|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
25.5.2012 8:32:20   
minavb
Šta da ti kažem, slušaj pedijatra koji ti vodi dete. Ipak je on vaš lekar. Verovatno ne očekuje neke nutritivne alergije.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 526
25.5.2012 8:36:25   
Anoniman
da, to cu i uraditi. ja svaki put imam neko pitanje na osnovu knjiga i foruma, tj. dilemu, a on svaki put ima odgovor user posted image  al ajde, posto za sad nije bilo problema, poslusacemo.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 527
25.5.2012 18:35:05   
Azra_
Kseno, i meni je dr rekao da mogu svo povrce odjednom. Kaze malo krompira, sargarepe, zrno-dva graska... Ja sam delimicno poslusala, posto ako mu za jedan obrok danas dam svo to povrce sta mi ostaje za naredni dan?

U koje vreme dajete kašice od povrća? Za ručak? Pahuljice sam davala oko 19h, pa posle toga pre spavanja mleko, ali se bojim da mu povrće nije teško, pa bih mu to davala oko 15-16h.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 528
25.5.2012 19:57:06   
vonavoj
moja rucka povrce oko 14-15huser posted image ..i ja ga mesam,ali tek posto sam uvodila po jedno!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 529
26.5.2012 12:09:32   
bubamara2011
Evo mene opet sa pitanjim. Kolika bi trebala da bude puna porcija za bebu od 6 mjeseci (fali nam još koji dan do 6, ali nema veze)? Neko mi je rekao da bi otprilike trebala da pojede količinu dvije male teglice kašice, tj. oko 250g, a moja buda jedva da pojede jednu.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 530
26.5.2012 12:28:53   
Olga75
pa ne znam da li tako malo dete treba da pojede 250 gr hrane
mislim da je moja jela u to vreme mozda jednu malu teglicu ali svako dete je prica za sebe
ako spava , puni pelenu , ne place previse , aktivno ie ...
ne znam

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bubamara2011)
Direktna veza do poruke: 531
26.5.2012 12:42:00   
madre
ja bih rekla da je jedna teglica sasvim dovoljnauser posted image naravno, ima dece koja pojedu vise, neka pojedu manje, ali ne treba se voditi time... tvoja beba sama zna koliko joj trebauser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 532
26.5.2012 12:56:31   
Anoniman
Azra, nama je rekao da prvi i poslednji obrok bude mleko, drugi obrok je voce, treci povrce, cetvrti pahuljice i slicne kasice.
bubamaro, nama je rekao da u 200 gr te vode od povrca dodamo pahuljice, tako da ocekujem da je to porcija, al ako pojede i manje nema problema.

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 533
26.5.2012 13:28:10   
bubamara2011
Meni je bilo malo čudno, nekako mi djeluje previše. Ja joj već neko vrijeme ne dajem da doji poslije jela, jer neće. Kaki nekad i po tri puta, a ne plače skoro nikad (samo kad joj se spava počne da kenjka). Vodeći se time, zaključila sam da nije gladna, ali sam ipak htjela da čujem još nečije mišljenje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 534
27.5.2012 7:19:21   
Azra_
Da li kašica od bundeve može da bude obrok, ili samo desert?

Direktna veza do poruke: 535
27.5.2012 9:35:13   
Anoniman
Azra, meni sve moze da bude obrok user posted image Posebno dok su manji. Ja jos uvek za rucak nekad dam samo kasicu od povrca. A ako ti posle bude brzo gladan, onda je racunaj kao uzinu user posted image

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 536
27.5.2012 10:28:13   
Lilla
Au, dvije teglice za obrok? Moj jedva da pojede malo vise od pola jedne teglice od 190 gr za rucak i poslije toga 2-3 kasicice vocne kasice. A kad jede pahuljice pravim mu ih sa 1 dl vode pa pahuljice dodajem do zeljene gustine. I obicno ostane kasicica ili dvije od toga, a nekad mu je cak i to previse pa povrati user posted image Tako da mislim da mozes da se opustis ako ti pojede cijelu teglicu za koju mislim da je predvidjena da bude obrok.

< Poruku je uredio Lilla -- 27.5.2012 10:29:55 >

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 537
27.5.2012 11:32:23   
bubamara2011
Ako je u pitanju voćna kašica, pojede je cijelu, ali povrće baš brljavi. Moram da je zabavljam nečim da bi jela. Neko je preporučio psića na baterije, ali to nam je bio propali pokušaj, pošto ga se užasno boji.

