|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
22.5.2012 12:38:51   
vonavoj
koliko voca bi trebalo da jede beba od 6 meseci,npr,jutros je pojela jednu bananu,a mogla bi jos?! da joj nije to malo,da li treba da joj dodam jos nestouser posted image ,ili dam vise od jedne banane!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 501
22.5.2012 12:44:15   
Anoniman
Von ne preteruj sa bananom, dobice zatvor...

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 502
22.5.2012 12:46:38   
vonavoj
guardian,broj obroka se racuna u toku 24h! ne opterecuje se kolicinom koju bi trebalo beba da popije,kod mene pise da beba od 5-6 meseci treba da popije 750-950ml,3-5 podojauser posted image user posted image ..toliko o tome!
nemoj je kljukati,nema potrebe!

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 503
22.5.2012 13:02:51   
Anoniman
Von, ja ne dajem više od jedne banane ni sad kad ima 11 i kusur meseci... user posted image

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 504
22.5.2012 13:04:48   
Anoniman
Zavisi i kolika je banana. user posted image
Ako je "standardna" banana, dosta je jedna. Ni ja Marku nikada nisam dala više od jedne banane, niti bilo šta uz nju, a ima 20 meseci.

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 505
22.5.2012 13:11:16   
vonavoj
hvala! neka ona sladi i cokce,ali nema vise od jedneuser posted image ...mada nije ni velika puno bila!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 506
22.5.2012 14:26:11   
Azra_
Što se količine mleka tiče, slažem se sa Von.

Ima li neko rešenje za moje pitanjce na strani br.20?

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 507
22.5.2012 15:30:17   
vonavoj
Azra ja sam davala kkasice koliko je htela da jede,a ta od 125 je dovoljna za vas uzrast,mada svako drugacije jede,kao i za mleko..nekome je i kasnije to merica...
merica koju imam ja od patronazne.2-3 kasike voca,i 4-7 povrca.supene kasike...

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 508
22.5.2012 17:48:05   
Azra_
Hvala Von... uvek sam na granici dva mišljenja, da mi dete jede mnogo, da će se pregojiti i da premalo jede i da je stalno gladan.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 509
22.5.2012 19:35:00   
Yula

IZVORNA PORUKA: Guardian

Molim vas za pomoć i savet PONOVO, izvinite što sam dosadna.. Ne možemo mi 5 obroka, pa to ti je.

Koliko bi obroka naša beba od 5 meseci trebalo da ima? Jede na 4 sata: 8h, 12h, 16h, 20h, to je 4 obroka samo, što znači da mora još jedan oko 23h bar ili kasnije. Kad bi trebalo da bude poslednji obrok, odnosno pred spavanje? Kako da ima 5-6 obroka kad nema šanse da je probudimo ujutru pre 8h? Plače i srce joj spava u to vreme, a mene duša boli da je budim, jer onda i ne pojede sve.

Da ne dužim, da se ne bismo gojili po preporuci pedijatra uvedemo pre 2 meseca obroke na 5 sati. Sada nam je rekla da krenemo na 3 i po sata s'' tim što smo krenuli i s'' pirinčanom kašom. Međutim,beba bljucka i imamo utisak da ne bude gladna,da joj je više odgovaralo na 5 sati, a opet se bojimo da ne oslabi,jer je Dr rekla da ne jede nakon 21.30h. Molim vas recite mi - koliko obroka bi trebalo da imamo, na koliko sati,kako bi trebalo naša satnica i jelovnik da izgledaju? Da ne zaboravim da kažem da pijemo 160 ml adaptiranog mleka po obroku, više ne može nikako.

Hvala do nebauser posted image

Btw, nama je pirinač-kukuruz ( Milupa ) mnogo retka, ređa od same pirinčane, pa dodamo i više od 4 kašike, valjda nije problem. Beba se jaaako nervira što to nije na flašicu, što nije stalan dotok kao mleko, pa plaaače, a tek nam je 4. dan od uvođenja kašice. Biće bolje, navići će se zar ne?

