Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 30.5.2012 14:52:15
|
|
|
|
minavb
|
Imamo temu beba odbija mleko. U svakom slučaju, ako beba lepo jede čvrstu hranu, nije tragedija ako smanji količinu mleka koje pije. Neka uvede meso, kaše od žita su mlečne, kasnije će uvesti mlečne prerađevine i nema frke.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 30.5.2012 15:35:49
|
|
|
|
Lilla
|
Slazem se sa minom. Taj "problem" sam imala i ja. Moj malac je skroz slabo htio mlijeko od kada je probao cvrstu hranu, zato sam ja njemu sad uvela 3 cvrsta obroka (dorucak, rucak i vecera + jedna vocna uzina izmedju rucka i vecere) a mlijeko pije tu i tamo, obicno ujutru oko 4, u zadnje vrijeme trazi i izmedju dorucka i rucka, i navece oko 23. Kolicina varira, nekad popije 160 a nekad samo 50. Nek ne brine previse, bitno je da joj prihvata cvrstu hranu.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 30.5.2012 15:57:57
|
|
|
|
Azra_
|
mame, dajte recept za spremanje karfiola, brokolija i spanaća---
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 30.5.2012 16:27:14
|
|
|
|
marica983
|
Koliko gotove kašice, jednom otvorene, mogu da se koriste ? Hipp konkretno
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 30.5.2012 16:55:05
|
|
|
|
cockic
|
ja mislim da i pise na teglici nekih 24h koliko se ja secam.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 11:38:28
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ mame, dajte recept za spremanje karfiola, brokolija i spanaća--- Karfiol i brokoli kuvam sa mesom i još nekim povrćem, kao supicu, a možeš i pire od karfiola sa pavlakom i tako nešto. Spanać sa krompirom i mesom i uz to pije jogurt.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 12:00:59
|
|
|
|
jance
|
spanac sa pavlakom i palentom, blitvu takodje karfiol sa svim, ukljucujuci i kukuruz secerac, brokoli takodje sa manje-vie svim: sargarepom, krompirom, pirincem, mesom, tikvicom, ama bas sa svim...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 12:05:42
|
|
|
|
Azra_
|
Šteta što još ne sme pavlaku, ona najbolje ubije gorčinu karfiola. Ne znam da li da forsiram, ili sačekam kad bude smeo pavlaku, pošto sad baš ne ide karfiol, mršti se, pljuje, a kad vidi da ja ne odustajem, onda plače.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 12:10:06
|
|
|
|
peca
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Šteta što još ne sme pavlaku, ona najbolje ubije gorčinu karfiola. Ne znam da li da forsiram, ili sačekam kad bude smeo pavlaku, pošto sad baš ne ide karfiol, mršti se, pljuje, a kad vidi da ja ne odustajem, onda plače. Izvinite sto se mesam, nije ni vreme ni mesto, ali odkad je karfiol gorak ???
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 12:14:01
|
|
|
|
Modessty
|
Azra pomešaj akrfiol sa krompirom ilinečim drugim što voli. Možda tvoje dete jednostavno ne voli jake mirise i ukuse. A karfiol definitivno ima jak miris.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 12:18:48
|
|
|
|
jance
|
ako vidis da ne ide onda ne ide, obustavis na nekoliko nedelja pa pokusas ponovo kasnije. kod njih se osecaj za ukus tek formira. ja sam tako Ogiju i za sargarepu i za spanac. neces? ok, nemoras... nastavila dalje da uvodim redom, pa pokusala ponovo za 3 nedelje i gle cuda, sad moze
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 12:21:47
|
|
|
|
Azra_
|
Modesty, pokušaću danas. Prošli put sam ga pravila sa tikvicom i integralnim pirinčem, meni je bilo ok ukusa, ali eto...on nije hteo. Generalno, više voli kupovne kašice, ali i dalje ne odustajem kad mogu da mu pripremim sama. Kad smem da počnem da mu dajem boraniju?