Evo mene s još jednim pitanjem. Šta može da nam bude pretposljednji obrok? Do sad sam joj davala rižine pahuljice ili one riža-kukuruz. Sad smo dobili neke rižine s breskvom i kajsijom. Pretpostavljam da mogu i te?

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 538
27.5.2012 12:50:14   
Anoniman
koliko dugo moze da se drzi obareno povrce (kao supa, sa vodom) u frizideru? mislim da moze 48h

Direktna veza do poruke: 539
27.5.2012 12:55:20   
vonavoj
i mene to interesuje? kao i to da li moze izmiksirana obarena jabuka da stoji u frizu za sutra,uglavnom napravim dosta,pa greota da se baci!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 540
27.5.2012 13:39:48   
jance

IZVORNA PORUKA: Azra_

Da li kašica od bundeve može da bude obrok, ili samo desert?

naravno da moze. Ogiju je to bio duugo omiljeni obrok. kako bi krenuo da brljavi sa jelom tako mu dam bundevu, obavezno se i prejede koliko je voliii user posted image

a za ovo drugo pitanje, sada sam negde procitala u nekoj od onih baby knjiha koje smo dobili kad su nam se deca rodila da spremljeni (skuvani,peceni) obrok moze da stoji u frizideru 24 sata.

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 541
27.5.2012 13:48:28   
cockic
ja juce pocela milupu koja se pravi sa vodom.danas cu joj napraviti malo gusce.
i nekih 60ml.juce sam samo par kasicica user posted image  

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 542
27.5.2012 13:54:32   
cockic
e da li neko zna koliko dugo je samo na jednoj dozi te kasice od 130ml.

secam se da sam petru davala dve ali sa nekih 7-8 meseci dorucak i oko 17h
druga.ali sad sa 4 ne mogu da se setim.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 543
27.5.2012 13:59:38   
Anoniman
e, onda je dr mislio da moze da jede dva puta u roku od 24h, a bas bi mi odgovaralo da jede i treci put user posted image

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 544
27.5.2012 15:12:17   
cockic
moja lena nece da jede ove zitarice gadi se.mada mislim da joj treba vremena
ili sam mozda trebala da uzmem samo od pirinca a ja uze sa pirincem i kukuruzom
inace su od 4-tog meseca user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 545
27.5.2012 16:56:01   
jance
cockic procitaj malko unazad molim te, pisali smo vec dosta puta o tome, ne gadi se na ukus, to je reakcija na novu strukturu hrane (nije mleko i nije tecno), nije znak da joj se ne svidja... moj Ogi se jos uvek zgadi na prvu kasicicu cega god a jede cvrstu hranu vec skoro 3 meseca...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 546
27.5.2012 17:23:05   
cockic
e hvala jance ma ja sam sinu davala ali on je sve hteo i nesto se nesecam da se gadio.
ali nisu sva deca ista barem moja su definitino razlicita.

samo da sa njom nemam prblem oko jela peka mi je hteo sve a isad voli sve.
mada ja sam kao mala uzasno jela pa zato nebi volela da i ona brljavi ali boze moj
procice i to.

kako se kaze necu da donosim rane zakljuckeuser posted image

hvala ti jos jednom bicu strpljiva sa njenim odbijanjem i ucenjem ukusa.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 547
29.5.2012 17:16:57   
cockic
prva instant kasica je bila u subotu tj. proba i nije je htela sve do danas
danas je lepo poruckala nekih 100ml user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 548
29.5.2012 17:49:47   
Azra_
Mi smo danas probali karfiol, ali baš se mrštio i vraćao, pa sam odustala nakon par kašičica. Sa čime spremate karfiol i brokoli, a sa čime spanać? Za sada lepo jede krompir, tikvicu, a šargarepu obožava.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 549
30.5.2012 14:46:18   
razlicak
Sta uraditi ukoliko beba nece da pije mleko? Pisem u ime moje drugarice, pre par dana je krenula da uvodi sargarepu za rucak, pahuljice za dorucak, beba kako je to probala odbija mleko...sve je pokusala i da je pusti da izgladni, i da izbaci pahuljice i ne vredi-opet odbije mleko ili popije 50 ml- sto je malo za bebu od 5 meseci.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

promena posla
nata11

Da otvarate novi biznis sta biste od navedenog izabrali:

kapkejk kafe (22%)

deciji butik (27%)

knjizara (10%)

pet shop (10%)

ketering (23%)

prodavnicu slatkisa (9%)

Ukupan broj glasova: 147

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here