Yula
|
IZVORNA PORUKA: Guardian Molim vas za pomoć i savet PONOVO, izvinite što sam dosadna.. Ne možemo mi 5 obroka, pa to ti je. Koliko bi obroka naša beba od 5 meseci trebalo da ima? Jede na 4 sata: 8h, 12h, 16h, 20h, to je 4 obroka samo, što znači da mora još jedan oko 23h bar ili kasnije. Kad bi trebalo da bude poslednji obrok, odnosno pred spavanje? Kako da ima 5-6 obroka kad nema šanse da je probudimo ujutru pre 8h? Plače i srce joj spava u to vreme, a mene duša boli da je budim, jer onda i ne pojede sve. Da ne dužim, da se ne bismo gojili po preporuci pedijatra uvedemo pre 2 meseca obroke na 5 sati. Sada nam je rekla da krenemo na 3 i po sata s'' tim što smo krenuli i s'' pirinčanom kašom. Međutim,beba bljucka i imamo utisak da ne bude gladna,da joj je više odgovaralo na 5 sati, a opet se bojimo da ne oslabi,jer je Dr rekla da ne jede nakon 21.30h. Molim vas recite mi - koliko obroka bi trebalo da imamo, na koliko sati,kako bi trebalo naša satnica i jelovnik da izgledaju? Da ne zaboravim da kažem da pijemo 160 ml adaptiranog mleka po obroku, više ne može nikako. Hvala do neba Btw, nama je pirinač-kukuruz ( Milupa ) mnogo retka, ređa od same pirinčane, pa dodamo i više od 4 kašike, valjda nije problem. Beba se jaaako nervira što to nije na flašicu, što nije stalan dotok kao mleko, pa plaaače, a tek nam je 4. dan od uvođenja kašice. Biće bolje, navići će se zar ne? Kada sam bebu prestala da dojim sa 4 meseca i nedelju dana i kada sma presla na ad mleko, moj bebac je pio, ako se dobro secam samo 4 flasice dnevno, nisam znala gde da mu ubacim 5. Pio je u 8h, 12h, 16h, 20h i spavanje. Prvih dana je pio po 180ml preko dana, a za pred spavanje po 210ml. S obzirom da je plakao posle te kolicine, ubrzo sam mu povecala dozu na 210ml, a uvece na 240ml. Nije bio ni debeo, ni mrsav, bas skladna beba. Uglavnom, on je pio otprilike neku preporucenu dozu ( nisam bas u gram gledala, nisam se time mnogo opterecivala jer je beba dobro napredovala ), samo manje puta ali vecu kolicinu po obroku od predvidjene. Tacno u minut je na svaka 4h pocinjao da trazi da jede. Dakle, ako beba lepo napreduje, mislim da nema potrebe da je budis, plus vec polako uvodis cvrstu hranu... I da, ja nikada nisam striktno slusala pedijatre po tom pitanju, uvek sam posmatrala bebu i pratila njene zahteve, i uvek smo i dobijali samo pohvale od pedijatara za nas pristup tome. Ali sam zato iscitala na netu mali milion iskustava drugih mama i izvukla pouke.