Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 23:49:18
|
|
|
|
Anoniman
|
ja se ne vodim sa tim koliko bi trebalo u kom uzrastu. jede koliko hoce i kad hoce i dobija skolskih 750 gr mesecno iako smo uveli veceru i rucak. sad je dobio 850 za mesec ipo. nije gladan, nije bolestan i nije mu lose, samim tim nema da ga silim da jede manje ili vise. mislim da on sada popije oko 140 ml mleka (sisa pa ne znam, kad odem negde toliko mu daju i malo ostane, oko 20 ml) i dan-danas jede na tri sata, i nocu i danju, rucao povrce ili sisao. jel ona tebi izgleda dobro? zdravo?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 1.6.2012 11:23:49
|
|
|
|
zeci
|
ne bi se ni ja opterecivala, ali pocela je sve manje da napreduje, na poslednjoj kontroli bilo je za mesec i 10 dana 700 g, ok nije strasno, ali od tad je jos smanjila mleko...kuci je merim i ne vidim posledje dve nedelje napredak, cekamo kontrolu pa cemo videti na njihovoj vagi, izgleda mi malo tuznije neo inace i preko dana spava po pola sata i budi se uy jak plac... bila sam kod pedijatra, kaze da su to i dalje grcevi i da ima problematican stomak... a ja brinem...bojim se da nije nesto drugo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 1.6.2012 11:35:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Zeci, to sto pise na kutiji koliko treba da pojede nema blage veze sa zivotom. Moja nikad nije htela vise od 90 ml prvih nekoliko meseci, jela je na tri sata (sem skokova u razvoju) pa je kao mecka. To sto je tuznija, moze biti i od ovog vremena. Mozda je muce i zubi. Daj joj malo vremena par dana i budi strpljiva sa pahuljicama. Eventualno probaj i neke druge. Treba im malo vremena da se naviknu i na ukus i na teksturu. Bebe su naviknute na sisanje i konstantan dotok hrane/mleka. Sad ipak treba da savlada kasicicu. Ni mi nejedemo uvek isto. Nekad se prezderavas tri dana, a nekad zivis na nekim tricama i nisi ni gladna. I kod njih je tako. A pahuljice sipaj pa polako dodaj tecnost dok ne dobijes zeljenu gustinu. Probaj i gusce i redje. Ja sve pravim gusce jer mi je lakse da je hranim a ona se nije bunila. Sto se tice mleka, moja ga je naglo prestala piti, cim smo presli na kasiku. Pije ga samo nocu, u ponoc i oko 5 ujutru. Ostalo samo trazi na kasiku. Inace bebe kao rastu, manje i napreduju sto se tezine tice, tj sporije da budem preciznija. Na sta bi licile kada bi svaki mesecdobijale preko kilo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 1.6.2012 11:44:42
|
|
|
|
zeci
|
hvala mali misu , nasmeja me lepo... nadam se da ce i ona krenuti na kasicicu, meni je flasice preko glave...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 1.6.2012 16:12:56
|
|
|
|
Anoniman
|
ako vec neko vreme picite pahuljice, mozda joj se one ne dopadaju? grasak nikako nije voleo milupu, samo od mirisa nestleovih je balavio a sad smo presli na baby-king (njih ima sa vodom, nemam vise svog mleka u steku) i sad vec znam da vise voli sa sargarepom i jabukom pre onih samo od pirinca. sad se patimo sa povrcem, ali ja se tesim da ni pahulje nije voleo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 1.6.2012 17:46:52
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: tijatija Dosta sam citala da deci daju integralni hleb ili pirinac, a ja sam mislila da se to deci nedaje, ja jos nisam ni starijima davala Zato integralni pirinac a ne obican moze neko da mi kaze, sad sam pretrazivala po googlu, ima ko kaze da nije bas zdravo za decu, a drugi kazu da se daje deci sa alergijama Negde sam čitala (ne mogu da se setim, da li u mojoj bebi ili nutriciji čini mi se) da se može davati ali ne treba preterivati jer integralne namirnice brže zasite dete pa će dete manje jesti Ali nisu spominjali da je nezdravo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 3.6.2012 11:45:33
