|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
12.6.2012 22:42:37   
AndreaK

IZVORNA PORUKA: tekta

u pravu si, i mi smo tako prosle godine, pa evo sad se odvikavamo ned.dana. a jel ga nudis ili sam trazi?

U pocetku sam ga nudila, tj. stalno zapitkivala "hoces da piskis...kakis" i danas mu cesto dosadjujem pitanjima, ali sam sve vise sigurna da ce traziti kad bude hteo pa sam i sa pitanjima proredila.
Primera radi, putovali smo pre par dana i put je trajao nekoliko sati, dva puta smo stali zbog njega jer se trazio (za obe radnje).

Jos bih da naglasim da je u pocetku u vrticu trazio dok kod kuce nije hteo... tamo je hteo da piski u nosu, kao i njegovi vrsnjaci, uz to se sam trazio, a kod kuce se protivio da uopste koristi nosu...pretpostavljam da je to zbog mladjeg brata (psiholoski momenat), jer sve sto radi mladji mora i on, pa makar to znacilo i nosenje pelena...ali vremenom je shvatio da je on u prednosti nad batom kada ne nosi pelenu, i sada on "grdi" batu kad se ukaki ili upiski.

(odgovor članu tekta)
Direktna veza do poruke: 1526
13.6.2012 0:02:18   
madre
peti dan prosao... ne znam sta bih rekla! uhvatila sam sebe da su mi suze krenule kada se upisa u gace, a meni usta presusise od silne price! jednostavno ne zeli da saradjuje a to radi na neki pitom nacin, nije bezobrazan pa mi bude i zaouser posted image
necu da gresim dusu, sedne on i na nosu i piskili smo i kakili u travicu, ali jednostavno to nije to... krene da piski i gleda u pisu i nista ne prijavljuje. ne znam sta da radimuser posted image plasim se da ga ne forsiram na nesto sto nije spreman, a sa druge strane vreme mu je za skidanje pelene!

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 1527
13.6.2012 0:05:37   
NadaR
Sta mislis da ga malo pustis koji dan ? Da malo odmorite i on a i ti?
Vrijeme ya skidanje pelene je onda kada su oni spremni . Razmisli . user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1528
13.6.2012 0:14:15   
madre
kako mislis? da mu vratim pelenu na par dana pa opet ispocetka? bolje me ubijuser posted image
salim se, razmisljala sam o tome, ali sve mislim evo sad ce, evo sad ceuser posted image kazu ljudi treba strpljenja, pa razmisljam da je i njima tako bilo... rekla sam da cu mu dati rok 10ak dana da vidim kako ce da ide, ako ne bude nikako razmislicu o tome da malo odmorimouser posted image

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 1529
13.6.2012 10:27:41   
Anoniman
Nama grozno ide ali bas me briga . Danas je jednom trazila nosu , juce je trazila samo jednom ujutru , mozda dva tri puta je piskila u nosu , ostalo ne . jutros nisam bila tu pa se ukakila u gace posto md ne primecuje kad ona krene da stenje pa je piskila u nosu posle toga jos jednom . sta znam , prestace jednog dana user posted image

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 1530
13.6.2012 10:35:36   
lanajelena
I mi smo krenuli od jutros,kao kuca stao kod malog stocica i zapisao nogaru user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1531
13.6.2012 12:02:00   
New Mom
Od jutros stalno plače kad vidi nošu. Ili sedi na njoj i ništa ne obavi a posle 15ak minuta se upiški.
Šta sad?user posted image
A i nije kakila već 2 dana (neuobičajeno za nju).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 1532
13.6.2012 12:03:29   
Modessty

IZVORNA PORUKA: lanajelena

I mi smo krenuli od jutros,kao kuca stao kod malog stocica i zapisao nogaru user posted image

user posted image biće toga još user posted image

Direktna veza do poruke: 1533
13.6.2012 12:05:49   
Snelle
A možda ima zatvor pa zato plače kad vidi nošu user posted image
A možda ja i lupam gluposti...

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1534
13.6.2012 12:06:34   
Modessty

IZVORNA PORUKA: New Mom

Od jutros stalno plače kad vidi nošu. Ili sedi na njoj i ništa ne obavi a posle 15ak minuta se upiški.

nemoj da je krtikuješ zbog toga jer će se samo zainatiti. Pitaj je često da li joj se piški i reci joj da ti obavezno kaže i da se nikako ne upiški u gaćice jer onda nećete moći u šetnju ili da se igrate. I sve to samo kroz razgovor, nikako kroz ljutnju.