Kada sam bebu prestala da dojim sa 4 meseca i nedelju dana i kada sma presla na ad mleko, moj bebac je pio, ako se dobro secam samo 4 flasice dnevno, nisam znala gde da mu ubacim 5. Pio je u 8h, 12h, 16h, 20h i spavanje. Prvih dana je pio po 180ml preko dana, a za pred spavanje po 210ml. S obzirom da je plakao posle te kolicine, ubrzo sam mu povecala dozu na 210ml, a uvece na 240ml. Nije bio ni debeo, ni mrsav, bas skladna beba. Uglavnom, on je pio otprilike neku preporucenu dozu ( nisam bas u gram gledala, nisam se time mnogo opterecivala jer je beba dobro napredovala ), samo manje puta ali vecu kolicinu po obroku od predvidjene. Tacno u minut je na svaka 4h pocinjao da trazi da jede.
Dakle, ako beba lepo napreduje, mislim da nema potrebe da je budis, plus vec polako uvodis cvrstu hranu... I da, ja nikada nisam striktno slusala pedijatre po tom pitanju, uvek sam posmatrala bebu i pratila njene zahteve, i uvek smo i dobijali samo pohvale od pedijatara za nas pristup tome. Ali sam zato iscitala na netu mali milion iskustava drugih mama i izvukla pouke.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 510
22.5.2012 22:47:26   
maslackic
IZVORNA PORUKA: gae_gr

Svaku namirnicu uvodiš u prepodnevnim satima da bi imala vremena pre odlaska u krevet da uočiš eventualnu reakciju na namirnicu. Svaku uvodiš 3 dana tj tri dana daješ bez davanja drugih novih stvari ako edreaguje alergijom da znaš na šta je i da možeš adekvatno da reahuješ.

Prvo se uvode pirinčane pahuljice, pa pirinčano-kukuruzne pa povrće redom - šargarepa, krompir, tikvica, karfiol, brokoli, spanać, blitva. peršun...

Voće ide tek kasnije a sokovi su neportebni.

moram da pitam "iljadu pitanja user posted image

kukuruz se ne uvodi posebno nego sa vec isprobanim pirincem? ima li da se kupi samo nesto od kukuruza zgodno za uvodjenje ? trebalo bi da krenemo sa tom klopom..

i moze li neko da mi nadje Milupine pirincane na netu da vidim kako izgledaju, ja sve nalazim neke sa nekim dodacima te keksom te psenicom i tako to..(i to sam po prodavnicama i apotekama gledala, i mm i ja..)

mogu li se te pirincane posle mesati sa povrcem i vocem ili mesom?

mogu li se nemlecne milupine ceralije mesati samo sa vodom bez AD mleka?

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 511
22.5.2012 22:54:37   
Ana RR
Evo KLIK, to su mlečne cerealije.

Posle njih smo krenuli sa ovim KLIK.

< Poruku je uredio Ana RR -- 22.5.2012 22:55:25 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 512
22.5.2012 22:59:05   
Ana RR
Mi smo prvo pojeli kutiju pirinčanih pahuljica pa onda uveli pirinčano-kukuruzne (onda ove prve više nisam ni kupovala). Skoro mesec dana nakon uvođenja pahuljica smo krenuli sa povrćem.
Ne znam da li te nemlečne mogu sa vodom, valjda mogu.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 513
22.5.2012 23:09:13   
maslackic
ee hvalaa, Aksa mi nije na pamet pala za klopu user posted image neiskusno user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 514
22.5.2012 23:48:43   
maslackic
i kako da znam koliko joj je dosta? mislim, da znam da joj je to sto je pojel aceo obrok?

Direktna veza do poruke: 515
23.5.2012 8:10:39   
jance

IZVORNA PORUKA: maslackic

moram da pitam "iljadu pitanja user posted image

kukuruz se ne uvodi posebno nego sa vec isprobanim pirincem? ima li da se kupi samo nesto od kukuruza zgodno za uvodjenje ? trebalo bi da krenemo sa tom klopom..

i moze li neko da mi nadje Milupine pirincane na netu da vidim kako izgledaju, ja sve nalazim neke sa nekim dodacima te keksom te psenicom i tako to..(i to sam po prodavnicama i apotekama gledala, i mm i ja..)

mogu li se te pirincane posle mesati sa povrcem i vocem ili mesom?

mogu li se nemlecne milupine ceralije mesati samo sa vodom bez AD mleka?

mozes da uvedes kukuruz i posebno, ja sam ga uvela preko palente koju sam kuvala sa vodom i u nju dodala AD kad se malko prohladila, ja nisam ni kupovala pirincano-kukuruzne pahuljice.

za ovo drugo ti je Ana vec odgovorila

naravno da mogu da se mesaju sa vocem i povrcem, ja to do sada radim i stalno vicem kako su te pahuljice zakon zakona, samo imaj u vidu da je vecina tih pahuljica slatkasta da znas za mesanje...

mogu sve nemlecne cerealije da idu sa vodom, bez problema.

kako ces znati dali je pojela dovoljno, e to ti je mala nauka sto se mene tice. po literaturi jeste da je 6-8 kasikica prvi puni obrok. ja sam znala da je Ogiju dosta kad nije trazio posle obroka dohranu i nije bio gladan sledecih 3-4 sata. e to se desilo tek tamo negde blizu punih 6 meseci, do tada sam furala mleko posle obroka stalno, posle sam kratko zamenila to mleko vodom, jer sam skontala da pije samo iz navike a sada sam vec i vodu izbacila, dobija je pola sata posle obroka. uglavnom ona ce ti pokazati kad joj je dosta , Ogi je npr poceo da bude neurozan i da kenjka, tako sam znala, to je u pocetku obavezno bilo popsle 3 kasike...