|
|
|
|
cockic
|
e da ove pahuljice sa mlekom su jako retke ako pravim po uputsvu,tako da sam svatili da moja lena nece da jede kad su redje nego gusce i to na kasicicu flasicu ne,sigurno je na nju navikla mleko pa zato ali nema veze mozda i bolje.petar je hteo na flasicu jer nije pio formulu pa mozda zato. ja sam njoj pocela da pravim ubacim dve kasike u ciniju i onda dodam vodu do zeljene gustine tako sam i petrui nego nisam htela odmah na pocetku da joj pravim gusce nego redje ali ovako je mnogo bolje sad vec hoce ali kolicina koju pojede je kazem dve vece kasike i onda voda od prilike. zeci a da probas ove koje imaju vec mleka jer su bas drugacije moj mali nije hteo te da jede,samo ove koje imaju formuli. ja sam uzela te da probam njemu kad je imao neki 7 meseci jer pise da mogu i sa vodom a da se doda voce ali svakako mu se nije svidjalo. mozda joj se nesvidja. i da probaj na kasicicu ne na bocicu,ne znam kako si davala moja nece na flasicu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 3.6.2012 23:19:19
|
|
|
|
maslackic
|
meni su bas guste ove Milupine pahuljice, i ukusne su.,..ako nesto ostane od Petre ja pojedem nego, bas sam se zabrinula juce , davala sam joj tikvicu prekjuce i malo je pojela, gadila se ali jela , juce joj dam opet i ona je pojela par kasikica, i pocela da place...i to cudno, isplazi jezik i skupi usta , da nije uz to i plakala bila bi smesna, i onda skontam da joj je na jeziku mali plihcic, dala sam joj daktanol, i vidim da joj prija , posle pola sata, izadje opet ali na drugom mestu i jos mažnji ali je ocigledno boli jer place...bas sam se smorila..htela je samo da siki ceo dan, sad vidim da se nesto ne raduje kasici kao do sada... prvo sam pomislilad a je kasica vruca ali jok, imam onu termo osetljivu kasicicu koja pobeli i ako je samo malo toplo... sta vi mislite da je u pitanju? danas je opet tako kenjkala sa isprizenim jezikom, ali sad vec mislim da joj se daktanol svideo, jer bas nema nista na jeziku...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.6.2012 12:02:11
|
|
|
|
Azra_
|
Maslačkić, verovatno će biti ok ako je prošlo, ali ako se ponovo pojavi idite do doktora. Ovaj moj baš bira. Samo bi šargarepu jeo. Da pitam iskusnije mame, da li mogu spanać da pomešam sa pirinčanim pahuljama (njih voli) umesto sa pirinčem?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.6.2012 23:10:52
|
|
|
|
marica983
|
Da li može pileća džigerica i kupovne kašice sa mesom za bebu od 5 meseci?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 5.6.2012 12:03:36
|
|
|
|
IRJ82
|
moja beba je napunila 4 meseca i dr nam je rekla dok ne napuni 6 moze samo voce i povrce. ali ti vidi, na svakoj kasici pise od kog meseca moze
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.6.2012 15:55:54
|
|
|
|
Guardian
|
Mene interesuje sledeće - da li je svaka adaptirana formula br. 2 gušća od 1? Kako ste inače uvele dvojku, baš tog dana kada je beba ušla u 6-i mesec ili može koji dan kasnije? Inače koristimo Novalac. Hvala
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.6.2012 19:07:30
|
|
|
|
minavb
|
Aptamil 2 nije gusci od Aptamila 1, za druge formule ne znam.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.6.2012 19:45:44
|
|
|
|
Anoniman
|