Danilo u početku isto nije kakio po dva tri dana. Davali smo mu i sok od šljiva da bi se iskakio. Onda smo ukapirali da se stidi i da hoće da bude sam ili da se pravimo da ne obraćamo pažnju na njega

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1535
13.6.2012 12:15:58   
lanajelena

IZVORNA PORUKA: Modessty

IZVORNA PORUKA: lanajelena

user posted image biće toga još user posted image

I usrali smo se u gace na krevetu,da L nije rekla on ne bi ni primetio,evo sad nece druge da obuce nego seta tako bez icega user posted image bice veselo,nisam mu kupila jos toliko gaca user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1536
13.6.2012 12:18:18   
Modessty
user posted image Mi smo Danilu oblačili samo donje delove pižamica, ili samo gaćice... Nije moglo sve da stigne da se osuši koliko se upišavao prva dva tri dana. user posted image

Morali smo da mu objasnimo da svi kake i da svima kaka smrdi i bljak je, ali da je to normalno i da je dobro da se kaki jer ako ne kakiš onda se razboliš user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1537
13.6.2012 13:27:44   
bratzz
Mi imamo usponei padove. Deset dana ima kako je M bez pelene i sve je islo dobro svakog dana smo smanjivali broj upisanih gaca sve do prekjuce kad je moja sestranije stavia navreme na nosu i naravmo M joj je upisala krevet i od tada je pocelada zeza i da ponovopisa gde stigne. To me je mnogo rastuzilo ali nisam htela da pokleknem i nastavila sam da joj nudim nosu jeronasama jos uvek ne trazi. Juce sam popiuser posted image dela kad se upisala komsinici na tepih a malo pre toga je sedela na nosi i nista. Ona odlicno zna kad se mama jako naljuti i bude joj krivo tako da je od tada pa do ovotrenutka ipiskila i kakila na nosu ali ja sam stalno kraj nje kao policajac jer cim se sklonim ona ustaje i bezi od nose i uprvi cosak zavrsi poso.
Sata tacno znam po njenoj reakcijekad bi da piski ili kaki, jer se obicno krije iza stolice ili krevta a kad je ispod stola onda kakiuser posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1538
13.6.2012 13:32:44   
bratzz

Mi smo vec prosli kroz touser posted image
Posto nije kakila dva dana Zagrej joj mleko da bude malo toplije nego sto inace pije, zatim neka prodje malo pa joj daj nesto da jede ne mora mnogo da pojede pa joj onda daj dapopije sok, zatim posle toga daj joj tresnje,aonda za rucak obavzno topla supa, posle toga umesto vode sok. htela ne htela posle togace morati da kaki tako sma ja resila problem ali ja sam preterala pa je pocela da kaki 6 puta dnevno ali bolje i to nego zatvor

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1539
13.6.2012 13:40:48   
bratzz

IZVORNA PORUKA: Modessty

nemoj da je krtikuješ zbog toga jer će se samo zainatiti. Pitaj je često da li joj se piški i reci joj da ti obavezno kaže i da se nikako ne upiški u gaćice jer onda nećete moći u šetnju ili da se igrate. I sve to samo kroz razgovor, nikako kroz ljutnju.

Danilo u početku isto nije kakio po dva tri dana. Davali smo mu i sok od šljiva da bi se iskakio. Onda smo ukapirali da se stidi i da hoće da bude sam ili da se pravimo da ne obraćamo pažnju na njega

Mi smo vec prosli kroz to
Posto nije kakila dva dana Zagrej joj mleko da bude malo toplije nego sto inace pije, zatim neka prodje malo pa joj daj nesto da jede ne mora mnogo da pojede pa joj onda daj dapopije sok, zatim posle toga daj joj tresnje,aonda za rucak obavzno topla supa, posle toga umesto vode sok. htela ne htela posle togace morati da kaki tako sma ja resila problem ali ja sam preterala pa je pocela da kaki 6 puta dnevno ali bolje i to nego zatvor

Meni je ljutnja najvise pomogla jer ona mrzi kad sam joj ljuta, odmah pocne da me ljubi dabi meodobrovoljila i posle toga radi sta trazim. Inace ja sene ljutim za sitnice tipaprosipan sok ili zato sto otvarafioke ili cepa novine ali zato kad se naljutim bude joj krivo.
Milica je takodje volela da bude sama ona se je krila ispod cebeta.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1540
13.6.2012 13:57:20   
madre
NM, bas mi je krivo, veruj da ne znam sta da ti savetujem, samo se nadam da ce prociuser posted image
ribizla, LJ, vidim ja da cemo nes tri da se odomacimo na ovoj temiuser posted image user posted image
nama je danas 6. dan. imamo jedne upisane i jedne ukakane gace. ja sam ga cula da stenje u susednoj sobi ali sam i ja bila u wcu pa nisam stigla na vremeuser posted image eno ga sada spava u peleni. kupila sam mu jos jednu nosu, cetvrtu, kao stolicicu i nju smo overiliuser posted image

e sad, ono sto sam je zakljucila jeste da njega nose zuljaju, da on kada sedi na njoj mora da se podboci rukamauser posted image guza mu je mala i mrsavkasta pa je mozda zbog togauser posted image
imamo nose svih vrsta i rekla bih da je problem mala guzauser posted image u neke cak i upada... mozda je zato i odbija...
videla sam kod kineza neki tapacirani adapter za wc solju, pa cu probati i sa timuser posted image