< Poruku je uredio Azra_ -- 31.5.2012 12:25:31 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 12:25:18
|
|
|
|
Modessty
|
Iskreno rečeno moje dete je samo sisalo do 6. meseca. Tako da smo mnogo kasnije nego vi uvodili povrće i voće. Ali znam da je uvek prihvatao nove ukuse ako prvo pomešam sa onim što voli. Pirinač neće ni sad da jede. Uopšte neznam zašto. Čim ga oseti pljuje ga. Možda je pirinač bio problem a ne karfiol?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 12:26:50
|
|
|
|
Azra_
|
Moguće... Pokušaću danas sa brokolijem, on je sličan karfiolu, ali bez pirinča.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 12:28:31
|
|
|
|
Modessty
|
samo nemoj mnogo da stavljaš. Malo koliko da se oseti ukus. I on je jak.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 12:33:58
|
|
|
|
jance
|
boraniju kad i pasulj, tamo negde posle 9. meseca ili cak kasnije, posto nadima.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 12:35:44
|
|
|
|
Azra_
|
Janče, dobro je da si mi rekla... ja htela ovih dana da mu dam.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 12:36:34
|
|
|
|
tijatija
|
Dosta sam citala da deci daju integralni hleb ili pirinac, a ja sam mislila da se to deci nedaje, ja jos nisam ni starijima davala Zato integralni pirinac a ne obican moze neko da mi kaze, sad sam pretrazivala po googlu, ima ko kaze da nije bas zdravo za decu, a drugi kazu da se daje deci sa alergijama
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 12:39:09
|
|
|
|
jance
|
ja sam davala i jedan i drugi, u kuvaru za bebe sto ja imam na DVDu se forsira samo integrali npr... Azra evo ti mozda mala pomoc oko recepata KLIK
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 14:00:05
|
|
|
|
Azra_
|
Hvala Janče, proučiću.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 16:03:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Moja je juce jela boraniju. Sestra joj ima 9 meseci pa je jela sto i ona, nismo imale kad da im kuvamo posebno. Nisam primetila kod nje nikakvu reakciju.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 17:10:43
|
|
|
|
zeci
|
nadam se da sam na pravom mestu, ako nisam vi me prebacite ;) moja malecka za par dana puni 4 meseca, smanjuje kolicinu mleka...pa i slabije napreduje...danas krecemo sa zitaricama od pirinca, nisam sigurna kako da ih spremim pa molim za pomoc... uzeli smo milupa nemlecne pa pravim sa nasom ad formulom, u uputstvu pise 200 ml mleka i 6,7 kasima zitarica, e sad meni je to jako puno kolicinski i mnogo mi izgleda gusto, pojela je jako malo...pa bi ja sad da spremam manje a nisam sigurna koju razmeru pa da ipak bude pravilno, da li uopste postoji neki orjentir koliko dete u kom uzrastu treba da pojede...ako neko zna...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 20:23:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Nadam se da nije kasno za odgovor. Ako su sa mlekom onda ih pravis sa vodom, ako su bez mleka onda pravis sa mlekom. Mislim da ti je to previse za prvi put, velike su sanse da ces baciti. Napravi dve supene kasike a vodu/mleko dodaj polako dok ne dobijes zeljenu gustinu. Kao kod svih pahuljica, nakon par trenutaka pocece da se dodatno zgusnjava, sacekaj minut pa vidi da li ti je to ok. Nekima se milupine nakon desetak minuta pocnu razvodnjavati, moja ih do tada vec smaze tako da ja nemam takvog iskustva.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 20:30:14
|
|
|
|
cockic
|
ja sam sad u tim merama sa zitaricama samo sto ja uzimam milupu sa mlekom pa se pravi sa vodom. a za te tvoje podeli meru ili na 2 ili 4 znaci na 100ml mleka 3-4 kasike tih zitarica ili na 50ml 2-3 kasike.tako ja radim mada ove sto se prave sa vodom su dosta redje nego te jer sam i te probala sa sinom ali ih nije hteo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2012 21:16:26
|
|
|
|
zeci
|
probala sam tu kombinaciju na pola, 120 ml mleka 4 kasike pahuljica, jako guusto a nije pojela ni trecinu, sutra cu 60 i dve kasike ili manje dok ne vidim koja ce gustina biti. ona bi sa 4 meseca trebala da bije oko 180 ml mleka po obroku ali ne popije ni sto, jedva... koliko bi trebalo da pojede zitarica da bi joj bio obrok da je mirna tri sata, posto kad popije 100 ml mleka jede na tri sata
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
nikolavanja1976da li vam se sviđa ime nikola?da (
71%)
ne (
29%)
Ukupan broj glasova: 196Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!