NAN 2 nije primetno gušći od NAN 1. Dvojku sam uvela nedelju dana pre nego što je napunila 6 meseci, potrošila poslednju kutiju jedinice i otvorila dvojku bez nekog specijalnog prelaženja.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.6.2012 22:11:50
|
|
|
|
maslackic
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Maslačkić, verovatno će biti ok ako je prošlo, ali ako se ponovo pojavi idite do doktora. Ovaj moj baš bira. Samo bi šargarepu jeo. Da pitam iskusnije mame, da li mogu spanać da pomešam sa pirinčanim pahuljama (njih voli) umesto sa pirinčem? danas nije hteala da jede ni omiljenu joj sargarepu..sam pogled na kasikicu i bez da je osetila sta je napravila je onu gadljivu facu...a tek kada sam joj ubacila malo, odma ispruzila jezik naplje sa sve sargarepom i cekala da joj skonim... a nije htela ni mleko AD da popije..bas sam zabrinuta, da l je muce zubi ili od barijuma sto je juce pila, pa sad samo sisi veruje..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.6.2012 22:15:25
|
|
|
|
minavb
|
Sto je pila barijum?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.6.2012 22:33:57
|
|
|
|
maslackic
|
snimali smo zeludac . taman tebe Mina da pitam, moze lči se tako videti a li ima GER? jedan dr kaze ima drugi kaze nema..te osetljiva na mlecne proteine, te nije..na kraju, posle 5 meseci zezanja kupili Allernovu AR .... ako imas neki savet , nesto... a jos nisam naisla na dr a kome bi 100 posto verovala...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.6.2012 22:38:17
|
|
|
|
minavb
|
Moze se videti GER ali i ne mora. Nama je radiolog prvo rekao da ne vidi GER, iako je vanja povratio kontrast, a onda gastroenterolog rekao da je GER ocigledan i pokazao i kaskadu zeludca. Kod koga ste bili? Vanja se inace posle gutanja kontrasta normalno ponasao. Zasto sumnjate na GER? Prebiram po mozgu i uopste se ne secam da sam naisla na to da imate probleme sa povracanjem i jelom.
< Poruku je uredio minavb -- 6.6.2012 22:39:54 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.6.2012 23:00:26
|
|
|
|
maslackic
|
pojacano bljucka . slabije napreduje , po 200 gr, poslednja 2 meseca. ali je super raspolozena , posle bljuckanja ne place... pedijatar nas poslala da prekontrolisemo to , ja sam bila ubedjena da ije nista strasno... juce ujutru , nutricionista (iz IMD dr Mitrovic) nas poslao na snimanje, i nalaz super, ne vidi se GER niti bilo kakve druge smetnje..i dr rekao da samo nastavimo sa cvrstom klopom. uvece, pocela da povraca , vristi i grci se , kod dezurnog dr u IMD( gastroeterolog drKitic) kaze da je GER (nije videla snimak, samo izvestaj radiologa) i po crvenilu po stomaku(mozda ekcem , mozda nije) rekla da izbacim mlecne proizvodse iz svoje ishrane(iako ja vec 4 meseca ne jedem nista mlecno; a poslenja dva nista sto ima mleka i u tragovima) do pre dve nedelje,kada sam pocela da klopam mlecno, a i njoj uveli AR formulu Apatmil, i njoj je bas prijala....(sve to po preporuci nutricioniste) za dve nedelje se ugojila 470gr... nadam se da razumes sta ti pisem ... ja sam u rebusu totalnom...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.6.2012 23:09:51
|
|
|
|
minavb
|