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1541
13.6.2012 14:11:26   
cockic
ja se naoruzah gacicama kupih danas user posted image jos samo da hoce da ih koristi bice super opet se juce tusirali posle vrtica i isti ritual posle kupanja zatvara kabinu i piski user posted image onda mu ja obuce gacice a njemu neobicno jos se malo ojeo u vrticu pa ga svrbi guza i samo vuce one gace.nije se upiskio u gace jer je ubrzo bilo vreme spavanja pa je usao opet u pelenu.ja i nocnu pelenu ne planiram da mu skidam ni kad nauci na dnevnu nuzdu.ja sam dugo piskila u gace mama se bas namucila samnom nocu ali svakako sam naucila kad tad mada ja mislim da do neke 4 sam sigurno overavala krevet.i stalno sam imala onu musemu sa iritirajucim zvukom ispod mene user posted image zato mi se nekoristi za njih.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1542
13.6.2012 14:35:27   
Sanjica26 RR
I mi se od ponedeljka pridruzujemo ovoj grupi.user posted image Ja cu biti na letnjem raspustu. Ona hoce nosu i sedi na njoj bez pelena, ali moracu da joj zamenim. Jednom je i piskila. Velika joj je i guza joj upada. user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1543
13.6.2012 16:44:31   
tekta
vi ste onda ok koliko mi se cini, ali  evo moj je srecko svaki dan umesto bolji on gori! nekoliko puta je kakio u nosu a vise nece, a za dnevno spavanje mu stavim pelenu i piski u nju jednom, eventualno dva puta, a nocu bude puna! nije mi jasno zasto tako umesto da napreduje idemo unazaduser posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1544
13.6.2012 16:47:25   
tekta
svaka castuser posted image  e pa eto posto idem na terapije od ponedeljka ga cuva rodjaka koja je devojka, znaci nema iskustva, i srecko se jos ni jednom nije upiskio dok ga je cuvala, a meni se vec dva tri dana redovno upiski, kad ga nudim nece pa se posle upiski! danas se cak ukakio u pelenu posle dnevnog spavanja!

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 1545
13.6.2012 16:48:10   
lanajelena
Deverov klinac je isto na odvikavanju,ukakio se na parket i doneo govance da pita sta je to user posted image user posted image

(odgovor članu tekta)
Direktna veza do poruke: 1546
13.6.2012 16:50:04   
peca
user posted image za klinca !!!

user posted image user posted image user posted image

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

Direktna veza do poruke: 1547
13.6.2012 16:51:48   
MicinaMama
Moja mica vek nedelju dana kaki u tutu,ali ne piski,nekada i to uradi ali samo dok sedi na njoj.Tj dok cekamo da obavi duzu nuzdu.Ovako je znam skinuti da hoda bez pelena ali primetila sam da jos nezna da istrpi kada joj dodje da piski,ona pocne da piski i odmah vice tuta-tuta ali ne moze da proceni kada ce poceti a joj manje zna da zaustavi.No dobro bolje ista nego nista.
Smanjili smo broj koristenja pelena na dan.I to je nesto.
Iskreno meni je samo ruzno videti dete od tri godine koje nosi pelene.
Moja drugarica nece malog da uci na tutu,a dete ima tri godine...jos kaze da joj je mrsko da sedi kraj njega da ga uci.Nije mi to ni lepo od nje.A ovde ne dozvoljavaju deci da krenu u vrtic-predskolsku (pocinje od trece godine deteta) ako nezna da ide na nosu.

(odgovor članu tekta)
Direktna veza do poruke: 1548
13.6.2012 22:12:21   
New Mom
Danas smo nešto zapeli...
Pre podne je stalno izbegavala i plakala čim vidi nošu. Upiškila se 3X u gaćice.
Posle podne je 3X piškila i 1X kakila u nošu. Nijednom nije tražila, neki put na nuđenje hoće, nekad moram da je stavljam na nošu.
Posle se u šetnji (za koju sam jedva skupila hrabrost) upiškila. Nije tražila nošu iako sam je ugnjavila na svakih 5 minuta da li hoće da piški. Samo sam u jednom trenu videla da vuče napred gaćice.

I tako prođe 6.dan...user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 1549
13.6.2012 22:42:55   
madre
mi smo do oko 19h imali jedne upisane gacice... a od tada 7 komada!
moram nesto da vas pitam! bogi meni nikada ne odgovori na pitanje da li mu se piski,kaki... ali samo na to pitanje! izbegava odgovor, izbegava da slusa o tome... da li neko ima iskustva sa tim? imate li ideju sta treba da uradim?
NM, treba bre malo da se opustimouser posted image

< Poruku je uredio madre -- 13.6.2012 22:44:19 >

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Sanke Deda Mraza
video
Preko brda, preko brega i debelog snega jure neke čudne sankesrebrne i tanke!

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here