Bez dece kuća ne raste

Direktna veza do poruke: 516
23.5.2012 11:58:04   
Azra_
Ja sam juče sama pravila kašicu od krompira i šargarepe. Imam onaj Aventov uređaj što skuva na pari , pa blenda...nekako sam se snašla. Meni ta kašica nije bila nekog ukusa, bljutavo baš, mada je bebac jeo. Jedino što me buni što je bilo malo gletavo, dovoljno je retko, ali krompir daje neku čudnu teksturu, pa mi deluje da mu baš nije zgodno da proguta lepo kao npr.samo šargarepu. Kakva su vaša iskustva sa kašicama od krompira?

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 517
23.5.2012 12:06:00   
jance
jeste sto bi BB rekla bas ko lepak onako, ja sam gledala da bas lepo razredim posteno, da nebi bilo tesko za gutanje, sa onom vodom u kojoj se kuvalo. a za ukus, to je individualna stvar to znas i sama.
akonto te bljutavosti i potrebe za soljenjem sam pre nekoliko dana procitala zanimljiv komentar: ako bebu smatramo kao idividuu iliti kao coveka za sebe koja ima svoj vlasiti ukus a ne nas, onda nebi ni trebali da joj solimo ili secerimo po nasem ukusu. kad bude dovoljno stara da to radi sama, onda neka to radi kako ona hoce i koliko ona hoce. ni mi nebi voleli da nam neko drugi zacinjava supu ili meso jel tako?

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 518
23.5.2012 12:35:23   
Azra_
Ni ja nisam za to da se kašica soli.
A sa čime pravite tikvicu? Ili samo kašica od tikvice? Kako je da se pomeša krompir i karfiol...ili tikvica i karfiol...uf...meni to nikako ne zvuči.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 519
23.5.2012 12:45:00   
jance
tikvicu u svemu zivom imam, majstor je obozava. moje misljenje jeste da svo povrce moze medjusobno da se kombinuje, a sve se kombinuje sa krompirom

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 520
23.5.2012 13:36:49   
vonavoj
i moja obozava tikvicuuser posted image
prvo sam samo nju davala,ali ona bude retka,jer je vodenasta,pa dodam pahuljice,nemlecne,a sad je pravim sa blitvom,danas ide krompir,tikvica i mesouser posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 521
23.5.2012 13:39:47   
jance
mi cemo danas, kukuruz secerac, tikvicu, blitvu i junetinu sa pavlakom i malko kelerabe ... user posted image

da, i nemojte suditi sta ce se od povrca i voca vasem detetu svideti po vama sta se vaa svidja.. ja npr tikvicu, brokoli, karfiol, samo ako me nateras ili ako bas umirem od gladi, a majstor ne voli samo krusku i spanac za sada

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 522
25.5.2012 8:05:16   
Anoniman
mi smo juce dobili (pomalo komplikovano) uputstvo o daljoj ishrani. kaze dr da od danas uzmemo povrce i to krompir, sargarepa, tikvica, cvekla, persun, celer, zelena salata, spanac i barimo nekih 40 min. posle izvadimo to povrce i koristimo samo tu kao vodu u koju na 200 ml dodamo par kasika kasice od 7 zitarica, par zrna soli i cini mi se kasicicu ulja i malo limuna ili soka od paradajza. ja ga pitala zasto so kad se ne daje do godinu dana. kaze zato sto sad pocinje leto i znojice se, trebace joj i elektroliti, a to je ionako zanemarljiva kolicina.
nakon 10ak dana kaze da pocnemo da joj dajemo i to povrce izmiksano.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 523
25.5.2012 8:15:32   
minavb
Svo to povrće odjednom, ne jedno po jedno?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 524
25.5.2012 8:24:27   
Anoniman
da. isto nam je tako rekao i za voce - odjednom jabuka, kruska, banana i malo kivija.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Ime za decaka
Nina777

Koje vam je ime lepse

Aleksa (75%)

Balsa (25%)

Ukupan broj glasova: 71

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here