Sve razumem. Slusaj moju pricu: kad je Vanju mucio ger, nadjem na rr mamu sa identicnim problemima. Ona nije pisala po forumu, samo smo se na pp dopisivale. Ona je isla u IMD kod nutricioniste, i nije dobro prosla. Zavlacio ih je, kao i gastro tamo, nije im dao da ranije krenu sa kasam, izmisljao svasta nesto, i ja je nateram da predju u Tirsovu kod mog gastroenterologa. Vanja je dobijao oko 350g mesecno, a njena mala 100 i manje. Gastro iz Tirsove im je uveo i Maltodekstrin, snimio i bas im posvetio paznju, obzirom da uopste nije napredovala. Sad je super cura, jede bolje od Vanje. Ja sam bila zgrozena savetima koje je ta mama dobijala od nutricioniste. On ne moze da proceni da li se radi o GERu ili ne, pa cak ni radiolog. To moze samo gastroenterolog i drzi se njegovih saveta. Potrazi drugo misljenje, tj trece u ovom slucaju. Pojma nisam imala. Imas temu o GERu, svasta smo tamo pisale pa mozda nadjes nesto korisno.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.6.2012 23:19:38
|
|
|
|
maslackic
|
joj, Mina citala sam ja ali ova moja curica ne povraca ni priblizno koliko je Vanja i jos nekoliko beba koliko sam videla,pa nisam htela da se uplicem i temu . njoj je m,nogo bolje od kako smo uveli AR formulu, jedino sto je sad taj Kazein problem, tako da mi se cini da se vrtimo u krug ikd aniko ne slusa sta pricam ... nutricion ista mi se ne svidja zato sto nije ni na sekundu pogledao bebu..on je kosntatovao da je 400gr laksa nego sto bi trebalo i to je bilo to, sledeca kontrola, kao super ali mora jos da se ugoji, a ona super raspolozeno dete,mvesela, fizijatar rekla da ce da prohoda sa 9 meseci koliko je jaka i zivahna.. a opet, i gastro enterolog je vise vremena posvetila bebinoj savitljivosti i zabrinulo je to sto moze nogu da stavi u usta nego to povracanje zbog koga smo bili tamo... cula sam za nekog Dr Radlovica iz Tirsove , znas li za njega, da se potrudim da dodjem do njega ili jok..?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.6.2012 23:27:00
|
|
|
|
minavb
|
Cula, ne preporucujem. Idite kod Perisica. Deca sa gerom nekad uopste i ne povracaju. Elem, za tu savitljivost mi je pricala jedna mama iz NSa, tj da joj je gastro objasnjavao povezanosr gera i mekih zglobova, ali ja to nisam ukapirala niti zapamtila. Raspitaj se za to ako se setis, a trazi uput za Tirsovu i zakazi kod Perisica. Kad nadjem broj, poslacu ti na pp.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.6.2012 23:39:55
|
|
|
|
maslackic
|
gastroenterolčog je konstatovala hipotonicnost, a nedelju dana ranije fizijatar da je hipertonicna...posalji mi br, a ja cu ionako da trazim uput za tirsovu...osecam se kao zamorce , nema specijaliste kod kog nismo bili..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.6.2012 17:58:50
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Jedno pitanje Pocela sam Kda dajem vodu na flasicu jeste da sampo doji ali opet su vrucine pa se plasim da ne dehidrira, ona ima sad 3,5 meseca da li da predjem na cuclu br2 ili je rano,inace iz one pocetne ide polako i ona se nervira??
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.6.2012 21:10:52
|
|
|
|
cockic
|
sesilija sve zavisi koji je proizvodjac bocice i cucle i da li ona jede alavije ili ne,moja lena jede na chiccovoj staklenoj sa kaucukom i tamo je jedna rupa za tek rodjene bebe medjutim ona tako alavo jede i vuce popije obrok za par minuta tako jede od kad se rodila.pa ja joj jos nisam menjala cuclu.kupila sam onu za cetri meseca medjutim ona posto zuri sva se okupa sa hranom.mislim da cu joj tek kupiti onu cuclu za dva meseca. jer sam joj sa dva i po tek pocela mesati dohranu sa sisanjem pa mi do tad nije ni trebala bocica sem za vodu.koju hoce da pije.mada ja joj ne dajem svaki dan jer mi deluje da je bolje da sisa kad je zedna nego dodatak vode.mada sad kad je ovaj pakao davacu joj vise vodice sigurno
|
|
|
Anketa
Bas slicno ali razlicito :)pisuljicaLepse je:Andrej (
65%)
Andrija (
35%)
Ukupan broj glasova: 97Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!