nokat jos pre nego sto izraste, pa kada se vec visi, raste sa udubljenjem.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.8.2012 22:14:20
|
|
|
|
minavb
|
Jeste, i to, ali uglavnom nema veze sa cinkom, kalcijumom i sl.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.8.2012 22:16:36
|
|
|
|
Jagodica*
|
IZVORNA PORUKA: minavb PE, to sa noktima je urbani mit koji se i dalje provlaci, na zalost i medju zdr. radnicima. To belo je dakle posledica povrede matriksa nokta koja je nastala mnogo ranije no sto se bela mrlja pojavila. . A kako mozes da mi objasnis cinjenicu da se to belo povuce za par sati kad popijem sumecu tabletu kalcijuma? Meni kad se to belo pojavi, pojavi mi se u istom danu na vise noktiju. Nije moguce da su mi toliki nokti povredjeni.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.8.2012 22:23:12
|
|
|
|
minavb
|
Nemam objasnjenjeiz vise razloga. Prvo zato sto se kalcijum iz sumecih tableta jako malo vezuje, ili gotovo ni malo, drugo zato sto ne moze odmah da se veze,a trece sto to zaista nema veze sa nedostatkom Ca. Vrlo je moguce da udaris sve prste istovremeno.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.8.2012 23:09:25
|
|
|
|
Jagodica*
|
Ma nema sanse. To je apsolutno netacno. Postoji nesto sa CA i ZN. Bar u mom slucaju. Izgleda da sam medicinski fenomen Inace, meni je doduse zaista nekoliko lekara reklo da je to nedostatak minerala. E sad, da li je to lekarska patka ili ne, nemam pojma, ali udarila prste nisam.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.8.2012 23:13:30
|
|
|
|
Anoniman
|
A iz cega se Ca vise vezuje, mislim, hvataju me grcevi u nogama, i rekose mi da je Ca resenje za to, ali sta vredi da pijdem sumeci ako to ne radi stvar?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.8.2012 23:15:07
|
|
|
|
red3lilu
|
Pij Mg...on je protiv grčeva...
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 6.8.2012 23:16:27
|
|
|
|
jovicaa
|
a sumeci mg, da li se on resorbuje?
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?